Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:03:02 GMT

چرخشی مجازی در منطقه حفاظت شده بیجار

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۴۵۳۹

چرخشی مجازی در منطقه حفاظت شده بیجار

ایسنا/کردستان بیجار شهر معروف به بام ایران با جاذبه‌های طبیعی و گردشگری بسیار خود زبانزد خاص و عام است و چشم هر گردشگری از آن همه زیبایی خیره می‌ماند.

هرگوشه‌ای از آن را که بنگری تابلویی است که به دست خالق زیبایی‌ها با ظرافت تمام نقاشی شده و با عشوه تمام برای گردشگران خود دلبری می‌کند.

یکی از مناطق زیبای بیجار که روح آدمی را به وجد می‌آورد منطقه بکر و دست نخورده با تصاویر زنده حیوانات و پرندگانی است که به دور از ترس و استرس از آدمیان در آن زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تابلو توصیفی منطقه حفاظت‌شده بیجار است که در 15 کیلومتری شهر بیجار واقع است و با 31000 هکتار مساحت یکی از مکان‌های دیدنی و زیبای بیجار است.

هرچند که امسال با شیوع ویروس کرونا انسان از دیدن زیبایی‌های طبیعت محروم شد اما فرصتی بود برای طبیعت تا در نبود انسان خود را بازیابی کرده و به دور از هر مزاحمتی نفسی تازه کند.

انسان‌ها اکثر اوقات در چارچوب قفس و باغ وحش حیوانات را دیده و شاید یکی از خواسته‌های انسان‌های طبیعت دوست این است که حیوانات را در نهایت آزادی و رهایی ببیند، به این منطقه که قدم بگذارید اگر بخت با شما یار باشد می‌توانید حیوانات بسیاری را همچون گربه وحشی، قوچ، گرگ، گراز، آهو و انواع خزنده‌ها و پرنده‌ها را ببینید که در کمال آرامش و آسایش به حیات خود ادامه می‌دهند.

منطقه حفاظت شده بیجار منطقه‌ای با پوشش گیاهی متنوع و در عین حال دارویی با خواص بی نظیری است که به عنوان دارویی گیاهی برای مردم محلی کاربرد دارد.

وجود چشمه‌هایی همچون کانی شفا، کانی چایگ، جوکوب و ... و وجود رودخانه پر جوش و خروش قزل اوزن حیات را برای موجودات این منطقه به ارمغان آورده و در کنار زیبایی خاصی به این منطقه بخشیده زیستگاه مناسبی برای زیست، تخم ریزی و تغذیه آبزیان به خصوص ماهیان فراهم کرده است.

صدای روح نواز چشمه‌ها و رودخانه‌ها و صدای آواز پرنده‌ها روح آدمی را جلا داده و برای مدتی از دغدغه‌های روزانه دور کرده و آرامش را به وجود آدمی سرازیر می‌کند.

پستانداران

این منطقه زیستگاه اصلی آهو بوده و از بارزترین گونه موجود در این منطقه می‌توان قوچ و میش ارمنی را نام برد، از دیگر گونه‌های شاخص منطقه می‌توان به گراز، گرگ، روباه، کفتار و … اشاره کرد.

پرندگان

گونه‌های مختلف و متنوعی از پرندگان در این منطقه مشغول به زیست هستند اما از شاخص‌ترین پرندگان موجود در این منطقه می‌توان به عقاب طلایی، لیل، پالابان،‌ شاهین، کبک چیل، باقرقره و … اشاره کرد.

آبزیان

از مهم‌ترین گونه‌های آبزی موجود در رودخانه قزل‌اوزن و رودخانه قم‌چقا می‌توان به سیاه ماهی معمولی، سیاه ماهی خالدار، عروس ماهی، سس ماهی کلفت لب، سس ماهی معمولی، ماهی اسپله، ماهی کولی، لاک‌پشت آبی، مارآبی، خرچنگ‌ گر اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گردشگري استانی فرهنگی و هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۴۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم عوامل موثر در آلودگی هوا و محیط‌زیست این استان را تشریح گرد. - اخبار استانها -

محمدحسین بازگیر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم،در رابطه با عوامل مؤثر در آلودگی زمین، هوا و محیط‌زیست در استان، اظهار داشت: قم، یکی از کلان شهرهاست و در کلان شهرها علاوه بر بحث مدیریت شهری و اجتماعی، فعالیت‌های شهری که خود منشأ تولید برخی آلودگی هاست، قرار دارد و این استان به لحاظ طبیعی با بحث ریزگردها و گرد و غبار ناشی از کانون‌های فرسایش یافته اطراف شهر و آلودگی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی، خودروها، کارخانه‌ها، فاضلاب و نابسامانی در حوزه مدیریت پسماند مواجه است.

وی افزود: با توجه به موقعیت اقلیمی و اکولوژی قم، که منطقه ای خشک و بیابانی است میانگین بارش سالانه در استان بسیار کم بوده و جزو استان‌های کم برخوردار در این زمینه است و با توجه به موقعیت مکانی و عبور و مرور انواع خودروها و صنایع هیتوکربنی که آلودگی‌های خاصی دارد و همچنین تولید فولاد و سرب و روی و غیره زمینه ساز و مستعد آلودگی‌های زیست‌محیطی و هوا است که به شکل‌های مختلف در تابستان و زمستان شاهد آن هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: در استان، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی همچون؛ منطقه حفاظت شده پلنگ درّه که بیش از 30 هزار هکتار است، با پوشش جانوری و گیاهی مناسب و حدود 5 تالاب که در فهرست تالاب‌های ملی کشور است، داریم.

بازگیر عنوان‌ کرد: بخشی از منطقه حفاظت شده کویری، با بیش از 80 هزار هکتار دارای پتانسیل‌های خوب در این استان است؛ پتانسیل‌هایی چون، گنبد نمکی که می‌تواند به یکی از میراث‌های طبیعی_تاریخی استان تبدیل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست
  • گربۀ محله مهم است
  • ابرپروژه مسکونی تهران در محله یاخچی آباد با ۱۰ هزار واحد ساخته می شود
  • چهارمین پیش‌نشست دوازدهمین همایش فلسفۀ دین معاصر در دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • حمله خرس به یکی از عشایر دزفولی/ مصدوم در سلامت کامل است
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟