Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@23:18:51 GMT

انقلابی تکرار نشدنی در حوزه محیط زیست هرمزگان

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۶۵۱۴

انقلابی تکرار نشدنی در حوزه محیط زیست هرمزگان

عضو هئیت مدیره منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با بیان اینکه مجموعه منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس با توجه به اهداف و برنامه‌های تدوین شده در سال 99 برای تحقق و اجرای منویات مقام معظم رهبری در راستای جهش تولید، مانند سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و که در راستای تحقق این شعار گام بر می‌دارند، برای تامین زیر ساخت‌ها در راستای جذب سرمایه‌گذار و افزایش و جهش در تولید صنایع مستقر در منطقه، پروژه انتقال پساب تصفیه‌خانه بندرعباس را به عنوان یکی از اولویت‌های مهم کاری خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان ، شهروز شجاعی گفت: براساس بند دو صورت جلسه شورای حفاظت از منابع اب استان هرمزگان  مقرر گردیدانتقال پساب فاضلاب بندرعباس به منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس برای استفاده صنایع غرب و پالایشگاه بندرعباس در دستور   منطقه ویژه قرار گرفت  که در حال حاضر با پیگیری  مسرانه این مهم در حال رصد است  که میتواند علاوه بر   مزیت‌هایی برای منطقه ویژه به همراه دارد   برای  شهر بندرعباس نیز بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

وی گفت: مشکل ورود پساب فاضلاب بندرعباس به دریا سالیان طولانی یکی از پر چالش‌ترین معضلات شهری این شهرستان بود که بوی نامطبوع آن در اطراف خورهای شهر به ویژه خور گورسوزان و همچنین چهره نازیبایی که به ساحل بندرعباس داده بود باعث نارضایتی شهروندان و یکی از اساسی‌ترین مطالبات آن‌ها در سال‌های متمادی بوده است.

شجاعی اذعان داشت: می‌توان گفت ورود این فاضلاب‌ها به ساحل و خورهای سطح شهر یکی از مشکلات اساسی و  ریشه‌دار شهر بندرعباس  بوده است که امید است با رویکرد مثبتی که استاندار هرمزگان و ریاست هیات عامل سازمان ایمیدرو در این راستا دارند، شاهد اتفاقات خوش‌حال کننده‌ای در این حوزه باشیم که در حال حاضر نیز پیگیری‌ها در حال انجام و اقدامات موثری صورت گرفته است  و به زودی شاهد انعقاد قرارداد و شروع عملیات اجرایی خواهیم بود 

وی  با بیان اینکه چالش‌های زیست محیطی این پروژه حل خواهد شد و این آب به چرخه تولید خواهد آمد اظهار داشت  پساب جمع‌آوری شده در شبکه فاضلاب بندرعباس تا سقف 80 هزار متر مکعب در روز می‌رسد که خط انتقالی حدود 22 کیلومتر برای آن در نظر گرفته شده است؛ ایستگاه پمپاژی که در تصفیه‌خانه بندرعباس قرار گرفته پساپ را به مخزن 10 هزار متر مکعبی پمپاژ می‌کند و از آنجا به صورت صقلی به سمت منطقه ویژه خواهد رسید.

شجاعی اضافه کرد: منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس امید دارد بتواند این پروژه را با شرکت  سرمایه‌گذاری که در سال 94 با آبفای استان قرارداد تضمینی انعقاد کرده و با ارائه یک پکیج یک پارچه که شامل تصفیه مقدماتی، انتقال، تصفیه تکمیلی و شیرین‌سازی این پساب، به بهره‌برداری برساند و آب مورد نیاز صنایع غرب بندرعباس را تامین کند.

مشاور ارشد اجرایی  منطقه ویژه خلیج فارس ادامه داد: حدود 600 میلیارد تومان برای پروژه انتقال پساب فاضلاب بندرعباس با کیفیت استاندارد تخلیه به ابهای سطحی  منطقه ویژه سرمایه‌گذاری خواهد شد که این عدد سرمایه‌گذاری نهایی بر پروژه نیست؛ برای بررسی دقیق این مسئله باید طرح مالی سرمایه‌گذار توسط مشاوران مورد بازبینی قرار گیرد که مسئولیت این پروژه به شرکت «تلاش‌گران ژرف اندیش» که به صوزت تخصصی در زمینه طراحی مالی پروژه‌های تامین آب فعالیت و در این زمینه روزمه درخشانی دارند، سپرده شده است.

وی افزود: این بودجه 600 میلیارد تومانی شامل مرحله تصفیه مقدماتی و شیرین سازی تکمیلی نیست و این مبلغ برای ارتقا تصفیه خانه بندرعباس، توسعه شبکه فاضلاب شهری، هزینه‌های نگهداری، خط انتقال، تکمیل ایستگاه پمپاژ  و مخزن 10 هزار متر مکعبی صرف خواهد شد. 

شهروز شجاعی خاطرنشان کرد: پروژه انتقال پساب فاضلاب بندرعباس با بازخورد بسیار خوبی از طرف اذهان عمومی و فعالین محیط زیستی همراه شد و امیدی در دل مردم خونگرم ونجیب بندرعباس  برای حل این مشکل به وجود آمد که با اجرای این پروژه بخش عمده‌ای از مشکلات فاضلاب بندرعباس حل خواهد شد.

وی بیان داشت: البته  ناگفته نماند در شهر  بندرعباس شبکه فاضلاب شهری بصورت کامل ایجاد نشده است که این امر به دلیل وجود بافت فرسوده شهری و نوع ساختار آن است که اجازه تکمیل این پروژه را نخواهد داد و برای تکمیل سیستم فاضلاب، ابتدا باید مشکلات شهری این بخش مرتفع شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محیط زیست پساب فاضلاب بندرعباس منطقه ویژه اقتصادی انتقال پساب خلیج فارس خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۶۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد

محمدرضا بسملی رئیس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار گفت: با آغاز فصل گرما و عدم بارش مناسب در منطقه حفاظت شده پروند، آبرسانی به این منطقه در سال جدید از سر گرفته شده است.

او افزود: بازدید از آبشخور‌ها و منابع آبی حیات وحش مناطق حفاظت شده سبزوار و آبرسانی به آب انبار‌ها به صورت منظم انجام می‌گیرد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار ادامه داد: بیش از ۱۰۰ هزار لیتر ظرفیت آب انبار‌ها و تانکر‌های پلی اتیلنی ذخیره آب منطقه حفاظت شده پروند است که در فصل گرما به طور مرتب با یک دستگاه خودرو ایسوزو ۶ هزار لیتری مستقر در اداره محیط زیست سبزوار آبرسانی می‌شود.

بسملی بیان کرد: همچنین یک منبع ذخیره آب ۲۰۰ هزار لیتری در این منطقه حفاظت شده در حال ساخت است که در صورت تامین اعتبار و تکمیل آن، با جمع آوری آب باران، ظرفیت آن بیش از ۲ برابر کل آب انبار‌های منطقه بوده و دیگر نیازی به آبرسانی با تانکر به این منطقه نخواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • پذیرش طلبه در حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • شرنگ شیرابه در کام خزر