Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@16:51:58 GMT

شرحی بر حدیث منزلت/ فتنه‌ای که سامری‌های امت نبوی آفریدند + فیلم

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۶۸۸۱

شرحی بر حدیث منزلت/ فتنه‌ای که سامری‌های امت نبوی آفریدند + فیلم

‍‍‍‍‍‍

کارشناس تاریخ اسلام به مقایسه رفتار نامناسب بنی اسرائیل با هارون نبی با رفتار مسلمانان در قبال امیرالمؤمنین پرداخت. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۳ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، حجت‌الاسلام حامد کاشانی، کارشناس تاریخ اسلام در برنامه "ماه من" ضمن تبیین حدیث منزلت پیامبر گرامی اسلام (ص) گفت: خداوند در آیه 142 سوره اعراف می‌فرماید: وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاثِینَ لَیْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیْلَةً وَ قَالَ مُوسَى لِأَخِیهِ هَارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ؛ با موسى 30 شب وعده کردیم و آن را با 10 شب دیگر کامل کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه میقات پروردگارش به 40 شب اتمام یافت و موسى‏ به برادرش هارون گفت: در میان قوم من جانشینم باش و اصلاح کن و راه اهل فساد را پیروى نکن.» طبق این آیه موسی علیه‌السلام زمانی که به میقات پروردگار خویش می‌رود، هارون را جانشین خود قرار می‌دهد و امر می‌کند راه اصلاح را پیش گیرد. تمام قوم بنی اسرائیل هارون را می‌شناختند. همان طور که به نبوت موسی علیه‌السلام یقین داشتند، نسبت به هارون شناخت داشتند. 

وی افزود: در صورت کلی شرایط وصیّ پیامبر از خود آن نبی حساس‌تر است. قاعدتاً به وصیّ پیامبر راحت‌تر می‎توان ظلم کرد، چرا که پیامبر صاحب جایگاهی معنوی‌تر در بین مردم است؛ از این جهت وقتی موسی (ع) به میقات پروردگار رفت، نسبت به هارون رفتار نامناسبی انجام دادند. شخصی به نام سامریّ به نام دین مردم را سعی کرد منحرف کند و گوساله‌ای را جایگزین معبود قرار دهد. حتی نزدیک بود جناب هارون کشته شود. وقتی موسای نبی ایشان را توبیخ کرد، در پاسخ فرمود «قَالَ ابْنَ أُمَّ إِنَّ الْقَوْمَ اسْتَضْعَفُونِی وَكَادُوا یَقْتُلُونَنِی؛ فرزند مادرم؛ این گروه، مرا در فشار گذاردند و ناتوان کردند؛ و نزدیک بود مرا بکشند» (150 اعراف) البته فتنه سامری هم سخت بود. وقتی موسی علیه‌السلام از او پرسید چه‌کار کردید، گفت «قَالَ بَصُرْتُ بِمَا لَمْ یَبْصُرُوا بِهِ فَقَبَضْتُ قَبْضَةً مِنْ أَثَرِ الرَّسُولِ فَنَبَذْتُهَا وَكَذَٰلِكَ سَوَّلَتْ لِی نَفْسِی؛ من چیزی دیدم که آنها ندیدند؛ قسمتی از آثار رسول را گرفتم، سپس آن را افکندم، و اینچنین (هوای) نفس من این کار را در نظرم جلوه داد.» از چیزی متعلق به رسول وحی یا رسول الهی چیزی برداشت و به گوساله زد به گونه‌ای که از او صدایی خارج می‌شد. 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به حدیث منزلت پیامبر اسلام (ص) گفت: اگر روایتی از پیامبر نداشتیم که فرمود «أنتَ مِنّی بِمَنزلةِ هارونَ مِنْ مُوسی اِلّا أنـّه لا نَبیّ بَعدی؛ تو نسبت به من به‌منزله هارون نسبت به موسی هستی جز اینکه بعد از من نبی ای نیست»، با بررسی تاریخ چه وصی‌ای را همچون هارون به عنوان وصیّ پیامبر می‌یابیم که به استضعاف کشیده شد و آزار دید؟ قطعاً خواهیم گفت نزدیک‌ترین مصداقش، امیرالمؤمنین علیه‌السلام است. متأسفانه با فوت پیامبر ناگهان امیرالمؤمنین به غربت عجیبی افتاد. پیامبر که از دنیا رفت، از همه طرف بلا سر امیرالمؤمنین آمد و زمانی که ریسمان بر گردن داشت و ایشان را به سمت مسجد می‌کشیدند، قبل از اینکه بیعت اجباری کند، رو به قبر رسول خدا با اشاره به همان فرمایش هارون به موسی (ع)، فرمود: ابْنَ أُمَّ إِنَّ الْقَوْمَ اسْتَضْعَفُونِی وَكَادُوا یَقْتُلُونَنِی؛ فرزند مادرم؛ این گروه، مرا در فشار گذاردند و ناتوان کردند؛ و نزدیک بود مرا بکشند.

کاشانی: عمده صحابه نازل‌ترین پیام نبوی درباره علی (ع) را وارونه عمل کردند

کاشانی: بنای حکومت علوی بر تکریم نیازمندان بود نه مانور تبلیغاتی

انتهای‌پیام/

R1392/P1397/S4,37/CT11 واژه های کاربردی مرتبط ماه مبارک رمضان امام علی (ع)

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان امام علی ع ماه مبارک رمضان امام علی ع علیه السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۶۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجتماع بزرگ صادقیون با میزبانی از شهید گمنام برگزار می‌شود

اجتماع صادقیون در روز شهادت امام جعفر صادق علیه‌السلام در میدان صادقیه برگزار می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اجتماع صادقیون در روز شهادت امام جعفر صادق علیه‌السلام در میدان صادقیه برگزار می‌شود.

بر اساس این گزارش، شنبه 15 اردیبهشت ماه 1403، از ساعت 10 صبح، عزاداران مکتب جعفری به سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق علیه‌السلام برای بیست‌و‌چهارمین سال برگزاری تجمع در میدان صادقیه، جمع شده و به اقامه عزا می‌پردازند.

در این مراسم که با قرائت قرآن توسط استاد هادی موحد امین و سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید علیرضا حسینی همراه خواهد بود، مادحین حاج سعید حدادیان، حاج امیر عباسی، حاج عبدالرضا هلالی، کربلایی علی پورکاوه و کربلایی محمدحسین حدادیان، در عزای این امام همام مداحی خواهند کرد.

تشییع پیکر مطهر شهید گمنام،  فعالیت ده‌ها موکب مردمی، حضور دستجات عزاداری از مساجد و هیئت‌های شمال‌غرب تهران در این اجتماع از موارد دیگر این رویداد مذهبی مهم در پایتخت خواهد بود.

در راستای اجرای این اجتماع، محدودیت‌های ترافیکی نیز از طریق پلیس راهور اعمال خواهد شد که متعاقباً اطلاع‌رسانی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ایران و کشور‌های جهان
  • مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار شد
  • اکسيري که قهرمانان را جاويدان مي کند
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • امت اسلام در کنار همدیگر به یک دشمن واحد توجه کنند
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • اجتماع بزرگ صادقیون با میزبانی از شهید گمنام برگزار می‌شود
  • راهکار اصلاح رابطه با خدا چیست؟
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟