Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-06@21:29:14 GMT

نبرد بین دو اسلام/ روایتی از مظلومیت علی(ع) در یک رمان

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۸۲۵۴

نبرد بین دو اسلام/ روایتی از مظلومیت علی(ع) در یک رمان

ایسکانیوز - گروه فرهنگی: دوران خلافت امیرالمومنین علی(ع) یکی از پرچالش‌ترین دوره‌های تاریخ صدر اسلام است. هرچند شاید از حیث تعداد چالش‌ها و درگیری‌ها دوران رسالت رسول خدا (ص) را باید نام برد اما آن دوره نبرد میان حق و باطل و در واقع اسلام و شرک بود. صورت‌بندی جبهه‌ها روشن و شفاف بود و با اندک فراستی هرکس می‌توانست تکلیف خود در روزگار تبلیغ اسلام توسط رسول خدا(ص) را مشخص کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در روزگاری که امیرالمومنین علی(ع) بر مسند خلاف نشست و رهبری جامعه را بر عهده گرفت فتنه‌ها با لباس اسلام خود را نشان می‌دادند و آن وجود مبارک بایست با این چالش‌ها مبارزه می‌کرد و آنها را خاموش می‌کرد.

تا پیش از دوران امام علی(ع) در تمام جنگ‌ها یک سوی نبرد اسلام و در سوی دیگر شرک و کفر بود ولی در زمان ایشان در هر دو سو مسلیمن قرار داشتند و در برابر هم صف‌بندی کرده بودند. مسلمین در این روزگار بود که در برابر خود صفوفی را می‌دیدند که در آن صفوف هم صدای اذان بلند می‌شد و نماز می‌خواندند و هم قرآن را قبول داشتند. این صورت‌بندی سبب شد در ماجرای صفین گروهی از میان مسلمین نتوانند حق را تشخیص دهند و از مسیر خارج شده و پایانی ناگوار برای خود رقم بزنند و غائله نهروان را دامن بزنند که پایان کار برخی از آنها به نوزدهم رمضان ختم شد.

سلمان کدیور، نویسنده رمان «پس از بیست سال» در اثرش همین ماجرا را دستمایه کار خود قرار داده و روایتی را از ظلم معاویه و دسیسه‌های او علیه مسلمین بازگو کرده است. دست داشتن او در شورش علیه عثمان و قتل او و سپس هواداری و خونخواهی ساختگی از خلیفه سوم اوج پلیدی و خباثت معاویه را نشان می‌دهد که کدیور در این اثر به خوبی آن را روایت کرده و نشان داده است. او با ساختن قصه عشق میان دو جوان از خانوادگان بلندپایه شام داستانش را از طبقه اشراف حکومت شام آغاز می‌کند و ریشه انحراف‌های بنی‌امیه و همراهی اطرافیان را به دقت به خواننده خود نشان می‌دهد.

این رمان در حالی که اولین تجربه داستان‌نویسی کدیور است اما به خوبی از پس قصه گفتن و همراه کردن مخاطب برآمده و اثری جذاب را پیش روی او قرار داده است. فتوحات سپاهیان معاویه و قدرت روز افزون او در این اثر به خوبی نشان داده شد و فتنه‌انگیزی او با مشورت اطرافیان که به طمع دنیا دور او حلقه زده‌اند به ظرافت بیان شده است.

قصه از زمانی آغاز می‌شود که ابوذر غفاری صحابی رسول خدا توسط خلیفه سوم دوران تبعیدش را در شام سپری می‌کند ولی سخنرانی‌های روشنگرانه او که موجب به لرزه در آمدن پایه‌های قدرت معاویه شده، سبب می‌شود معاویه ابوذر را در تنگنا قرار دهد و از خلیفه بخواهد که او را به نقطه دیگری تبعید کند، ولی ابوذر کار خود را کرده و دل‌های آماده جوانان را با بذر حقیقت و محبت امیرالمومنین(ع) کاشته و آبیاری کرده تا آنها در جستجوی حقیقت راهی دیار مولا شوند.

روایت مستکبران و ایجاد خوی استکباری در مسلمانانی که روزگاری هم‌ردیف اصحاب بزرگ رسول خدا(ص) بودند به خوبی در این رمان منتقل شده و نویسنده توانسته نشان دهد که چگونه کسانی که موی خود را در راه اسلام سپید کرده‌اند به وسوسه فرزندان یا همسر می‌توانند حق را ترک بگویند و در پی جاه و مقام بیفتند.

رمان در ادامه به ماجرای رویارویی یاران امیرالمومنین (ع) با سپاهیان شام می‌پردازد که یکی از آوردگاه‌های مهم بعد از غزوات پیامبر اسلام(ص) است. در این نبرد است که قرآن‌ها بر نیزه می‌روند و ماجرای حکمیت پیش می‌آید. این در حالی است که اگر نیرنگ و خدعه عمرو بن عاص و معایوه نبود حتما فتنه در صفین خاموش می‌شد و چشم آن کور می‌شد تا بعدها شاهد حوادثی مانند عاشورا و ... نباشیم. کدیور به خوبی نشان داده که چگونه ماجرای صفین و نیرنگ شامیان سبب شد داستان در عاشورا به بالای نیزه رفتن سرها منجر شود.

این رمان از حیث زبان اثری برجسته و موفق است که می‌‌تواند مخاطب را با خود همراه کند و لذت یک سفر تاریخی را در کام او بنشاند. سفری در تاریخ که عمق آن با مظلومیت شیعه همراه است و نشان می‌دهد که چگونه همواره زیاده‌خواهان تلاش کرده‌اند تا حق را بپوشانند تا بیشتر برخودار باشند.

این رمان را نشر شهرستان ادب منتشر کرده است و سال گذشته در جایزه جلال آل‌احمد مورد تقدیر واقع شد.

انتهای پیام/

347 / 347 پس از بیست سال سلمان کدیور شهرستان ادب امام علی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پس از بیست سال شهرستان ادب امام علی رسول خدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۸۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمبرداری «دست خدا» آغاز شد/ روایتی سینمایی از تصمیم زن عروسک‌فروش

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم وفناوری آنا، این فیلم بر محوریت پیام قرآنی آیه سه سوره طلاق که می‌فرماید: «ما روزی آدم‌ها را از جایی می‌فرستیم  که هیچکس تصورش را نمی‌کند» می‌پردازد.

فیلم «دست خدا»؛  ماجرای زنی سرپرست خانوار برای تهیه مایحتاج دوفرزند و پدر بیمارش است. این زن بعد از آنکه با بساط کردن عروسک‌ها سر خیابان درآمدی به دست نمی‌آورد، آخرین  تلاشش را برای تامین و تهیه غذا می‌کند؛ اما...!

این فیلم به نویسندگی و کارگردانی علیرضا گلستان و تهیه کنندگی حکم علی احدی در تهران کلید خورد.

 بازیگران این فیلم مقداد اسلامی، اسما خواجه، رضا اناری، طاهر گلستان، آلا فتحی و... هستند.

سایر عوامل این فیلم کوتاه عبارت‌اند از: حجت بابایی گریم، میلاد محمدی مطلق تصویربردار، شهلا خداداد  صدابردار و نگار نورمحمدی طراح لباس.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نبرد لیست‌ها در تهران
  • فیلمبرداری «دست خدا» آغاز شد/ روایتی سینمایی از تصمیم زن عروسک‌فروش
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • به جای واکنش احساسی، چهره واقعی اسلام را به دنیا نشان دهیم
  • روایتی از سرگذشت عماد مغنیه + فیلم
  • علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته
  • علم‌الهدی : اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد، به او ظلم نمی‌شد/ امامت سیاسی دشمن دارد
  • روایتی از سرگذشت سید عباس موسوی + فیلم
  • دلایل مظلومیت امام صادق(ع) از زبان آیت‌الله علم‌الهدی
  • امامت سیاسی دلیل نفرت دشمنان اهل بیت (ع) بود