Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@10:41:50 GMT

درس‌هایی از پاندمی‌‎های گذشته برای دنیای پساکرونا

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۸۶۶۷

درس‌هایی از پاندمی‌‎های گذشته برای دنیای پساکرونا

متخصصان بیماری‌های فراگیر به مدت چندین دهه همگان را از خطرات ناشی از رخداد پاندمی‌های جدید در دنیای پر از چالش‌های امروزی نظیر مشکلات زیست‌محیطی و جمعیت متراکم آگاه کرده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، تاریخ نشان داده است که همیشه گسترش سریع بیماری‌های واگیر شهرهای آسیب‌پذیر را به طور باور نکردنی تحت تأثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه همیشه جوامع در مقابل چنین بیماری‌هایی از خود واکنش نشان داده‌اند، با این حال سیاست، مذهب و روابط اجتماعی متأثر از این فجایا به طور چشمگیری تغییر یافته است. به عنوان مثال، در قرن سوم بیماری فراگیری سراسر امپراطوری رم را در برگرفت و از طریق کاهش جمعیت و تضعیف پایه‌های اقتصادی، فرهنگی و مذهبی، قدرت سران آن را به حداقل رساند. بسیاری از رومیان بهبود یافته از بیماری به طور روزافزون به مسیحیت روی آوردند و از تجمع در معابدی که خدای مشرکان در آن قرار داشت، خودداری کردند.

در قرن چهاردهم "مرگ سیاه" یک سوم و حتی شاید نیمی از جمعیت اروپا را قربانی کرد اما پیامدهای مثبتی را نیز به دنبال داشت. شهرهایی که پیش از این در ساخت دیوارهای بلند از هم پیشی می‌گرفتند، پس از پایان بحران فراگیر به ایجاد فضاهای باز، پارک‌ها و میادین شهری روی آوردند. پرسشی که در اینجا ممکن است ذهن همه را به خود درگیر کند این که چگونه بهبودی از یک بیماری می‌تواند شهرها را از نو بسازد؟

طراحی شهری متأثر از شیوع بیماری‌ها

در قرن پانزدهم موجی از بیماری‌های فراگیر سراسر قاره آمریکا را فراگرفت، فرهنگ مردم را به طور کامل متحول کرد و باعث خالی شدن جمعیت شهرهای بسیاری شد. شیوع وبا و دیگر بیماری‌های مشابه در قرن نوزدهم، آن هم در شرایطی که شهرهای پرجمعیت از سیستم‌های بهداشتی کارآمد برخوردار نبود منجر به ایجاد اصلاحاتی عمده در بخش آب و فاضلاب و نهادینه کردن اقدامات بهداشت عمومی شد. گرایش به سیستم‌های تهویه هوا و افزایش روشنایی پارک‌ها، فضاهای عمومی، پارک‌ها و خانه‌ها بیشتر و توجه به این عوامل به بخشی ضروری در طراحی معماران شهری تبدیل شد.

تاریخ به ما نشان داده است که شهرها و تمدن‌ها شرایط شیوع و افزایش گسترش بیماری‌ها و فجایا را شکل می‌دهند و در عوض بیماری‌ها و فجایع نیز باعث ایجاد تحول در شهرها و تمدن‌ها می‌شوند.

سرنوشت شهرها در چالش با پاندمی‌ها

در سال ۱۹۱۲ گروهی از معماران بریتانیایی ایده جدیدی برای طراحی شهری مطرح کردند که بر اساس آن، در هر هزار متر مربع زمین خالی باید تعداد ۱۲ خانه احداث می‌شد که این ایده با استقبال زیادی از سوی طراحان شهری مواجه شد. در سال ۱۹۹۰ بسیاری از کشورهای غربی به افزایش تراکم جمعیت روی آوردند و سازه‌هایی چند منظوره و شهرهایی حمل‌ونقل محور طراحی کردند تا از این طریق کارآیی زیرساخت‌ها و خدمات را افزایش دهند.

بحران امروزی کووید -۱۹ نیز طراحی شهری را به طور چشمگیری به چالش کشیده است؛ هر چه تراکم جمعیت بیشتر باشد احتمال انتقال ویروس کرونا در آن بیشتر است. بسیاری از شهرهای سراسر جهان فضاهای عمومی را به روی مردم بسته‌اند و شهروندان را به ماندن در خانه فراخوانده‌اند. ساکنان شهرهای فقیرنشین از پناهگاه کافی برای در امان ماندن از خطرات کرونا برخوردار نیستند و حتی به آب و سرویس بهداشتی دسترسی ندارند. سیستم‌های حمل و نقل عمومی از بیم انتقال ویروس ظرفیت خود را به حداقل ممکن رسانده است و صاحبان رستوران‌ها، کافه‌ها و مراکز ورزشی در تلاش برای نجات اقتصاد خود هستند.

چه درس‌هایی می‌توان از کووید -۱۹ گرفت؟

چیزی که برای همه در دوران کرونا مشهود است این که زندگی در شهرهای متراکم و به خصوص در آپارتمان‌هایی با جمعیت بالا خطر ابتلاء به ویروس کرونا را به طور چشمگیری افزایش داده است. به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود مردم پس از کرونا به سمت زندگی در حومه‌های شهر را، حتی با کمترین امکانات، به زندگی در شهرهای پیشرفته و در عین حال پرجمعیت ترجیح دهند. ویروس کرونا نیاز بشر به فضاهای عمومی را بیش از پیش به تصویر کشید و بر همین اساس بدون شک پارک‌ها و فضاهای عمومی در آینده وسیع‌تر خواهد شد و اصول ایمنی در آن‌ها بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت. افرادی نیز که توانایی رفتن به محل کار یا مناطق اطراف به وسیله دوچرخه یا پیاده‌روی را دارند بدون شک کمتر از قبل از وسایل حمل و نقل عمومی بهره خواهند گرفت.

اگرچه هنوز زود است با اطمینان در مورد آثار گسترش ویروس کرونا بر زندگی در آینده قضاوت کنیم اما بدون شک همه چیز مانند گذشته نخواهد بود و ما باید از سختی‌هایی که در این دوران متحمل شده‌ایم به بهترین نحو برای زندگی بهتر در آینده عبرت بگیریم.

کد خبر 423618

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دوران پسا کرونا طراحی شهری برنامه ریزی شهری معماری بیماری طاعون ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا شهرهای جهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فضاهای عمومی ویروس کرونا بیماری ها پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۸۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرک بازیافت در قم احداث می‌شود

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: زمینی به مساحت ۴۴ هکتار به شهرداری قم واگذار شده است تا در راستای احداث شهرک بازیافت اقدام شود.

مهدی اصفهانیان مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم اظهار کرد: با همراهی مدیریت استان و اداره کل راه و شهرسازی، زمینی به مساحت ۴۴ هکتار واقع در جاده کوه سفید قم به شهرداری برای احداث شهرک بازیافت واگذار شده است.

وی افزود: این مسئله می‌تواند نقش مهمی در ساماندهی گاراژهای ضایعاتی در سطح مناطق هشتگانه داشته باشد. تقریباً ۱۳۳ گاراژ ضایعاتی در سال گذشته تعطیل شدند و امیدواریم با ایجاد شهرک بازیافت مجموعه‌های مرتبط با بازیافت در این شهرک مستقر بشوند.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به دیوارکشی و آماده سازی این اراضی به عنوان گام نخست برای استقرار صنایع بازیافتی اضافه کرد: احداث مزرعه خورشیدی از دیگر اقدامات بهینه سازی استفاده فضای در مجتمع پردازش و دفن پسماند قم است.

اصفهانیان‌مقدم تاکید کرد: در این زمینه تفاهم اولیه حاصل شد تا از سطح زمین‌های مورد نیاز برای دفن پسماند شهری در سنوات گذشته برای احداث مزرعه‌های خورشیدی استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه طی سال گذشته استقرار صنایع تکمیلی در سایت البرز مورد توجه بوده است، ادامه داد: با توجه به سیاست‌های کنونی استقرار این صنایع و در راستانی این هدف تولید گرانول از خطوط پردازش دو سوله پیش بینی شده و فاز اول برای اجرای یکی از سوله‌ها برای فرایندهای تکمیلی و تبدیلی با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان انجام شده است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به اینکه در سال گذشته خطوط انتقال پساب فاضلاب‌های تصفیه شده از تصفیه‌خانه جامع واقع در محدوده منطقه یک به سایت البرز به بهره برداری رسید گفت: همچنین در بحث انتقال گاز به سایت البرز نیازمند سرمایه گذاری بود که با اعتبار بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ انجام شد.

اصفهانیان‌مقدم افزود: فرآیندهای مربوط به مدیریت پسماند در قم با توجه به کیفیت خدمات از نظر اقتصادی ارزان تمام شده است و قم با مدیریت فرآیندها، بازنگری آن‌ها و ارتقای کیفی خدمات یک مدل اقتصادی ارزان ارائه داده است.

کد خبر 751156

دیگر خبرها

  • شهرک بازیافت در قم احداث می‌شود
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • ۱۹ شهر به بازآفرینی شهری استان همدان افزوده شد
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان
  • گلایه شهروندان تهرانی از وضعیت نامناسب برخی از بی آر تی‌ها + فیلم
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • سیل ویرانگر در برزیل 56 کشته و 74 زخمی برجای گذاشت
  • سیل ویرانگر در برزیل ده‌ها قربانی و مفقود گرفت+فیلم
  • تصویب بودجه ۱۴۰۳ هلال احمر