Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@14:29:35 GMT

حفظ باغستان قزوین به عنوان تنها اثر تاریخ طبیعی کشور

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۴۰۲۷۰

حفظ باغستان قزوین به عنوان تنها اثر تاریخ طبیعی کشور

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ فرزانه صادق مالواجرد، معاون‌ وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در سفر به استان قزوین و بازدید از برخی موضوعات و طرح های شهری در قزوین به همراه جمالی پور استاندار قزوین، در نشست بررسی موضوعات شهری در شهرهای استان با اشاره به بضاعت های بسیار زیاد منطقه گفت: قزوین یک شهر تاریخی نیست، بلکه یک شهر باستانی است، این موضوع چیزی نیست که بخواهیم به سادگی از آن عبور کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با اشاره به اینکه شهری مانند یزد به دلیل بلند نظری مدیریت شهری و برنامه ریزی ها، ثبت جهانی شده افزود: در حال حاضر مناطق تاریخی و قدیمی یزد از گران ترین نقاط شهر هستند، چرا قزوین نباید چنین جایگاهی داشته باشد با توجه به اینکه بستر و ظرفیتش را نیز دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تجربه ناخوشایند بلوار انصاری غربی و از هم گسستن بافت در این طرح اضافه کرد: در طرح خیابان انصاری شرقی و محله بلاغی که در خود کمیسیون ماده ۵ قزوین مصوب شده و توسط استانداری هم ابلاغ شده، صلاح شهر و مردم دیده شده و به جز چند متر که آن هم به علت وجود مسجد و حمام تاریخی، عرض معبر ۶ متر پیش بینی شده در باقی موارد ۱۲ و ۱۴ متری طراحی شده و جوانب مختلف آن سنجیده شده است که بی گمان اجرای آن اثرات مثبت بسیاری برای محله و شهر دارد.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با اشاره به اینکه باغستان قزوین تنها اثر ثبت شده تاریخ طبیعی کشور است، گفت: متاسفانه به علت اجرای پل ها و گذرهایی که به تصدیق خود مسئولان شهر، گره ای از بار ترافیکی حل نکرده، باغستان سنتی در مخاطره قرار گرفته و در مصوبه ای هم که در این خصوص گذرانده شد، خوشبختانه علاوه بر مسئولان استان، مردم بومی هم بودند که این یکی از اتفاقات و گام های بزرگ ما در حوزه تصمیم گیری است که در عالی ترین مرجع سیاست گذاری حرف مردم شنیده می شود.
صادق مالواجرد در ادامه با تاکید بر اینکه حقوق عمومی بر حقوق خصوصی افراد ارجحیت دارد، عنوان کرد: تکلیف ما در معاونت شهرسازی و معماری صیانت از حقوق شهروندان است، کسانی که صدایشان در جایی شنیده نمی شود و همه تلاش ما این است که این امر با همکاری استان ها اتفاق بیافتد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص بافت تاریخی اظهار کرد: بافت تاریخی هویت و شناسنامه شهر است که باید حفظ و حراست شود.
او افزود: البته محدوده بافت و ضوابط ساخت و ساز در آن توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تعیین می شود.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ادامه داد: بی گمان اجرای طرح اقدام ملی مسکن از مهمترین برنامه ها و سیاست های ماست، ولی به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد که تحت عنوان طرح اقدام ملی مسکن و خدای ناکرده با اهداف دیگر به اراضی موجود کشور دست اندازی شود.
این مقام مسئول در خصوص طرح های جامع شهری در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر نیز گفت: کارگروهی متشکل از کمیته فنی شورای عالی، مدیرکل و معاون اداره کل راه و شهرسازی، دفتر فنی استانداری، جهاد کشاورزی و مدیریت شهری شهرها تشکیل شود و موارد و موضوعات شهرها را مورد بررسی قرار داده و نتایج نهایی را جهت تصمیم گیری ارایه کنند.

48

کد خبر 1387825

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان قزوین شهرسازی و معماری راه و شهرسازی شورای عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۰۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند

محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه نوسازی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی موجود در بافت‌های فرسوده کشور آغاز شده است بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده پیش‌بینی می‌شود از این تعداد حدود ۱۰۰ هزار واحد تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه  پرداخت تسهیلات به حوزه نوسازی بافت های فرسوده  در صورت صنعتی سازی افزایش خواهد یافت: بانک ها در صورت پرداخت تسهیلات بافت های فرسوده می‌توانند زمینه ساز ورود بیشتر سازندگان به این طرح ها شوند.

آیینی اظهار کرد: نوسازی ۲۶۰ هزار خانه در دولت سیزدهم و در طی دو سال گذشته انجام شده است گفت: ۲۵ هزار واحد نوسازی شده در بافت‌های فرسوده کشور در آینده‌ای نزدیک با حضور رییس جمهور به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی اظهار کرد: حدود ۵۵ درصد بافت فرسوده در وسعت ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار را بافت تاریخی تشکیل می‌دهد که نوسازی این مناطق نیازمند همراهی و تعامل بیش از پیش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای جذب سرمایه‌گذران است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت های مردمی خود نقش بسیار موثری در بهبود و تسریع اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن دارد و این امر خود می تواند در فرهنگ سازی نوسازی بافت های فرسوده کشور موثر باشد.

او گفت: پرداخت تسهیلات ساخت و همچنین حمایت از بخش خصوصی و مالکان یکی از عواملی است که می تواند بازار مسکن را به سمت رونق هدایت کند و این موضوع را دولت در دستور کار خود قرار داده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • فرونشست دومتری منطقه جنوب غرب کشور طی ۹ سال
  • بازدید وزیر نیرو از پست‌های ۴۰۰ کیلوولت برق باغستان کرج و چهارباغ
  • زمان برگزاری نشست مشارکت در بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی
  • وجود ۴۷۵ نقطه پرتصادف در جاده های کشور
  • ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند