Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، باید از این افراد که دلیل گرانی سکه را به گردن ابزار مالی گواهی سپرده سکه در بورس می اندازند پرسید که اگر این بازار تعطیل شود، قیمت سکه فروکش می کند؟ مگر با همین استدلال بازار آتی سکه دو سال پیش بسته نشد و درست با ورود نقدینگی از این معاملات به بازار غیررسمی سکه، شاهد جهش یکباره قیمت ها نبودیم؟

حسن کاظم زاده مدیر سابق یکی از صندوق‌های طلا به خوبی بازار گواهی سپرده سکه را مورد بررسی قرارداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در خصوص روند شکل گرفته در بازار گواهی سپرده کالایی سکه طلا و مقصر دانستن بانک های خزانه گواهی سپرده سکه طلا در پیشی گرفتن قیمت ها در بورس نسبت به بازار آزاد به اقتصاد آنلاین گفت: مقصر دانستن 4 بانک خزانه سکه طلا در بازار گواهی سپرده سکه و یا بورس به هیچ عنوان منطقی و درست نیست. چراکه در این بازار، بانک ها صرفا نقش انباردار را ایفا می کنند و همانند یک گاو صندوق بزرگ فقط از دارایی سپرده گذاران سکه حفاظت و نگهداری می کنند و در قبال ارایه این خدمات کارمزد دریافت می کنند. بورس نیز تنها بستر معاملاتی لازم را فراهم کرده و نقشی در افزایش و یا کاهش قیمت ها ندارد.

رشد تقاضا در پی انتظارات تورمی 

وی در بیان علل سبقت قیمت سکه بورسی نسبت به بازار نقدی گفت: یکی از مهم ترین دلایل بروز این شرایط، آن است که تمایل به سرمایه گذاری روی دارایی های مختلف همچون ملک، خودرو، سهام و نیز طلا افزایش یافته و انتظارات تورمی موجود در جامعه تقاضای سرمایه گذاران را تحت تاثیر قرار داده است. به طوری که قیمت ها در بورس با واقعیت ها و انتظارات تورمی حاکم بر اقتصاد کشور انطباق دارد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: افزون بر تمایل به سرمایه گذاری روی دارایی های تورمی، درصد قابل توجهی از نقدینگی سرگردان در جامعه طی ماه های اخیر به سمت بورس سوق پیدا کرده که بخشی از این منابع ورودی به بازار سرمایه به سرمایه گذاری در بازار طلا و گواهی سپرده سکه اختصاص پیدا کرد و موجب رشد تقاضا در این بازار شد.

اطمینان در معاملات و سهولت دسترسی

وی یکی از مهم ترین دلایل اقبال از خرید سکه در بورس نسبت به بازار نقدی را سهولت در انجام معامله به صورت آنلاین و عدم نیاز به مراجعه حضوری عنوان کرد و در بیان دیگر دلایل اظهار کرد: معامله گران گواهی سپرده سکه ضمن راحتی انجام معامله به صورت آنلاین، از بابت خرید سکه واقعی و تقلبی نبودن آن اطمینان خاطر دارند. ضمن اینکه افراد پس از خرید سکه در بورس کالا نگران نحوه حمل و نگهداری آن نبوده و از طریق نگهداری سکه خود در قالب گواهی سپرده کالایی ریسک ناشی از سرقت آن را نیز پوشش می دهند.

کرونا تقاضای بازار آزاد سکه را به بورس هدایت کرد

کاظم زاده اعتقاد دارد این قیمت سکه است که در بازار آزاد واقعی نیست؛ چراکه در شرایط کنونی به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور و لزوم رعایت فاصله های اجتماعی و کاهش ترددهای غیرضروری در سطح شهر، خرید حضوری در بازار آزاد سکه به شدت کاهش یافته و در مقابل معاملات آنلاین گواهی سپرده سکه طلا در بورس با رونق همراه شده است. به طوری که افراد ترجیح می دهند بدون مراجعه حضوری به بازار روی کالای سکه سرمایه گذاری کنند.

افزایش ظرفیت خزانه های بانکی یک راهکار موثر

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بورس کالا توان و ظرفیت تعادل بخشی به بازار سکه طلا را دارد، گفت: اگر برخی افراد معتقدند که قیمت ها در بورس کاذب است، می توانند اقدام به گواهی کردن سکه کنند  و با قیمت بالاتر آن را بفروشند. اما نکته حائز اهمیت این است که اتهامات مطرح شده نسبت به 4 بانک خزانه گواهی سپرده سکه درست نیست و اگر ظرفیت این بانک ها افزایش یافته و بانک های دیگر نیز به عنوان خزانه بورسی اعلام آمادگی کنند، می توان به رونق هر چه بیشتر این معاملات و تعادل بخشی هر چه بهتر به قیمت ها کمک کرد.

راه اندازی صندوق های جدید طلایی منتظر صدور مجوز

کاظم زاده بر لزوم افزایش ظرفیت سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری با پشتوانه طلا در بورس تاکید کرد و گفت: در حال حاضر دارایی های تحت مدیریت 4 صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر سکه طلا در بورس به بیش از 1500 میلیارد تومان رشد کرده است که اگر با صدور مجوز از سوی سازمان بورس ظرفیت این صندوق ها افزایش یابد، می توان به بازار گواهی سپرده سکه طلا نیز عمق بیشتری بخشید.

وی افزود: اگر سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن ارایه مجوز جهت امکان افزایش ظرفیت صندوق های فعال در حوزه طلا، مجوز صندوق های جدید سرمایه گذاری مبتنی بر طلا را نیز صادر کند شاهد عمیق شدن بازار و توسعه معاملات گواهی سپرده سکه طلا خواهیم بود و حجم معاملات افزایش پیدا خواهد کرد. در این شرایط احتمال ایجاد تفاوت قابل ملاحظه بین قیمت ها در دو بازار آزاد و بورس نیز کاهش می یابد و نوسانات کاذب قیمت ها در بازار نیز مدیریت می شود.

یک پیشنهاد به بانک مرکزی

این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه سخنان خود اجرای طرح پیش فروش سکه در قالب گواهی سپرده سکه طلا از سوی بانک مرکزی را پیشنهاد داد و گفت: اگر بانک مرکزی اجرای طرح پیش فروش سکه را از طریق بورس و در قالب گواهی سپرده کالایی انجام دهد، پاسخ به تقاضای بازار نیز بهتر و راحت تر خواهد شد و این نهاد پولی کشور می تواند به کمک این ابزار مالی تعادل لازم بین عرضه و تقاضای بازار را به راحتی حفظ کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سکه بهار آزادی بازار سکه گواهی سکه گواهی سپرده سکه طلا بازار گواهی سپرده بازار سرمایه سرمایه گذاری بازار آزاد قیمت ها سکه طلا صندوق ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۰۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد

کارشناس بازارهای مالی گفت: در معاملات چند روز پیش شاهد بودیم که حجم زیادی از نقدینگی وارد بازار سرمایه شد که این موضوع نشان می دهد هیجانات سیاسی فروکش کرده و اکنون بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار سرمایه است. - اخبار اقتصادی -

علی حیدری کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت بازارهای مالی در روزهای اخیر گفت: نوسان نرخ ارزی که در هفته های گذشته شاهد آن بودیم ناشی از تشدید هیجانات سیاسی و امنیتی بود و تغییری در بنیادهای اقتصاد ایران روی نداده است.

بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/ خبری از افزایش قیمت دلار نیست

وی گفت: بنیاد اقتصاد ایران نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته است، به عنوان نمونه میزان صادرات نفت ایران به قبل از تحریم ها برگشته است و هم‌زمان قیمت این طلای سیاه نیز روند صعودی را طی کرده است، این عوامل نشان می دهد که با گذشت زمان درآمدهای ارزی کشور افزایش یافته و در آینده نیز بیشتر خواهد شد.

این کارشناس بازار ارز اظهار کرد: همچنین رشد اقتصادی و رشد سرمایه‌گذاری در وضعیت مطلوبی قرار دارد، این عوامل موجب شده تا امیدها به ادامه بهبود وضعیت اقتصادی بیشتر شود، در نتیجه همه این عوامل نشان می دهد که افزایش نرخ ارز توجیه اقتصادی ندارد.

وی اضافه کرد: حال که بحران های سیاسی امنیتی و نظامی کاهش یافته است، شاهد روند کاهشی نرخ ارز هستیم.

این تحلیل گر اقتصادی تصریح کرد: در معاملات چند روز پیش شاهد بودیم که حجم زیادی از نقدینگی وارد بازار سرمایه شد که این موضوع نشان می دهد هیجانات سیاسی فروکش کرده است و اکنون بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار سرمایه است.

حیدری در پایان تاکید کرد: در این شرایط بازار ارز و طلا روند نزولی را طی خواهند کرد و بازار سرمایه که دچار عقب ماندگی زیادی بوده و اکنون بسیار جذاب شده، نقدینگی را به سمت خود جذب می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد