Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@10:45:28 GMT

کرونا و سقوط قیمت نفت چه بلایی بر سر عربستان آوردند؟

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۴۱۶۲۱

کرونا و سقوط قیمت نفت چه بلایی بر سر عربستان آوردند؟

 

به گزارش جماران، روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود به اوضاع اقتصادی بد عربستان سعودی در سایه کرونا و کاهش قیمت نفت پرداخت و نوشت: تصمیم حکومت عربستان سعودی برای افزایش میزان مالیات بر ارزش افزوده از 5 به 15 درصد و و توقف «کمک»جایگزین گرانی معیشت به کارمندان دولتی که هزار ریال(226 دلار) در ماه می رسد بازتاب دهنده آغاز انجام تدابیر سختگیرانه و دردناکی است که آقای«محمد الجدعان» وزیر دارایی عربستان در گفت و گو با شبکه العربیه فاش کرد و تلاشی برای از بین بردن کسری بودجه عمومی است که نزدیک به 112 میلیارد دلار تخمین زده می شود؛ کسری ای که رو به افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش بهای نفت و کاهش تولید آن توسط عربستان به میزان نزدیک به 4میلیون بشکه در روز بر اساس اجرای توافق «اوپک+»( کاهش تولید نزدیک به 10 میلیون بشکه در روز) تا آن که به 7 میلیون بشکه برسد تلاش برای کاهش فروپاشی بهای نفت به دلیل کاهش تقاضا به دلیل شیوع ویروس کرونا صورت گرفت؛ این کاهش علاوه بر حالت رکودی است که اقتصاد عربستان در آن به سر می برد و میزان آن نزدیک به 2.3 درصد بر اساس تخمین های صندوق بین المللی  است که منجر به این کسری شد و نزدیک به 40 درصد از حجم آن (بودجه) را متجسد می کند.

دو گزینه پیش روی حکومت عربستان سعودی برای بیرون آمدن از این اوضاع بی سابقه یا کاهش زیان های آن وجود دارد:

نخست: کاهش هزینه ها و تعلیق یا لغو پروژه های عمومی درج شده در بودجه عمومی کنونی مانند پروژه گردشگری«نئوم»که هزینه های آن به 500میلیارد دلار می رسد و روی آوردن به بازارهای مالی جهانی برای قرض گرفتن و برداشت از ذخایر مالی( 400میلیارد دلار) است.

دوم: اعمال مالیات های علنی مستقیم و غیرمستقیم بر شهروندان است که اولین آنها مالیات ارزش افزوده است که از 5 به 15 درصد رسید،لغو جایگزین گرانی معیشت، توقف همه پاداش ها و مزایای کارکنان بخش دولتی، بالا بردن قیمت خدمات عمومی مانند آب و برق و بهداشت و حمل و نقل عمومی و کاهش کلی سوبسید کالاهای اساسی مانند برنج، شکر، روغن، آرد و سوخت که مورد حمایت دولت هستند.

بودجه عربستان سه ضربه اصلی خورد: اولی کاهش درآمدهای داخلی غیرنفتی به شکل بزرگ،این درآمدها نزدیک به 20 درصد از بودجه کشور را شکل می داد، دومی کاهش درآمدهای نفتی به میزان دو سوم آن هم بر اساس سخنان آقای الجدعان وزیر دارایی این کشور و سوم کاهش درآمدهای گردشگری دینی یعنی عمره(17 میلیون حاجی در سال) و حج (2.6 میلیون حاجی در سال) . گردشگری دینی سالیانه نزدیک به 16 میلیارد دلار به خزانه دولت سرازیر می کند. این همان چیزی است که سخنان آقای الجدعان را در همان مصاحبه تفسیر می کند که گفت دولتش از بازارهای مالی جهانی 60 میلیارد دلار قرض خواهد گرفت و 32 میلیارد دلار از صندوق های مالی احتیاطی ( نزدیک به 440 میلیارد دلار) برداشت می کند؛صندوقی که گمان می رود برای نسل های آینده و روزهای سیاه خواهد بود.

خلاصه آن که می توان گفت شهروند عربستانی بارزترین متضرر از سیاست های ریاضتی است که حکومت تحمیل خواهد کرد و بعید نیست که این حکومت به اعمال مالیات بر در آمد نیز روی بیاورد و بسیاری از عوارض از جمله عوارض سفر و گذرنامه و دیگر کارهای دولتی را در آینده نزدیک اعمال کند زیرا سیاست گام به گام را در این زمینه در پیش گرفته است.

بهایی که شهروند عربستانی در برابر این همه قربانی  گمان می رود به دست بیاورد هرگز واضح و روشن نیست اگر چه باید بگوییم ممکن است هیچ باشد و ما در این جا درباره اصلاحات سیاسی و توسعه دایره مشارکت در تصمیم گیری های استراتژیک سخن می گوییم که مربوط به اداره امور عمومی و چگونگی هزینه کردن درآمدهای کشور است.

جنگ یمن و ناتوانی عربستان در شکست دادن«انصار الله» حوثی یا تسلیم کردن آنها و از آن فراتر قدرتمند تر شدن آنها در مقابل بیشتر شدن اختلافات و ضعف دشمنان داخلی شان بزرگترین عامل فرسایش بشری و مادی بودجه عربستان به شمار می رود و هیچ گونه چشم اندازی برای امکان رسیدن به راه حل مسالمت آمیز که به جنگ پایان دهند نیز وجود ندارد.

روزها و ماه های و سال های آینده برای حکومت عربستان دشوار و از آن بدتر دردناک خواهد بود و آن چه الجدعان در این زمینه در گفت و گو با شبکه العربیه گفت تا حدودی از شفافیت بسیار نادر برخوردار است و چه بسا نیمی از حقیقت بود اگر چه ممکن است کمتر از نیم نیز باشد و خدا بهتر می داند.

 

 

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا عربستان سعودی اقتصاد عربستان سقوط قیمت نفت سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۱۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دلار، سکه، طلا و یورو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا و سکه

فرارو- قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۷۰ هزار تومان نسبت به خریدوفروش‌های هفته قبل تقلیل پیدا کرد و از مرز سه میلیون و ۵۰۰ عقب رفت.

سکه امامی با افت قیمت تقریبا ۹۰۰ هزار تومانی تا کف محدوده ۴۱ میلیون عقب رفت و ربع‌سکه و نیم‌سکه هر کدام ۳۰۰ هزار تومان ارزان شدند. یورو خدماتی با این حال کمی بیش از ۵۰۰ تومان گران شد و معادل ۴۷ هزار و ۸۴۵ تومان عرضه می‌شود.

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله

نرخ دلار خدماتی امروز شنبه ۱۶ اردیبهشت طبق اعلام مرکز مبادله ارز و طلا ایران ۴۴ هزار و ۴۴۰ تومان است.

نرخ دلار خدماتی نسبت به خریدوفروش‌های روز پنجشنبه مرکز مبادله ارز و طلا ۱۲۵ تومان ارتقاپیدا کرده و همزمان یورو خدماتی امروز ۵۲۰ تومان بیشتر از هفته قبل عرضه می‌شود. قیمت یورو خدماتی که مبنای محاسبه ارز دولتی است، امروز ۴۷ هزار و ۸۴۵ تومان خواهد بود و متقاضیان واجد شرایط می‌توانند با نرخی زیر بازار آزاد سراغ خرید یورو خدماتی بروند.

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ارز و طلا
انواع ارز خدماتی 13 اردیبهشت 16 اردیبهشت
دلار خدماتی 44 هزار و 315 تومان

44 هزار و 440 تومان

یورو خدماتی

47 هزار و 325 تومان

47 هزار و 845 تومان
قیمت طلا ۱۸ عیار و انواع سکه

قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت همزمان با معاملات ابتدایی بازار ۷۰ هزار تومان نسبت به معاملات هفته قبل کاهش پیدا کرد.

هر گرم طلا ۱۸ عیار به این ترتیب معادل سه میلیون و ۳۷۸ هزار تومان معامله شد و همزمان سکه امامی تا کف کانال ۴۱ میلیون پایین آمد.

سکه امامی به‌طور متوسط ۹۱۴ هزار تومان ارزان شد و معادل ۴۱ میلیون و ۴۶ هزار تومان به فروش رسید. نیم‌سکه و ربع‌سکه هر کدام کاهش قیمت ۳۰۰ هزار تومانی را تجربه می‌کنند و سکه گرمی ۲۰۰ هزار تومان ارزان شد.

قیمت انواع طلا و سکه

طلا و سکه

13 اردیبهشت 16 اردیبهشت

هر گرم طلا ۱۸ عیار

سه میلیون و 448 هزار تومان

سه میلیون و 378 هزار تومان

سکه امامی

41 میلیون و 960 هزار تومان

41 میلیون و 46 هزار تومان

نیم سکه

24 میلیون و 260 هزار تومان

23 میلیون و 960 هزار تومان

ربع سکه

15 میلیون و 540 هزار تومان

15 میلیون و 240 هزار تومان

سکه گرمی

شش میلیون و 720 هزار تومان

شش میلیون و 520 هزار تومان

دیگر خبرها

  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا و سکه
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟