Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-07@09:48:11 GMT

امارات پیشتاز عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۴۲۸۴۸

خرداد: در روزهای اخیر رسانه های منطقه از افتتاح نزدیک سفارت رژیم صهیونیستی در امارات متحده عربی خبر داده اند، خبری که در سالروز جهانی روز قدس توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
به گزارش خرداد ،اگر نگاهی به تاریخ مناسبات کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی در گذشته بیندازیم، در می‌یابیم که در سال های نه چندان دور هر گونه روابط با این رژیم از دید کشورهای عربی گناهی نابخشودنی تلقی می‌شد و این کشورها می بایست بهای گزافی بابت این اقدام پرداخت می‌ کردند و در دوره ای نه چندان دور هر کشور عربی که به رژیم صهیونیستی نزدیک می شد، کشورهای عربی و اسلامی برخورد شدیدی با آن می‌کردند، اما هم اکنون روزگار تغییر کرده و کشورهای عربی با نادیده گرفتن حق مسلم فلسطینیان، برای رابطه علنی با رژیم صهیونیستی با هم مسابقه گذاشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در آخرین نمونه از رابطه علنی میان کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، اعلام افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در امارات در نقطه توجه ها قرار گرفته است.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین در این زمینه به نقل از رادیو سراسری رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تل آویو و ابوظبی بر سر افتتاح سفارت این رژیم در دبی در مهر ماه آینده به توافق رسیده‌اند.
رادیو سراسری رژیم صهیونیستی هم این اقدام را یک تحول سیاسی خوانده و اعلام کرده که سفارت اسراییل قرار است ابتدا به مدت شش ماه و به طور علنی دایر شود.
زمان افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در دبی با افتتاحیه نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دبی که قرار بوده از ابتدای مهرماه سال جاری فعالیت خود را آغاز کند، همزمان شده است؛ نمایشگاهی که رسانه‌های اماراتی از تعویق زمان برگزاری افتتاحیه آن خبر داده‌اند.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی سال گذشته بود که اعلام کرد، اسراییل در نمایشگاه اکسپو دبی مشارکت خواهد، اقدامی که دقیقا بیانگر تلاش تل آویو – ابوظبی برای عادی‌سازی روابط می باشد.
امارات نمونه ای از کشورهای عربی می باشد که تا پیش از این رابطه مخفی با رژیم صهیونیستی داشته که هم اکنون این رابطه به سمت علنی شدن در حرکت است.
نکته قابل توجه این که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در انتهای بهمن ماه سال گذشته با اشاره به عادی سازی روابط این رژیم با کشورهای عربی گفته بود، تنها ۳ کشور عربی با اسرائیل روابط مستحکم ندارند که به اعتقاد کارشناسان منطقه این سه کشور سوریه، لبنان و عراق است.
سران سعودی نیز در سال های اخیر تلاش های زیادی برای ارتباط با صهیونیست ها کرده اند که با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا از سال ۲۰۱۵ این روند سرعت بیشتری به خود گرفته است و در هفته های اخیر با پخش دو فیلم ام هارون و مخرج 7 بعد هنری و سینمایی نیز به خود گرفته است.
پایگاه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در این باره در انتهای سال گذشته خورشیدی به نقل از «منابع دیپلماتیک عربی» نوشت که رایزنی‌های فشرده‌ای میان آمریکا، اسرائیل، عربستان سعودی و مصر در جریان است تا در قاهره دیداری میان «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسراییل (رژیم صهیونیستی) و «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی انجام شود.
به گفته این منابع دیپلماتیک، در ماه‌های اخیر «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا مسئولیت میانجیگری و ارتباط میان تل‌آویو و ریاض را بر عهده داشته است، اما اینگونه به نظر می رسد که برخی دولت های عرب نیز نقش دلالی در این روند را پذیرفته اند.
یکی از این منابع ارشد دیپلماتیک با تأیید در جریان بودن تلاش‌هایی برای انجام دیدار نتانیاهو و بن‌ سلمان، در آن زمان به اسرائیل هیوم گفته بود که «در روزهای اخیر بحث‌های فشرده‌ای میان واشنگتن، اسرائیل، مصر و عربستان سعودی در جریان بوده تا ظرف چند هفته آینده، حتی شاید پیش از انتخابات اسرائیل، نشستی در قاهره برگزار شود که علاوه بر مصر به عنوان میزبان، ایالات متحده، اسرائیل، عربستان سعودی و همچنین رهبران امارات عربی متحده، سودان، بحرین و عمان هم در آن شرکت داشته باشند. »
در حالی که سران کشورهای عربی برای ارتباط با رژیم صهیونیستی مسابقه گذاشته اند، اما مقاماتی هر چند اندک در این کشورها نیز هستند که با هرگونه عادی سازی رابطه میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی مخالف هستند و همواره از حقوق فلسطینیان دفاع می کنند، اقدامی که در نشست فوق العاده اتحادیه پارلمان های عربی در زمستان گذشته در امان (پایتخت اردن) اتفاق افتاد و نمایندگان حاضر در آن نشست بر مخالفت با هرگونه عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم اشغالگر قدس تأکید کردند.
در آن نشست بحث ها و مواضع تندی علیه ترامپ و متحدش نتانیاهو اتخاذ شد، به طوری که «عاطف الطراونه» رییس پارلمان اردن در نطق افتتاحیه این نشست با محکوم کردن طرح معامله قرن ترامپ تاکید کرده بود که "باید مواضعی فراتر از سخنرانی‌ها و شعارها در قبال مسئله فلسطین اتخاذ شود".
الطراونه جبهه مخالفان عربی طرح صلح آمریکا را به قیام یکپارچه دعوت و گفته بود، «این نشست گامی برای تکمیل تلاش کشورهای عربی در ایجاد یک موضع مشترک در مقابله با هر طرحی است که بازگشت آوارگان فلسطینی و پرداخت حق غرامت به آنها را نادیده می‌گیرد و به تشکیل کشور مستقل فلسطینی منجر نمی‌شود».
مهم ترین و شاید جالب ترین عکس العمل از سوی رییس پارلمان کویت در این نشست علیه طرح معامله قرن انجام شد؛ مرزوق الغانم نسخه نمادین معامله قرن را که مقابلش قرار داشت، به سطل زباله انداخت و گفت که "به نام مردم عرب می گویم، مکان معامله قرن زباله دان است... نظرتان چیست، پول بدهیم تا از خاک مقدس ما گم شوید بیرون».
شواهد امر حکایت از آن دارد که مردم کشورهای عربی و اسلامی و بسیاری از نمایندگان پارلمان این کشورها با طرح معامله قرن ترامپ که در هشتم بهمن ماه سال ۱۳۹۸ رونمایی شد، مخالفت کامل دارند، ولی سران کشورهایی همچون عربستان، امارات، مصر و بحرین به دنبال پاک کردن صورت مساله بحران فلسطین و برقراری رابطه علنی و گسترده با رژیم صهیونیستی هستند؛ رژیمی که از سال ۱۹۴۷ دستش به خون صدها هزار فلسطینی آغشته است.
متاسفانه رژیم آل سعود با روی کارآمدن محمد بن سلمان به عنوان وزیر دفاع و پس از آن ولیعهد سعودی در سال ۱۳۹۳، به جای اتخاذ سیاست های عقلانی و همراهی با کشورهای منطقه فقط در راستای منافع صهیونیست ها و آمریکا در منطقه قدم برداشته که حمله به مردم مظلوم و بی دفاع یمن نیز در این راستا می باشد.
عربستان که به دنبال به دست گرفتن رهبری جهان عرب است به دنبال برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی و کمک گیری از این رژیم برای دستیابی به هدف خود می باشد و از طرف دیگر عربستان کشورهایی همچون امارات و بحرین را تشویق به رابطه علنی با رژیم صهیونیستی کرده تا بتواند به آرزوی دیرینه اش برسد، آرزویی که برای آن خون صدها هزار فلسطینی، لبنانی، عراقی، سوری و یمنی ریخته شده است.
سران رژیم های عربی به ویژه امارات، عربستان و بحرین و هر کشور دیگر عربی یا اسلامی که رویای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی را دارند، باید بدانند رابطه با رژیمی که بیش از ۷۰ سال همه گونه حقوق فلسطینیان را پایمال کرده و فقط با زبان اسلحه و کشتار با فلسطینیان سخن گفته، نه تنها به ضرر این مردم مظلوم می باشد، بلکه کشورهای عربی را در ریختن خون صدها هزار فلسطینی شریک جرم صهیونیست ها می کند.   برچسب ها: رژیم صهیونیستی

منبع: خرداد

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی رژیم صهیونیستی رژیم صهیونیستی عادی سازی روابط کشورهای عربی معامله قرن رابطه علنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۲۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب

طی روزهای اخیر رسانه های منطقه ای گزارش های متعددی از تشدید وضعیت امنیتی-سیاسی در کشورهای عربی همچون مصر، عربستان و اردن داده اند که این امر در ارتباط با تحولات فلسطین بوده است. در همین رابطه بلومبرگ گزارش داد که عربستان سعودی تعدادی از منتقدان جنگ علیه فلسطین را دستگیر کرده است.

این رسانه با اشاره به اینکه این موج از دستگیری ها موجب نگرانی فعالان حقوق بشر شده تاکید می نماید که یکی از مدیران اجرایی که در پروژه‌های اقتصادی موسوم به ۲۰۳۰ حضور دارد نیز در میان افراد دستگیر شده قرار دارد. بلومبرگ در این گزارش تاکید کرده که نگرانی از فعالان حمایت از فلسطین تنها در عربستان سعودی نیست.

پایگاه «میدل ایست آی» هم در این راستا گزارش داد که مقامات مصری دستکم ۱۲۰ نفر را به اتهام همدردی با فلسطین از زمان آغاز جنگ غزه دستگیر کرده اند. قاهره طی سال های گذشته به دلیل همراهی با رژیم صهیونیستی در محاصره غزه مورد انتقاد افکار عمومی بوده است و این درحالی است که اهالی غزه از نظر فرهنگی و حتی لهجه بیشترین قرابت را با مصر دارند.

علاوه بر این، روزنامه «العرب» هم در گزارشی با اشاره به نگرانی درخصوص فعالیت های اجتماعی و سیاسی در حمایت از فلسطین مدعی شد که تقویت همکاری امنیتی در زمینه مقابله با عناصر اخوانی موجود در کویت یکی از محورهای رایزنی عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر با شیخ مشعل امیر کویت در سفر اخیرش به قاهره بوده است. اخوانی های کویت به طور سنتی روابط نزدیکی با فلسطینی ها داشته اند و از ۷ اکتبر کویت بارها شاهد تظاهرات های حمایت از فلسطین بود که البته این روند طی دو ماه اخیر بطور قابل توجهی متوقف شد.

«القدس العربی» هم با اشاره به نگرانی از فعالیت های مردمی علیه رژیم صهیونیستی در اردن به ویژه تظاهرات های مستمر مقابل سفارت این رژیم در امان تاکید کرد که نگرانی های جدی درخصوص تکرار موج اعتراضی جدید در جهان عرب در نتیجه استمرار جنگ غزه به وجود آمده است. همین رویکرد باعث شده تا دستگاه اطلاعاتی اردن حساسیت بیشتری نسبت به اخوانی ها داشته باشد و از ائتلاف این گروه با "حراک الشعبی"(معارضان شرق عشایر اردن) نگران باشد. این نگرانی زمانی تشدید می شود که ابوعبیده در آخرین پیام اش به مناسبت دویستمین روز نبرد از تظاهرات های مردم علیه سفارت رژیم صهیونیستی در اردن تقدیر و خواستار ادامه آن شده بود.

این ارزیابی ها درحالی است که تجربه تاریخی نیز گواه حساسیت افکار عمومی عربی نسبت به تحولات فلسطین است و اغلب کشورهای عربی بعد از شکست نظامی در سال ۱۹۶۸ شاهد دگرگونی های سیاسی و بی ثباتی های عمیقی مشابه  تحولات دهه ۱۹۷۰ بودند. در آن برهه از تاریخ، شکست اعراب در جنگ ۶ روزه ۱۹۶۷ برابر رژیم صهیونیستی منجر به ظهور نیروهای راستگرا و ملی گرایی شد که سایه آن چند دهه بر منطقه عربی باقی ماند.

از سوی دیگر، خیزش های دانشجویی در آمریکا و سپس دیگر جوامع غربی نیز زنگ خطری برای دولت های عربی بوده و آنها را نسبت به سرایت این اعتراضات نگران کرده است. کما اینکه در دهه ۱۹۶۰ اعتراضات دانشجویی ضد جنگ ویتنام در آمریکا به مرور به آلمان غربی، فرانسه و دیگر کشورهای جهان صادر شد. طبعا وقوع چنین بحرانی در کشورهای عربی که به دلیل مشکلات سیاسی و اقتصادی در سال های اخیر همواره آبستن تحولات بوده اند، می تواند منجر به برهم خوردن ثبات داخلی شود.

کشورهای عربی فوق الذکر به این دلیل نگران هستند که مسئله فلسطین می تواند با شکاف‌های داخلی ناشی از نوسازی اجتماعی، مشکلات اقتصادی و یا جمعیت بالا در این کشورها تقاطع پیدا کند. در مجموع به نظر می رسد که دستگیری و تشدید شرایط امنیتی در برخی کشورهای عربی خلیج فارس و شمال آفریقا از این امر نشأت گرفته، ولی در صورت استمرار قتل عام مردم غزه توسط صهیونیست ها این امر می تواند مقدمه ای بر غلیان اجتماعی مجدد در جهان عرب شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • حمایت مغربی‌ها از تجمعات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • ایده «دو دولتی»؛ نسخه‌ای که به‌جای شفا، کور می‌کند
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • سرطان اسرائیل در روزهای پایانی
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن