Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@11:47:12 GMT

خبر خوب وزارت بهداشت برای دانشجویان متقاضی وام

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۴۳۵۷۹

خبر خوب وزارت بهداشت برای دانشجویان متقاضی وام

بهروز رحیمی ضمن گرامیداشت شهدای مدافع سلامت، گفت: پدیده کرونا با تمام سختی‌هایی که بر دوش کشور و نظام سلامت وارد کرد، فضای وفاق و همدلی را بیش از پیش در کشور برقرار کرد.

وی ضمن قدردانی از اصحاب رسانه به لحاظ اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم در زمینه کرونا، گفت: نقش بی بدیل اصحاب رسانه کمک کرد که تا بخش‌های مختلف کشور در مبارزه با کرونا، موفقیت آمیزتر عمل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهندس رحیمی با اشاره به فعالیت‌های صندوق در ایام شیوع کرونا، افزود: با توجه به نقش دانشجویان پزشکی و حضور آن‌ها هم بر بالین بیمار و هم در سایر بخش‌های پشتیبانی به نظرم حوزه دانشجویی در این بخش اصلا تعطیل نبود.

وی افزود: در این ایام، دریافت اقساط وام‌های دانشجویی را به تعویق انداخته و همچنین، از دریافت هزینه‌های خوابگاه‌های دانشجویی در این نیمسال صرف نظر کردیم. از سوی دیگر تلاش کردیم تا تمام اقدامات در مجموعه صندوق رفاه دانشجویی به شکل الکترونیکی انجام شود و نیازی به حضور فیزیکی دانشجو نباشد.

وی درخصوص تفاهم نامه سازمان بیمه سلامت و وزارت بهداشت برای پوشش بیمه‌ای دانشجویان پزشکی نیز بیان کرد: یکی از دغدغه‌های جدی ما پوشش بیمه دانشجویان پزشکی بود. با توافق سازمان بیمه سلامت مقرر شد، جامعه هدف ۲۲ هزارنفری شامل دانشجویان PHD، دستیاری و رزیدنتی به همراه خانواده‌هایشان تحت پوشش قرار گیرند. بر این اساس، ۵۰ درصد از این حق بیمه توسط وزارت بهداشت پرداخت شده و ۵۰ درصد مابقی را که صندوق رفاه دانشجویان پرداخت می‌کند نیز پس از فراغت از تحصیل از خود دانشجو اخذ خواهیم کرد. همچنین، در خصوص بیمه تکمیلی این افراد نیز در حال مذاکرات بیشتر هستیم.

رشد ۳۰ درصدی وام‌های دانشجویی در سال جاری

رییس صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت درخصوص وام‌های دانشجویی، گفت: امسال وام‌های دانشجویی با درصد‌های مختلفی رشد خواهند کرد، به شکلی که به طور میانگین ۳۰ درصد افزایش وام‌ها را شاهد خواهیم بود. در این میان توجه ویژه‌تر ما به دانشجویان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد است.

تخصیص ۳۰۰ میلیارد تومان به وام‌های دانشجویی

وی خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۹۸ مطابق با جدول منابع، ۱۲۰ میلیارد تومان وام به جامعه هدف ۸۰ هزار نفری دانشجویان دادیم که این رقم امسال به ۳۰۰ میلیارد تومان در سال جاری افزایش خواهد یافت و جامعه هدفی معادل ۱۱۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد.

اعطای وام به ۱۵ هزار دانشجوی دستیاری

رییس صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت به آغاز اعطای وام به دانشجویان دستیاری نیز اشاره کرد و با تاکید بر اینکه تا پیش از سال ۹۸ وامی در خصوص دانشجویان دستیاری وجود نداشت، گفت: خوشبختانه با مذاکرات مداومی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم و با همراهی مجلس شورای اسلامی، بودجه مناسبی برای این وام ایجاد شد که با استفاده از ظرفیت بانکی این عدد به ۱.۵ برابر رسانده شد و در نظر داریم ۱۵ هزار دانشجوی دستیاری از این وام برخوردار شوند.

به گفته وی، دانشجویان دستیاری از شریف‌ترین اقشار دانشجویی هستند که بار زیادی در این مدت در بخش درمان بر دوش آن‌ها محول می‌شود.

اختصاص ردیف بودجه‌ای برای ارتقای وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های وزیر بهداشت توجه به زیرساخت‌های حوزه دانشجویی است، تصریح کرد: در این راستا ردیف بودجه‌ای ۳۰ میلیارد تومانی برای تعمیر، تجهیز و... خوابگاه‌های دانشجویی در قالب تفاهم‌نامه‌ای با سازمان برنامه و بودجه در نظر گرفته شده است تا وضعیت خوابگاه‌ها ارتقا پیدا کند.

توجه به ساخت خوابگاه‌ها بویژه پروژه‌های ناتمام از دیگر اولویت‌های صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت است که رحیمی عنوان و این را هم اضافه کرد: اکنون ۴۸ پروژه نیمه‌تمام خوابگاهی داریم که می‌تواند اسکان ظرفیت ۲۰ هزار نفری از دانشجویان را پوشش دهد. با استفاده از ظرفیت تبصره ۹ بودجه و تفاهم‌هایی که با دانشگاه‌های علوم‌پزشکی و بانک‌های عامل منعقد کرده‌ایم، امیدواریم پیش از پایان سال حدود ۳۰ خوابگاه را تکمیل کنیم؛ در بحث ساخت این خوابگاه‌ها و برای تامین منابع آن ملاحظات کافی صورت گرفته است.

مهندس رحیمی ادامه داد: تاکنون متاسفانه از حضور خیرین برای ساخت خوابگاه‌ها غافل بودیم که طی جلسات متعددی که با این عزیزان برگزار شد، در نظر داریم در سال جاری چند پروژه را با کمک این افراد پیش ببریم.

به گفته وی، خوابگاه‌های ما در وزارت بهداشت از قدیمی‌ترین خوابگاه‌ها است، به همین دلیل بسیاری از نکات ایمنی که امروزه حائز اهمیت است، در این خوابگاه‌ها منظور نشده و اولویت ما در تجهیز خوابگاه‌ها همین موضوعات است.

رییس صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه از بین ۴۸ پروژه خوابگاهی ناتمام مانده، ۱۰ خوابگاه متاهلی داریم، ادامه داد: اولویت اصلی تبصره ۹ بودجه نیز همین خوابگاه‌های متاهلی است.

مهندس رحیمی درباره بازگشایی خوابگاه‌ها نیز افزود: بازگشایی مجدد خوابگاه‌ها با توجه به شیوع کرونا منوط به تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا است و تمام موازین بهداشتی با حداکثر سختگیری انجام خواهد شد. در این مدت تعطیلی خوابگاه‌ها هماهنگی‌های لازم نیز برای خرید تجهیزات و به روزرسانی نیاز خوابگاه‌ها در این زمینه انجام شده است.

اعطای پاداش به دانشجویان پزشکی فعال در بحران کرونا

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ لیست انتظاری برای اعطای وام به دانشجویان وجود ندارد، اظهار کرد: تمام لیست‌هایی که از دانشگاه‌ها ارائه شده وام خود را دریافت کرده‌اند. درصورتیکه دانشجویی جا مانده باشد، می‌تواند با تماسی تلفنی و به راحتی این موضوع را از صندوق رفاه دانشجویان پیگیری کند.

مهندس رحیمی درخصوص اعطای پاداش به دانشجویان پزشکی فعال در بحران کرونا، خاطرنشان کرد: تمامی دانشجویانی که در این روز‌های سخت درکنار ما بودند، از پاداش تقریبا یک میلیون تومانی بهره‌مند خواهند شد. اینکه این وام در قالب بلاعوض اعطا شود و یا در پایان دوره تحصیل اخذ شود، هنوز مشخص نیست و نحوه پرداخت آن متعاقبا اعلام خواهد شد.

رییس صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت در پایان، یکی از مشکلات صندوق رفاه دانشجویان را نبود اطلاعات کامل از وضعیت خوابگاه‌ها دانست و گفت: امسال داشبورد و سامانه جامع خوابگاه‌ها را راه اندازی کردیم و اطلاعات خوابگاه‌های دانشجویی، اطلاعات تمام اتاق ها، فضا‌های ورزشی و سایر اطلاعات را در آن ثبت کردیم. این سامانه اوضاع را شفاف‌تر نشان داده و پرداخت‌های ما بر اساس اطلاعات این سامانه صورت خواهد گرفت.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: وزارت بهداشت وام دانشجویان پزشکی صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت وام دانشجویی پارسی خبر صندوق رفاه دانشجویان خوابگاه های دانشجویی وام های دانشجویی دانشجویان پزشکی خوابگاه ها وام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۳۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا

دانشجویان معترض آمریکایی، از دانشگاه کلمبیا گرفته تا سایر دانشگاه‌های آمریکا، عزم خود را برای دستیابی به خواسته‌های خود مبنی بر توقف همکاری علمی با دانشگاه‌های «اسرائیل» نشان داده‌اند.

نکته قابل توجه این است که جنبش همبستگی با فلسطین و فلسطینی‌ها در دانشگاه‌های آمریکا ریشه تاریخی طولانی دارد و به قبل از اشغال فلسطین و اعلامیه تشکیل کشور «اسرائیل» در سال ۱۹۴۸ توسط جنبش صهیونیسم بازمی گردد.

وعده بالفور
در سال ۱۹۱۷، پس از آنکه «آرتور بالفور»، وزیر امور خارجه وقت انگلیس، وعده خود را به یهودیان مبنی بر ایجاد وطنی قومی برای آنها در فلسطین اعلام کرد، اعتراضات گسترده‌ای در دانشگاه‌های آمریکا علیه آنچه امروز به عنوان "اعلامیه بالفور" معروف است، انجام شد.
دانشجویان عرب و آمریکایی در آن زمان در دانشگاه‌ها تظاهرات و یک «سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم» را تأسیس کردند که بعد‌ها نام آن به «اتحادیه ملی فلسطین» و سپس «اتحادیه ملی عرب» تغییر یافت.

اما این پایان کار نبود، بلکه به موازات تأسیس سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم، جنبش دیگری نیز در حمایت از فلسطین در سال ۱۹۲۱، یعنی بیش از ۱۰۰ سال پیش، در دانشگاه‌های آمریکا تشکیل شد.

دانشجویان عضو این جنبش در آن زمان در اعتراض به حمایت آمریکا از گروه‌ها و باند‌های جنایتکار صهیونیستی در فلسطین مقابل ساختمان کنگره آمریکا تجمع کرده و دست به تظاهرات زدند.

پیش از نکبت ۱۹۴۸
در دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، آواره کردن فلسطینی‌ها و به دنبال آن مهاجرت شماری از آنها از فلسطین به ایالات متحده افزایش یافت. این موضوع باعث شد، دانشگاه‌های آمریکا گروه زیادی از دانشجویان عرب از جمله فلسطینی را برای ادامه تحصیل جذب کنند.

این دانشجویان عرب و فلسطینی نقش بسیار مهمی در آگاه سازی و بیداری دانشجویان آمریکایی نسبت به خطر استعمار انگلیس و تلاش این کشور برای تأسیس کشوری یهودی – صهیونیستی برای یهودیان و آواره کردن فلسطینی‌ها، یعنی صاحبان اصلی این سرزمین ایفا کردند.

پس از شکست سال ۱۹۶۷ فلسطینی‌ها از «اسرائیل»، دانشجویان فلسطینی دانشگاه‌های آمریکا نقش برجسته‌ای در شکل گیری اعتراضات تاریخی علیه جنگ ویتنام در دهه ۱۹۶۰ داشتند.

«نورا باروز فریدمن» نویسنده آمریکایی در یکی از تألیفات خویش با عنوان «در قدرت ما: دانشجویان آمریکایی برای عدالت در فلسطین سازمان می‌یابند» می‌نویسد که در دهه ۱۹۶۰ جنبش فلسطینی گسترده‌ای در میان دانشجویان وجود داشت. آنها به همین منظور گروهی تحت عنوان "آزادسازی فلسطین" را تشکیل دادند.

پس از شکست اعراب از «اسرائیل» در سال ۱۹۶۷ و آغاز دور جدیدی از بیرون راندن و آوارگی فلسطینی‌ها، گروه‌های جدیدی از آوارگان وارد ایالات متحده شدند و حضور فلسطینی‌ها به ویژه در دانشگاه‌های آمریکا افزایش یافت.

گسترش و توسعه جنبش‌های دانشجویی
با شروع دهه ۱۹۷۰، حضور فلسطینی‌ها در ایالات متحده به شکل چشمگیری توسعه و گسترش یافت و بالطبع یکی از نمود‌های این حضور دانشگاه‌ها بود.
در مدت کوتاهی، چندین گروه دانشجویی با هدف اساسی فعالیت برای فلسطین تشکیل شد که از جمله آنها می‌توان به «سازمان دانشجویان عرب»، «اتحادیه عمومی دانشجویان فلسطینی» و «انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه‌های عربی-آمریکایی» اشاره کرد که تشکل دانشجویی اخیر توسط «ادوارد سعید»، اندیشمند فقید فلسطینی-آمریکایی تأسیس شد. 

جنبش دانشجویی آمریکا به فعالیت خود ادامه داد و با هر رویداد مهمی که رخ می‌داد، مانند جنگ اکتبر ۱۹۷۳، حمله به بیروت در سال ۱۹۸۲ و انتفاضه اول فلسطینی‌ها در سال ۱۹۸۷ بر دامنه و گسترده فعالیت‌های خود می‌افزود. 

این جنبش در دور جدید فعالیت‌هایش تنها به حمایت از فلسطین و فلسطینی‌ها اکتفا نکرد، بلکه همبستگی خود را با آفریقای جنوبی در مبارزه‌اش علیه آپارتاید نیز اعلام کرد که در دهه ۱۹۸۰ اعلام موجودیت کرده بود.

"اسلو" و بازنگری در ساختار جنبش‌های دانشجویی
توافقنامه صلح بین سازمان آزادیبخش فلسطین و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۳ که به توافقنامه «اسلو» معروف شد، ضربه‌ای به جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا بود. پس از امضای این توافقنامه فشار‌ها و اعمال محدودیت‌ها برای همبستگی با فلسطین و حمایت از فلسطینی‌ها توسط دولت‌های آمریکا آغاز شد و هم زمان با تشدید این فشار‌ها و محدودیت‌ها اصطلاح مبالغه‌آمیز "یهودستیزی" ابداع شد تا اتهام آن به هر جنبشی وارد شود که رژیم صهیونیستی و اشغالگری‌ش در فلسطین را رد می‌کرد.

همراستا با تشدید فشار‌ها و سرکوب‌ها، دانشجویان فلسطینی‌الاصل ایالات متحده و دانشجویان آمریکایی حامی قضیه فلسطینی نیز اقدام به بازنگری در تشکل‌های خود و تغییر شکل و ماهیت جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های کردند.

در این راستا، طی سال‌های گذشته جنبش «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» تشکیل شد. این جنبش اغلب هماهنگی‌ها و سازماندهی‌ها برای برگزاری تظاهرات و تجمعات دانشجویی اعتراض‌آمیز به ویژه پس از تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از ۷ اکتبر گذشته را آغاز کرد، اعتراضاتی که همچنان ادامه دارد و هر روز بر گستره آن افزوده می‌شود.

شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه
دانشجویان حامی فلسطینی‌ها با اتهامات شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه‌ای در اعتراضات اخیر مواجه هستند، از جمله این اتهامات، متهم کردن آنها به «یهود ستیزی» و دشمنی و خصومت‌ورزی با یهودیان آمریکایی است.

«الن گرانبرگ»، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن، از جمله افرادی بود که با وارد کردن چنین اتهاماتی به دانشجویان معترض این دانشگاه تلاش کرد، آنها را از ادامه اعتراضات و همکاری با دیگر دانشجویان معترض بازدارد.

گرانبرگ می‌گوید، دانشجویانی که شعار‌هایی مانند «توقف نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط صهیونیست‌ها»، «افتخار از آن شهدای ماست» و «آزادسازی فلسطین از رودخانه تا دریا» را سر می‌دهند، «یهودستیز» هستند و او حضور چنین دانشجویانی را در دانشگاه جورج واشنگتن قاطعانه رد می‌کند.
اما با همه این اتهامات و اعمال فشار‌ها و تشدید سرکوبگری‌ها دانشجویان آمریکایی همچنان بر ادامه اعتراضات خود تا دست یافتن به خواسته‌هایشان تأکید دارند

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • شرایط دریافت وام دانشجویی چیست؟
  • عملیات وعده صادق جهانیان را نسبت به مسئله غزه بیدار کرد
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت