Web Analytics Made Easy - Statcounter

آذربایجان‌غربی بیش از 4 هزار بیمار مبتلا به ام اس را دارد که از این تعداد بیماران 80 درصد را بانوان و 20 درصد را آقایان تشکیل داده است و روند ابتلا به این بیماری رو به افزایش است.

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه،رقیه وکیلی؛ بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج مشتمل بر فهرستی از بیماری‌های واگیردار و غیرواگیر، از مهم‌ترین علل مرگ و میر و ناتوانی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه از جمله ایران هستند علاوه بر این در بسیاری از این کشورها این بیماری‌ها روند صعودی داشته و هزینه‌های بسیار سنگینی بر جامعه و نظام سلامت تحمیل می‌کنند، مطالعات اخیر نشان دهنده تغییرات عمده در میزان مشکلات بهداشتی و بار جهانی این بیماری‌ها است بسیاری از این بیماری‌ها قابل درمان نبوده و منجر به ناتوانی و نیاز به درمان‌های علامتی و توان بخشی دارند که هزینه‌های زیادی بر بیماران و خانواده‌های آنان متحمل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری ام‌اس یک بیماری خاص و خود ایمنی است که می‌تواند با درگیری سیستم اعصاب مرکزی سبب ایجاد علائم مختلف نولوروژیک شود این بیماری به اصطلاح یک بیماری مولتی فاکتوریال است که علل مختلفی در ایجاد آن دخیل هستند که می‌توان به کاهش ویتامین دی، عفونت‌ها و ژنتیک اشاره کرد بیماری ام‌اس به طور عمده جوانان را درگیر می‌کند و از جمله بیماری‌های التهابی مغز طبقه‌‍بندی می‌شود.

این بیماری یکی از شایع‌ترین بیماری‌های سیستم اعصاب مرکزی(مغز و نخاع) است و بر اثر تخریب غلاف میلین ایجاد می‌شود، البته میلین غلافی است که فیبرهای عصبی را احاطه می‌کند و در انتقال سریع امواج عصبی نقش بسیار مهمی دارد.

در حالت طبیعی با وجود این غلاف امواج عصبی به سرعت منتقل شده و موجب توانایی بدن در ایجاد حرکات هماهنگ و موزون می‌شود ولی در بیماری ام‌اس این غلاف عصبی به تدریج تخریب شده و بدین ترتیب امواج عصبی از مغز به خوبی منتقل نشده و علائم مختلف بیماری ام‌اس ظاهر می‌شود.

ایران در ابتلا به بیماری ام‌اس جز 10 کشور اول دنیا است و در این راستا روند ابتلا به این بیماری در آذربایجان‌غربی رو به افزایش است و از لحاظ رتبه‌بندی کشوری در رتبه پنجم قرار دارد.

بیش از 4 هزار نفر در آذربایجان‌غربی به بیماری ام‌اس مبتلا هستند

مدیرعامل انجمن ام‌اس آذربایجان‌غربی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارومیه با اشاره به تعداد بیماران مبتلا به ام‌اس در آذربایجان‌غربی، اظهار کرد: در آذربایجان غربی بیش از 4 هزار نفر بیمار ام‌اس وجود دارد که از این تعداد بیمار مبتلا به ام‌اس ۸۰ درصد را خانم‌ها و ۲۰ درصد را آقایان تشکیل می‌دهند.

وی افزود: بیشترین مبتلایان به ام‌اس در بازه سنی ۱۸ تا ۴۵ سال هستند که این بیماری در اصطلاح، بیماری نسل جوان نام دارد.

مدیرعامل انجمن ام‌اس آذربایجان‌غربی با اشاره به مشکلات این بیماران، اعلام کرد: به علت اینکه بیش‌تر این بیماران جوان هستند و بعد از پایان تحصیلات مبتلا به این بیماری شده‌اند یکی از پیامدهای این بیماری مشکل در پیدا کردن شغل مناسب است که با بیماری و توانایی جسمانی‌شان همخوانی داشته باشد که شغل مناسبی با شرایط بیماری این افراد سازگار باشد وجود ندارد یا به سختی یافت می‌شود.

 

عمده مشکلات بیماران ام‌اس گرانی و تحت پوشش بیمه نبودن برخی داروها است

مدیرعامل انجمن ام‌اس آذربایجان‌غربی ادامه داد: مشکل بعدی این بیماران، گرانی داروهای مکمل و یا داروهای خارجی هست که زیرپوشش بیمه نیستند و هزینه زیادی را بر دوش بیماران و خانواده آنان تحمیل می‌کند و مشکلات معیشتی از دیگر مسائل این بیماران است، چرا که با درآمد اندک ‌و همزمان وجود بیماری اداره یک خانواده حداقل ۵ نفری بسیار مشکل است.

زارع اضافه کرد: مشکل بعدی، مراحل اداری طولانی و پر دردسر برای دریافت دارو است چرا که هر بار برای دریافت دارو بیماران باید برای دریافت تخفیف دارویی از داروخانه هلال‌احمر به بیمارستان امام خمینی(ره)  ارومیه مراجعه کنند که این بیمارستان منبع ویروس و بیماری است آن هم در این اوضاع کرونا، با وجود درخواست‌های مکرر بازهم این فرآیند کاهش پیدا نکرده است.

مدیرعامل انجمن ام‌اس آذربایجان‌غربی با اشاره به آمار بالای بیماری ام‌اس در آذربایجان‌غربی، تصریح کرد: وجود مرکز خاص برای درمان و بستری این بیماران لازم است چرا که با توجه به حساسیت روحی و پایین بودن سیستم ایمنی جدا بودن محل بستری و معاینه آنان الزامی است این بیماران در بیشتر مواقع سالی یکبار یا هر 6 ماه یکبار نیاز به بستری شدن دارند.

زارع افزود: گاهی نیز برای تشکیل پرونده و یا درمان افرادی که از شهرستان به ارومیه مراجعه می‌کنند نیاز به اقامت در ارومیه دارند، بنابراین وجود مرکز اقامتی در شهر ارومیه برای رفاه حال بیماران لازم و ضروری است.

روند ابتلا به بیماری ام‌اس در آذربایجان‌غربی رو به افزایش است

مدیرعامل انجمن ام‌اس آذربایجان‌غربی گفت: هر سال حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر به آمار بیماران ام‌اس در استان اضافه می‌شود و سیر شیوع این بیماری در آذربایجان‌غربی در حال افزایش است و در رتبه پنجم کشوری شیوع این بیماری قرار داریم.

این مقام مسوول عنوان کرد: با توجه به اینکه مبتلایان زیادی در روستا‌های دور افتاده استان زندگی می‌کنند و شاید دسترسی به پزشک متخصص نداشته باشند به طوری‌که بسیاری از آنها از بیماریشان اطلاع ندارند.

وی با اشاره به اینکه تمام بیماران عضو انجمن ام‌اس به مراکز بیمه معرفی شده‌اند، افزود: انجمن ام‌اس هیچ حمایتی از سوی مراکز دولتی دریافت نمی‌کند و این انجمن فقط با کمک‌های مردمی اداره می‌شود با توجه به اوضاع کرونا و اوضاع بد اقتصادی مردم، انجمن ام‌اس با تعداد زیاد بیمار تحت پوشش به طور واقع در حال حاضر در مشکل و مضیقه است.

زارع یادآور شد: انجمن ام‌اس در این اوضاع کرونا و با توجه به کاهش چشمگیر منابع کمک‌های مردمی باز هم تمام تلاش خود را در دستگیری از بیماران انجام می‌دهد و به بیش از ۱۵۰ نفر از بیماران کمک معیشتی، هر کدام به ارزش تقریبی ۲۰۰ هزار تومان ارائه کرده است.

مسئول امور بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی درباره روند ابتلا به بیماری ام‌اس، اظهار کرد: روند ابتلا به بیماری ام‌اس در تمام دنیا رو به افزایش است چرا که تنها بیماری‌های دارای درمان قطعی می‌توانند، کاهش پیدا کنند و با توجه به این‌که هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، هر سال تعداد مبتلایان به آن افزایش پیدا می‌کند.

سیامک صفاری افزود: نه‌تنها درمانی برای این بیماری وجود ندارد، بلکه ریشه و علت قطعی ابتلا به آن نیز مشخص نیست و ژنتیک، استرس، کمبود برخی ویتامین‌ها، نبود استراحت کافی و انجام کارهای سنگین به عنوان شایع‌ترین دلایل ابتلا به بیماری ام‌اس شناخته شده‌اند.

وی درباره برخی اخبار مبنی بر بحرانی بودن وضعیت آذربایجان‌غربی در زمینه روند رو به رشد ابتلا به بیماری ام‌‌اس در این استان، گفت: شاخص ابتلا به بیماری ام‌‌اس بین شهروندان آذربایجان‌غربی تفاوت زیادی با شاخص کشوری و جهانی ندارد و در واقع ابتلا به این بیماری در کل جهان رو به افزایش است.

صفاری درباره حمایت‌های انجام شده از سوی دولت از این قشر در قالب حمایت‌های بیمه‌ای و دارویی، اذعان کرد: با توجه به هزینه‌های بالای داروهای مورد نیاز برای کنترل بیماری ام‌‌اس، داروهای ساخت ایران به طور رایگان و داروهای خارجی با تخفیف‌های ویژه در اختیار بیماران قرار داده می‌شود و تنها برخی از داروها تحت پوشش بیمه نیستند و به صورت آزاد فروخته می‌شود.

این بیماری مانند سایر بیماری‌های سخت با اینک‌که مشکلات زیادی در روند عادی زندگی ایجاد می‌کند اما مقابل اراده برخی افراد کاری از پیش نمی‌برد.

 من با شطرنج روحیه خود را حفظ کرده ام

واحد نجفی یکی از بیماران مبتلا به ام‌اس است که سال‌هاست مبتلا به این بیماری است، با اینکه این بیماری توان حرکتی او را گرفته، و متحمل سختی‌های بیشماری شده است اما باز او را خانه‌نشین نکرده و با روحیه‌ای قوی به زندگی خود ادامه می‌دهد، مقام های قهرمانی ورزشی را کسب کرده است و 20 سال است با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کند ایشان قهرمان رشته شطرنج است و به علت نامساعد بودن حال این قهرمان شطرنج مصاحبه کوتاهی با وی داشتیم.

واحد نجفی متولد 1358 بوده و 20 سال است که دچار بیماری ام‌اس شده است، اظهار کرد: از سن 21 سالگی دچار بیماری ام‌اس شده‌ام و با این بیماری زندگی می‌کنم اما طی سال‌های اخیر بیماری‌ام پیشرفت کرده طوری که دست و گردنم نیز درگیر این بیماری شده است.

وی با بیان اینکه از سال 1368 به صورت حرفه‌ای شطرنج را دنبال کردم، گفت: اگر شطرنج نبود خیلی وقت پیش زندگی من تمام شده بود.

نجفی با بیان اینکه چندین مقام قهرمانی در مسابقات شطرنج کسب کرده‌ام، بیان کرد: سال 1382 مقام اول منطقه 2 کشوری دانشجویان پیام‌نور را به دست آوردم و کاپیتان تیم دانشجوی منطقه 2 بودم.

وی با کسب مقام اول المپیاد دانشجویان پیام‌نور کشور در سال 1368 را مورد اشاره قرار داد و افزود:به علت این بیماری با وجود داشتن امتیاز بالا مجبور می‌شدم از ادامه مسابقه انصراف دهم و قادر به ادامه مسابقه نبودم.

 

نجفی با اشاره به اینکه مدال طلای مسابقات دانشگاه پیام نور را به دست آورده است، اظهار کرد: به مدت 10 سال در سال 1386 رییس و هئیت شطرنج وقت باعث شدن از شطرنج دور شوم بعد از سال 1396 به مسابقات بین‌المللی فرودسی کاپ دعوت شدم و مقام اول و کاپ اخلاق مسابقات شطرنج آزاد بین‌المللی جام آفتاب را کسب کردم.

وی افزود: مقام اول ریتینگ زیر 1400 با امتیاز 5/5 با افزایش ریتینگ 70 واحدی  را در کارنامه کاری خود دارم و علاوه بر این کاپ اخلاق را هم از به دست آورده‌ام و با داشتن چهار کاپ و مدال اخلاق در کشور رکوردار هستم.

نجفی با اشاره به برگزاری مسابقات بین‌المللی جام قائم با حضور 14 کشور به میزبانی شهرستان قائم در سال گذشته، گفت: در این مسابقات بین‌المللی نیز مقام قهرمانی و کاپ اخلاق را نیز کسب کرده است.

وی با اشاره به اینکه همیشه نفر اول دانشگاه در اکثر جام‌ها و نفر اول دانشجویان و عضو هلال احمر دانشگاه بود، افزود: به علت بیماری فرصت‌های زیادی را از دست دادم به علت داشتن مشکلات مالی فراوان و نداشتن همراه نتوانستم در اکثر مسابقات شرکت کنم.

این جوان ورزشکار مبتلا به ام‌اس اضافه کرد: با اینکه توانایی کسب مدال طلا را داشتم بنده را به مسابقات کشوری ام- اس در اصفهان اعزام نکردند.

وی اذعان کرد: با مشکلات فراوان در مسابقات شرکت کردم و با وجود تمام مشکلات، به علت داشتن عشق و علاقه زیاد به بازی شطرنج نتایج خیلی خوبی را کسب می‌کردم.

نجفی با بیان اینکه در صورت حمایت و داشتن اسپانسر می‌توانم مقام‌های زیاد کشوری و حتی برون مرزی را کسب کنم، افزود: به علت نداشتن همراه نتوانسته‌ام در امتحانات آخر ترم دانشگاه شرکت کنم و مجبور به انصراف شده‌ام.

این جوان ورزشکار مبتلا به ام‌اس با بیان اینکه در حال نوشتن کتابی در مورد علم شطرنج و فلسفه شطرنج هستم، ادامه داد: بی‌صدا در سکوت زندگی می‌کند و درد فراوانی در زندگی متحمل شده است و کسی نیست که صدای او را بشنود.

نجفی اظهار کرد: رکوردار جام اخلاق مسابقات بین‌المللی با چهار کاپ است و رییس انجمن دانش‌آموزی مسابقات شطرنج بوده و حکم انتصاب استعدادیابی را دارند اما به علت نداشتن همراه برای رفت و آمد به مدارس فعلا فعالیتی در این زمینه انجام نداده است.

وی ضمن تشکر از همراهی و همیاری 2 تن از دوستان خود، افزود: با این گزارش امید آن دارم که دیده شوم و شاید صدایم به گوش مسوولان برسد چرا که بیش از یکسال است در انتظار دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی هستم که این امر تاکنون محقق نشده است.

نجفی عضو فدراسیون ورزش بیماران خاص، یکی از بهترین شطرنج بازان رده خود است و قهرمانی‌های متعددی در سطح منطقه‌ای استانی و کشوری را در کارنامه خود دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، بیماران خاص باید تا پایان عمر خود تحت درمان باشند و به طور عمده متحمل هزینه درمان بالایی می‌شوند و علاوه بر آن هزینه‌های جانبی مانند از دست دادن شغل، نداشتن درآمد کافی، هزینه ایاب و ذهاب، صرف وقت زیاد برای درمان بیماری از جمله معضلات این بیماران است هر چند در این راستا افرادی که به این بیماری‌ها مبتلا شده‌اند با اراده قوی و روحیه معنوی در کنار بیماری خود زندگی موفقی را داشتند و نباید استعداد نهفته در این اشخاص را نادیده گرفت بنابراین نیاز است هرچه بیشتر به این افراد توجهی خاص داشت تا باری از مشکلات آنان را رفع کرد و لازمه این امر توجه هر چه بیشتر مسوولین مربوطه را میطلبد تا این گروه از افراد به باد فراموشی سپرده نشوند و استعداد نهفته این افراد خاموش نشود.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ام اس خبرگزاری فارس واحد نجفی ابتلا به بیماری ام اس مسابقات بین المللی آذربایجان غربی آذربایجان غربی رو به افزایش مبتلا به ام اس بیماری ها روند ابتلا مقام اول شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۴۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

به گزارش «تابناک»، دکتر مریم محلوجی‌راد همزمان با روز جهانی آسم و آلرژی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره بیماری آسم توضیح داد: پروسه ابتلا به آسم مانند بیماری‌های عفونی نیست و معمولا به صورت خود به خود ایجاد می‌شود؛ به عبارت دیگر، آسم، پیامد یک بیماری نیست. آسم یک بیماری التهابی ریه است و عفونت در ابتلا به این بیماری هیچ نقشی ندارد.

وی درباره تاثیر عفونت بر شدت آسم گفت: عفونت به عنوان یک عامل محرک می‌تواند سبب افزایش شدت بیماری یا شروع حمله آسم باشد. باز هم تاکید می‌کنم، آسم یک بیماری التهابی مزمن است که در کودکان به دلیل آلرژی ایجاد می‌شود.

حدود ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره آسم کودکان توضیح داد: اکثر «آسم کودکان» از نوع آسم آلرژیک است؛ در حالی که عوامل آلرژیک و غیرآلرژیک به طور برابر در ابتلای آسم بزرگسالان نقش دارند.  

محلوجی گفت: عوامل آلرژیک محیط، سبب بروز و تشدید عوارض آسم  آلرژیک می‌شوند. عوامل آلرژیک بر ابتلا به آسم آلرژیک تاثیرگذار هستند؛ همچنین سایر مولفه‌ها، آسم غیرآلرژیک را تحت تاثیر قرار می‌دهند.  

وی با بیان اینکه میزان ابتلا به آسم در کشور بررسی شده، اظهار کرد: وضعیت ابتلا به آسم در میان گروه‌های سنی بررسی شده، حدود ۹ تا ۱۳ درصد از گروه‌های سنی مختلف به بیماری آسم مبتلا هستند. منظور این است میزان ابتلا به آسم با توجه به شرایط سنی افراد تغییر می‌کند. همچنین وضعیت ابتلا به آسم در سطح جهانی حدود  ۳ تا ۱۵ درصد گزارش شده که در برخی کشورها به ۲۰ درصد نیز می‌رسد.

آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم
استان‌های رکورددار آسم

محلوجی با بیان اینکه بسیاری از کشورها نسبت به کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا اقدام کرده‌اند، افزود: آنها با کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا توانسته‌اند، شیوع آسم را کاهش دهند یا میزان ابتلا به این بیماری را به یک سیر ثابت برسانند. به نظر می‌رسد، میزان ابتلا به آسم در کشور رو به افزایش است. یکی از دلایل افزایش ابتلا به آسم در کشور، آلودگی کلان‌شهرها است که جزو عوامل مهم ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود.   شهرهای اراک و اهواز و استان سیستان‌و بلوچستان، بیشترین میزان شیوع آسم را تجربه‌کرده‌اند.  

تاثیر آلودگی هوا بر افزایش ابتلا به آسم

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: آلاینده‌های مضر هوا وارد دستگاه تنفس می‌شوند؛ این آلاینده‌ها برحسب اندازه‌ای که دارند (ذرات حدود ۴ تا ۵ میکرون) می‌تواند به «راه‌های هوایی پایین‌تر» وارد شوند. همچنین ذرات بسیار ریز می‌توانند تا انتهای ریه نفوذ کنند و حتی وارد خون شوند. اغلب آلاینده‌ها، «رادیکال‌های آزاد» هستند که سبب التهاب ریه یا سایر قسمت‌های بدن می‌شوند و جزو موارد آسیب‌زا به حساب می‌آیند. به دلیل اینکه آسم یک بیماری التهابی است آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد. کلان‌شهرها، آلودگی هوای بیشتری دارند، به همین دلیل، میزان ابتلا به این بیماری در شهرهای بزرگ افزایش می‌یابد.

محلوجی درباره تفاوت آسم بزرگسالان و کودکان گفت: «ژنتیک» و «عوامل محیطی» در بروز آلرژی نقش دارند؛ به نحوی که اگر یکی از والدین آلرژی داشته باشد، احتمال ابتلای فرزند آنها به آلرژی حدود ۵۰ درصد است. همچنین اگر پدر و مادر هر ۲ دارای آلرژی باشند، احتمال ابتلای فرزند به آلرژی به ۷۰ درصد می‌رسد. بنابراین باید گفت ژن، نقش ۵۰ درصدی در بروز آلرژی دارد و ۵۰ درصد دیگر نیز برای عوامل محیطی است.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره نقش عوامل محیطی بر بروز آلرژی گفت: عوامل محیطی که منجر به آلرژی می‌شود به ۲ دسته «آلرژن‌ها» و «عوامل محرک» تقسیم می‌شود. آلرژن‌ها نیز به ۲ دسته «بیرونی» و «درونی» تقسیم می‌شود. گرده درختان، چمن‌ها و علف‌های هرز جزو  آلرژن‌های محیط‌ باز هستند؛ همچنین «مایت‌های گردوغبار»، سوسک، کپک‌ها و حیوانات خانگی مثل گربه و سگ جزو آلرژن‌های درونی محسوب می‌شوند.

وی درباره دسته محرک‌ها توضیح داد: نه تنها موارد دخانی بلکه سایر موارد استنشاقی جزو محرک‌ها به حساب می‌آیند. همچنین شوینده‌ها و موادی که بوی تند دارند باید در دسته محرک‌ها لحاظ شوند. ژنتیک و عوامل محیطی که موجب بروز آلرژی می‌شوند در سیر خود به صورت «اگزما اتوپیک»، «آسم کودکان» و «رینیت آلرژیک» تظاهر پیدا می‌کنند.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره میزان کودکان مبتلا به آسم گفت: نتایج مطالعات کشوری که با همکاری «مرکز تحقیقات ایمونولوژی» و «انجمن آسم و آلرژی ایران» انجام شده، بیان می‌کند میزان ابتلا به آسم در میان کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است. با توجه به آمار ۹ تا ۱۳ درصدی آسم در کشور باید گفت که عددهای بالاتر مربوط به آسم کودکان است.

نقش داروهای استنشاقی در کنترل و درمان آسم

محلوجی درباره روش‌های درمانی نوین گفت: داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته‌ و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره‌ گرفتن از آموزش توانستیم در جهت رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از  «امالیزوماب» که در واقع یک  “Anti IgE”  است برای درمان آسم کاربرد دارد.   امالیزوماب حدود ۲ سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو بیانگر یکسان است.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: برخی از داروهایی بیولوژیک که شاید اثربخشی بیشتری داشته باشند در دسترس نیستند. امیدواریم که شرایط به نحوی باشد که این داروها در دسترس بیماران قرار گیرند.   

ضرورت توجه به آموزش در کنترل آسم

محلوجی با بیان اینکه «آموزش بیماران» اولین نکته در مدیریت آسم به حساب می‌آید، افزود: هفتم می به عنوان روز جهانی آسم شناخته می‌شود و  هر ساله شعاری را برای این روز در نظر می‌گیرند. «توانمندکردن بیماران مبتلا به آسم از طریق آموزش» به عنوان شعار سال جاری انتخاب شده است. بیماران مبتلا به آسم باید بپذیرند که به این بیماری مبتلا هستند و باید برای درمان آن اقدام کنند.

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آنها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره‌ گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از داروها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون‌ شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که باعث تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود.  

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز  تحقیقات ایمونولوژی اسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آنها ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند.  

۴۵۰ هزار فوتی ناشی از آسم در دنیا

محلوجی درباره میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری آسم گفت: حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آسم مبتلا  هستند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری حدود ۴۵۰ هزار نفر گزارش شده است. آماری مربوط به میزان مرگ و میر ناشی از آسم در کشور در دسترس نیست.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران درباره کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: کلینیک سازمان جهاد دانشگاهی حدود ۱۲ سال پیش تاسیس شده و پزشکان فوق‌تخصص ایمنولوژی که عضو هیات‌علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هستند، جدیدترین خدمات علمی به بیماران را ارائه می‌دهند. بیماران این کلینیک در صورت لزوم، تحت تست‌های آلرژی از جمله «تست‌های پوستی آلرژی» قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: همچنین انواع تست‌های تنفسی اعم از تست‌های چالشی با «برونکودیلاتور»، تست ورزش، تست‌های متاکولین و نیتریک‌اکسید بازدمی به منظور شناسایی نوع بیماری فرد در این مرکز انجام می‌شود. پس از تشخیص نوع بیماری، روش‌های درمانی نوین مانند تزریق داروهای بیولوژیک، ایمونوتراپی (تزریق واکسن  آلرژی) با توجه به نوع بیماری ارائه می‌شود. افرادی که مبتلا به آسم‌های آلرژیک هستند مورد «ایمونوتراپی» قرار می‌گیرند و پروسه واکسن‌درمانی برای آنها انجام می‌شود.  

محلوجی در پایان گفت: توصیه می‌کنم بیمارانی که به آسم مبتلا هستند بیماری خود را جدی بگیرند. اکثر موارد آسم، قابل کنترل است. بیماران با درمان‌های استنشاقی می‌توانند بیماری خود را  کنترل کنند و به زندگی طبیبعی خود ادامه دهند.

دیگر خبرها

  • قهرمانی تنیسور آذربایجان غربی در تور جهانی تنیس J ۳۰
  • سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • کسی احساس تکلیف کند در برابر مشکلات تسلیم نمی‌شود
  • معرفی نفرات برتر مسابقات کشوری شطرنج در مراغه
  • افتتاح واحد تخصصی فیزیوتراپی کف لگن در شهرکرد
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • میاندوآب قهرمان مسابقات بوکس نونهالان آذربایجان ‌غربی شد
  • قهرمانی میاندوآب درمسابقات بوکس نونهالان آذربایجان‌غربی