Web Analytics Made Easy - Statcounter

داوطلبات در سراسر جهان با قرض دادن فضای کامپیوتر‌های خانگی خود، سریع‌ترین ابرکامپیوتر جهان را ایجاد کردند تا بتوانند از این طریق در پروژه مبارزه با کرونا شرکت کنند. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، به تازگی سازمانی با نام Folding@Home دایر شده که از فضای آزاد کامپیوتر خانگی داوطلبان سرتاسر جهان در زمانی که با آن کار نمی‌کنند، استفاده می‌کند تا یک شبکه قدرتمند و به بیان دیگر یک ابرکامپیوتر قوی بسازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازمان تاکنون توانسته قدرت ترکیبی این شبکه را به یک اگزافلاپ (۱۰ به توان ۱۵) محاسبه در ثانیه برساند و رکورد بشکند.
تاخوردن پروتئین در درون سلول یکی از فرایند‌های حیاتی زیستی است. در اثر تاخوردن نامناسب تجمعاتی ایجاد می‌شود که می‌تواند به بافت سلول آسیب برساند. درواقع عنوان این پروژه برای این گذاشته شده که با تاکردن پروتئین سنبله (پروتئینی که ویروس با کمک آن به سلول انسان وصل می‌شود) ویروس کرونا آن را ریشه‌کن کنند.
درواقع این ابرکامپیوتر ۶ برابر سریع‌تر از سریع‌ترین ابرکامپیوتر کنونی جهان است که متعلق به شرکت IBM بوده و برای تحقیقات علمی در آزمایشگاه ملی اوک ریج آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد. تا هفته گذشته حدود یک میلیون داوطلب جدید به این شبکه پیوستند و سرعت این ابرکامپیوتر را به ۴/۲ اگزافلاپ رساندند.
داوطلبان برای پیوستن به این جنبش فقط کافی است که یک نرم‌افزار ساده را روی کامپیوتر خانگی خود نصب کنند. این نرم‌افزار سپس اطلاعاتی را دانلود می‌کند و چندین کار کوچک انجام می‌دهد تا به ارزیابی ساختار پروتئین‌های ویروس کرونا کمک کند.
تمام پروتئین‌های پیچیده از یک یا چند رشته اسید آمینه ساخته شده‌اند که به روش‌های پیچیده - اما قابل پیش‌بینی – اشکال سه‌بعدی به خود می‌گیرند. این ساختار قابل پیش‌بینی قوانین خاصی دارد که محاسبه آن قدرت رایانشی بالایی می‌خواهد. از این رو، زمانی که میلیون‌ها کامپیوتر خانگی به طور همزمان نرم‌افزار ذکر شده را اجرا می‌کنند، کل شبکه به یک ابرکامپیوتر فوق سریع تبدیل می‌شود و به راحتی می‌تواند این محاسبات را انجام دهد و ساختار پروتئینی ویروس کرونا را تخمین بزند.
گرگ بومن، یکی از محققان این پروژه می‌گوید: ویروس کرونا از پروتئین سنبله برای حمله به سلول‌های انسانی استفاده می‌کند. به خوبی مشخص است که پروتئین سنبله حرکت چشمگیری برای وصل شدن به سلول انسانی دارد، زیرا کسی تاکنون توانسته آن را کشف کند. درک چگونگی باز شدن پروتئین سنبله و وصل شدن آن به سلول انسانی بسیار مفید است، زیرا می‌توان از این طریق به ویروس حمله کرد و روش‌های درمانی موثری را یافت.
وی می‌افزاید: متأسفانه حداقل به روش‌های آزمایشی موجود راهی برای تماشای پروتئین سنبله این ویروس یافت نشده و داده‌های ما کاملا محدود هستند. اما با ایجاد این شبکه قدرتمند، پس از گذشت تنها چند هفته توانستیم یک مدل شبیه‌سازی بسازیم که در واقع اولین مرحله باز کردن دهان ویروس کرونا را نشان می‌دهد.
در مورد پروژه @Home
پروژه Folding@Home در سال ۲۰۰۷ زمانی به اوج خود رسید که سونی از این پروژه پشتیبانی کرد و اجازه داد که از فضای اضافی کنسول‌های پلی‌استیشن ۳ این شرکت برای ایجاد یک شبکه پردازش قوی استفاده کنند.
جالب است بدانید که این پروژه در سال ۱۹۹۹ عنوان SETI@home را به خود گرفته بود تا داده‌های تلسکوپ رادیویی را به کامپیوتر‌های داوطلبان در سرتاسر جهان ارسال کند و از این داده‌ها برای تجزیه و تحلیل و یافتن علائمی از زندگی فرازمینی‌ها استفاده شود. محققان ماه گذشته این پروژه را بستند و اعلام کردند که همه داده‌های مورد نیازشان را برای آینده قابل پیش‌بینی تحلیل کرده‌اند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا شکست کرونا پروتئین سنبله ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۶۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات جدید از پروژه سه طبقه کردن میدان ونک

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید جوانی؛ شهردار منطقه ۳ تهران درباره سه طبقه کردن میدان ونک اظهار کرد: طرح طبقه زیرین میدان ونک، تونلی است که توسط حوزه معاونت فنی و عمران طراحی شده و مطالعات آن انجام شده است. تونلی که از بزرگراه حقانی (زیر چهارراه جهان کودک، زیر میدان ونک) به سمت ملاصدرا وصل می‌شود.

وی افزود: با توجه به مترو، یک طبقه هم زیر مترو طراحی شده است. این موضوع در حال مطالعات است. کارهای مطالعاتی قرار است که امسال انجام شود و بعد از مطالعه، در صورتی که جوابگو باشد وارد فاز اجرا می‌شود.

شهردار منطقه ۳ در پاسخ به این پرسش که آیا این مطالعات به شورا ارائه شده است؟ گفت: هنوز مطالعات نهایی نشده است. جلسه‌ای را با مشاور طرح و مشاور مترو داشتیم. طرحی را مبنی بر دو طبقه کردن تونل مترو آوردند که یک طبقه مترو و یک طبقه سواره باشد.

جوانی با اشاره به اینکه این موضوع قبلاً سابقه مطالعه در معاونت فنی و عمران داشته است، ادامه داد: زیرگذر جهان کودک و میدان ونک به سمت ملاصدرا و اتوبان شهید چمران قبلاً طراحی شده و اسناد مطالعاتی در معاونت عمران موجود است.

وی افزود: پروژه بسیار بزرگ است و اگر بنا باشد حجم اولیه آن اجرا شود از چهارراه جهان کودک به سمت بزرگراه چمران بیش از دو کیلومتر و از تونل توحید بزرگ‌تر است، کار بزرگی است و نیازمند مطالعات جدی است.

جوانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر این طرح تأیید شود در این دوره از مدیریت شهری اجرا می‌شود یا خیر گفت: اگر امسال مطالعات و زیرساخت‌ها انجام شود در سال آینده ممکن است به کلنگ‌زنی برسد. اما در فاز اجرا به صورت جدی، ممکن نیست. ما از معاونت فنی و عمران خواهش کردیم به علت اهمیت موضوع ترافیک چهار راه جهان کودک و میدان ونک و خیابان حضرت ولی‌عصر (عج) این پروژه را در اولویت قرار دهند که زیرگذر میدان ونک هم در برنامه مطالعاتی انجام شود که در آنجا هم زیرگذر و تونل مترو را داریم.

کد خبر 6096969

دیگر خبرها

  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران
  • جزییات جدید از پروژه سه طبقه کردن میدان ونک
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد
  • دانشمندان ساعت اتمی جدید بسیار دقیق و مقاوم ساختند