Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@09:16:10 GMT

فعلا اعتراف نکنید!

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۴۶۶۲۳

فعلا اعتراف نکنید!

ساعت 24-وقتی فوتبال در جریان بود، داورها هر روز در معرض واکنش‌های تند و تیز هواداران فوتبال قرار داشتند. حالا که فوتبال در جریان نیست، باز هم حملات علیه داورها ادامه دارند و اساسا تمام‌نشدنی به نظر می‌رسند. پس از اعتراف محمدرضا اکبریان به اشتباه در جریان قضاوت دیدار استقلال و نفت آبادان در فصل گذشته، موجی از شدیدترین واکنش‌ها علیه این داور به راه افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او حالا دیگر تا همیشه برای قضاوت دیدارهای تیم فرهاد مجیدی، با مشکل مواجه خواهد بود. به نظر می‌رسد داوران ایرانی زمان خوبی را برای اعتراف انتخاب نکرده‌اند. آن هم در فوتبالی که همواره سرشار از سوءتفاهم‌های مختلف بوده است.

آن‌چه یک داور را تعریف می‌کند، صرفا کیفیت سوت زدن در زمین مسابقه نیست. یک داور حرفه‌ای باید بیرون زمین نیز مراقب رفتارش باشد و به سادگی به دام برنامه‌های تلویزیونی نیفتد. اساسا برای یک داور، هر سوالی یک پاسخ سرراست ندارد و داورها باید دیپلماسی لازم را برای جواب دادن به خبرنگارها و مجریان تلویزیونی داشته باشند. بدون شک همه داورها در کارنامه کاری‌شان، اشتباه‌های ریز و درشتی دارند. حتی پیر لوئیچی کولینا که یک نابغه در تاریخ داوری بود، چندین بار به تصمیم‌های اشتباه خود اعتراف کرد اما او این کار را در زمانی انجام داد که دیگر یک داور حرفه‌ای نبود و دوران بازنشستگی را پشت سر می‌گذاشت. کولینا حتی اگر در دوران داوری نیز به اشتباه‌هایش اعتراف می‌کرد، خیلی زود بخشیده می‌شد اما در فوتبال ایران که اساسا همه چیز رنگی است و حتی خوردن توپ به تیر دروازه به وکیل و وزیر منتسب می‌شود، اعتراف به اشتباه در دوران فعالیت به عنوان داور، چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. این اواخر، محمدرضا اکبریان به یک اشتباه بزرگ در لیگ هجدهم اعتراف کرده و استقلالی‌ها را به شدت علیه خودش شورانده است. کاری به میزان اغراق‌شده تاثیر این اشتباه بر سرنوشت تیم استقلال در فصل گذشته نداریم، کاری به رفتار نادرست فرهاد مجیدی در اینستاگرام و فرص و حکم غلط او درباره «قهرمانی استقلال» هم نداریم، حتی این موضوع هم مهم نیست که یک داور، شهامت اعتراف به اشتباه روبه‌روی دوربین تلویزیون را داشته است، آنچه اهمیت دارد توجه به این نکته است که اساسا وقتی یک داور چنین حرفی به زبان می‌آورد، برای مدت نامعلومی از چرخه داوری در دیدارهای آن تیم خارج می‌شود. همین حالا اگر اکبریان فقط یک بار دیگر قضاوت نبردهای استقلال را بر عهده بگیرد، دریایی از سوءتفاهم‌ها علیه او به راه خواهد افتاد. اگر این داور برای استقلال پنالتی بگیرد، خیلی‌ها مدعی می‌شوند که او خواسته دل هوادارها را به دست بیاورد و اگر این داور تصمیمی علیه استقلال اعلام کند، هواداران باشگاه به شدت علیه او موضع خواهند گرفت و او را به ضدیت با تیم‌شان متهم خواهند کرد.

بدون شک همه داورها در کارنامه کاری‌شان، اشتباه‌های ریز و درشتی دارند. حتی پیر لوئیچی کولینا که یک نابغه در تاریخ داوری بود، چندین بار به تصمیم‌های اشتباه خود اعتراف کرد اما او این کار را در زمانی انجام داد که دیگر یک داور حرفه‌ای نبود و دوران بازنشستگی را پشت سر می‌گذاشت

نه‌تنها در چند سال گذشته، بلکه شاید در دو دهه اخیر داوری فوتبال ایران پیشرفت قابل توجهی نداشته است. البته در همین سال‌ها، یک کمک‌داور بااستعداد مثل کامرانی‌فر و یک داور درجه یک مثل علیرضا فغانی داشته‌ایم اما این نفرات هم بیشتر از آن‌که محصول یک سیستم درست و حسابی باشند، محصول استعداد فردی خودشان هستند. جالب اینکه حتی داوری مثل فغانی نیز با وجود همه توانایی‌ها، در فوتبال ایران به بن‌بست رسید و لیگ برتر را به مقصد لیگ استرالیا ترک کرد. پس ما حتی اگر یک داور خوب هم به دست بیاوریم، نباید به حفظ او در این فوتبال امیدوار باشیم. برای رسیدن به پاسخ این سوال که چرا داوری به چنین وضعیتی دچار شده، پاسخ‌های زیادی وجود دارد. اولین جواب، به نحوه آموزش داورها برمی‌گردد. به نظر می‌رسد این آموزش در فوتبال ایران به شکل حرفه‌ای و ایده‌آل صورت نمی‌گیرد. با وجود همه صحبت‌هایی که دائما در مورد بررسی میزان آمادگی بدنی داورها می‌شود، خیلی از داوران با اضافه‌وزن شدید بازی‌ها را قضاوت می‌کنند. مساله مهم دیگر این است که در فوتبال ایران، هنوز امکانات اولیه برای داورها فراهم نشده و نخواهد شد. در حالی که در بسیاری از لیگ‌های دنیا، از بالاترین سطح تکنولوژی نظیر وی.ای.آر برای داوری استفاده می‌شود، در ایران هنوز چسب گوشی داورها سفت نشده و دائما از جا درمی‌آید! نکته مهم‌تر اینکه تقریبا هیچ‌کس در ابتدای راه جوانی، داور شدن را به عنوان یک شغل رویایی برای خودش نمی‌بیند. با این دستمزدهای فاجعه‌بار برای سوت زدن در هر مسابقه که اتفاقا پرداخت‌شان هم دائما به تاخیر می‌افتد، نباید انتظار داشته باشیم که جوان‌ترها برای ورود به دنیای داوری، سر و دست بشکنند. در کنار همه این مسائل، فراموش نکنیم که فوتبال ایران سرزمین سوءتفاهم‌هاست. اینجا حتی یک آفساید می‌تواند ماه‌ها بحث و جدل بین هواداران تیم‌های مختلف راه بیندازد. پس در چنین شرایطی بهتر است داورها به سکوت‌شان ادامه بدهند و یک بحث قدیمی و از یاد رفته را دوباره سر زبان‌ها نیندازند. یک داور در زمین مسابقه بیشتر از هر چیزی، به تمرکز نیاز دارد و چنین اظهارنظرهایی، تمرکز داورها را به طور کامل از بین می‌برد. در نتیجه بهتر است آنها به جای این اعتراف‌ها، به دنبال بالا بردن سطح کارشان در رقابت‌های بعدی لیگ برتر باشند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: اخبار استقلال فوتبال ایران حرفه ای یک داور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۶۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوری بی‌نقص یک ایرانی در بازی ژاپن و ازبکستان

روز گذشته تیم المپیک ژاپن در جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا، این تیم موفق شد برای دومین بار در طی ۱۱ سال اخیر قهرمانی خودش را جشن بگیرد. سامورایی‌ها با شکست دادن ازبکستان در بازی فینال آن هم با تک گل یامادا در دقیقه ۹۰+۱ موفق شدن پس از قهرمانی در مسابقات سال ۲۰۱۶ که باز هم قطر میزبان بود، قهرمانی خودشان را تکرار کنند.

تاریخچه مسابقات زیر ۲۳ سال آسیا

این مسابقات نخستین بار در سال ۲۰۱۳ به عنوان مسابقات زیر ۲۲ سال تیم‌های آسیایی برپا شد اما در ادامه با تغییراتی که کنفدراسیون فوتبال آسیا اعمال کرد، قرار شد محدوده سنی به ۲۳ سال برسد. تیم المپیک فوتبال ایران در طی ۱۱ سال اخیر هیچ وقت به مراحل پایانی نرسیده و در چهار تجربه خودش سه حذف در مرحله گروهی و یک حذف در مرحله یک چهارم نهایی را تجربه کرده است.

 

چرا ایران در این تورنمنت غایب بود؟

شاگردان رضا عنایتی پس از اینکه در مقدماتی المپیک در گروه چهار تیمی خود ۲ برد برابر افغانستان و هنگ کنگ را جشن گرفتند ولی برابر ازبکستان شکست خوردند و کارشان برای صعود به عنوان تیم دوم به اما و اگر کشیده شد. تیم فوتبال ما از لحاظ امتیازی با مالزی در شرایط کاملاً برابر بود و این موضوع در رابطه با بحث تعداد گل‌های زده و حتی تفاضل گل هم صدق می‌کرد اما با توجه به اینکه ملی پوشان ما کارت زرد بیشتری نسبت به تیم مالزی گرفته بودند، در راه رسیدن به جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیایی و مرحله مقدماتی نهایی المپیک پاریس ۲۰۲۴ کنار رفتند. 

 

با توجه به بازی هایی که در مرحله نهایی انجام می‌شد تصور کرد اگر ایران به دور نهایی صعود می‌کرد، شانس خوبی برای فینالیست شدن داشت.

ژاپن چگونه قهرمان شد؟

ژاپن با حضور گو ویوا سرمربی سابق کاشیما که با شکست دادن پرسپولیس قهرمان لیگ قهرمانان آسیا شد، در گروه مرگ مسابقات نتایج قابل توجهی کسب کرد. سامورایی‌ها ابتدا چین و امارات را شکست دادند اما کره جنوبی با نتیجه ۱ بر صفر در مرحله گروهی آنها را شکست داد تا این تیم به عنوان دوم گروه مقابل قطر میزبان مسابقات قرار بگیرند. آنها در تقابل قطر روز سختی داشتند و در شرایطی که ۲ بر صفر از آنها جلو بودند، ۲ گل دریافت کردند اما در وقت های اضافه موفق شدند به پیروزی ۴ بر ۲ دست یابند و به مسیرشان در نیمه نهایی ادامه دهند. آنها مقابل عراق چندان به دردسر نیفتادند و موفق شدند این تیم را هم با یک پیروزی مقتدرانه شکست دهند. 

 

در بازی فینال هم تجربه بیشتر بازیکنان ژاپنی که برخی از آنها در تیم‌های اروپایی بازی می‌کنند به کمک این تیم آمد. لئو کوکوبو دروازه‌بان این تیم در بنفیکا، ریهیت یاماموتو و جوئل شیما در یونیون سنت ترویدن بلژیک، کین ساتو در وردربرمن و تاکاشی اوشینو در دوسلدورف بازی می‌کنند که همگی در مسیر قهرمانی ژاپن نقشی کلیدی داشتند و می‌توانند نوید یک نسل فوق العاده دیگر را به مردم ژاپن دهند.

ازبکستان بازهم در فینال گل خورد و باخت

گرگ‌های سفید فوتبال آسیا سرمایه‌گذاری بسیار زیادی روی این ورزش انجام دادند و در دو دوره اخیر آنها با آمار بهترین خط حمله و بدون گل خورده به فینال رسیدند که در دوره گذشته مقابل عربستان و در این دوره مقابل ژاپن با دریافت اولین گل متحمل شکست شدند. آنها تیمی داشتند که بسیاری از آنها در سطح اول ازبکستان بازی کرده و حتی در جام ملت‌های آسیا نیز حضور داشتند. عبدالقادر خورسانوف بازیکن ازبکستانی لانس فرانسه و عباسبک فیض الله‌یف مهاجم ۲۰ ساله فوتبال این کشور که با پایان مسابقات آسیا راهی روسیه شد، مهمترین چهره های ازبکستانی بودند که حالا برای دومین بار مقام دوم این مسابقات را به خود اختصاص داده‌اند و برای نخستین بار راهی مسابقات المپیک خواهند شد.

البته بازیکنان ازبکستان در این مسیر کمی هم بدشانس بودند؛ چرا که در بازی نهایی خود مقابل ژاپن در دقیقه ۹۰+۵ صاحب ضربه پنالتی شدند اما سنگربان ۲۲ ساله ژاپنی‌ها در کمال خونسردی و آرامش توانست این توپ را مهار کند و مانع از کامبک ازبک‌ها شود.

چهره های خاص این تورنمنت 

منتظر محمد بازیکن عراقی استقلال تهران که در لیگ بیست و سوم به عنوان بازیکن قرضی در مس رفسنجان بازی می‌کرد همراه با علی جاسم دیگر پدیده فوتبال عراق که در جام ملت‌های آسیا نیز حضور داشت اصلی‌ترین چهره‌های عراق در این تورنمنت بودند. علی جاسم با ۴ گل زده بهترین گلزن مسابقات شد و موفق شدند شیرهای بین النهرین به رتبه سوم مسابقات برسانند تا تحت عنوان سومین نماینده آسیا در المپیک برای ششمین مرتبه راهی این تورنمنت شوند. البته که تیم زیر ۲۳ سال اندونزی که بازیکنانی شاغل در لیگ‌های انگلستان، هلند و پرتغال دارند هم از تیم‌های خاص این تورنمنت بودن که موفق شدند تا نیمه نهایی هم راه پیدا کنند.

دیدار فینال جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا در حالی از ساعت ۱۸:۳۰ امروز جمعه بین تیم های ژاپن و ازبکستان برگزار شد که موعود بنیادی فر داور بین المللی فوتبال کشورمان به همراه سعید قاسمی و علیرضا ایلدروم به عنوان کمک های وی قضاوت این بازی را برعهده داشتند.

قضاوت بدون نقص بنیادی فر و کمک های ایرانی‌اش باعث شد تا کمترین چالش برای آنها در جریان این دیدار حساس شکل بگیرد.

امیدهای ژاپن با برد یک  بر صفر توانستند به مقام قهرمانی این دوره از رقابت ها برسند

 

منبع:ورزش سه

دیگر خبرها

  • دزفولی: چشمی باید اخراج می‌شد/ دور ربیعی ملیجک نیست!+فیلم
  • کارشناس داوری: روزبه چشمی باید اخراج می‌شد؛ ربیعی جنتلمن است و اطرافش ملیجک ندارد!
  • نظر کارشناس داوری در مورد صحنه‌های دیدار استقلال/ یک پنالتی گم شد
  • علیرضا فغانی در کنار داوران بین المللی فوتبال ایران
  • پورموسوی: برخوردها متفاوت است/ داوری نباید شبهه ایجاد کند
  • اعتراضات باشگاه به داوری در زمان سرمربیگری من نبوده است
  • تیم ما مقابل تیم‌های قدرتمند سربلند است
  • داور خوزستانی موفق به کسب درجه داوری آسیا شد
  • جنجال داوری: گلی که آرسنال خورد درست بود! (عکس)‏
  • داوری بی‌نقص یک ایرانی در بازی ژاپن و ازبکستان