Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-02@06:32:39 GMT

ایران شناسی از تبار سادات دیلمانی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۴۶۶۹۹

ایران شناسی از تبار سادات دیلمانی

۲۵ اردیبهشت ماه، نخستین سالروز درگذشت «عبدالرحمان عمادی»، از پژوهشگران ایران‌شناسی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، ۲۵ اردیبهشت ماه، نخستین سالروز درگذشت مردی است که در جنگل‌های اشکور بالید ولی توانست در حوزه ایران‌شناسی پژوهش‌های ارزشمندی از خود به یادگار بگذارد. «عبدالرحمان عمادی»، از پژوهندگان ممتاز و هم‌نسل « منوچهر ستوده» و «ایرج افشار» بود که مقالاتش طی نیم قرن در حوزه ایران‌شناسی در مجلات معتبر کشور منتشر می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالرحمان بهمن‌ماه سال۱۳۰۴ خورشیدی در روستای «ای‌نی » از توابع اشکور در کوه‌های شرق گیلان به دنیا آمد. خانواده وی از طایفه سادات دیلمانی و از نوادگان مشاهیر دیلمی از جمله «عمادالدین ابوکالیجار مناور بن فره کوه دیلمی» بود.

در آن روزگار، روستا تنها مکتب‌خانه‌ای داشت که عبدالرحمان نخستین آموزش‌هایش را در آن طی کرد. سپس تحصیلش را در مدرسه رودسر ادامه داد و بعد به شهرهای رشت و قزوین رفت و پس از پایان دوره متوسطه، برای ادامه تحصیل به دانشگاه تهران رفت و توانست مدرک کارشناسی حقوق قضایی را از دانشگاه تهران دریافت کند.

عمادی، تنها شغل وکالت نداشت، وی به تحقیق و پژوهش در مباحث ایرانشناسی روی آورد و توانست بخشی از مقالات ایران شناسی را طی نیم قرن فعالیت پژوهشی خود در مجلات معتبر کشور منتشر کند. انتشار بیش از ۱۰ اثر سترگ در حوزه ایران‌شناسی، تنها بخشی از فعالیت‌های قلمی وی بود.

برخی از آثار مکتوب وی که توسط انتشارات «گیلکان» و «آموت» منتشر شده، بدین شرح است؛ کتاب‌های «خوزستان در نامواژه‌های آن»، «لامداد- چند جستار از ایران»، «آسمانکت- چند رسم مردمی»، «حمزه آذرک و هرون‌الرشید در آئینه دو نامه»، «دوازده گل بهاری-نگاهی به ادبیات دیلمی و طبری»، «دماوند یا گباوند»، «چندصد نام دریای خزر»، «دیلمون پارسی یا دیلمون پالوی – دوبیتی‌های دلدادگان روستایی»، «بی‌بیه» و «فره‌گان».

عبدالرحمان عمادی، سرانجام در ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ بر اثر ایست قلبی دفتر زندگی‌اش بسته گردید و در گورستان شهر رودسر به خاک سپرده شد.

پایان پیام/595

منبع: شبستان

کلیدواژه: عبدالرحمان عمادی ایران شناسی ایران شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۶۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان مقالات دوفصلنامه «فقه و فقاهت» منتشر شد

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، مدیر مسئول دوفصلنامه «فقه و فقاهت» ضمن اعلام اولین فراخوان این نشریه، گفت: با توجه به راهبرد کلان مرکز تحقیقات علوم اسلامی بیان الصدق مبنی بر گروه ها و کارگروه های تخصصی فقه و اصول که دربردارنده نظریه پردازی استادان سطح عالی، طلاب و فضلای متخصص حوزه است، وجود نشریاتی که در سطح علمی پژوهشی فعالیت و اثرهای علمی را منتشر نماید، بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.

حجت الاسلام میرزاخان افزود: مرکز تحقیقات علوم اسلامی بیان الصدق در راستای این هدف، تلاش کرده با گردآوری استادان، اندیشمندان و دغدغه مندان این عرصه به عنوان اعضای هیئت تحریریه همچون حضرات آیات و حجج اسلام عباس کعبی، محسن فقیهی، محمد محمدی قائنی،محمد عندلیب همدانی، محمد نجفی یزدی، محمد جعفر طبسی و محمدعلی قاسمی به بررسی و بحث درباره‌ موضوعات مهم فقهی و اصولی که در جهان اسلام مورد توجه قرار گرفته‌ اند، بپردازد.

میرزاخان به بیان محورهای فراخوان پرداخت و ابراز داشت: موضوعاتی که در این فراخوان اعلام شده‌ اند شامل «فقه اقتصاد»، «فقه پزشکی»، «فقه سیاسی»، «فقه هنر و رسانه»، «فقه اجتماعی»، «فقه روان شناسی»و «مسائل مستحدثه فقهی» می باشد.

به گفته حجت الاسلام میرزاخان، اگرچه رتبه فعلی این نشریه، علمی‌ تخصصی است، ولی سعی شده مقالات این نشریه بر اساس استانداردهای مطلوب مجلات علمی‌ پژوهشی ارزیابی شوند.

وی ضمن بیان امیدواری نسبت به اخذ رتبه علمی پژوهشی افزود: در تلاش هستیم هرچه زودتر این امتیاز برای نشریه دریافت شود و برای تمامی مقالات پذیرش شده قبلی نیز اعمال گردد.

استادان و فضلای حوزه و دانشگاه می‌ توانند آثار خود را با رعایت شرایط مندرج در بخش «راهنمای نویسندگان» در سامانه نشریه «فقه و فقاهت» به آدرس https://fqaht-mpbs.ir ارسال کنند و برای کسب اطلاع بیشتر با ایتا https://eitaa.com/Bayanalsidq_ir تماس بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آسیب شناسی معماری تنظیم‌گری رسانه در ایران
  • فراخوان حمایت از فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای منتشر شد
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • فهرست انتخاباتی جامعه اسلامی مهندسین در دور دوم منتشر شد
  • نخستین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه «فقه و فقاهت» منتشر شد
  • وزیری‌تبار، قره‌نی‌نواز سال کودتا: قمرالملوک پیر دیر است و برایم ارشدیت دارد/ از مردها بنان و بنان و بنان
  • خلیج‌فارس از پایه‌های مستحکم هویتی ایرانیان است
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد