Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@19:58:59 GMT

پرسش و پاسخ سهام‌عدالت

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۴۸۴۹۸

پرسش و پاسخ سهام‌عدالت

پر تکرار ترین سوالات در خصوص سهام عدالت را در این مطلب ببینید.

۱- تعداد کل سهامداران عدالت چه تعداد است؟

ج: تعداد کل سهامداران سهام عدالت در تاریخ ۱۷/۰۲/۱۳۹۹ عبارت است از ۴۹میلیون و ۱۵۲هزار و ۷۴۱ نفر

۲- ارزش روز سهام‌عدالت چقدر است؟

ج: کل ارزش روز سهام‌عدالت در تاریخ ۱۷/۰۲/۱۳۹۹، رقم ۴.۹۱۱.۹۷۴ میلیارد ریال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳- مزایای روش مستقیم و غیرمستقیم چیست؟

ج:روش مستقیم:

در صورت انتخاب آزادسازی به روش مستقیم، مالکیت و مدیریت سهام‌عدالت به صورت مستقیم و بدون واسطه  با لحاظ مراتب، به سهامدار سهام‌عدالت تخصیص و انتقال می‌یابد.

روش غیرمستقیم:

در صورت انتخاب آزادسازی به روش غیرمستقیم، مالکیت و مدیریت سهام‌عدالت، با لحاظ مراتب از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی ساماندهی خواهد شد و سهامدار حق انتقال به غیر و دخل‌وتصرف در آن را نخواهد داشت. در این روش سود یا زیان قابل تخصیص به سهامدار براساس نحوه عملکرد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی تعیین و تخصیص پیدا خواهد کرد.

۴-  تکلیف کسانی که در فرصت مشخص نشده نتوانند وارد سامانه شوند چه می‌شود؟

ج: سهام متعلق به کلیه افرادی که در فرصت اعلام شده به سایت اینترنتی سهام‌عدالت مراجعه نکنند و یا روش مستقیم را انتخاب نکنند، در قالب روش غیرمستقیم و از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی ساماندهی می‌شود.

۵- آیا در صورت انتخاب هر روش امکان اصلاح آن وجود دارد؟

ج: برای افرادی که از ۱۰ تا ۱۵ اردیبهشت به دنبال تغییر رویه و انتخاب روش دیگر بودند، اما اشتباهاً انتخاب کردند، یک بار امکان ویرایش گذاشته شده تا روش مدنظر را انتخاب کنند.

۶- اگر سامانه پس از انتخاب روش مستقیم کد رهگیری نداد، چه باید کرد؟

ج: در حالت کلی چنین امکانی وجود ندارد، لیکن با توجه به عدم‌نیاز به کد مزبور در جریان آزادسازی، چنانچه در ایام آینده به کد موصوف نیاز باشد، مرکز تماس و پاسخگویی سازمان به فوریت این کد را در اختیار مشمولان متقاضی قرار خواهد داد.

۷- تعداد افرادی که برگه‌های ثبت‌نام اولیه دارند، ولی سهامدار نیستند چه تعداد است؟

ج: تقریباً حدود یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار نفر

۸- برای برخی افراد جامعه که مستحق دریافت سهام عدالت هستند، ولی سهام ندارند چه باید کرد؟

ج: در حال حاضر به دلیل محدودیت‌های قانونی و عدم‌وجود سبد سهام، امکان ثبت‌نام جدید وجود ندارد.

۹- در کدام روش سهامدار امکان فروش سهام خود را دارد؟

ج: در هر دو روش امکان فروش و واگذاری سهام توسط مشمولان در بازار معاملاتی بورس و فرابورس میسر است.

۱۰- آیا در روش غیرمستقیم سهامدار امکان فروش یکجای سهام خود را دارد، به چه صورت؟

ج: افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند، سهامدار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی خواهند بود. مقرر شده است شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در بازار سرمایه پذیرش شوند و سهام این شرکت‌ها مورد خریدوفروش واقع شود، پس این افراد می‌توانند نسبت به فروش سهام خود در شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی اقدام کنند.

۱۱- تکلیف سود سالیانه سهام در هر یک از روش‌ها چه می‌شود؟

ج: افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند سود عایدی از سهام ۳۶ شرکت بورسی تخصیص یافته و سود سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی از بابت ۱۳ شرکت غیربورسی را مستقیماً دریافت خواهند کرد.

افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند، صرفاً سود سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را دریافت خواهند کرد.

بنابراین با هماهنگی‌های صورت گرفته، سود کلیه شرکت‌های بورسی و فرابورسی توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی تسویه وجوه و اوراق بهادار جمع‌آوری و از طریق سامانه سجام در حساب‌های بانکی سهامداران تخصیص و پرداخت می‌شود.

۱۲- تکلیف سهام افراد متوفی چه می‌شود؟

ج: بنا بر تصویب شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی، مقرر شده است وراث کلیه متوفیان مشمول سهام‌عدالت جهت تسهیم و انتقال سهام و سود عایدی به وراث، با ارائه گواهی حصروراثت به دفاتر پیشخوان دولت الکترونیک مراجعه نمایند که این امر از مرداد ماه ۱۳۹۷ در اقصی نقاط کشور آغاز شده است، لیکن در حال حاضر از ابتدای هفته جاری به دلیل اجرای فرایند آزادسازی سهام عدالت این موضوع متوقف شده است و در روزهای آینده مجدداً از سر گرفته خواهد شد.

۱۳- سود سهام عدالت در سال ۹۹ چقدر است؟

ج: میزان سود سالیانه عایدی از شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت مطابق تصویب مجامع عمومی سالیانه شرکت‌ها تعیین و تخصیص می‌یابد و میزان دقیق این سود قابل پیش‌بینی نیست. البته با توجه به اینکه سهام شرکت‌های معتبر بورسی در سبد سهام‌عدالت موجود است، سود عایدی به صورت سالیانه بیشتر از سنوات قبل بوده است.

۱۴- تأثیرآزاد سازی سهام‌عدالت بر معاملات بورس چیست؟

ج: آزادسازی سهام عدالت با لحاظ مراتبی از جمله زمان و نحوه آزادسازی تأثیر مثبتی بر بازار بورس و فرابورس خواهد داشت و عمق بازارسرمایه را زیاد خواهد کرد.

۱۵- آیا سرپرست خانوار می‌تواند برای اعضا روش مستقیم را انتخاب کند؟

ج: هر یک از مشمولان باید شخصاً به صورت مجزا برای انتخاب روش مدنظر به سامانه اینترنتی سهام‌عدالت به نشانی samanese.ir مراجعه نموده و شماره موبایل متعلق به شخص مشمول را ثبت نماید. در صورت فقدان شماره‌موبایل برای اعضای خانوار، سرپرست خانوار می‌تواند برای تک‌تک اعضا به صورت مجزا وارد سامانه شده و روش مدنظر را انتخاب نماید، بدین معنی که صرفاً انتخاب روش توسط سرپرست خانوار برای خود، شامل سایر اعضای خانواده نیست.

۱۶- آیا امکان نقل وانتقال سهام‌عدالت به صورت وکالتی قانونی است؟

ج: برابر اطلاعیه‌های مکرر، نقل و انتقال سهام‌عدالت حتی به صورت وکالتی نزد دفاتر اسناد رسمی غیرقانونی است و این موضوع به اطلاع دفاتر اسناد رسمی رسیده است. سهام عدالت تخصیصی صرفاً در سامانه معاملاتی بازارسرمایه در ماه‌های آینده قابلیت خرید و فروش خواهد داشت.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سهام عدالت یارانه شرکت های سرمایه گذاری استانی مستقیم را انتخاب روش غیرمستقیم انتخاب روش سهام عدالت روش مستقیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۸۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت باشگاه پرسپولیس، در روزهای اخیر مطالب نادرستی درباره دخالت و اعمال نظر مدیران باشگاه پرسپولیس در تخصیص سهام ترجیحی به کارکنان و پیشکسوتان باشگاه منتشر شده است.

در این ارتباط به اطلاع می‌رساند؛ مطابق ماده یک آئین‌نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی، حداکثر ۵ درصد از سهام شرکت می‌تواند در قالب فروش سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان شرکت واگذار شود.

مواد قانونی در این ارتباط وجود دارد و در دسترس عموم است. تاکنون ۹۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب عرضه بلوکی و عرضه عمومی از محل افزایش سرمایه به بخش خصوصی واگذار شده است.

درخواست برای تخصیص سهام ترجیحی به اعضای باشگاه (حداقل دارای یک سال سابقه بیمه‌ای نزد باشگاه) نیز انجام شده است و سازمان خصوصی سازی سقف سهام اعطایی به هر فرد را مشخص می‌کند. در این ارتباط سازمان خصوصی‌سازی افراد شاغل در باشگاه با حکم مشاور را نیز اصلاً در زمره کارکنانی که به آن‌ها سهام تعلق می‌گیرد قرار نداد.

حسب اطلاع این باشگاه با توجه به حضور شرکت پیشکسوتان کهن و با تصمیم مقام‌های ذیربط، امور سهام مربوط به پیشکسوتان نیز از آن طریق در حال پیگیری است و تاکنون در خصوص اسامی و نحوه شناسایی پیشکسوتان، مکاتباتی با باشگاه صورت نگرفته است.

در نهایت تصمیم‌گیری درباره سهم بندی و نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان، سازمان خصوصی‌سازی و هیأت واگذاری است. باشگاه پرسپولیس نیز مانند تمام مراحل قبلی، مجری دستورالعمل ابلاغی در جهت انجام تکالیف مربوط به خود خواهد بود.

کد خبر 6092083

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • ثروت ایلان ماسک روی دور افزایش افتاد
  • پای دیوان عدالت اداری به مصوبه دستمزد باز شد
  • یک باشگاه جدید: ادامه ماجراجویی ستاره هالیوود در فوتبال
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • توجه به معلم «سرمایه‌گذاری برای کشور» است/ آموزش و پرورش، مسئله اول کشور
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه