Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@01:12:27 GMT

حرکت سینوسی در بازار نفت

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۴۹۹۸۲

حرکت سینوسی در بازار نفت

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ به گفته کارشناسان، دلیل کاهش اولیه ترس فعالان بازار از موج دوم شیوع کرونا در کشورهایی مانند آمریکا، چین و کره جنوبی بوده است. همچنین، موسسه نفت آمریکا (API) پیش بینی کرده است موجودی انبارهای نفتی این کشور در هفته گذشته بیش از انتظار تحلیلگران اضافه شده باشد که بر قیمت نفت فشار مضاعفی وارد آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنتونی فوسی، کارشناس بیماری‌های عفونی سه شنبه در کنگره آمریکا هشدار داد کاهش محدودیت‌ها ممکن است به ظهور موج دوم این بیماری که ۸۰ هزار نفر را در این کشور به کام مرگ کشانده است، منجر شود. علاوه بر این، گزارش‌ها از کره جنوبی و چین نیز نگرانی فعالان بازار را بر انگیخته است. گفته می‌شود در این کشورها تعداد موارد ابتلا به کووید-۱۹ روندی صعودی به خود گرفته و بیم آن می‌رود موج دوم شیوع، مسوولان این کشورها را ناچار به بازگرداندن قرنطینه عمومی کند. در صورت وقوع چنین سناریویی، چین که بزرگ ترین واردکننده نفت جهان به شمار می‌آید، مصرف این کامودیتی را کاهش خواهد داد. این بیماری تاکنون بیش از ۴ میلیون و ۳۵۸ هزار نفر را در سرتاسر جهان مبتلا کرده است.آمار منتشر‌شده از سوی موسسه نفت آمریکا نیز بر اضطراب بازار درباره محدودیت ذخیره نفت افزود. این نهاد پیش بینی کرده موجودی نفت آمریکا در هفته گذشته با رشد ۶/ ۷ میلیون بشکه‌ای به ۲/ ۵۲۶ میلیون بشکه رسیده باشد. این در حالی است که کارشناسان انتظار افزایش ۱/ ۴ میلیون بشکه نفت را داشتند. البته آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا شامگاه چهارشنبه منتشر می‌شود و باید دید پیش بینی موسسه نفت آمریکا تایید خواهد شد یا خیر.

 

اما خبر امیدوار‌کننده در این رابطه کاهش موجودی هاب کوشینگ-اوکلاهاما به ادعای API است. این موسسه گفته در هفته گذشته از موجودی این انبار استراتژیک که نفت وست‌تگزاس اینترمدییت را ذخیره می‌کند، ۳/ ۲ میلیون بشکه کاسته شده است. در صورت تایید، این اولین کاهش هفتگی موجودی نفت کوشینگ از فوریه است. علاوه بر این، کاهش تولید بیش از تعهد توافق اوپک پلاس از سوی عربستان، امارات و کویت که منجر به افزایش ارزش نفت در سه شنبه شده بود، هنوز در حال تاثیرگذاری بر بازار است. عربستان اعلام کرده تولید نفتش را در ماه میلادی بعد (ژوئن) به حدود ۵/ ۷ میلیون بشکه در روز یعنی یک میلیون بشکه کمتر از آنچه در توافق اوپک پلاس به آن متعهد شده بود، می‌رساند. در صورت وقوع چنین امری، تولید عربستان به کمترین میزان از سال ۲۰۰۲ خواهد رسید. متحدان استراتژیک عربستان یعنی امارات و کویت نیز در همین راستا گفته‌اند در مجموع ۱۸۰ هزار بشکه در روز تولیدشان را کاهش خواهند داد. خبرگزاری دولتی عربستان (SPA) چهارشنبه گزارش کرد که کابینه این کشور از دیگر اعضای اوپک پلاس خواسته برای رسیدن به توازن در بازار نفت، تولیدشان را ورای تعهد خود به توافق کاهش دهند. منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفته‌اند اوپک‌پلاس قصد دارد در نشست بعدی این گروه در وین کاهش تولید توافق شده برای ماه‌های مه و ژوئن را تمدید کند.قیمت نفت در زمان تنظیم این گزارش (ساعت ۱۶ به وقت تهران) وارد روند افزایشی شد. بهای نفت خام آمریکا با ۱۴ سنت افزایش معادل حدود نیم درصد به مرز ۲۶ دلار بر بشکه رسید. نفت برنت نیز که در حال بازگشت به سطوح قبلی بود، حدود ۴ سنت کاهش یافت و در قیمت ۹۴/ ۲۹ دلار در هر بشکه معامله شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت نفت تولید نفت طلای سیاه میلیون بشکه نفت آمریکا اوپک پلاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۹۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کف قیمت دلار کجاست؟

فرارو- قیمت دلار آزاد از هفته پایانی فروردین به این طرف دست از لجاجت برداشت و در مسیر مورد علاقه من و شما حرکت کرد.

به گزارش فرارو؛ کاهش قیمت دلار ظرف دو هفته گذشته به‌لطف وقایع و خبر‌های امیدوارکننده زیادی کلید خورده است. همزمان با مطرح شدن دوباره احتمال از سرگیری مذاکرات ایران و طرف‌های غربی، خبری از جو روانی و هیجانی ابتدای سال در بازار نیست و انگار همین سیگنال‌های نصف‌و‌نیمه دلار آزاد را وادار به عقب‌نشینی کردند. اما کاهش قیمت دلار دقیقا تا کجا ادامه خواهد داشت؟ پیش‌بینی‌های فعالان بازار از روند روز‌های آینده حاکی از تداوم کاهش قیمت‌ها دارد و اسکناس آمریکایی برای چند روزی هم که شده پایین‌تر از مرز ۶۰ هزار تومان معامله می‌شود. از طرفی طبق تحلیل‌های تکنیکال که برمبنای رفتار قبلی بازار استنباط می‌شود، شانس زیادی برای تداوم کاهش قمیت دلار وجود دارد و در حالت خوشبینانه می‌توانیم به عقبگرد اسکناس آمریکایی تا محدوده ۵۵ هزار تومان امیدوار باشیم.

کف قیمت دلار براساس تحلیل تکنیکال

قیمت دلار آزاد امروز ۱۰ اردیبهشت با عدد‌ورقم‌های حاکم به بازار در ابتدای سال برابری می‌کند. همزمان با اولین روز‌های تعطیلات نوروز امسال که خبری از خریدوفروش‌های رسمی بازار نبود، دلار آزاد در محدوده ۶۰ هزار تومان حضور داشت و حالا با فروکش کردن تب و تاب زودگذر و هیجانی ر بازار ارز، اسکناس آمریکایی دست از لجبازی برداشته و دوباره در این بازه خریدوفروش می‌شود.

پیش‌بینی قیمت دلار طبق تحلیل‌های تکنیکال مشخص می‌کند دو سناریو احتمالی در روز‌ها و هفته‌های آینده برای روند بازار وجود دارد و حالت اول و نگران‌کننده، می‌تواند بازگشت این اسکناس به مسیری صعودی باشد.

قیمت دلار در صورت بازگشت به مسیر صعودی و عبور از سنگر ۶۰ هزار تومان، با مانعی در محدوده ۶۱ هزار و ۲۰۰ تومان روبرو می‌شود و اگر خدای ناکرده شرایط برای ادامه این روند وجود داشته باشد، ملاقات با سنگر‌ها و کانال‌های بعدی بعید نیست.

قیمت دلار با این حال اگر مسیر دیگری را انتخاب کند، آنوقت در قدم اول می‌توانیم چشم‌انتظار عقب‌نشینی تا ایستگاه ۵۹ هزار و ۴۵۰ تومان باشیم، اما اگر اوضاع بر وفق مراد من و شما پیش رود، عقبگرد دلار تا کانال ۵۵ هزار تومان دور از دسترس نیست. فراموش نکنید تحلیل تکنیکال برمبنای رفتار قبلی بازار استنباط می‌شود و دلار ۶۰ هزار تومانی در هفته‌های آتی وادار به انتخاب یکی از مسیر‌ها خواهد بود.

کف قیمت دلار براساس پیش‌بینی فعالان بازار

پیش‌بینی قیمت دلار در روز‌های گذشته توسط کارشناسان و فعالان زیادی انجام شده است. روزنامه‌ها و رسانه‌های نزدیک و مخالف دولت تحلیل‌های متفاوتی از روند روز‌های آتی داشتند و هر کدام کف و سقف احتمالی جدیدی برای قیمت دلار آزاد متصور هستند.

قیمت دلار از دید روزنامه ایران که جزو رسانه‌های نزدیک به‌دولت محسوب، در روز‌های آینده محکوم به عقب‌نشینی از مرز ۶۰ هزار تومان است. پیش‌بینی که از ترس و لرز دلال‌های تلگرامی استنباط شده و طبق آن به‌خاطر تفاوت قیمت دلار آزاد و پشت‌خطی (تلگرامی) بازگشت دلار به محدوده ۵۹ هزار تومان حتمی است.

پیش‌بینی کاهش قیمت دلار البته فقط به رسانه‌های حامی دولت مختص نمی‌شود. در تحلیل‌هایی که در بقیه رسانه‌ها می‌بینیم، عواملی مثل سیاست‌های موقتی بانک مرکزی یا تعبیر دیگری ارزش‌پاشی و فرکش کردن جو هیجانی، حداقل در روز‌های پیش‌رو می‌تواند زمینه‌ساز کاهش قیمت دلار به سمت کانال‌های قبلی باشد.

قیمت دلار طبق پیش‌بینی برزو حق‌شناس به‌عنوان یکی از کارشناسان بازار ارز، به‌خاطر ناتوانی بابت عبور از کانال ۶۳ هزار تومان، راهی جز بازگشت به عقب ندارد. طوریکه اگر دلار تا پایان هفته جاری مجالی برای پیشروی نداشته باشد، می‌تواند حداقل تا حول‌وحوش محدوده ۵۸ هزار تومان عقب‌نشینی داشته باشد.

دیگر خبرها

  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • حرکت اعتراضی دانشجویان درآمریکا بیداری جهان نسبت به مساله فلسطین و عمق تنفر عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی است
  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • دانشگاه مشهد صحنه محکومیت خشونت آمریکا علیه حامیان فلسطین
  • قیمت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان بازگشت
  • ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین