Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@08:31:58 GMT

۵ خوراکی مضر برای سلامت ریه

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۵۶۰۶۹

۵ خوراکی مضر برای سلامت ریه

حفظ سلامت ریه‌ها تا حد امکان چه با برخی مشکلات در این اندام‌ها مواجه باشید یا فقط قصد اطمینان حاصل کردن از عملکرد قوی و درست آن‌ها را داشته باشید، همواره ایده خوبی است. این مساله به ویژه در حال حاضر که جهان با یک بیماری بسیار مسری مواجه است که موجب مشکلات تنفسی می‌شود، اهمیت بیشتری دارد.

در کنار عاداتی مانند پرهیز از سیگار، ورزش کردن و به حداقل رساندن مواجهه با آلودگی هوا که برای حفظ سلامت ریه‌ها ضروری هستند، رژیم غذایی شما نیز می‌تواند در این زمینه نقش مهمی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که برخی مواد غذایی به افزایش توانایی و قدرت ریه‌ها کمک می‌کنند، برخی موارد دیگر می‌توانند به سلامت این اندام‌های کلیدی آسیب برسانند. در ادامه با برخی از این موارد مضر بیشتر آشنا می‌شویم.
نان سفید

کربوهیدرات‌های ساده مانند آرد‌ها و قند‌های پالایش شده می‌توانند به افت سلامت ریه‌ها منجر شوند. این مواد غذایی نه تنها التهاب‌زا هستند، بلکه متابولیسم آن‌ها می‌تواند ریه‌ها را به سخت‌تر کار کردن وادار کند.

به گفته لیزا ریچاردز، متخصص تغذیه، یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات به بدن اجازه خواهد داد تا دی اکسید کربن کمتری تولید کند که خبر خوبی برای هر فرد مبتلا به مشکلات ریوی است.

در شرایطی که کربوهیدرات‌ها برای عمکلرد درست و عادی بدن و تولید انرژی اهمیت دارند، اما انتخاب کربوهیدرات‌های پیچیده مانند غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات آن چیزی است که باید مد نظر قرار بگیرد.

کربوهیدرات‌های پیچیده فواید تغذیه‌ای را به رغم تولید دی اکسید کربن ارائه می‌کنند. این در شرایطی است که نان ها، پاستاها، و شیرینی‌های تهیه شده از آرد سفید و پالایش شده و همچنین برنج سفید فواید تغذیه‌ای چندانی نداشته و ارزش هزینه برای سخت‌تر کار کردن ریه‌ها و تنفس دشوارتر را ندارند.

التهاب ناشی از مصرف این قبیل مواد غذایی نیز می‌تواند موجب تنگ شدن مسیر‌های هوایی و تولید خلط بیشتر شود.

برخی پژوهش‌ها ارتباط بین بیماری سلیاک و بیماری ریوی را نشان داده اند. عدم تحمل گلوتن می‌تواند خود را در قالب مشکلات ریوی همراه با سرفه نشان دهد.
بروکلی

ممکن است حضور بروکلی که به عنوان یک ماده غذایی سالم شناخته می‌شود در این فهرست موجب شگفتی شما شود، اما اگرچه بروکلی در برخی موارد می‌تواند به لطف خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی خود برای ریه‌ها مفید باشد، به واسطه ایجاد نفخ می‌تواند در افت سلامت ریه‌ها نیز نقش داشته باشد.

از آنجایی که هنگام تفکر درباره سبزیجات، آن‌ها را به صورت خودکار گزینه‌هایی سالم در نظر می‌گیریم، فراموش کردن این که مواد غذایی سالم نیز در برخی موارد خاص می‌توانند مضر بوده و باید مصرف آن‌ها محدود یا کاملا قطع شود، راحت است. اگر پس از مصرف مواد غذایی مانند بروکلی، گل کلم یا کلم با گاز بیش از حد در بدن خود مواجه می‌شوید، مصرف آن‌ها را محدود کرده یا گزینه‌های سرشار از مواد مغذی دیگر را جایگزینشان کنید.
بستنی

بستنی یکی از خوراکی‌ها محبوب در جهان است و پرهیز از آن برای افراد بسیاری غیر ممکن به نظر می‌رسد. اما لبنیات می‌توانند موجب افزایش تولید مخاط، به ویژه در دستگاه تنفسی انسان شوند، از این رو، طی فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا یا در حال حاضر که با بیماری کووید-۱۹ مواجه هستیم باید مصرف آن محدود شود.

شیر و محصولات لبنی می‌توانند مخاط زیادی تولید کرده و موجب التهاب بافت‌های دستگاه تنفسی شوند. اگر پس از مصرف لبنیات با سرفه مداوم، خلط بیش از حد، تحریک سینوس یا گرفتگی بینی مواجه می‌شوید، مصرف این محصولات را متوقف کرده و ببینید آیا تغییری در علائم حاصل می‌شود یا خیر.

به این نکته توجه داشته باشید که بستنی حاوی قند پالایش شده التهاب‌زا نیز است.
چیپس

جای شگفتی نیست که غذا‌های فرآوری شده گزینه‌های خوبی برای سلامت ریه‌های ما نیستند. غذا‌های فرآوری شده مانند چیپس سیب زمینی سرشار از چربی اشباع و نمک هستند که هیچ کدام از آن‌ها برای سلامت کلی بدن انسان و به طور خاص سلامت ریه‌ها خوب نیستند.

چربی‌های ترانس و اشباع می‌توانند تاثیر منفی بر سلامت قلبی‌عروقی انسان داشته باشند که بلافاصله با سلامت ریه‌ها ارتباط پیدا می‌کند.

از سوی دیگر، نمک می‌تواند فشار خون را افزایش دهد و مصرف مداوم مقادیر زیاد آن ممکن است افت سلامت قلب را به همراه داشته باشد.

نمک می‌تواند برای ریه‌های شما مضر باشد، به ویژه اگر به یک بیماری ریوی زمینه‌ای مانند بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) و بیماری قلبی مبتلا باشید. همچنین، نمک موجب احتباس آب در بدن می‌شود که می‌تواند نشت مایع به ریه‌ها و در نتیجه آن دشواری بیشتر در تنفس را موجب شود.
آبجو

الکل به هیچ عنوان گزینه‌ای خوب برای سلامت ریه‌های انسان محسوب نمی‌شود، به ویژه، شراب قرمز و کوکتل‌های سرشار از قند که هر دو می‌توانند موجب افزایش التهاب در بدن شوند. اما آبجو شاید یکی از بدترین انتخاب‌هایی باشد که می‌توانید داشته باشید.

خوراکی‌های گازدار می‌توانند موجب نفخ، احساس تنگی و سفتی در سینه و حتی حملات آسم شوند. از آنجای که الکل به کم آبی بدن نیز منجر می‌شود، برای حفظ و تقویت سلامت ریه‌های خود بهتر است از آن پرهیز کنید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ریه موادغذایی پارسی خبر آبجو چیپس کربوهیدرات ها سلامت ریه ها مواد غذایی برای سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۵۶۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از مسمومیت ۱۰ نفر از هم‌استانی‌ها به علت خوردن قارچ سمی فصلی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزام بیدارپور اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون 10 نفر در استان در شهرستان‌های بیجار، سقز و مریوان به علت خوردن قارچ سمی فصلی دچار مسمومیت شده‌اند.

وی با بیان اینکه به علت بارندگی در فصل بهار قارچ‌های خودروی زیادی در طبیعت رشد می‌کنند که خیلی از آن‌ها سمی هستند، گفت: برای پیشگیری از هرگونه مسمومیت‌های ناشی از قارچ‌های سمی، درخواست می‌شود افراد از مصرف قارچ‌های خودرو و یا جمع‌آوری شده توسط افراد عادی که به صورت فله‌ای عرضه می‌شود، خودداری کنند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه، قارچ‌های سمی بسیار شبیه قارچ های خوراکی هستند و به‌ظاهر تفاوتی با آنها نداشته و معمولاً غیرقابل شناسایی هستند، افزود: تنها راه حل برای تشخیص سمی نبودن قارچ‌ها تشخیص آزمایشگاهی است.

وی تصریح کرد: سم قارچ خوراکی فاقد پادزهر بوده و تنها می‌توان با مصرف نکردن از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.

بیدارپور یادآور شد: در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی از جمله تهوع، استفراغ و اسهال به‌صورت تأخیری و بین 5 تا 12 ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو، هر چه سریع‌تر بیمار باید به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها منتقل شود.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • انواع شربت های میوه ای و غیر میوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجازند
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • تشکیل ۸ کمیته روانشناسی برای نیروهای وظیفه
  • تشکیل ۸ کمیته روانشناسی برای نیرو‌های وظیفه
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟