Web Analytics Made Easy - Statcounter

نفت در هفته‌ای که گذشت (۲۲ تا ۲۶ اردیبهشت ماه مصادف با ۱۱ تا ۱۵ می) نوسانات روزانه قابل توجهی را ثبت کرد اما در نهایت فشار تقاضا بر عرضه چیره شد و بهای نفت از ۳۰ دلار عبور کرد و در کانال ۳۱ دلاری تثبیت شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، نفت که بی شک یکی از مهمترین مواد اولیه سوخت جهانی است و همبستگی زیادی با میزان رشد اقتصادی جهان دارد، این روزها تحت تأثیر شیوع گسترده کرونا در جهان با رکود چشمگیری مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هفته گذشته، بازار جهانی نفت تحت تأثیر دو عامل مهم، نوسان‌های قابل توجهی را تجربه کرد.

در اولین روز معاملاتی هفته گذشته، قیمت هر بشکه نفت برنت با ۷۳ سنت معادل ۲.۴ درصد افت به ۳۰ دلار و ۲۴ سنت رسید. قیمت دو شاخص نفتی (برنت و نفت خام آمریکا) در حدود ۱۵ روز گذشته و با بازگشایی اقتصادی در برخی کشورها نظیر آمریکا (تنها در برخی ایالت‌ها) تقاضا برای مصرف سوخت، شاهد رشد نسبی بوده است. البته کاهش حجم تولیدات نفت در جهان توسط کشورهای تولیدکننده نیز یکی دیگر از عوامل مؤثر بر رشد قیمتی طلای سیاه و فاصله‌گیری از نرخ‌های منفی به شمار می‌رود.

با این حال وجود نشانه‌هایی احتمالی از موج دوم شیوع ویروس کرونا در دو کشور چین و کره جنوبی، سرمایه گذاران را بار دیگر نگران ساخته است. لازم به ذکر است این نگرانی در حالی رخ می‌دهد که کشورهای بسیاری در تلاش برای کاهش محدودیت‌های اجتماعی به منظور رونق اقتصاد کرونا زده خود هستند؛ مسئله‌ای که می‌تواند به نفع طلای سیاه تمام شود.

"تونی نونان" تحلیلگر بازار نفت در شرکت میتسوبیشی کورپوریشن در این باره گفت: «آنها برخی از محدودیت‌ها را برداشته‌اند اما این مسئله به معنی سپری شدن اوج بحران است؟»

همزمان با شیوع بحران کرونا و افزایش حجم ذخایر نفت جهان، تقاضا برای نفت حدود ۳۰ درصد افت کرده است. حسیب احمد تحلیلگر مؤسسه گلوبال دیتا در این باره تصریح کرد: «شرکت‌های نفتی در حال دست و پنجه نرم کردن با چالش‌های مختلف ناشی از افت ناگهانی تقاضا هستند. آمریکای شمالی با کمبود شدید ظرفیت مخازن ذخیره نفت مواجه است؛ دیر یا زود ظرفیت ذخیره نفت آمریکا پر خواهد شد.»

نکته مهم دیگر در این روز، اطلاعیه عربستان سعودی بود که بر اساس آن این کشور در ماه ژوئن تولید نفت خود را یک میلیون بشکه دیگر کاهش خواهد داد و رقم تولیدی خود را با ۴۰ درصد افت نسبت به ماه آوریل به ۷.۵ میلیون بشکه می‌رساند. استفن اینز تحلیلگر بازار نفت در تحلیل این موضوع اثرگذار اظهار کرد: «این کاهش تولید، سایر اعضای اوپک پلاس را به تبعیت از مفاد توافق و حتی پیشنهاد کاهش بیشتر تولید تشویق می‌کند و روند برقراری توازن مجدد در بازار را سرعت خواهد بخشید.»

سه‌شنبه_ ۱۲ می و ۲۳ اردیبهشت، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با رشد اندک و کمتر از ۲۵ سنتی خود، به ۲۹ دلار و ۸۷ سنت رسید. روز دوشنبه، قیمت نفت برنت به رغم افزایش ۲.۴ درصدی قیمت در ابتدای معاملات، شاهد افت یک دلار و ۳۴ سنتی بود. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا نیز پس از لمس ۲۴ دلار و ۷۷ سنت اندکی تعدیل شد و به ۲۴ دلار و ۵۲ سنت رسید اما در ادامه معاملات این ماده معدنی، افزایش قیمت تقریباً هفت درصدی را تحت تأثیر اخبار منتشره از سوی مقامات عربستان و افزایش امید به رونق اقتصادی در دوران پساکرونایی، تجربه کرد. همچنین با وجود متعهد شدن دو کشور امارات و عربستان برای کاهش مجموعاً ۱۸۰ هزار بشکه‌ای دیگر از تولید نفت خود، نگرانی از شیوع موج بعدی کرونا در جهان، مانع از افزایش بیشتر بهای طلای سیاه شده است.

نکته قابل توجه دیگر در این روز، سخنان آنتونی فائوسی، کارشناس بیماری‌های واگیردار دولت آمریکا بود که به کنگره این کشور گفت: «کاهش محدودیت‌های اجتماعی ممکن است موجب موج دوم شیوع ویروس کرونا شود که تاکنون ۸۰ هزار آمریکایی را به کام مرگ کشانده و ضربه سختی به اقتصاد این کشور وارد کرده است.» مسئله‌ای که می‌تواند هرچه دولت‌ها در کنترل کرونا رشته‌اند را پنبه کند!

سومین جلسه معاملاتی طلای سیاه در هفته گذشته، قیمت هر بشکه نفت برنت معادل ۱.۹ درصد کاهش یافت و به ۲۹ دلار و ۴۰ سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا هم پس از افزایش تقریباً هفت درصدی در روز سه‌شنبه با ۳۹ سنت معادل ۱.۵ درصد کاهش به ۲۵ دلار و ۳۹ سنت رسید.

استفن اینز استراتژیست بازارهای مالی در مؤسسه آکسی گروپ گفت: «در حالی که خیال بازارها از جهت میزان عرضه تا حدودی راحت شده، اما در بخش تقاضا تمرکز اصلی همچنان روی ریسک‌های ناشی از کاهش محدودیت‌های اجتماعی است.»

نکته دیگر سخنرانی جرومی پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا بود که نسبت به طولانی شدن دوره رشد ضعیف اقتصاد هشدار داد و خواستار اقدامات محرک مالی بیشتر برای کاستن از تبعات اقتصادی کرونا شد.

ادوارد مویا تحلیلگر مؤسسه اوآندا در این باره گفت: «به سختی می‌توان در حالی که بزرگترین اقتصاد جهان همچنان با چشم‌انداز نامعلومی مواجه است از ترمیم تقاضا برای نفت هیجان‌زده شد؛ ریسک‌های کاهشی قابل‌توجهی دیده می‌شود.»

روزهای پایانی هفته معاملاتی گذشته نیز چندان متفاوت از دیگر روزهای خود نبود. با انتشار اخباری از کاهش قابل توجه و دور از انتظار ذخایر نفت آمریکا، قیمت طلای سیاه، روز چهارشنبه_ ۲۵ اردیبهشت‌ماه_ کمی افزایش پیدا کرد اما به‌دلیل وجود چشم‌انداز منفی اقتصاد این کشور و کاهش تقاضا در بازار به دلیل مشهور کرونا، این رشد قیمت محدود بود. هر بشکه نفت برنت در این روز با ۳۱ سنت معادل ۱.۰۶ درصد رشد به ۲۹ دلار و ۵۰ سنت و خام آمریکا نیز به ۲۵ دلار و ۶۰ سنت رسید. این رشد برای برنت در ادامه معاملات به هفت درصد و برای نفت خام آمریکا به ۹ درصد رسید.

بر اساس اعلام اداره اطلاعات انرژی دولت آمریکا، میزان ذخایر نفت خام این کشور در هفته منتهی به ۸ می با ۷۴۵ هزار بشکه کاهش به ۵۳۱.۵ میلیون بشکه رسیده است و این در حالی است که تحلیلگران در انتظار افزایش ۴.۱ میلیون بشکه‌ای بودند.

روز جمعه نیز بهای طلای سیاه تحت تأثیر پیش بینی آژانس بین المللی انرژی مبنی بر آغاز کاهش ذخایر نفتی در نیمه دوم سال جاری، قیمت نفت روند صعودی روز گذشته خود را ادامه داد و هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۱۸ سنت معادل ۰.۵۸ درصد رشد به ۳۱ دلارو ۳۱ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم ۲۷ دلار و ۵۶ سنت را تجربه کرد.

مؤسسه‌ای ان زد در این روز به انتشار یادداشتی نوشت: «همچنان ریسک اوج گیری مجدد ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ وجود دارد… و علامت سوال‌هایی در مورد نحوه اجرای توافق کاهش تولید اوپک پلاس مطرح است.»

بنابراین اگرچه میزان تقاضا در مجموع به دلیل خوش‌بینی نسبت به دوران پسا کرونا یا همزیستی با این ویروس بهبود یافته اما نگرانی‌ها از شیوع موج دوم با توجه به ابتلای موارد جدید در چین و کره جنوبی، فشار مضاعفی بر جلوگیری از رشد قیمتی طلای سیاه وارد کرده است.

کد خبر 423955

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نفت قیمت نفت صادرات نفت نفت برنت نفت خام آمریکا کووید ۱۹ ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا ابتلا به کرونا شیوع کرونا کرونا و اقتصاد کرونا در جهان کرونا در کشورهاي جهان امارات شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بشکه نفت برنت میلیون بشکه محدودیت ها خام آمریکا ذخایر نفت تحت تأثیر طلای سیاه سنت معادل برای نفت قیمت نفت سنت رسید موج دوم نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۲۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نشانه مهم زوال عقل

مطالعه‌ای که به تازگی توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در بلومبرگ انجام شده، نشان می‌دهد که احتمال زوال عقل در افراد مسن با شدت بالای کم‌شنوایی بیشتر است، اما این احتمال در بین کسانی که از سمعک استفاده می‌کنند پایین‌تر است.

نتایج حاصل از این مطالعات (روی بیش از ۲۴۰۰ سالمند)، بیانگر این است که کاهش شنوایی ممکن است عاملی در افزایش خطر زوال عقل باشد و بر همین اساس، درمان کم‌شنوایی می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. کاهش شنوایی یک مسئله حیاتی در زمینه سلامت عمومی است و این خطرِ روبه‌رشد (که کاهش شنوایی ممکن است با خطر زوال عقل مرتبط باشد]، میلیون‌ها نفر را در جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این مطالعه، ۲۴۱۳ نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که حدود نیمی از آنها بالای ۸۰ سال داشتند و طی همین بررسی‌ها ارتباط واضحی بین شدت کم‌شنوایی و زوال عقل در آنها مشاهده شد؛ شیوع زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان با کم شنوایی متوسط تا شدید، ۶۱ درصد بیشتر از شرکت‌کنندگانی بود که شنوایی نرمال داشتند. شیوع زوال عقل در ۸۵۳ شرکت‌کننده کم‌شنوا که از سمعک استفاده می‌کردند نیز تا ۳۲ درصد کمتر بود.

چگونگی ارتباط کم شنوایی با زوال عقل هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما نتایج این تحقیقات به مجموعه اطلاعاتی که حاصل از بررسی ارتباط جرئی بین کم‌شنوایی و زوال عقل است، اضافه می‌کند.

امید بر این است که به تدریج، اطلاعات کامل‌تری از تأثیر کم‌شنوایی بر عملکرد شناختی و زوال عقل در سالمندان حاصل شود و داده‌های موجود در این زمینه تکامل یابند.

منابع: upi ، neurosciencenews

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901098

دیگر خبرها

  • تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ |برنت ۸۸ دلار و ۳۳ سنت شد
  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد