Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@19:13:01 GMT

بورس، فرصتی برای تامین مالی معادن کوچک مقیاس

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۲۹۹۹

بورس، فرصتی برای تامین مالی معادن کوچک مقیاس

به گزارش اقتصادآنلاین، در همین راستا بر آن شدیم که طی گزارشی اقدامات انجام شده در طرح احیای معادن و روش های مختلف سرمایه گذاری و تامین مالی برای فعال سازی و توسعه معادن کشور را از سید رضا عظیمی، مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس جویا شویم.

در ابتدا عظیمی با اشاره به فرآیند ورود سرمایه گذار در بخش معدن گفت: افراد خارج از حوزه معدن نیز می‌توانند با ورود به این بخش فعالیت و سرمایه‌گذاری کنند، فرآیند معدنکاری از طریق روش های علمی و یا پیدا کردن یک نمونه در یک محدوده آغاز شده تا اینکه درخواست اولیه در سامانه‌ای به نام سامانه کاداستر درج و به این صورت ثبت اولیه محدوده معدنی شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از ثبت محدوده طی فرآیندهایی مجوزهای لازم را در خصوص محیط‌زیست و منابع طبیعی اخذ کرده و سپس برنامه های مربوط به تهیه طرح اکتشاف، صدور پروانه اکتشاف، گواهی کشف و پروانه بهره برداری به ترتیب انجام می‌شود که تمامی این مراحل در زمان ثبت محدوده اطلاع رسانی و به تفصیل در اختیار متقاضی قرار داده خواهد شد.

وی در ادامه افزود: تامین مالی نیز از همین مرحله (اکتشاف) آغاز می‌شود که اگر دارنده مجوز سرمایه این کار را داشته باشد می‌تواند کار اکتشاف و معدنکاری را آغاز کند، در غیر این‌صورت می‌توان از طریق معرفی صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی و تسهیلات کم بهره بخشی از تامین مالی فرآیند معدنکاری را تامین کرد. لذا از این طریق با صدور بیمه نامه اکتشاف، ریسک سرمایه‌گذاری و معدنکاری کاهش خواهد یافت، زیرا اگر در فرآیند اکتشافی یا معدنکاری متضرر شوند و یا ذخیره ای به اثبات نرسد، این صندوق عمده خسارات وارده را جبران خواهد کرد، بنابراین لازم است بگویم اکتشاف هزینه نیست و سرمایه گذاری است. از دیگر مزایای استفاده از خدمات صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی مشاوره و صحه گذاری بر طرح اکتشاف اولیه است.

عظیمی با بیان این موضوع که در طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس برنامه هایی در نظر گرفته شده تا افراد حقیقی و حقوقی منابع مالی خود را در این بخش سرمایه‌گذاری کرده و امنیت این سرمایه‌گذاران نیز حفظ شود اضافه کرد: ساده‌ترین راه تامین مالی در این بخش مشارکت معدن داران با شرکت‌های فعال صنایع معدنی و شرکت های تامین مالی است تا از این طریق سرمایه مورد نیاز برای تجهیز و استخراج معدن تامین شود. مدیر اجرایی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس گفت: در این روش فرآیندهای پیچیده و محدودیت های اداری و سازمانی کاهش یافته و تامین مالی در همه بخش های فرآیند معدنکاری از جمله سرمایه در گردش در زمان کوتاهتری میسر خواهد شد.

به گفته مدیر اجرایی، طرح احیای معادن کوچک مقیاس با انعقاد تفاهم نامه های سه جانبه با شرکت های بزرگ معدنی مصرف کننده مواد معدنی(معدنی و صنعتی گل گهر، معدنی و صنعتی چادرملو، صنایع ملی مس ایران، فولاد خوزستان) و صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی ابتکاری جدید جهت استفاده از اعتبار آن شرکت ها برای تامین مالی و تضمین آن توسط صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی به عنوان یکی از زیرساخت های نوین تامین مالی انجام داده که از نقاط قوت آن اتصال معدندار و مصرف کننده ماده معدنی با اتکای ۱۰۰ درصدی بخش خصوصی بدون نیاز به تامین اعتبار دولتی است.

عظیمی با اشاره به شناسایی صنایع مصرف کننده مواد معدنی یادآور شد: در طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس برای تامین مالی بخش معدن، صنایعی که مصرف‌کننده خوراک عمده معادن خاصی هستند شناسایی شده و از این طریق مشارکت و تامین مالی صورت می‌گیرد که تاکنون بیش از ۱۰۰ مجموعه درخواست خود در طرح ثبت و اعلام آمادگی کرده اند. همچنین می‌توان از طریق مشارکت جمعی (بورس) تامین مالی در این حوزه را انجام داد. از ویژگی‌های مهم بورس شفافیت و اطلاع‌رسانی و انتشار صورت‌های مالی شرکت‌هاست که از این طریق مطمئنا اعتماد عمومی را به سرمایه‌گذاری جلب خواهد کرد.

در پایان دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس گفت: کمیته تخصصی در زمینه بورس و سرمایه گذاری با محوریت خانه معدن ایران، اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران و دست اندرکاران بورس و تامین مالی جمعی در طرح تشکیل شده و در حال بررسی راهکارهای مناسب استفاده از ابزار بورس جهت تامین مالی هستیم و امیدواریم با استفاده از منابع معدنی کشور و قدرت بازار بورس بتوان از طریق پتانسیل ایجاد شده در طرح احیا، نوسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس معادن و محدوده های معدنی غیرفعال، راکد و در اختیار سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها با ایجاد یک تابلوی اطلاع رسانی در بازار بورس در قالبی شفاف، تامین مالی کرده و از این طریق مشکل اشتغال و تولید در مناطق کمتر توسعه یافته تمامی نقاط میهن عزیزمان ایران را مرتفع و به ثروت آفرینی، رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی کشور کمک شایانی کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس تامین مالی معادن اکتشاف معادن صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس تامین مالی طرح احیا مصرف کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۲۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی از سرمایه‌گذاری ۱۸ هزار و ۱۷۳ میلیارد تومانی و اشتغال هفت هزار و ۸۲۷ نفری در بخش معدن و صنایع معدنی استان خبر داد.

حیدر فتح‌زاده در نشستی با معاونان شورای نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد:  بخش اعظمی از سهم ارزش افزوده استان مربوط به بخش معدن بوده و بر اساس آمارگیری سال گذشته حدود ۱۳.۷ درصد سهم ارزش افزوده معدن کل کشور در آذربایجان شرقی است.

وی اضافه کرد: حدود ۱۸ هزار و ۱۷۳ میلیارد تومان در بخش معدن استان سرمایه گذاری شده و میزان اشتغال این بخش هفت هزار و ۸۲۷ نفر است.

وی وضعیت نرخ مشارکت و نرخ بیکاری استان را مطلوب دانست و افزود: ۴۲ درصد ارزش افزوده استان مربوط به صنعت و معدن، ۹ درصد در بخش کشاورزی و مابقی ارزش افزوده استان در بخش خدمات است.

فتح زاده افزود: اصلی‌ترین قابلیت فراروی توسعه استان، تعدد و توانمندی بخش خصوصی استان است که توانسته بخش اعظم فرصت‌ها و منابع توسعه در استان از جمله اراضی حاصلخیز، معادن، بازار خدمات، مرز و ... را در مسیر فرآوری و مولدسازی قرار دهد و با هدایت سرمایه‌گذاری‌های گسترده و ایجاد کارگاه‌ها و کارخانه‌های متنوع، بستر مطلوبی برای ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی فراهم سازند.

وی گفت: بر اساس آخرین برآوردهای مرکز آمار ایران این استان با ۴ میلیون و ۷۵ هزار نفر جمعیت دارای ۲۳ شهرستان، ۷۲ شهر، ۱۴۲ دهستان و ۵۲ بخش است. تبریز به عنوان پرجمعیت ترین شهر آذربایجان شرقی، ۴۱ درصد جمعیت استان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی، فتح‌زاده تصریح کرد: آذربایجان شرقی ۲۳۵ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای آذربایجان و ارمنستان دارد و سهم ارزش افزوده این استان از کل کشور ۳.۶ درصد است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسابقات امداد و نجات معادن و صنایع معدنی کشور
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • وزیر آفریقای مرکزی: ما به دنبال دانش ایرانی در حوزه معدن هستیم
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌فروشی معادن
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای ارائه ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد