Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-04@05:59:53 GMT

نتیجه یک سفر هشت ساعته با عقب نشینی پمپئو

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۳۰۱۳

ساعت 24- به رغم اینکه وزیر خارجه آمریکا تلاش کرد علنا در جریان سفر به سرزمین‌های اشغالی دولتش را از پرونده الحاق کنار بکشد اما آنطور که پیداست او نسبت به شتابزدگی در روند الحاق کرانه باختری به سرزمین های اشغالی هشدار داده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز نوشت: سفر هشت ساعته مایک پامپیو، وزیر خارجه آمریکا به اسراییل سوالی را درباره دلیل مهم و حساسی که دیپلمات آمریکایی را واداشت خطر  شیوع کرونا را به جان بخرد به سرزمین های اشغالی برود ایجاد می‌کند در حالیکه که می توانست گوشی تلفن را بردارد و مستقیما با مسئولان اسراییلی حرف بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزنامه به نقل از مقامات و کارشناسان می‌آورد: مسأله اساسی در پس زمان این سفر در آستانه تحلیف دولت جدید اسراییل این است که دولت اسرائیل به نظر بر سر الحاق ۳۰درصد کرانه باختری دچار اختلاف است از آن طرف دولت دونالد ترامپ بر سر فرمول های طرح‌های الحاق با فشار گسترده رهبران عرب رو به روست. به رغم اینکه پامپیو از پرداخت صریح به پرونده الحاق اجتناب کرد اما تحلیلگران معتقدند هدف از این سفر هشدار به اسرائیل درباره گام شتابزده در این مسیر بود.

روزنامه نیویورک‌تایمز  در ادامه نوشته است: اگر دولت ترامپ با طرح معامله قرن به نتانیاهو درباره الحاق، چراغ سبز نشان داده بود الان احتمالا رنگ چراغ را به زرد تغییر داده است.
دنیس راس، دیپلمات پرسابقه وکهنه‌کار آمریکایی می‌گوید، شواهد دال بر این است که بعد از سلسله مانور های دیپلماتیکی که به نظر فشار بر مسوولان فلسطینی برای انجام مذاکرات جدید با اسراییلی‌ها بوده وقفه‌ای مشخص در رویکرد ترامپ در پرداختن به بحث داغ الحاق کرانه باختری پیش آمده است.

از نظر راس، رهبران عرب همسایه اسرائیل دولت ترامپ را به عقب نشینی از موافقتش با الحاق ترغیب کرده‌اند به این دلیل که الحاق منجر نابودی توافقات امنیتی منطقه‌ای و سوق دادن فلسطینی‌ها به اردن و ناامید کردن هرگونه امید به مذاکرات آینده می‌کند . برخی مقامات عرب و اسرائیلی گفته‌اند نباید دست به این کار زد یا دست کم در این شتاب کرد .

این روزنامه اضافه می‌کند: مسوولان دولت ترامپ از اهمیت تاریخ مشخص شده می کاهند و اشاره می‌کنند الحاق احتمالاً به تعویق بیفتد. مسوولان عالی رتبه در وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران همراه پامپیو گفته‌اند ، این موضوع زمانبر خواهد بود تا دولت اسرائیل تشکیل جلسه دهد و تصمیم بگیرد درباره طرح صلح ادعایی آمریکا چه کار خواهد کرد. مسوولان وزارت خارجه آمریکا اشاره کردند، اسراییل به خوبی نگرانی‌هایی که پرونده الحاق کرانه باختری برای کشورهای عربی همسایه دارد را درک می‌کند.
پامپیو خودش احتمال اینکه شتابزدگی در الحاق ، رویکرد صلح دولت ترامپ را  با مشکل رو به رو کند گوشزد کرده است

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: کرانه باختری خارجه آمریکا دولت ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۳۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند

رئیس‌جمهور سابق آمریکا تظاهرات گسترده روز‌های اخیر در دانشگاه‌های کشورش در حمایت از فلسطین را به «شستشوی مغزی» ربط داد.

به گزارش فارس به نقل از فاکس نیوز، دونالد ترامپ در این مصاحبه با خبرنگاران به شدت از این تظاهرات‌های ضداسرائیلی انتقاد کرد و آن را دستمایه‌ای برای حمله به برخی از سیاستمداران حزب دموکرات قرار داد.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در گفتگو با «شان هنیتی»، مجری محافظه‌کار فاکس‌نیوز گفت: «من دارم می‌بینم سیاستمداران یهودی پشت اسرائیل را خالی کرده‌اند. من این را می‌بینم، شما هم می‌بینید.»

ترامپ در ادامه به انتقاد از «چاک شومر»، رئیس اکثریت دموکرات در مجلس سنا و بلندپایه‌ترین مقام یهودی در آمریکا پرداخت که چندی پیش به انتقاد از سیاست‌های «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل در جنگ غزه پرداخته و خواستار استعفای او شده بود.

ترامپ گفت: «شومر کجاست؟ چرا حرف نمی‌زند؟ مگر همیشه خودش را جلو نمی‌انداخت؟ فکر کنم دنبال رأی است!.»

شومر روز گذشته (سه‌شنبه) علیه اعتراضات تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا موضع گرفت. او گفت: «شکستن شیشه‌ها با چکش و اشغال کردن ساختمان دانشگاه‌ها آزادی بیان نیست. اسم این کار، قانون‌شکنی است و کسانی که مرتکب این اقدامات شدند بایستی با تبعات آن مواجه شوند.»

ترامپ در ادامه به حمایت از اقدامات اسرائیل در جنگ غزه پرداخت و از دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نیز انتقاد کرد.

او گفت: «وقتی حمله‌ای غافلگیرانه‌ای مثل حمله ۷ اکتبر اتفاق می‌افتد که آنقدر خشونت‌بار و پر از تنفر است بایستی آن را پاکسازی کرد. باید آن سرطان را از بین برد و باید اجازه داد [اسرائیلی‌ها]کارشان را انجام دهند.»

علی‌رغم ادعا‌های ترامپ، دولت جو بایدن در بیش از ۲۰۰ روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد با اقدامات مختلف اعم از ارسال تسلیحات و جلوگیری از برقراری آتش‌بس اصلی‌ترین حامی اسرائیل در جنگ بوده است.

ترامپ گفت: «ایالات متحده بایستی شجاعت به دست بیاورد و حرف بزند. الان هیچ‌کس نمی‌داند آمریکا کجا قرار دارد. فکر می‌کنم بایدن طرف اسرائیل نیست و دارد اشتباه بزرگی مرتکب می‌شود. لازم است آن تروریسمی که در روز ۷ اکتبر شاهد آن بودیم پاکسازی شود.»

ترامپ مدعی شد از اظهارات مطرح‌شده توسط برخی از معترضان مبنی بر اینکه حمله ۷ اکتبر هرگز رخ نداده متعجب شده است.

او گفت: «وقتی شما با آدم‌هایی در آنجا مواجه هستید که دارند اعتراض می‌کنند و همزمان انکار می‌کنند که ۷ اکتبر اتفاق افتاده باید گفت آن‌ها یا مغزشویی شده‌اند- من واقعا معتقدم که آن‌ها به شیوه معینی مغزشویی شده‌اند؛ چون شما بعضی‌ها را می‌بینید که می‌گویند چنین چیزی هرگز اتفاق نیفتاده است.»

ساعاتی قبل‌تر، شهردار نیویورک از بازداشت ۳۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه کلمبیا خبر داد، اما مدعی شده اکثر آن‌ها دانشجو نبوده‌اند.

او همچنین مدعی شده پلیس سازمان‌ها و افرادی را شناسایی کرده که به عنوان «آشوبگر‌های حرفه‌ای» در تجمعات حضور داشته‌اند.

اریک آدامز گفت: «وقتی که من متوجه حضور آشوبگر‌های بیرونی شدم که بخشی از این عملیات‌ها بودند -همان چیزی که دانشگاه کلمبیا هم در نامه‌اش و درخواستش از اداره پلیس نیویورک‌سیتی به آن اشاره کرده بود- مشخص بود که باید اقدامات مناسبی انجام دهیم و دایره اطلاعات ما کسانی را که حرفه‌ای و آموزش‌دیده بودند شناسایی کرد.»

گروه‌های تظاهرات‌کننده در دانشگاه کلمبیا پیش از این ادعا‌ها درباره اینکه گروه‌های بیرونی در حال هدایت یا اثرگذاری بر تظاهرات‌ها در حمایت از فلسطین هستند را رد کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • لحظات پرواز یازده ساعته بمب افکن‌های اتمی روس در مرز آمریکا
  • تلاش استکبار جهانی برای فراموشی مساله غزه بی‌نتیجه است
  • ستون سرکوب
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد