Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سال گذشته کشاورزی در سروستان فارس بیش از ۱۴ هزار تن پسته تر از باغات ثمری پسته برداشت شد که رکوردی برای این محصول در فارس به شمار می‌رفت.

امسال نیز با توجه به اینکه پسته نیاز چندانی به آبیاری ندارد و محصولی کم مصرف در آب به شمار می‌رود انتظار می‌رود این رکورد برای استان فارس افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مدیر جهاد کشاورزی سروستان ۳۵۰۰ هکتار از باغات پسته استان فارس در این شهرستان قرار دارد و سال گذشته باغداران توانستند ۱۴ هزار تن پسته خام تولید کنند.

شاهرخ سامانی با بیان اینکه دریافت کد تولید پسته سالم از بازار بین المللی این محصول ارزآور توسط تولید کننده پسته در سروستان انجام گرفت، ادامه داد: باغداران سروستانی طی چند سال اخیر علاوه بر افزایش کمی و کیفی تولید پسته توانسته‌اند کد ICM پسته که به معنای محصول تولید شده سالم است را از بازارهای بین المللی دریافت کنند.

مدیر جهاد کشاورزی سروستان با اعلام اینکه میانگین تولید پسته خشک از هر هکتار در کشور حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم است، متوسط تولید پسته خشک در هر هکتار از باغات سروستان ۱۳۰۰ کیلوگرم اعلام کرد که معادل دو برابر متوسط تولید این محصول در سطح کشور است که این مورد یکی از شاخصه‌های تولید پسته سروستان در سطح کشور به شمار می‌رود.

این در حالیست که سامانی اعلام کرد: رکورد تولید پسته در برخی باغات خاص به ۱۵ هزار کیلوگرم در سال گذشته رسید.

با این حال افزایش ۳ برابری محصول پسته سروستان نتیجه آموزش، حضور متخصصین مطرح کشور در مزارع سروستان و رعایت اصول فنی و در نهایت تلاش همه جانبه باغداران سروستانی دانست.

این در حالیست که راه اندازی ۱۱ واحد فرآوری پسته در شهرستان سروستان توانسته امکانات ضبط و فرآوری این محصول را فراهم کند.

از سویی ۱۱ ترمینال فعال و مجهز در حال ارائه خدمات فرآوری است که از ظرفیت حدود ۴۰ درصد آنها استفاده می‌شود و این مراکز توان ضبط و فرآوری پسته شهرستان‌های اطراف را نیز دارند.

کاهش چشمگیر کاشت صیفی جات و تبدیل مزارع کشاورزی به باغات پسته، گل محمدی و کاشت گیاهان کم آب بر و پربازده نظیر کینوا و زعفران با سودآوری بسیار خوب و کاهش هزینه‌های تولید در امر کشاورزی، سروستان را به یکی از شهرستان‌های موفق در مساله تغییر الگوی کشت تبدیل کرده و این مهم منجر به بهره وری و در عین حال حفظ منابع آب و خاک این شهرستان کرده است.

با این حال ایجاد پژوهشکده پسته در شهرستان سروستان راهکاری برای سمت و سو دادن به این کالای کشاورزی با ارزش است.

یک باغدار نمونه که توانسته از برداشت پسته در سروستان رکوردی در کشور به ثبت برساند به خبرنگار مهر، گفت: برای کاهش مصرف آب، استفاده از اتوماسیون و آبیاری هوشمند، الگوی کشت در مناطق مستعد، از زراعت‌های پر آب بر به تولیدات باغی کم آب بر با ارزش اقتصادی بالا تغییر و از ظرفیت تولید غلات در کشت دیم با آبیاری تکمیلی استفاده می‌شود.

محمدباقر شیخ الاسلامی که سال گذشته با تولید ۱۳ تن پسته در هکتار رکورددار تولید این محصول در کشور شد، افزود: استفاده از ارقام مناسب و رعایت تناسب کشت ارقام گرده زا، تغذیه باغ بر اساس نیاز کودی گیاه با توجه به نتایج آزمون خاک، عملکرد بالا و کاشت ارقام مناسب با توجه به زمان برداشت از شاخص‌های انتخاب به عنوان پسته کار نمونه ملی است.

وی با این حال توسعه روزافزون پسته در استان فارس را نیازمند ایجاد پژوهشکده پسته در شهرستان سروستان دانست و گفت: در حال حاضر پژوهشکده پسته کشور در شهر رفسنجان قرار دارد که به دلیل مسافت و تفاوت‌های اقلیمی توانایی پشتیبانی علمی و فنی باغ‌های استان فارس را ندارد.

این باغدار سروستانی، ادامه داد: ایجاد مرکز راهبردی پسته در سروستان قطعاً ارتقای راندمان تولید را فراهم کرده و در نتیجه حفاظت از منابع آب و افزایش درآمد بهره برداران این حوزه را به دنبال خواهد داشت.

کد خبر 4925881

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز شهرستان سروستان پسته ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد قزوین گرگان شیوع کرونا شب قدر ایلام زلزله کمک به نیازمندان ماه مبارك رمضان مواسات بیرجند پسته در سروستان پژوهشکده پسته تولید پسته استان فارس سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۳۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد به چرخه تولید بازگشتند

به گزارش خبرنگار مهر، یحیی رمضانی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه کرج گفت: دور دوم انتخابات دوازدهمین مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه باقی مانده از دوره قبل در سراسر کشور و به تبع آن در شهرستان‌های کرج، فردیس و اشتهارد برگزار می‌شود و ۲۱ اردیبهشت ماه شاهد برگزاری مانور سیاسی و انتخاباتی دور دوم مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه هستیم.

وی با اشاره به رقابت دو نامزد انتخاباتی در این دوره عنوان کرد: بیش از ۱۴ هزار نفر نیرو برای برگزاری مانور انتخاباتی آموزش دیده‌اند. همچنین در کرج و بخش آسارا ۶۶۸ شعبه اخذ رأی، در فردیس ۱۵۸ شعبه و در اشتهارد نیز ۴۸ شعبه فعال می‌شوند. واجدان شرایط برای شرکت در این دوره متولدان قبل از ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۸۵ و افرادی که در دور اول در این حوزه رأی داده‌اند یا نداده‌اند هستند.

فرماندار ویژه شهرستان کرج با بیان اینکه ۱۳ تا ۲۰ اردیبهشت ماه فرصت تبلیغات انتخاباتی دو نامزد است، به دستور نماینده ولی فقیه در استان البرز مبنی بر ضرورت تبیین اهداف، مأموریت‌ها و خدمات دولت سیزدهم برای مردم توسط مسؤولان و مدیران گفت: بیش از ۱۸۷ واحد نیمه فعال و راکد کرج در راستای احیای واحدهای صنعتی به چرخه تولید بازگشتند و در این زمینه رتبه اول کشور را کسب کردیم.

رمضانی با اشاره به کسب رتبه اول کشور در پرداخت تسهیلات به کارخانه‌های صنعتی و مولدان اقتصادی بیان کرد: نرخ بیکاری استان البرز در زمستان سال گذشته ۸.۳ درصد و سه دهم درصد از نرخ بیکاری کشور پایین‌تر بود. همچنین ۴ هزار و ۳۰۲ مجوز مشاغل خانگی صادر و یک هزار و ۴۵۶ پروژه در سامانه منتاک وزارت کشور بارگذاری و انجام و تقدیم مردم شهرستان کرج شد.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته شهرستان‌های کرج و طالقان از لحاظ گازکشی سبز شدند و با بیان اینکه بیش از یک هزار میلیارد تومان برای این کار هزینه شد، از ساخت بیش از ۴۵۰ کلاس درس در قالب نهضت مدرسه سازی خبر داد و افزود: مرکز جامع و پیشرفته سرطان و گامانایف در کرج به عنوان دومین مرکز پیشرفته کشور در هفته دولت یا زودتر از آن افتتاح خواهد شد.

فرماندار ویژه شهرستان کرج با بیان اینکه پیشرفته‌ترین بیمارستان بخش خصوصی در کرج آماده افتتاح است، از افتتاح کلینیک فوق تخصصی بیمارستان امام حسین (ع) محمدشهر خبر داد و افزود: در آینده‌ای نه چندان دور شاهد افتتاح ابرپروژه هایی همچون قطار شهری، اتوبوس برقی و بی آر تی، کنارگذر شمالی حاج قاسم سلیمانی، ورزشگاه انقلاب و مصلای بزرگ کرج با حضور رئیس جمهور خواهیم بود.

رمضانی با اشاره به اختصاص ۲۰ درصد از اعتبارات عمرانی کرج به مناطق کم برخوردار و حاشیه‌ای شهر مطرح کرد: بیش از ۶۰ زمین چمن مصنوعی در مناطق کم برخوردار کرج افتتاح شده و ۵۰ زمین دیگر نیز تحویل مردم خواهند شد. همچنین در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، ۳ هزار و ۶۵۰ تن برنج، یک هزار و ۹۰۰ تن شکر، ۲ هزار و ۹۰۰ تن مرغ منجمد، ۳۹۰ تن گوشت منجمد و یک هزار تن میوه شب عید توزیع شد.

کد خبر 6095596

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار
  • راه‌اندازی واحد جدید پالایشگاه آبادان تا دو ماه آینده
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • توصیه‌های هواشناسی کشاورزی
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد
  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود
  • بیش از ۱۸۷ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد به چرخه تولید بازگشتند
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس