Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@07:43:10 GMT

ادامه روند صعودی کرونا در هرمزگان

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۴۱۴۹

ادامه روند صعودی کرونا در هرمزگان

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، تا زمانی که مسئولان نسبت به رعایت هر چه بیشتر پروتکل‌های بهداشتی تأکید و هشدار می‌دادند، روند ابتلا به کرونا در هرمزگان چندان شیب تندی نداشت اما متأسفانه در چند وقت اخیر کم‌توجهی به الزام‌های بهداشتی و جدی نگرفتن هشدارها از سوی مردم، شیب ابتلا به این ویروس را در استان بسیار تند کرده و موجی از نگرانی را در میان مسئولان، مردم و دوستداران سلامت ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ مدرک علمی مبنی بر ضعیف شدن ویروس کرونا وجود ندارد افزایش تست‌های تشخیص کرونا در هرمزگان

نگاهی به آمارهای اعلام‌شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان حکایت از آن دارد که میانگین ابتلا به ویروس کرونا در طول یک شبانه‌روز در مدت دو هفته اخیر بین ۵۰ تا ۷۰ مورد بوده، این افزایش ابتلا در شرایطی است که هرمزگان در زمان اوج کرونا در کشور، در وضعیت بسیاری خوبی قرار داشت.

نگاهی به شرایط شهرها و بی‌توجهی برخی از مردم و گروه‌های صنفی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی خود گواه واقعیتی خطرناک است که اگر به‌موقع جلوی آن را نگریم، می‌تواند خسارات مالی و جانی زیانباری برای مردم هرمزگان و حتی دیگر مناطق کشور به دنبال داشته باشد.

عادی‌سازی شرایط از مهم‌ترین دلایل افزایش ابتلا به کرونا

برخی از شهروندان در هرمزگان معتقد هستند که عادی‌سازی شرایط و ازسرگیری بیشتر فعالیت‌ها، موجب شده تا مردم تصور بر تمام شدن کرونا داشته باشند و از همین رو خیلی رعایت نکات و توصیه‌های بهداشتی را جدی نگیرند.

مریم میرزایی که در یک مرکز خرید در بندرعباس کار می‌کند، در مورد علت استفاده نکردن از ماسک و دستکش می‌گوید: دیگر شرایط به حالت عادی برگشته و نیازی نیست که این‌قدر به خودمان سختی بدهیم.

وی ادامه داد: الآن در برنامه‌های تلویزیون برخی از کارشناسان یا حتی خود مسئولان که در نشست‌هایی حضور دارند، از ماسک و دستکش استفاده نمی‌کنند.

جابر کریمی که در اسکله شهید رجایی بندرعباس مشغول به کار است، می‌گوید: تا چند وقت پیش خیلی سخت‌گیری می‌شد اما الآن سرویس‌های جابجایی نیروها با تمام ظرفیت کار می‌کنند و همه صندلی اتوبوس یا مینی‌بوس‌ها موقع رفت یا برگشت از محل کار پر است و حدود ۵۰ یا ۶۰ درصد نیروها از ماسک و دستکش استفاده می‌کنند.

تداوم روند صعودی کرونا در هرمزگان دور از انتظار نیست

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دراین‌باره گفت: با وضعیت این روزهای شهر بندرعباس و رعایت نکردن اصول بهداشتی توسط برخی مردم، افزایش تعداد مبتلایان به کرونا ویروس دور از انتظار نیست.

دکتر محمود حسین پوردر گفت‌وگو با ایرنا بیان داشت: هرچند خیلی از شهروندان نیز با رعایت اصول بهداشتی بیرون می‌آیند، اما همچنان اماکن عمومی آلوده‌ترین مناطق ازنظر کرونا ویروس هستند.

وی ادامه داد: تعداد افرادی که بدون علامت بیماری شناسایی می‌شوند، نشان می‌دهد چرخش ویروس در جامعه چقدر برقرار است و چه شدتی می‌توان برای آن در نظر گرفت.

وی تصریح کرد: هرجایی که افراد گوناگون با یکدیگر تماس داشته باشند مانند بانک‌ها، پمپ‌بنزین‌ها، فروشگاه‌های بزرگ، وسایل رفت‌وآمد عمومی و به‌عنوان مکان‌های اصلی آلودگی به ویروس لحاظ می‌شوند.

نیمی از افراد جامعه بدون علامت و ناقل این بیماری هستند

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز گفت: حدود نیمی از افراد جامعه بدون علامت و ناقل بیماری کرونا هستند.

دکتر فاطمه نوروزیان بیان داشت: برخی از مردم تصور می‌کنند با گرم شدن هوا ویروس از بین می‌رود اما طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی تاکنون هیچ‌گونه شواهدی مبنی بر از رفتن این ویروس مانند ویروس آنفلوانزا در ایام گرم سال در دست نیست.

وی ادامه داد: حالا که معلوم نیست ویروس کرونا تا چه زمانی میهمان ناخوانده جوامع بشری است، پس بهترین راه پیشگیری، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از سفرهای غیرضروری است.

کرونا همچنان در کمین سلامت جامعه است

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و متخصص بیماری‌های عفونی ضمن هشدار جدی به مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گفت: با شروع مشاغل کم‌خطر و برداشت محدودیت سفر تا حدودی مردم به این باور رسیدند که کرونا پایان‌یافته و از همین رو دیگر نسبت به رعایت توصیه‌های بهداشتی چندان حساسیت به خرج نمی‌دهند.

دکتر مهدی حسنی آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ما نگران تغییر رفتار مردم نسبت به ویروس کرونا در بازار و کاهش قرنطینه خانگی و عادی شدن این رفتارها هستیم، درحالی‌که همه ما باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

وی ادامه داد: مردم باید بدانند که ازسرگیری فعالیت‌ها بر اساس تصمیم ملی و به‌منظور پیشگیری از خسارت بیشتر اقتصادی بوده و به‌هیچ‌عنوان به معنای عادی بودن شرایط نیست.

آزاد تصریح کرد: با توجه به شلوغی‌های سطح شهرها این خطر وجود دارد که در صورت رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی تداوم افزایش شمار مبتلایان به کرونا به‌صورت جدی مطرح است و به‌شدت سلامت جامعه را تهدید می‌کند.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هشدار داد: بی‌توجهی به طرح فاصله‌گذاری اجتماعی تنها به گسترش شیوع ویروس کرونا کمک می‌کند و همچنان باید رفتارهای گذشته تا کنترل این ویروس ادامه یابد.

افزایش شیوع بیماری کرونا در هرمزگان نگران‌کننده است

استاندار هرمزگان در نشست اخیر ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا گفت: افزایش شیوع بیماری کرونا طی روزهای اخیر در هرمزگان و ترددهای زیاد و حضور مردم در مکان‌های عمومی آن‌هم بدون رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری، نگران‌کننده است.

فریدون همتی افزود: به دلیل شیوع بیشتر بیماری کرونا طی روزهای اخیر در هرمزگان، دغدغه و نگرانی جدی داریم و مردم باید بدانند که در صورت بی‌توجهی به توصیه‌های بهداشتی، ممکن است هرمزگان به لحاظ افزایش بیماری کرونا به وضعیت فعلی استان خوزستان دچار شود.

استاندار هرمزگان تصریح کرد: افزایش آمار بیماران مبتلابه کرونا در هرمزگان نشان می‌دهد که این بیماری در سطح جامعه وجود دارد و در حال انتقال است.

همتی اظهار کرد: مردم برای انجام هر نوع فعالیت و هنگام حضور در همه مکان‌های عمومی و مراکز خرید، حتماً از ماسک و دستکش استفاده کنند و تنها با رعایت این پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری، می‌توانیم بیماری کرونا را مهار کنیم.

وی تأکید کرد: افرادی که تست بیماری کرونا در آن‌ها مثبت اعلام‌شده هم در درون خانواده باید فاصله‌گذاری و موارد بهداشتی را رعایت کنند و هم دستور پزشکی قرنطینه را رعایت کرده و در اجتماع حضور نیابند تا سلامتی دیگران به خطر نیفتد.

استاندار هرمزگان یادآور شد: از همه مردم هرمزگان می‌خواهیم تا بسیار جدی‌تر اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری را رعایت کنند تا این بیماری در استان کنترل و مهار شود.

هشدار به اعمال قرنطینه‌های سخت گیرانِ در هرمزگان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن انتقاد از بی‌توجهی برخی از مردم نسبت به رعایت توصیه‌های بهداشتی، هشدار داد: درصورتی‌که روند ابتلا به کرونا به این شکل ادامه یابد، مردم در انتظار اعمال محدودیت‌های مسافرت و همچنین اعمال قرنطینه‌های سختگیرانِ باشند.

دکتر حسین فرشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: علت اصلی افزایش بیماری کرونا در هرمزگان به‌ویژه در بندرعباس، حجم بالای جمعیت و رعایت نکردن فاصله فیزیکی در مکان‌های شلوغ است.

وی ادامه داد: اکنون همه شهرستان‌های هرمزگان به‌ویژه بندرعباس، میناب، کیش، قشم، حاجی‌آباد، بندرلنگه، رودان بیشتری و پارسیان، بندرخمیر، جاسک، بستک، سیریک و بشاگرد مبتلابه کرونا وجود دارد.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۱۱۶ هزار و ۶۳۵ نفر در کشور به‌طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان‌باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۹۰۲ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز گذشته درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۶ اردیبهشت) بر اساس گزارش آزمایشگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی دو هزار و ۱۰۲ بیمار جدید مبتلابه کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلابه کووید- ۱۹ در کشور به ۱۱۶ هزار و ۶۳۵ نفر رسید.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: روند نزولی فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ ادامه دارد و در طول ۲۴ ساعت گذشته ۴۸ بیمار دیگر مبتلابه کووید-۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون ۶ هزار و ۹۰۲ نفر جان خود را ازدست‌داده‌اند.

جهانپور بیان کرد: بر اساس این گزارش‌ها تاکنون ۹۱ هزار و ۸۳۶ نفر از بیماران مبتلابه کووید- ۱۹ در کشور بهبودیافته و از بیمارستان ترخیص شده‌اند که حدود ۸۰ درصد مبتلایان است. ۲۷۲۷ نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری و به‌نوعی بحرانی تحت مراقبت قرار دارند که امیدواریم شفا پیدا کنند.

وی گفت: تاکنون ۶۵۸ هزار و ۶۰۴ آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در ۱۲۶ آزمایشگاه کشور انجام‌شده است.
 

کد خبر 511997 برچسب‌ها كرونا در ايران استان هرمزگان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران استان هرمزگان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان پروتکل های بهداشتی توصیه های بهداشتی کرونا در هرمزگان ماسک و دستکش ویروس کرونا مبتلابه کووید نسبت به رعایت بیماری کرونا ۱۹ در کشور بی توجهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۴۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب این موجود خطرناک باشید

آفتاب‌‌نیوز :

امروز روزجهانی مبارزه با مالاریاست. بیماری مالاریا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های منتقله است که به علت حضور انگل تک یاخته بنام پلاسمودیوم در خون انسان ایجاد می‌شود.

 پلاسمودیوم‌ها در داخل گلبول‌های قرمز خون رشد می‌کند و پس از رشد، تکثیر کرده و موجب پاره شدن گلبول‌های قرمز خون و بروز علائم مالاریا می‌شود. 

همه گیری شناسی

هر سال در جهان ۵۰۰– ۳۰۰ میلیون نفر به مالاریا مبتلا می‌شوند و از این تعداد بیش از ۱ میلیون نفر جان خود را از دست می‌دهند. 

در دنیا هر ثانیه، یعنی در گفتن هر کلمه مالاریا تعداد ۱۰ کودک برای مبارزه با مرگ در اثر مالاریا پنجه نرم می‌کنند.

کل موارد مالاریا در جهان بیش از ۵ برابر مجموعه (سل، ایدز، سرخک، جذام) است. عامل بیماری انگل‌های تک سلولی بنام پلاسمودیوم می‌باشد.

در ایران ۱۹ گونه پشه آنوفل شناخته شده که ۷ گونه آن ناقل بیماری هستند. پشه‌های آنوفل بیشترین زمان خونخواری را در شب انجام می‌دهند.

پیام طبرسی، متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ عفونت در نقص ایمنی در آستانه ۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت گفت: مالاریا را یک بیماری انگلی شایع در جهان برشمرد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.

 طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود، اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتا خوبی قرار دارد، اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متاسفانه شاهد افزایش موارد ابتلا در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان این که مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولا باعث بروز بیماری خفیف تری می‌شود، اما فالسیفارم معمولا باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کشنده می‌شود.

روش انتقال بیماری

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند تکثیر می‌یابد.

وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می‌شود و این پشه با گزش سایر افراد می‌تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد:انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.

 طبرسی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشورهم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می‌شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشور‌های مالاریاخیز نظیر کشور‌های آفریقایی، هند، پاکستان و... داشتند و در بازگشت به میهن دچار علایم بیماری شدند.

علایم بیماری

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علایم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریاخیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علایمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

تشخیص

به گفته طبرسی تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می‌شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

درمان

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به وجود درمان‌های موثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می‌شود، اما حتما دوره درمان باید تکمیل شود. 

به گفته وی درصورت عدم شناسایی به موقع، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متاسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

پیشگیری

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند.

پیام طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشور‌های مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می‌توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلا به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می‌توانند داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

 طبرسی استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پماد‌های دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می‌توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلا به بیماری را کاهش دهند.

طبرسی کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری‌ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق ترخواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • مراسم تودیع و معارفه مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیریک
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • بهورزان خط مقدم ارائه خدمات بهداشتی در روستا‌ها
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند