Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-26@05:01:22 GMT

توصیه‌های کرونایی برای مبتلایان به آسم

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۵۴۶۹

صراط:

حمید ابراهیمی متخصص بیماری‌های داخلی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: آسم یک عارضه بهداشتی است که از عوامل خطر ابتلا به کرونا محسوب می‌شود. سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه و احساس فشار از علائم آسم هستند و افراد مبتلا به این بیماری، بر اساس شدت علائم به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص بیماری‌های داخلی ادامه داد: آسم کنترل شده با معیار‌هایی مانند: علائم بیماری در طول هفته دو بار یا کمتر بروز پیدا می‌کند، فرد دچار محدودیت در فعالیت نمی‌شود و علایم شبانه ندارد، در طول هفته دو بار یا کمتر نیاز به استفاده از اسپری آبی (سالبوتامول) وجود دارد و وجود تنفس طبیعی در فرد شناخته می‌شود. اگر هر کدام از معیار‌های ذکر شده مشاهده نشد بیمار مبتلا به آسم متوسط یا شدید است و نیاز به مداخله پزشکی دارد.

شباهت علائم کرونا و آسم

او افزود: علائم اصلی کرونا شامل تب بالا و یک سرفه مداوم جدید است. شباهت علائم تشدید یافته بیماری آسم با کرونا، ممکن است فرد را به اشتباه بیندازد؛ بنابراین اگر بیمار مبتلا به آسم دچار علائم کرونا شد باید در خانه مانده و با سامانه ۴۰۳۰ تماس بگیرد. همچنین تشدید علائم آسم در فرد نیز از مواردی است که باید فرد مبتلا به آن توجه کرده و با مراکز اطلاع رسانی درباره بیماری کرونا مانند ۴۰۳۰ و یا پزشک شخصی خود تماس بگیرد.

این متخصص بیماری‌های داخلی اظهار کرد: دقت داشته باشید که تنگی نفس، سرفه و سنگینی قفسه سینه ناشی از آسم، با اسپری آبی بهبود می‌یابد و در صورتی که برطرف نشود، می‌تواند از علائم ابتلا به کرونا باشد. اگر با مراقبت‌های معمول علائم بهبود نیافت به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده به ویروس کرونا، رعایت ۱۴ روز قرنطینه خانگی برای فرد الزامی است.

بیماران مبتلا به آسم چه نکاتی را باید بدانند؟

براهیمی در ادامه تاکید کرد: بیماران مبتلا به آسم برای پیشگیری از تشدید علائم بیماری یا ابتلا به ویروس کرونا، در حال حاضر باید در خانه مانده و تنها در شرایط ضروری مانند: تهیه غذا و دارو، ورزش، نیاز به پزشک و برای کار در صورت نبود شرایط دورکاری، از خانه خارج شوند. در این شرایط نیز رعایت فاصله حداقل ۲ متری با دیگران، شستن مرتب دست‌ها به مدت ۲۰ ثانیه، اجتناب از لمس صورت و استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه و سرفه، اقداماتی است که برای پیشگیری از ابتلا به ویروس باید انجام شوند.

او افزود: پیشگیری از تشدید علائم بیماری آسم، در این زمان برای افراد مبتلا اهمیت زیادی دارد. استفاده از اسپری تنفسی طبق تجویز پزشک، همراه داشتن اسپری تنفسی آبی هر روز و استفاده از آن موقع شروع حمله تنفسی و استفاده از دستگاه نفس سنج (Peak flow meter) برای سنجش بازدم روزانه، از اقدامات پیشگیرانه برای شدت نیافتن علائم بیماری آسم هستند.

او گفت: افراد مبتلا به آسم در صورت داشتن علائم سرماخوردگی باید با پزشک در تماس باشند. همچنین مصرف سیگار احتمال ابتلا به کرونا در این افراد را افزایش می‌دهد و باید آن را ترک کنند. تماس با ۱۱۵ هنگام ایجاد حمله شدید تنفسی، تماس با پزشک در صورت تشدید علائم بیماری و تهیه جزوات سلامت مربوط به بیماری آسم از مرکز جامع سلامت، از نکات ایمنی بسیار مهم برای بیماران آسمی است.

او در تشریح نحوه استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، بیان کرد: در مکان‌هایی که امکان فاصله گذاری اجتماعی نبوده و هنگام تماس با افرادی که معمولا با آن‌ها ملاقات نمی‌کنید، استفاده از ماسک ضروری است.

براهیمی در پایان تاکید کرد: افراد بالای ۷۰ سال با بیماری زمینه ای، افرادی که دچار علائم متوسط و شدید بیماری آسم هستند، زنان باردار و افراد ناتوان باید به توصیه‌ها بیشتر توجه کرده و در صورت بروز هرگونه علائم مشکوک، با سامانه ۴۰۳۰ تماس بگیرند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: علائم بیماری مبتلا به آسم تشدید علائم بیماری آسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۵۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان

براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۱۲ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شده است که بیشترین مبتلایان در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسان رضوی بوده است. - اخبار اجتماعی -

شهنام عرشی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور اظهار کرد: شیوع بالای بیماری سرخک به دلیل ضعف برنامه واکسیناسیون در کشورهای همسایه به‌ویژه در شرق کشور و تردد اتباع غیر آن‌ها به شکل مجاز یا غیرمجاز، تهدید مستمر برای دستاورد حذف سرخک کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: اقدامات صورت گرفته جهت جلوگیری از چرخش ویروس شامل هشدارهای مکرر به دانشگاه‌ها جهت واکسیناسیون به موقع اطفال و رفع موارد تاخیری واکسیناسیون انجام شد؛ همچنین واکسیناسیون جمعی در مناطق جنوب شرقی کشور شامل استان‌های سیستان بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی در آبان ماه سال 1400 به دلیل پر خطر بودن منطقه ورود مهاجرین از نقاط مرزی  به داخل کشور انجام شد و بالغ بر یک میلیون و 100 هزار کودک 9 ماه تا 7 سال تحت پوشش واکسیناسیون سرخک قرار گرفتند.

شناسایی 79 مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

عرشی ادامه داد: همچنین اعلام شد که در تمام نقاط کشور به تمام اتباع  غیر ایرانی تازه‌وارد از مناطق بومی بیماری در گروه‌های سنی 9 ماه تا 30 سال یک نوبت واکسن حاوی سرخک و سرخجه تزریق شود که بر این اساس بالغ بر 600 هزار دوز واکسن تزریق شده است.

براساس اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، تعداد 8491 مورد تب و بثورات ماکولوپاپولار (نوعی ضایعه پوستی) در سال 1402 شناسایی و گزارش شده است؛ از این تعداد 8310 مورد تست آزمایشگاهی انجام شده است و تعداد 612 مورد تاییدشده آزمایشگاهی سرخک گزارش شد. این تعداد موارد سرخک در 21 استان کشور رخ داده است.

به گفته وی، از نظر ملیت 556 مورد ایرانی، 55 مورد افغانستانی و یک مورد پاکستانی بودند.

عرشی با بیان این‌که 358 مورد دربیمارستان بستری بودند، گفت: کاهش موارد در غیرایرانی‌ها می‌تواند به دلیل اثر بخشی واکسیناسیون جمعی این گروه در دی ماه سال 1401 باشد.

شرایط سنی استفاده از واکسن‌های "پنوموکوک" و "روتاویروس" برای کودکان اعلام شد

وی خاطرنشان کرد: بیشترین ابتلا در استان‌های سیستان بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی گزارش شده‌اند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: جهت افزایش سطح ایمنی در استان‌های پر خطر سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان برنامه ریزی برای واکسیناسیون نوبت صفر سرخک در شش ماهگی انجام شده که در بهمن ماه 1402 به اجرا در آمده است؛ حفظ درصد پوشش واکسیناسیون MMR  نوبت اول ( 12 ماهگی ) و نوبت دوم ( 18 ماهگی) بالاتر از 95 درصد و تقویت مستمر نظام مراقبت استاندارد بیماری برای محافظت از دستاورد حذف سرخک و سرخجه ضروری است زیرا ویروس‌های سرخک وارده به کشور، به سرعت ممکن است در سطح کشور به چرخش دربیایند.

لازم به ذکر است؛ تصویر زیر تعداد موارد سرخک تأییدشده آزمایشگاهی را در استان‌های مختلف کشور نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند