Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@18:41:02 GMT

شلیک به حیات وحش شمال تا ۵ سال ممنوع شد

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۶۸۷۵

شلیک به حیات وحش شمال تا ۵ سال ممنوع شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، بر این اساس از تاریخ سوم اردیبهشت 99 هرگونه شکار و صید در مناطق و عرصه‌های جنگلی، جرم محسوب شده و با متخلفان مطابق قانون برخورد می‌شود. این قانون به‌دنبال ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی می‌تواند امنیت بیشتری برای حیات‌وحش ارزشمند جنگل‌های شمال به ارمغان بیاورد. البته کارشناسان  اعتقاد دارند که حفاظت مارال‌ها و شوکاهای شمال ضعف قانونی ندارد بلکه آنچه جان این گونه‌های ارزشمند را به خطر می‌اندازد عدم هماهنگی دو چتر حمایتی جنگل‌های شمال یعنی سازمان حفاظت‌محیط‌ زیست و سازمان جنگل‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود نیرو هم یکی از دلایلی است که اجازه نمی‌دهد خرس‌ها و پلنگ‌ها بی‌سایه خطر در جنگل‌های شمال زیست کنند. مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش کشور اما  اعتقاد دارد که فرهنگ‌سازی و حضور مردم در حفاظت از حیات وحش مهم‌تر و مؤثر‌تر از افزایش تعداد نیروهای حفاظتی است.

 لزوم همکاری محیط‌‌بان‌ها و جنگلبان‌ها

ایمان ابراهیمی کارشناس حیات وحش می‌گوید: «شکار در جنگل‌های شمال و همه کشور همیشه ممنوع بوده است و تنها با دریافت مجوز و پروانه شکار، شکار قانونی امکان دارد.» این کارشناس افزایش مصوبات قانونی جدید را تأکیدی برای ایجاد تفکر اجتماعی قوی‌تر برای حفاظت از حیات وحش می‌داند.او اولین مشکل در حفاظت از حیات وحش استان‌های شمالی را به ویژگی‌های جغرافیایی آن نسبت می‌دهد و می‌گوید: «حفاظت از حیات وحش در مناطق جنگلی به مراتب سخت‌تر از مراکز بیابانی و کویری است. برای مثال حفاظت از حیات وحش در یک محدوده ۱۰۰ هزار هکتاری دشتی با ۵ تا ۱۰ محیط‌‌بان قابل انجام است اما برای حفاظت از ۱۰۰ هزار هکتار وسعت جنگلی نیاز به ۵۰ تا ۷۰ محیط‌‌بان وجود دارد.» او می‌گوید: «چون دید محیط‌‌بان‌ها در مناطق جنگلی بشدت محدود و حرکت شکارچیان پنهان است.»

ابراهیمی اعتقاد دارد که مشکل حفاظت از حیات وحش در استان‌های شمالی کمبود قوانین نیست بلکه کمبود تجهیزات و نیروی حفاظتی است که اجازه نمی‌دهد از حیات وحش آن به طور مطلوب حفاظت شود. این کارشناس به دلیل دومی هم برای عدم حفاظت مطلوب از حیات وحش استان‌های شمالی اشاره می کند و آن را عدم هماهنگی بین سازمان حفاظت‌محیط زیست و سازمان جنگل‌ها عنوان می‌کند. ابراهیمی این عدم هماهنگی را هم ناشی از ضعف قانون می‌داند. او می‌گوید: «بر اساس قانون، جنگلبان‌ها در شمال کشور وظیفه حفظ و حراست پوشش گیاهی را دارند و هیچ وظیفه‌ای در قبال پوشش جانوری بر عهده ندارند و از سوی دیگر محیط‌‌‌بان‌ها وظیفه حفظ پوشش جانوری را دارند.» به اعتقاد او اگر قانون یک همپوشانی به‌وجود بیاورد و حفاظت از پوشش گیاهی و جانوری را وظیفه جنگلبان‌ها و محیط‌بان‌ها قرار بدهد حفاظت از حیات وحش در استان‌های شمالی با تعدادی دوبرابر نیرو انجام می‌گیرد و نتیجه آن مطلوب‌تر خواهد بود. از دید ابراهیمی مشکل دیگر هم مانع حفاظت از حیات وحش استان‌های شمالی می‌شود. به‌گفته ابراهیمی محیط‌بان‌ها در استان‌های شمالی تنها وظیفه حفاظت از حیات وحش را صرفاً در مناطق چهارگانه دارند و حضور فیزیکی آنها محدود به این مناطق می‌شود. او می‌گوید: «درست است که شکار در کل جنگل‌های شمالی غیرقانونی است اما خارج از مناطق چهارگانه، محیط‌بانی وجود ندارد که بخواهد از حیات وحش این منطقه حفاظت کند.» به اعتقاد ابراهیمی محیط زیست ایران در زمینه حفاظت ضعف قانونی ندارد و قوانین ایران در این زمینه از ۹۰ درصد کشورهای جهان قوی‌تر است. ابراهیمی مشکل را در اجرای قانون می‌داند.

شهاب‌الدین منتظمی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش کشور از تمدید ممنوعیت شکار در جنگل‌های شمال دفاع می‌کند. او تصویب این قانون را یادآوری ارزش محیط‌ زیست به جامعه و گامی برای فرهنگ‌سازی بیشتر در حفاظت از حیات وحش می‌داند. این مسئول درباره کمبود نیرو برای حفاظت از حیات‌وحش هم اعتقاد دارد «نمی‌شود در نقطه به نقطه جنگل‌ها، یک ناظر و مجری استخدام کرد چون سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.»

منتظمی همچنین اعتقاد دارد که محیط‌بان‌‌ها در مناطق جنگلی هم از پوشش گیاهی حفاظت می‌کنند و هم از پوشش جانوری. او همکاری محیط‌بان‌ها و جنگلبان‌ها برای حفاظت از حیات وحش را هم یک پیشنهاد خوب قابل رایزنی می‌داند اما می‌گوید حفاظت از محیط زیست وظیفه تک تک ایرانی هاست و نباید آن را در چارچوب سازمان حفاظت از محیط زیست محدود کرد. منتظمی از لزوم ایجاد یک عزم ملی برای حفاظت از حیات وحش سخن می‌گوید. او در پاسخ به این سؤال که نمی‌شود انتظار داشت همه مردم از حیات وحش حفاظت کنند و اگر چنین اتفاقی قابل وقوع بود ما با اشخاص و پدیده‌ای به‌نام شکار و شکارچی روبه‌رو نبودیم هم می‌گوید: «ما امیدواریم این قوانین زنگ بیدار باشی باشد که باعث شود شکارچی‌ها در کنار محیط‌بان‌ها قرار بگیرند.» او همچنان اعتقاد دارد آگاهی عمومی مؤثر‌تر از افزایش محیط‌‌بان‌ها برای حفاظت از حیات وحش است.خبرنگار در این گفت‌و‌گو یادآور می‌شود که مشکل حیات وحش استان‌های شمالی تنها تفنگ‌هایی که به سوی مارال‌ها و شوکاها نشانه می‌‌‌روند نیست و بسیاری از شکارچیان آن از تفنگ برای شکار استفاده نمی‌کنند. افکار عمومی سال‌هاست که شاهد قتل‌عام پرندگان با دام‌های بی‌سر و صدا در شمال از جمله فریدونکنار است. منتظمی در پاسخ به این سؤال که سازمان برای نجات حیات وحشی که بی‌سر و صدای سرب و گلوله شکار می‌شوند چه می‌کند؟هم می‌گوید: «فریدونکنار یکی از گلوگاه‌های شکار است که سازمان حفاظت محیط زیست با راهکارهایی به‌دنبال حل آن است.» او اعتقاد دارد تا زمانی که سطح فکری و معیشتی مردم به حدی نرسد که بدانند حیوان و پرنده در محیط زیست چه جایگاهی دارد، نمی‌توان از محیط زیست حفاظتی اصولی کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: حیات وحش شکار شلیک جنگلهای شمال حیات وحش استان های شمالی برای حفاظت از حیات وحش حفاظت از حیات وحش حیات وحش جنگل های شمال سازمان حفاظت محیط بان ها جنگلبان ها محیط زیست بان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۶۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی در بازدید خود از اداره کل محیط زیست استان که به مناسبت هفته زمین پاک صورت گرفت، دستور ساخت تیمارگاه حیات وحش استان را صادر کرد.

یعقوبعلی نظری در این بازدید با اشاره به ضرورت فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و آموزشی در حوزه محیط زیست، گفت: با ارتباطی که از طریق این محور‌ها برقرار می‌شود مدیریت این حوزه راحت‌تر پیش خواهد رفت.

وی افزود: محیط‌زیست یک زیرساخت لازم برای همه فعالیت‌هاست که هم برای حال و هم برای آینده ضرورت دارد.

استاندار خراسان رضوی بر روان‌سازی و تسریع در صدور مجوز‌ها تاکید و بیان کرد: در محیط زیست نگاه ایجابی باید وجود داشته باشد.

در این تیمارگاه، حیات وحش از جمله پرندگان آسیب دیده تیمار می‌شوند و پس از بهبودی به محیط زیست برخواهند گشت.

استاندار خراسان رضوی در برنامه امروز خود از بخش‌های مختلف اداره کل محیط زیست استان بازدید کرد و از نزدیک در جریان فعالیت این حوزه قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • شلیک ۴۰ موشک از جنوب لبنان به فلسطین اشغالی
  • شلیک ۴۰ موشک به سرزمین های اشغالی طی یک روز
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد