Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@01:00:46 GMT

استفاده از کولر باعث پخش ویروس کرونا می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۷۱۵۷

استفاده از کولر باعث پخش ویروس کرونا می‌شود؟

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، هوا در حال گرم شدن است و بیشترین سوالی که در این روز‌های گرم ذهن افراد را درگیر خود کرده مربوط به استفاده از کولر است، آیا هم زمان با گرم شدن هوا روشن کردن کولر مشکل ایجاد می‌کند؟ آیا استفاده از دستگاه‌های تهویه مرکزی ادارات و فروشگاه‌ها خطر سرایت و شیوع بیماری را افزایش می‌دهد؟

با گرم شدن هوا در طی ماه‌های آینده، استفاده افراد از کولر‌ها و سیستم‌های تهویه هوا بیشتر خواهد شد، اما گردش هوا می‌تواند راهی برای زندگی میکروب‌ها و باکتری‌ها در خانه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک مطالعه، به استناد مراکز مدیریت و پیشگیری از بیماری در آمریکا (CDC)، در یکی از رستوران‌های آمریکا ۱۰ فرد از ۸۳ مشتری از طریق گردش هوای داخل سیستم تهویه به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

باتوجه به گفته مراکز مدیریت و پیشگیری از بیماری در آمریکا ویروس کرونا عمدتاً از طریق قطراتی که می‌توانند به داخل دهان و بینی افراد راه پیدا کنند، فرد را مبتلا می‌کنند.

جلوگیری از انتشار کرونا با تهویه مناسب

تحقیقات دانشگاه جان هاپکینز نشان داده که پس از فاصله گذاری اجتماعی مهم‌ترین گام برای پیشگیری از انتقال کرونا ویروس تهویه مناسب هوا است؛ زیرا تهویه هوا، هوای آلوده اتاق را خارج کرده و در عوض هوای پاک را به داخل اتاق می‌آورد. این موضوع توسط انجمن گرمایشی، سرمایشی و تهویه مطبوع آمریکا تأیید شده است، بر اساس یافته این انجمن تهویه مناسب سیستم‌های گرمایشی می‌تواند غلظت ویروس کرونا در هوا را کاهش دهد.

همچنین پروفسور جان شی از دانشگاه تونگجی چین، گفت: کولرهایی که در خانه استفاده می شود یک دستگاه خانگی است و درصورتی که در خانه ویروسی نباشد و هوا به گردش بیاید، مشکلی ایجاد نمی‌کند. در زمان استفاده از کولر به این دلیل که فشار هوای بیرون با داخل منزل یکسان نیست و هوای بیرون وارد خانه می‌شود (در صورتی که نزدیک بیمارستان نباشیم) هوای بیرون پاک‌تر است.

او افزود: از سوی دیگر قبل از استفاده از کولر‌های سقفی و ایستاده باید ورودی هوا را چک کرده و از تمیز بودن آن مطمئن شویم، پس از ضدعفونی کردن فیلتر پروانه و پرده‌های کولر می‌توانیم با آسودگی از کولر استفاده کنیم.

آیا از تهویه مرکزی می‌توان استفاده کرد؟

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که امکان انتقال ویروس از طریق تهویه مرکزی بسیار کم است.

پروفسور جان شی گفت: تا کنون گزارشی از انتقال ویروس از طریق سامانه تهویه هوا گزارشی نشده است، اما پیشنهاد می‌شود هنگام استفاده از تهویه مرکزی تا حد امکان پنجره‌ای باز گذاشته شود تا هوا در فضای داخل جریان پیدا کند.

این پروفسور دانشگاه تونگجی افزود: در عین حال باید هنگام تنظیم سامانه تهویه مرکزی درجه میزان ورودی هوا را بالا برد که با این دو روش میزان وزش و جابجایی هوای تازه افزایش می‌یابد.

در مدارس از سیستم تهویه مرکزی استفاده نشود

یکی از پزشکان بیمارستان هوشان شانگ‌های پیشنهاد می‌کند با آنکه ابتلا به ویروس کرونا بر اثر استفاده از سامانه تهویه هوا پایین است نباید ویژگی تهویه مرکزی یعنی فضای محدود را فراموش کنیم.

او افزود: اگر افرادی در این فضای محدود به بیماری مبتلا باشند خطر ابتلای دیگران بیشتر می‌شود، بنابراین پیشنهاد می‌‌شود در مدارس از تهویه مرکزی استفاده نشود.

در حال حاضر بیش از ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و بیش از ۳۰۰ هزار نفر در کل دنیا بر اثر این ویروس جان باخته‌اند.

بیشتر بخوانید:

ویروس کرونا؛ با گرم شدن هوا از بین می رود؟

آیا ویروس کرونا با شروع فصل گرما از بین می‌رود؟

ویروس کرونا؛ آیا با شروع فصل گرما شیوع کرونا کمتر می‌شود؟

ویروس کرونا؛ بارش باران می‌تواند منجر به افزایش انتقال شود؟

تأثیر تغییرات دمای هوا بر شیوع ویروس کرونا هنوز برای محققان مشخص نیست

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس استفاده از کولر ویروس کرونا تهویه مرکزی تهویه هوا گرم شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۷۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟

عبدالامیر یاقوتی اظهار داشت: استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل و در ماه‌های گرم، مصرف برق سرمایشی را نسبت به کولر آبی بیش از ٦ برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش ایرنا، وی افزود: ما دنبال آن هستیم که فرصت‌ها و مؤلفه‌های مختلف مصرف برق را به خوبی شناسایی کنیم و تعرفه‌های برق به گونه‌ای طراحی شود که هم رفاه و آسایش مردم را تامین کنند و هم تأمین انرژی مطمئن و پایدار مد نظر قرار گیرد که یکی از مولفه‌های مهم مصرف، سامانه‌های سرمایشی و کولر‌ها است.

یاقوتی بیان کرد: تعرفه برق در ایران به ٥ اقلیم دسته بندی شده که ٤ اقلیم آن گرم و دارای ویژگی‌های خاص بوده و یک اقلیم نیز غیرگرم یا مناطق عادی است که بخش عمده‌ای از کشور را شامل می‌شود و حدود ٨٠ درصد مشترکان را در خود جای داده است.

یاقوتی اضافه کرد: مناطق شمال غرب و شمال شرق کشور، تهران، زنجان، تبریز، قزوین، اصفهان و شهر‌های غربی، شیراز و ... عمدتاً در این حوزه قرار دارند که با توجه به دمایشان و شاخص‌هایی که سطح رفاه را اندازه گیری می‌کنند، همچون حداکثر دمای مرطوب، کولر‌های آبی می‌توانند دما مطلوب بین ٢١ تا ٢٥ درجه سانتیگراد را در بیشتر ایام در این مناطق تامین نمایند.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در ادامه تاکید کرد: کولر آبی با توجه به میزان مصرف، به عنوان وسیله سرمایشی مناسب برای مناطق عادی است. میزان مصرف برق ماهیانه یک کولر آبی حدود ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت است که این میزان مصرف به همراه مصرف سایر تجهیزات از جمله روشنایی و وسایل برقی منزل که مجموعا حدود ١٥٠ تا ١٨٠ کیلووات ساعت را شامل می‌شود، مصرف برق ماهیانه در ماه‌های گرم سال را به دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت که همان الگوی مصرف مناطق عادی است می‌رساند.

به گفته یاقوتی الگوی مصرف مناطق عادی نیز ٣٠٠ کیلووات است که بیش از ٧٥ درصد جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یعنی ٧٥ درصد جامعه کمتر از این مقدار استفاده می‌کنند؛ در واقع مؤلفه مصرف کولر آبی در ماه‌های گرم سال بین ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت از مجموع ٣٠٠ کیلووات ساعت را به خود اختصاص می‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به این که یک قبض معمول برای زیر الگوی مصرف طوری طراحی شده که متناسب با درآمد و ویژگی اقتصادی کسانی که این الگو را رعایت می‌کنند باشد، خاطرنشان ساخت: این قبض معمولاً در یک ماه ٣٥ هزار تا ٣٧ هزار تومان می‌شود و از آنجایی که قبض‌های ما هر دو ماه یکبار صادر می‌شود، به طور متوسط در تابستان حدود ٧٠ هزار تومان و به همراه ارزش افزوده و سایر مؤلفه‌های موجود حدود ٨٠ هزار تومان پیش بینی می‌شود.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در عین حال تاکید کرد: با همه این اوصاف اگر مشترکی از کولر گازی استفاده کند معمولاً مصرف سرمایش آن حدود ٦ تا ٧ برابر این مقدار می‌شود و با توجه به ویژگی خاص کولر گازی که به صورت نقطه‌ای خنک می‌کند، حداقل ٨٠٠ کیلووات ساعت صرفاً برای مصرف سرمایشی در یک خانه معمولی استفاده می‌شود که با توجه به مصرف سایر تجهیزات برقی، متوسط مصرف ماهیانه قریب ٩٠٠ تا ١٠٠٠ کیلووات ساعت خواهد شد که بیش از ٣ برابر مصرف مشترکی با همان ویژگی‌ها و همان تجهیزات خانگی است که به جای کولر گازی از کولر آبی استفاده می‌کند. وی در عین حال تصریح کرد: این مقدار مصرف موجب افزایش پلکانی تعرفه برق مصرفی می‌شود، یعنی وقتی که در پله‌های بیش از الگو قرار می‌گیرد به صورت نمایی نرخ برق زیاد می‌شود. در واقع در دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت هر کیلووات ساعت به طور متوسط ١٢٠ تومان در قبوض برق مشترکان محاسبه می‌شود، اما در دامنه ٩٠٠ یا ١٠٠٠ کیلووات ساعت، مشترک باید به ازای هر کیلووات ساعت ١٠٠٠ تومان یعنی حدود ٨ برابر بیشتر هزینه برق را بپردازد، بنابراین مصرف ٣ برابر و افزایش نرخ ٨ برابری سبب افزایش ٢٤ برابر قبض برق مشترکانی که کولر گازی استفاده می‌کنند خواهد شد. به عبارتی قبض برق این مشترکان در دوره ٢ ماه بیش از ٢ میلیون تومان می‌شود.

یاقوتی در پایان تاکید کرد: قبض برق مشترکی که در تابستان از کولر گازی استفاده می‌کند بالا ٢ میلیون تومان پیش بینی می‌شود در حالی که امکان استفاده از کولر آبی و هزینه به مراتب کمتر برای تمام مشترکان در مناطق عادی وجود دارد.

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود! (+عکس)
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • نامه جالب یک پدر برای خانواده اش درباره استفاده از کولر!
  • بهترین گاز برای کولرهای گازی چیست؟