Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-27@13:54:08 GMT

شناسایی ناهنجاری‌هایی در ام.آر.آی مغز بیماران کرونایی

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۹۸۹۸

محققان طی این مطالعه بیماران بخش مراقبت‌های ویژه را که مبتلا به بیماری کووید-۱۹ بودند و دارای علائم عصبی بودند را بررسی و اسکن ام.آر.آی مغز آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و متوجه ناهنجاری‌هایی در ام.آر.آی ۴۴ درصد از بیماران شدند.

دکتر "سدات جی کندمیرلی" (Sedat G. Kandemirli) از بیمارستان دانشگاه آیووا و چند محقق دیگر از کلینیک‌های شهر آیووا طی این مطالعه به بررسی ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آر.آی ۲۳۵ بیمار مبتلا به بیماری کووید-۱۹ که به دلیل بیماری به ذات الریه نیز مبتلا شده بودند و در بخش بخش مراقبت‌های ویژه بستری بودند پرداختند. محققان ام.آر.آی بیماران مبتلا به بیماری کووید-۱۹ هشت بیمارستان را طی بازه زمانی بین ۱ مارس و ۱۸ آوریل مورد بررسی قرار دادند.

آنها دریافتند که ۵۰ نفر از بیماران (۲۱ درصد) علائم عصبی دارند. ام.آر.آی مغز در ۵۴ درصد از ۵۰ بیمار مبتلا به علائم عصبی انجام شد. از این تعداد محققان شاهد ناهنجاری‌هایی در ام.آر.آی ۴۴ درصد (۱۲ نفر از ۲۷ بیمار) بیماران شدند. آنها شاهد ناهنجاری سیگنال قشر" FLAIR "در ۱۰ نفر از ۲۷ بیمار (۳۷ درصد) بودند.

در سه بیمار ناهنجاری سیگنال ماده سفید عمیق و زیرقشری در تصاویرقشر FLAIR وجود داشت. محققان مایع مغزی نخاعی از ۵ نفر از ۱۰ بیمار مبتلا به ناهنجاری‌های سیگنال قشر را گرفته و مورد بررسی قرار دادند. پروتئین کلی (total protein) در چهار بیمار بالا بود. در هر پنج نمونه، جواب آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز رونویسی معکوس کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-۲) منفی بود.

دانشمندان خاطرنشان کردند: این مطالعه ممکن است به افزایش آگاهی درباره درگیری عصبی احتمالی کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در بیماران بخش مراقبت‌های ویژه و بیمارانی که با وجود بهبود یافتن تنفسشان نمی‌توان لوله تراشه را برای آنها برداشت، کمک کند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: مغز بیمارستان ناهنجاری ام آر آی بیمارستان مغز ناهنجاری بیماران ام آر آی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۹۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند

خارش پوست یکی از علائمی است که ممکن است در بسیاری از بیماری‌های مختلف بروز کند.

به گزارش ایسنا، خارش یکی از علائم شایع عارضه‌های پوستی است.

در این مطلب به نقل از بی بی سی، به چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد، می‌پردازیم:

۱. برآورد تقریبی نشان می‌دهد که ما حدود ۹۷ بار در روز خودمان را می‌خارانیم.

۲. احساس خارش بر اثر تماس با حشرات و گیاهان به دلیل سمومی است که بر پوست ما به‌جا می‌گذارند. مواد سمی باعث آزاد شدن هیستامین‌ها در بدن می‌شوند که نوعی واکنش ایمنی بدن است. در این واکنش بافت‌های عصبی پیام‌های احساس خارش را به مغز ما می‌فرستند.

۳. احساس خارش، شبکه عصبی ویژه خود را دارد. تاکنون تصور می‌شد احساس خارش و درد، مسیرهای دریافت یکسانی دارند اما در سال ۱۹۹۷ مشخص شد احساس خارش، بافت‌های عصبی ویژه‌ خود را دارد.

۴. پیام‌های خارش بسیار به کندی منتقل می‌شوند. بافت‌های عصبی سرعت‌های گوناگونی دارند. پیام‌های لمس با سرعتی حدود ۳۰۰ کیلومتر ‌در ‌ثانیه انتقال پیدا می‌کنند. «درد ناگهانی» (برای مثال وقتی به‌طور اتفاقی دست روی شعله گاز قرار می‌گیرد)‌ با سرعتی حدود ۱۳۰ کیلومتر در ساعت منتقل می‌شود. احساس خارش با سرعتی حدود سه کیلومتر در ساعت انتقال پیدا می‌کند که کمی آهسته‌تر از سرعت راه‌ رفتن انسان است.

۵. احساس خارش مانند خمیازه کشیدن مسری است. دانشمندان با نمایش فیلم موش‌هایی که خود را می‌خارانند به گروه دیگری از موش‌ها به این موضوع پی‌بردند. پس از نمایش فیلم، موش‌های تماشاگر هم شروع به خاراندن خود کردند.

۶. احساس مسری خارش بخش کوچکی از مغز به نام هسته سوپراکیاسماتیک (بخش قدامی هیپوتالاموس) را فعال می‌کند. عصب‌شناسان هنوز به‌ طور دقیق عملکرد این بخش از مغز را در چگونگی مشاهده و تکرار عمل خاراندن درنیافته‌اند.

۷. خاراندن بهترین راه برای خلاص شدن از مهاجمان خارش‌آور است. خاراندن، به دور کردن حشرات موذی یا دفع اثر گیاهان سمی کمک می‌کند. همچنین باعث گشادی رگ‌های خونی و در نتیجه جریان بیشتر گلبول‌های سفید و پلاسمای خون برای از بین بردن اثرات سمی می‌شود. به همین دلیل است که با خاراندن، پوست سرخ و لکه‌لکه می‌شود.

۸. خاراندن احساس خوشایندی است چون باعث ترشح سروتونین در مغز می‌شود.

۹. خوشایندترین نقطه برای خاراندن در بدن مچ پاست. پژوهش‌ها این موضوع را نشان داده است.

۱۰. هرچه بیشتر خود را بخارانید احساس خارش بیشتر می‌شود. خاراندن پوست باعث آزاد شدن هیستامین بیشتر می‌شود و پیام‌های خارش بیشتری به مغز فرستاده می‌شود. اگر این کار را ادامه دهید باعث آسیب دیدن پوست و ایجاد زخم و عفونت می‌شوید.

۱۱. در بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس (صدفک) یا اگزما (درماتیت) چرخه خارش آزاردهنده می‌شود. در چنین مواردی آنتی‌هیستامین‌ تجویز می‌شود تا اثرات هیستامین را خنثی کند و احساس خارش را کاهش دهد.

۱۲. پژوهش‌ نشان داده است که خارش مداوم و مزمن به اندازه درد مزمن ناتوان‌کننده است. خارش مزمن از اثرات جانبی بیماری‌های گوناگونی مانند بیماری‌های کبدی و لنفوم است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • شناسايي ودستگيري دو شکارچی غير مجاز در شهرستان رودان 
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • شناسایی ساختمان‌های ناایمن کرمانشاه در مرحله مدارس و ساختمان‌های آموزشی