Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری به نقل از ایسنا، مدیرکل شیلات گیلان گفت: در حال حاضر ۵۵ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در استان گیلان فعال هستند که از این تعداد، ۱۲ مزرعه با ظرفیت اسمی ۲۴ تن در قالب «مشاغل خانگی» فعالیت دارند.

«عظیم مدبری» افزود: مساحت کل این مزارع ۱۴/۱ هکتار و مساحت مفید مزارع برای پرورش ماهیان خاویاری ۷ هکتار است که با راه‌اندازی این  مزارع برای ۲۴۰ نفر به شکل مستقیم و برای ۷۲۰ نفر به شکل غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شهرستان‌های رودسر، آستارا، رشت و تالش پیشتازان پرورش ماهیان خاویاری در استان هستند.

مدبری در ادامه از احداث ۵ مزرعه جدید در سطح استان خبر داد و یادآور شد: کشورهای فرانسه، روسیه، جمهوری آذربایجان، عربستان و چین از مهم‌ترین بازارهای هدف خاویار استحصال شده در گیلان هستند.

وی افزود: در سال گذشته هر کیلو خاویار پرورشی استحصال شده به قیمت کیلویی ۱۰۰ میلیون ریال در بازار داخلی معامله شد. همچنین میانگین فروش گوشت اینگونه ماهیان نیز در همین بازار به مبلغ کیلویی ۷۵۰ هزار ریال عرضه شد.

تالشِ،قطب پرورش ماهیان خاویاری شمال

رئیس اداره شیلات تالش هم اظهار کرد: نخستین مزرعه پرورش ماهیان خاویاری کشور پس از قم در سال ۱۳۸۰ در شهرستان تالش افتتاح شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

«سهراب سلطانی» افزود: اکنون این شهرستان با ۷ مزرعه فعال از قطب‌های تولید ماهیان خاویاری در شمال کشور است و مساحت مفید این مزارع ۶۶۸۰ متر مربع است که برای ۹۲ نفر به شکل مستقیم شغل ایجاد کرده‌است.

وی منطقه کرگانرود را از مناطق مستعد شهرستان برای پرورش ماهیان خاویاری برشمرد و گفت: در سال «جهش تولید» ۵ سایت جدید در این شهرستان در حال احداث است که تحقق این مهم، نقش عظیمی را در تصاحب بازارهای بین المللی ایفا خواهد کرد.

سلطانی با اشاره به ۴۱۳.۲ تن ماهیان خاویار زنده موجود در مزارع شهرستان تصریح کرد: در سال ۱۳۹۸، بالغ بر ۷۵ تن گوشت و ۱.۸۱ تن خاویار در مزارع شهرستان استحصال شد.

وی در پایان به افزایش ظرفیت تولید با بهره برداری از مزارع جدید اشاره کرد و گفت: پس از بهره برداری، در مجموع، ۵۱۰ تن گوشت و ۲۲۰۰ کیلوگرم خاویار به تولید شهرستان افزوده خواهد شد.

تلاش برای ارتقای کیفیت و سورتینگ برندهای آستارا

رئیس اداره شیلات شهرستان مرزی بندر آستارا هم تصریح کرد: روستای ساحلی قره سو در بخش لوندویل، از توابع شهرستان مرزی بندر آستارا در غرب استان گیلان است که با دارا بودن ۳ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری، از مستعدترین مناطق تولید گونه های مختلف خاویار در کشور است.

«صادق خاصی پور» ادامه داد: نخستین مزرعه پرورش ماهی خاویار در سال ۱۳۸۸ در این روستا احداث شد و اکنون این شهرستان با ۳ مزرعه، از مناطق پیشتاز در شمال کشور است.

وی گفت: گونه های خاویاری از قبیل فیل ماهی، قره برون، اوزون برون، چالباش، سیبری و شیپ در مزارع آستارا استحصال و به بازار مصرف داخلی و خارجی ارسال می‌شود.

خاصی پور ارتقای کیفیت تولید خاویار و سورتینگ مدرن برندهای «آستارا» را از برنامه‌های در دست اقدام مدیران این مزارع عنوان کرد.

وی بیان کرد: در تلاش هستیم تا در سال «جهش تولید»، علاوه بر عرضه گسترده محصولات به بازار داخلی، بخشی از نیاز کشورهای خارجی، از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس را تأمین کنیم.

کشف جدید محققان داخلی در استحصال خاویار

رئیس مؤسسه تاس‌ماهیان دریای خزر نیز اظهار کرد: برای اولین بار در ایران استحصال خاویار به روش زنده از مولدین تاس‌ماهی «شیپ» در این مؤسسه انجام شد.

«علیرضا شناور» توضیح داد: محققان مؤسسه تحقیقات بین‌المللی تاس‌ماهیان دریای خزر موفق شدند در قالب انجام طرح تحقیقاتی و در مقیاس آزمایشگاهی برای اولین بار در ایران از تخمک اووله شده تاس‌ماهی شیپ پرورشی خاویار دان تولید کنند.

وی بیان کرد: در این تحقیق از ۳ عدد تاس‌ماهی شیپ به روش ریزبرش مجرای تخمک بر و بدون کشتن ماهی تخمک استحصال شد و در حال حاضر استحصال خاویار از ماهیان خاویاری به دلیل پیوند محکم تخمک‌ها با پرده تخمدانی از طریق کشتن مولدین و حذف یکباره آنها از چرخه حیات صورت می‌پذیرد.

رئیس مؤسسه تاس‌ماهیان دریای خزر اضافه کرد: با انجام این تحقیق گام‌های اولیه در خصوص عدم کشتن مولدین ماهیان خاویاری برای استحصال خاویار برداشته شده و مطالعات تکمیلی ادامه دارد.

وی افزود: پس از انجام آزمایش‌های کیفی و ماندگاری خاویار تولید شده، دانش فنی کشف شده قابل ارائه به صنعت و تجاری‌سازی خواهد بود.

کد خبر 512375 برچسب‌ها ماهی شیلات خاویار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ماهی شیلات خاویار پرورش ماهیان خاویاری مزرعه پرورش ماهی استحصال خاویار استحصال شد تاس ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۶۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، کبری توکلی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به خسارت به مزارع گندم به سبب تداوم خشکسالی و کاهش بارش باران اظهار داشت: به علت خشکسالی و عدم بارندگی در فصل کشت همه سطوح بیمه شده گندم دیم به میزان ۱۴۰ هزار هکتار خسارت دیده است.

وی خسارات به سطوح گندم آبی را مورد اشاره قرار داده و بیان کرد: از ۱۸ هزار هکتار مزارع گندم آبی استان بوشهر به سبب کاهش بارش باران در فصل کشت حدود ۴ هزار هکتار آن خسارت دیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر پرداخت غرامت خسارت به مزارع گندم را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: بر اساس مناطق کشت شده و ظرفیت تولید و نوع طرح بیمه‌ای غرامت خسارت از یک تا ۳ میلیون تومان در هر هکتار مزارع گندم به کشاورزان پرداخت می‌شود.

کاهش ۷۰ درصدی برداشت

توکلی از برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این میزان گندم تحویل مراکز خرید شده که شامل گندم معمولی و بذر گندم است.

وی با بیان اینکه برداشت گندم تا خرداد ماه ادامه دارد تصریح کرد: پیش‌بینی تولید ۴۰ هزار تن محصول گندم از مزارع استان بوشهر شده که نسبت به تولید ۱۲۵ هزار تنی سال قبل کاهش بیش از ۷۰ درصد کاهش دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از خرید گندم توسط ۱۴ مرکز خرید اداره غله و خدمات بازرگانی و مرکز خرید با مشارکت سازمان تعاون روستایی استان بوشهر خبر داد.

کد خبر 6090811

دیگر خبرها

  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • افزایش سهم ایران از بازارهای جهانی با تقویت صادرات سفال
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود