Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت اظهار کرد: از عرصه‌های مبارزه شده ۲۳ هکتار در شهرستان بجنورد و ۲۶۵ هکتار نیز در شهرستان‌های راز و جرگلان و مانه و سملقان بوده است.

محمد رضایی افزود: هم‌اکنون آلودگی ملخ‌ها در مرحله پوره است که مبارزه با این آفت در این مرحله آسان‌تر و کم هزینه‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در عرصه‌هایی که مبارزه شیمیایی می‌شود پرچم‌های قرمزی به منظور هشدار به دامداران نصب می‌شود،  دامداران باید از چرای دام در این مناطق خودداری کرده و دست کم به مدت یکماه پس از سمپاشی دام خود را وارد این مناطق نکنند.

رضایی اظهار کرد: در برخی از عرصه‌های طبیعی شهرستان‌های شیروان و فاروج نیز آلودگی ملخ صحرایی شناسایی شده اما هنوز به حد مبارزه نرسیده است.

وی خواستار تخصیص اعتبار مورد نیاز برای مبارزه با ملخ در عرصه‌های طبیعی استان شد و افزود: اگر ملخ از حالت پورگی خارج و به مرحله پرواز برسد، مبارزه با آن بسیار سخت و هزینه بر خواهد شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ملخ‌های مولد ابتدا در عرصه‌های طبیعی تخم گذاری و تکثیر شده و پس از ازدیاد جمعیت وارد حوزه کشاورزی شده و ضرر و زیان زیادی را به این عرصه‌ها وارد می‌آورند.

رضایی اضافه کرد: ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با آفت ملخ در مراتع خراسان شمالی مورد نیاز است، کانون‌های آلودگی در عرصه‌های استان شناسایی شده است که با توجه شرایط آب و هوایی، امسال زمینه رشد و تکثیر جمعیت این آفت وجود دارد.

وی عمده کانون‌های ملخ این استان در سال گذشته را مربوط به شهرستان‌های شیروان، فاروج و بجنورد عنوان کرد وافزود: به دلیل مهاجرت ملخ از خاک ترکمنستان برخی کانون‌های ملخ نیز در شهرستان‌های مانه و سملقان و راز و جرگلان ایجاد شده بود.

رضایی اظهار کرد: کانون‌های ملخ هر سال متغیر است، ملخ‌های مراکشی، بومی استان هستند و به عنوان آفت عمومی باید توسط دولت با آنها مبارزه شود.

وی گفت: کانون‌های ملخ در مراتع استان به علت شرایط خاص آب و هوایی و بارش‌های مناسب شکل گرفته که با توجه به وفور تغذیه، اگر مبارزه با آن به صورت جدی انجام نشود، حالت طغیانی و تهاجمی به خود خواهد گرفت.

رضایی افزود: کشاورزان و دامداران به محض مشاهده ملخ با تراکم بالا در اماکن نسبت به اطلاع‌رسانی به مراکز خدمات جهاد کشاورزی مربوطه اقدام کنند.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار و مابقی باغ است.

آماده‌باش سیستان و بلوچستان برای مقابله با ملخ‌ صحرایی کمین ملخ‌ها در مزارع جنوب کشور | اردک‌های چینی به شکار ملخ‌ها می‌روند کد خبر 512429 برچسب‌ها استان خراسان شمالی کشاورزی آفت‌کش‌ها

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان خراسان شمالی کشاورزی آفت کش ها کانون های ملخ خراسان شمالی ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۷۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بارش‌های سنگین به کشاورزان و دامداران

علی چاله‌چاله رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : با توجه به هشدار‌های هواشناسی در خصوص وقوع بارش‌های سنگین از تاریخ ۱۰ اردیبهشت تا ۱۵ اردیبهشت ماه که هسته اصلی بارش‌ها از چهارشنبه تا شنبه خواهد بود، از کشاورزان استان تقاضا می‌شود تمهیدات لازم را جهت مراقبت از زمین‌های کشاورزی، باغات و دام‌های خود بکار گیرند.

علی چاله‌چاله افزود: کشاورزان برای جلوگیری از خسارت احتمالی باید آبیاری مزارع را در مناطق دربرگیرنده بارندگی ها، بویژه در مزارع غلات جهت جلوگیری از خوابیدگی مزارع، بیماری‌های قارچی و زنگ گندم به تاخیر بیندازند.

وی اضافه کرد: بهره برداران از سمپاشی مزارع و باغات خود طی این بازه زمانی اجتناب کرده و نسبت به پاکسازی مسیر آب مزارع و باغات و کانال‌ها اقدام کنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: کنترل رطوبت انبار‌ها جهت جلوگیری از بیماری‌های قارچی، بسته نگه داشتن دریچه گلخانه‌ها در هنگام کاهش دما و بارش‌ها و پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه‌های ورودی و خروجی آب استخر‌ها نیز باید در اولویت قرار گیرد.

چاله‌چاله با بیان اینکه لازم است دامداران و عشایر استان نیز طی این مدت از عبور دام‌ها در ارتفاعات اجتناب کرده و دام ها، علوفه و خوراک دام و طیور را به اماکن سرپوشیده منتقل کنند یادآور شد: زنبور داران نیز تمهیدات لازم را جهت مراقبت از کندو‌ها در زمان بارندگی‌ها اعمال کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • رفع کمبودهای حوزه آب برای توسعه صنعت و کشاورزی خراسان شمالی
  • صدور هشدار زرد هواشناسی در خراسان شمالی
  • هشدار هواشناسی سطح زرد در خراسان شمالی صادر شد
  • فرش قرمز خراسان شمالی برای سرمایه گذاری
  • سمپاشی دقیق‌تر و کم هزینه‌تر با پهپاد کشاورزی ایران ساخت
  • دستگیری کلاهبردار دارای اعلان قرمز پلیس بین‌الملل در بجنورد
  • صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بارش‌های سنگین به کشاورزان و دامداران
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی
  • بازداشت کلاهبردار دارای اعلان قرمز پلیس اینترپل در خراسان شمالی