Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل دینی گفت: ماه رمضان مهمانی عام الهی است که تمام مؤمنان و حتی معذورین از روزه همگی به آن دعوت شده‌اند اما حج، مهمانی خاص خداست که هر ساله شامل جمعی از مسلمانان خواهد شد. ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۵ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

حجت‌الاسلام حمیدرضا بصیری عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) و کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به فرازی از دعای ارزشمند ابوحمزۀ ثمالی گفت: در بخشی از این دعا این‌طور می‌خوانیم: «وَ أَنْعِمْ عَلَیْنَا مِنْ فَضْلِكَ وَ ارْزُقْنَا حَجَّ بَیْتِكَ وَ زِیَارَةَ قَبْرِ نَبِیِّكَ؛ خدایا از فضل خود بر ما نعمت بده و حج خانه‌ات و زیارت پیامبرت را روزی ما بگردان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چه حکمتی است که یکی از درخواست‌های مکرری که در دعاهای مختلف ماه رمضان به ما تعلیم داده شده؛ توفیق انجام حج و زیارت اهل‌بیت(ع) است؟ در دعای هرشب ماه رمضان می‌خوانیم؛ ... «أَنْ تَكْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِكَ الْحَرَامِ؛ خدایا من را از حاجیان خانه محترمت قرار ده»، یا در دعای ابوحمزه یکبار توفیق حج و زیارت را می‌خواهیم «وَ ارْزُقْنَا حَجَّ بَیْتِكَ وَ زِیَارَةَ قَبْرِ نَبِیِّكَ».

این کارشناس مسائل دینی اضافه کرد: در فراز دیگر توفیق هر ساله آن را طلب می‌کنیم: «اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی حَجَّ بَیْتِكَ الْحَرَامِ فِی عَامِی هَذَا وَ فِی كُلِّ عَامٍ  ... وَ زِیَارَةِ قَبْرِ نَبِیِّكَ صَلَوَاتُكَ عَلَیْهِ وَ آلِهِ» همچنین در عبارتی دیگر از خداوند متعال می‌خواهیم که خدایا ما را از آن سرزمین‌های شریف و توقفگاه‌های گرامی محروم نکن «وَ لا تُخْلِنِی مِنْ تِلْكَ الْمَوَاقِفِ الْكَرِیمَةِ وَ الْمَشَاهِدِ الشَّرِیفَةِ».

حجت‌الاسلام بصیری اظهار کرد: حقیقت این است که انجام حج و عمره و زیارت قبور اهل‌بیت علیهم‌السلام فراتر از محاسبات بشری ما منشأ اثر و تحول است. این حقیقت را باید از چنین دعاهای مکرری که در ماه مبارک رمضان برای توفیق حج و زیارت وارد شده است، به دست آورد.

«نکته دیگر آن است که ماه رمضان مهمانی عام الهی است که تمام مؤمنان و حتی معذورین از روزه همگی به آن دعوت شده‌اند اما حج مهمانی خاص الهی است که هر ساله شامل جمعی از مسلمانان خواهد شد. بنابراین کسانی که بتوانند از سفره عام الهی که در ماه خدا گسترده شده است بهره‌ای تمام کسب کنند؛ امید دعوت به ضیافت خاص الهی را که در خانه خدا پهن شده است، خواهند داشت.»

وی با بیان مطلب فوق گفت: نقش  ماه رمضان و شب قدر در توفیق دعوت به این ضیافت خاص، غیر قابل انکار است. چه زیبا گفته‌اند که: حج نه قسمت است و نه همت؛ بلکه حج، دعوت است. این ضیافت ویژه، بلافاصله از پایان ماه رمضان که آغاز ماه‌های حج است؛ آغاز می‌شود و به زیبایی، میانه دو عید فطر و قربان و قربان تا غدیر را پوشش می‌دهد.

حجت‌الاسلام بصیری با اشاره به فرازی دیگر از این دعا گفت: در بخشی دیگر از این دعا می‌خوانیم: «وَ لا تُسَلِّطْ عَلَیَّ مَنْ لا یَرْحَمُنِی؛ خدایا کسی که بر من رحم نمی‌کند، بر من مسلط نکن.» این دعا اشاره‌ای متین و مستحکم به ساختار حکومت و تئوری سلطه و سلطه‌پذیری در عرصه سیاسی و اجتماعی زندگی انسان دارد.

به گفته وی، اساس زندگی اجتماعی انسان مبتنی است بر اینکه افرادی بر دیگران حکومت و نظام اجتماعی آنها را تدبیر کنند اما هیچ مسلمانی نمی‌تواند نسبت به این مسئله و تعیین حاکمانی که مسلّط بر زندگی آنها هستند بی‌اعتنا بوده و آینده خود را به دست تقدیرها و سرنوشت‌های قهری قرار دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: گریز از سلطه‌گران نامهربان، تکلیف دینی است، اگرچه این اصل مهم، اصلی فطری یا غریزی است و چندان نیازی به سفارش ندارد اما گاهی تشخیص حاکمان مهرورز از حاکمان خودخواه مشکل و یا دیرهنگام است.

این کارشناس مسائل دینی گفت: در برخی مقاطع و مراحل زندگی، فهم معنای رحمت و مهربانی برای بعضی افراد سخت است. بدین خاطر، گاه جامعه، عدالت علوی را تاب نیاورده و آن را تجلی خشونت، سختگیری یا نامهربانی می‌داند و بذل و بخشش مزدورانه معاویه‌ای را عین مهربانی تلقی می‌کند.

حجت‌الاسلام بصیری افزود: اشتباه در این دو امر مهم ما را وا می‌دارد تا در کنار توجه به معیارهای قدرت و اقتدار و نیز بصیرت‌بخشی به انتخاب‌های سیاسی و اجتماعی، دست به دامن پروردگار شویم تا او از خزانه علمش ما را به دوری از سلطه‌پذیری سلطه‌گران نامهربان و بی‌رحم هدایت کند؛ چنانکه امام سجاد علیه‌السلام این همه را، در قالب دعای «وَ لا تُسَلِّطْ عَلَیَّ مَنْ لا یَرْحَمُنِی» بیان کرده است.

قرض به خدا با سود 10 برابرشرحی بر حدیث منزلت/ فتنه‌ای که سامری‌های امت نبوی آفریدند + فیلم

انتهای پیام/

R1410/P/S4,37/CT3 واژه های کاربردی مرتبط ماه مبارک رمضان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان ماه مبارک رمضان کارشناس مسائل دینی حجت الاسلام ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۸۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع فرش درخراسان‌شمالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ مجید الهی راد گفت: : ۴۵۰ نفر از زنان سرپرست خانوار زیرپوشش این نهاد در حوزه صنایع دستی از جمله بافت فرش فعالیت دارند .
وی همچنین با بیان اینکه خرید به قیمت روز از مددجویان خریداری می شود، .افزود: ۷۰ بافنده فرش زیر پوشش این نهاد حمایتی بیمه هستند.
به گفنه الهی راد درآمد ناخالص حاصل از هر مترمربع فرش برای بافندگان بین ۳ تا 5 میلیون تومان است.
رئیس اتاق بازرگانی بجنورد در آماری اعلام کرد: در خراسان شمالی ۲۶ هزار بافنده فرش فعالیت دارند که به‌نوعی سه درصد جمعیت استان را شامل می‌شوند.
از این تعداد بافنده پنج هزار بافنده فرش ترکمن هستند.

دیگر خبرها

  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • تولید ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع فرش درخراسان‌شمالی
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است
  • ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین
  • پخش زنده دعای ندبه و کمیل خارج از ایران ادامه خواهد داشت
  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل