Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@05:11:59 GMT

علی‌اصغر خانی: مجلس دهم در پازل دولت بازی کرد

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۷۸۱۳۱

علی‌اصغر خانی: مجلس دهم در پازل دولت بازی کرد

خبرگزاری فارس: میزگرد بررسی کارنامه مجلس دهم و اولویت‌های مجلس یازدهم در خبرگزاری فارس با حضور ۶ منتخب مردم در مجلس یازدهم ـ سارا فلاحی منتخب مردم ایلام، عباس جهانگیرزاده، منتخب مردم پارس آباد، علی حدادی منتخب مردم ساوجبلاغ، علی اصغر خانی منتخب مردم شاهرود، احمد راستینه منتخب مردم شهرکرد و علیرضا نظری منتخب مردم خمین ـ برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میز گرد، علی‌اصغر خانی منتخب مردم شاهرود طی سخنانی اظهار داشت: در قضیه سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی نباید فقط دولت را متهم کرد بلکه قصور بیشتر از آن مجلس است این در حالی است که همین دولت توسط مجل شکل گرفته و وزرای مختلفی که در سیاست‌گذاری ارزی نقش دارند با رأی اعتماد مجلس بر مسند مدیریتی نشسته‌اند و عملاً شاکله دولت در خود مجلس بسته می‌شود.

**برخی مواقع مجلس به بعضی وزرای ضعیف و آلوده رأی داد

وی افزود: اگر مجلس ما قوی بود و توانمندی بالایی داشته و نمایندگان آن وکیل واقعی مردم بودند، عملاً خروجی آن به نفع مردم و کشور بود، ولی این ارز ۴۲۰۰ تومانی نشان داد که فساد و تخلف زیادی در پشت آن وجود دارد.

منتخب مردم شاهرود در مجلس یازدهم تصریح کرد: مجلس وقتی بنا دارد که به وزیر قوی رأی دهد باید به توانمندی و مدیریت وی نگاه کند چرا که اگر این وضع مطلوب باشد خود او هم نظارت لازم را خواهد داشت و وقتی وزیری جیب خود و اطرافیانش را نگاه نکند عملاً به نفع مردم و کشور عمل خواهد کرد.

خانی گفت: متأسفانه برخی مواقع مجلس به بعضی وزرای ضعیف و آلوده رأی داده‌اند و حتی برخی از آن‌ها ۱۲ تا ۱۳ شرکت بزرگ داشته و توان مدیریت آن را ندارد چه برسد به وزارتخانه‌اش؛ میزان قصور دولت و مجلس درباره ارز‌های ۴۲۰۰ تومانی یکسان است و اگر بناست که مقصر انحراف در سیاست‌های پولی و ارزی را در دلار ۴۲۰۰ تومانی پیدا کنیم و باید بدانیم که قوه مجریه و مقننه هر دو قصور داشته‌اند چرا که پیگیری این سیاست منجر به حراج ارز‌های کشورمان شد که اتفاقاً در قضیه توزیع حجم زیادی سکه و طلا هم این سیاست غلط تکرار شد.

**مدیران پاکدست منجر به ارتقاء کل کشور می‌شوند

وی افزود: وزیر اقتصاد، وزیر نفت و در مجموع تیم اقتصادی دولت که از مجلس دهم رأی اعتماد گرفتند باید پاسخگوی انحراف در سیاست توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی باشند این در حالی است که برخی از این وزرا حتی رأی بالایی گرفتند؛ مردم، چون دست‌شان به دولتمردان نمی‌رسد نماینده مجلس را می‌بینند و از او می‌خواهند که وکیل‌شان بوده و از حق‌شان دفاع کنند، اما ما شاهد آن هستیم که خیلی از نماینده‌ها به وظایف‌شان عمل نکرده و از ابزار‌های نظارتی استفاده نکرده‌اند. مجلس باید قبل از بکارگیری ابزار‌های نظارتی دقت لازم را داشته باشد که وزیر توانمند را انتخاب کند. ولی اگر امروز مشاهده می‌کنیم که وزرا، استانداران، فرمانداران و مدیران‌کل ضعیف هستند بخشی از این قصور به مجلس بازمی‌گردد در حالی که اگر این افراد مدیرانی پاکدست باشند، منجر به ارتقاء کل کشور خواهد شد.

منتخب مردم شاهرود در مجلس یازدهم اظهار داشت: وقتی مجلس رأی اعتماد به وزیر کشور می‌دهد یعنی به او اختیار تام داده که استاندار و فرماندار انتخاب کند، ولی اگر آن وزیر فردی ضعیف باشد عملاً شاهد بکارگیری استاندار و فرمانداران ضعیف خواهیم بود.

** ارز ۴۲۰۰؛ تومانی بخشی از انحراف در سیاست‌های پولی کشور

وی خاطرنشان کرد: اعمال سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی اشتباه مشهودی از سوی دولت بود و عملا از همان زمانی که آقای جهانگیری این موضوع را اعلام کردند انحراف در سیاست‌های پولی کشور ایجاد شد چرا که به جای آنکه کالای اساسی وارد کشورمان شود کالا‌های لوکس وارد شد و شاهد آن بودیم که فرد، افراد و یا شرکت‌هایی که دارای لابی بیشتر و رانت بیشتری بودند توانستند ارز بیشتری را دریافت کنند و عملاً واردات کالای اساسی در رتبه‌های دوم و یا سوم واردات قرار گرفت.

خانی تصریح کرد: با آنکه نمی‌خواهم بگویم ارز ۴۲۰۰ تومانی منجر به خیانت بزرگی در کشور شد، ولی انحراف مدیریتی بسیار سنگینی در کشور شد که متأسفانه آثار این تصمیم عجولانه و بی‌حساب و کتاب هنوز بر پیکره اقتصادی کشورمان وجود دارد.

** برای اصلاح جامعه باید از مجلس یازدهم شروع کنیم

منتخب مردم شاهرود در مجلس یازدهم درباره انتقاد افکار عمومی از حقو‌ق‌های نجومی اظهار داشت: برای آنکه مانع از اتفاقات مختلفی مانند ارز ۴۲۰۰ تومانی و حقوق نجومی در جامعه شویم باید در مجلس یازدهم از خود نمایندگان شروع کنیم و به جامعه الگو دهیم و بگوییم که ما از خود شروع کردیم تا بتوانیم در جامعه عملکرد قوی داشته باشیم.

وی افزود: با دستمال کثیف نمی‌توان شیشه را پاک کرد و اگر این کار را بکنیم شیشه کثیف‌تر خواهد شد، اشکال اساسی آن است که نمی‌توانیم کشور را درست کنیم به دلیل عدم شفافیت و صداقت است این در حالی است که سنگاپور و با وسعت بسیار کم که از جمهوری اسلامی هم بسیار عقب‌تر بود هم اکنون به پیشرفت بسیار زیادی رسیده است چرا که خودشان اقدام کردند و از خودشان شروع کردند که بی‌عدالتی، تبعیض و فاصله طبقاتی و حقوق‌های نجومی در آنجا نباشد. این در حالی است که متأسفانه ما شاهد بروز این اتفاقات در کشورمان هستیم و برخی خانوار‌ها حتی فقط با یارانه زندگی‌شان را می‌گذراند و برخی نجومی‌بگیران با حقوق‌های ۵۰ یا ۶۰ میلیونی می‌گیرند.

**قومیت‌گرایی و قبیله‌گرایی و پارتی‌بازی بیداد می‌کند

خانی گفت‌: متأسفانه نقض قانون منجر به دریافت چنین حقوقی شده است و عملا سیستم دست بازی برای این مدیر قائل شده که او بتواند حقوق آنچنانی بگیرد؛ لذا وقتی مجلس مصوب می‌کند که مدیر و مسؤولی بتواند حقوق ۴۰، ۵۰ میلیونی دریافت کند نشان‌دهنده اشکال اساسی در مجلس است.

وی اظهار داشت: برخی دولت‌های گذشته در نگرش و ایجاد فاصله طبقاتی مقصر بوده‌اند و باید پاسخگو باشند و آن‌ها مقصر اصلی این فاصله هستند و مردم را درجه یک، دو، سه و چهار کرده‌اند.

پاکدستی و سالم بودن و توانایی و فعالیت بیشتر مسؤول از مدرک تحصیلی او مهمتر است که متأسفانه این ویژگی‌ها در خیلی از مراکز دولتی خریدار ندارد و قومی بودن و قبیله‌گرایی و پارتی‌بازی در کشورمان بیداد می‌کند.

**مجلس یازدهم عملیاتی و کاری‌ترین مجلس بعد از انقلاب خواهد بود

وی تصریح کرد‌: وقتی مجلس یازدهم می‌بیند که مدیر، مسؤول، وزیر و استانداری که در جایگاهش حضور دارد دارای ویژگی‌های برتر مدیریتی نیست، و آن صندلی حقش نیست باید بلافاصله اقدام نظارتی کند. در حالی که مجلس قدرت بسیار فراوانی دارد و می‌تواند از رئیس‌جمهور و وزرا در مورد مدیران محلی هم سوال کند.

خانی گفت: یکی از اجراییترین مجالس بعد از انقلاب مربوط به مجلس یازدهم است و اگر این مجلس قوی و چابک باشد می‌تواند منجر به شکل‌گیری یک دولت قوی شود، ولی اگر نمایندگان از خود شروع کرده و مجلسی که به وظایفش به خوبی رسیدگی می‌کند را شکل دهد می‌تواند منجر به تحرک دیگر بخش‌ها شود.

وی افزود: الگوی خوب بودن برای مملکت ما سالم بودن و پاک بودن است و راهکار آن است که همه مدیران، مسؤولین به وظایف‌شان به خوبی رسیدگی کنند.

**مجلس باید برای انتخاب وزرا خیلی وقت بگذارد

منتخب مردم شاهرود در مجلس یازدهم تصریح کرد: حقوق‌های نجومی مربوط به چند سال پیش است که انحراف در یک قانون منجر به بروز چنین اتفاقی شده است. این در حالی است که این تخلف با رسانه‌ای شدن مشخص شد در حالی که خیلی از اتفاقات در کشور رسانه‌ای نشده که ضعف و ناهنجاری و فساد آن مشخص شود.

وی افزود: مجلس باید برای انتخاب وزرا خیلی وقت بگذارد در حالی که این اتفاق رخ نمی‌دهد؛ برای تصویب بودجه‌ای که صفر تا صد زندگی مردم و دخل و خرج کشور باید خیلی وقت گذاشت، ولی نمایندگان خیلی وقت برای آن نمی‌گذارند در حالی که مردم برای خرید کفش و کت و شلوار وقت زیاد می‌گذارند. در حالی که وقتی می‌خواهند سکان یک وزارتخانه بزرگ و اجرایی کشور را به یک وزیر وقت لازم گذاشته نمی‌شود.

** انتخاب مجدد فقط یک ششم نمایندگان مجلس دهم یعنی قبول نداشتن آن مجلس از سوی مردم

خانی گفت: پیام بسیار بزرگ و معنی‌دار مردم به مجلس دهم آن بود که فقط ۵۵ نفر از آنان به مجلس یازدهم راه پیدا کردند که نشانگر آن است که فقط یک ششم نمایندگان قبلی به مجلس بعدی راه یافتند که این اتفاق در دوره‌های پیشین مجلس بی‌سابقه است ضمن اینکه رد صلاحیت‌های مجلس دهم هم بیش از مجالس قبلی بوده است که معنایش آن است که مردم به خیلی از آن‌ها گفتند که شما نماینده ما نیستید و حتی در برخی استان‌ها حتی یک نماینده مجلس دهم به مجلس یازدهم راه نیافت.

وی خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس یازدهم باید طوری عمل کنند که وقتی بعد از ۴ سال تلاش و فعالیت مردم به آن‌ها پدربیامرزی بگویند.

خانی درباره انتقاداتی که از هیات نظارت بر رفتار نمایندگان وجود دارد اظهار داشت: مواد و تبصره‌های مختلف هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان را مطالعه کردم که قانون بسیار محکم و قاطعی است. اما سوال آن است که فردی که می‌خواهد آن را اجرا کند چه کسی است؟ به همین دلیل استفاده از ابزار نظارتی توسط این هیأت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ لذا باید بکوشیم با تقویت این هیأت مانع از شکل‌گیری فساد و تخلفات در نمایندگان شویم.

**رئیس مجلس هیچ برتری نسبت به نمایندگان دیگر ندارد

وی افزود: اگر ابزار‌های نظارتی را قوی‌تر کنیم افرادی که در زندان‌ها حضور پیدا می‌کنند کمتر خواهد بود. این در حالی است که در برخی کشور‌ها فقط ۹ زندانی وجود دارد و حتی ۹۷ درصد مردم سنگاپور از قوه قضائیه‌شان رضایت دارند.

منتخب مردم شاهرود در مجلس یازدهم افزود: ما تعداد زیادی دستگاه نظارتی در کشور داریم که می‌توانم به سازمان بازرسی کل کشور، وزارت اطلاعات، دستگاه‌های امنیتی، اطلاعاتی، دیوان محاسبات و ... وجود دارد و تنها هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان وظیفه کنترل نماینده را بر عهده ندارد.

وی گفت: نماینده با نمایندگان دیگر یکسان هستند و هر دوی آن‌ها یک رأی دارند و حتی نماینده یک شهرستان با رئیس مجلس از نظر کیفیت رأی‌شان یکسان هستند و رئیس مجلس هیچ برتری نسبت به نمایندگان دیگر ندارد.

**مجلس دهم در پازل دولت بازی کرد

خانی تصریح کرد: همه آحاد مردم باید خودکنترلی داشته باشند، این در حالی است که در برخی از شعبات بانکی با وجود آنکه بالای سر کارمند بانک دوربین وجود دارد، اما تخلف و اختلاس صورت می‌گیرد.

وی افزود: اگر نمایندگان بتوانند رأساً خودشان بر همدیگر نظارت داشته باشند و بدانند که ناظر اصلی خداوند است همه موضوعات و مشکلات حل خواهد شد.

منتخب مردم شاهرود در مجلس یازدهم درباره ضعف عملکرد پارلمان و همراهی با دولت اظهار داشت: مجلس دهم در مجموع بیشتر در پازل دولت بازی کرد و هماهنگی اینچنینی غیرقابل قبول بود. هرچند که یک هماهنگی کلی بین قوای مجریه و مقننه برای پیگیری امورات کشور وجود ارد که ایرادی نیست و در این راستا نباید همدیگر را تضعیف کرده و اقدامات یکدیگر را خنثی کنند. اما اگر یک قوه‌ای در اختیار قوه دیگر قرار گرفت و قوه دوم نتوانست به وظایف قانونی‌اش جامعه عمل بپوشاند اشکال اساسی ایجاد خواهد شد؛ قوه مقننه و قوه مجریه کاملاً مستقل هستند و هر کدام از آن‌ها شرح وظایف داشته و کارهای‌شان مشخص است، اما گاهی اوقات مشاهده می‌کردیم که مجلس و نماینده مجلس کار اصلی‌شان را انجام نمی‌داند و حتی برخی نمایندگان وکیل مردم نبودند و برخی از نمایندگان وکیل‌الدوله بودند و آنقدری که از دولت دفاع می‌کردند از مردم دفاع نمی‌کردند.

** همراهی دولت و مجلس منجر به تنزل جایگاه پارلمان شد

وی تصریح کرد: ما فرض را بر این می‌گیریم که عملکرد یک دولت خیلی خوب است، ولی آن نماینده وکیل دولت نیست و وکیل مردم محسوب می‌شود و به همین دلیل باید از مردم دفاع کند.

خانی تصریح کرد: حمایت و دفاع تعدادی از نمایندگان مجلس دهم از دولت کم نبود که خیلی از این دفاع‌ها ناحق بود و عملاً باعث شد که جایگاه اصلی مجلس تنزل پیدا کند؛ و وقتی این مشکل ایجاد می‌شود و به بحث وزرا، استیضاح و نظارت و بودجه هم سرایت می‌کند.

وی افزود: ما شاهد آن بودیم در مجلس دهم تقریباً دولت توانسته همه کارهایش را با همراهی مجلس پیش ببرد، اما نتیجه این اقدام در کف جامعه منجر به تنزل ارزش پول ملی و تضعیف اقتصاد و جولان دلالان با همراهی خودروسازان در بازار شود، در حالیکه این هماهنگی یکطرفه به نفع مردم نبود که اگر کسی ادعا دارد که به نفع مردم بوده است باید کف جامعه رضایت مردم را مشاهده کنیم و نبایستی قیمت یک جنس و کالا ۵ تا ۱۰ برابر شود.

** ذبح منافع مردم در همراهی نمایندگان با وزیر و انصراف از سوال‌ها و استیضاح‌ها

منتخب مردم شاهرود در مجلس یازدهم اظهار داشت: همراهی مجلس دهم با دولت در حالتی اتفاق افتاد که قیمت پراید ۳۸ میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان رسید در حالیکه نمایندگان مجلس باید توضیح دهند که چرا به وظایف اصلی‌شان رسیدگی نکردند و قطعاً این هماهنگی بین قوه مجریه و قوه مقننه در طول سال‌های اخیر برای مردم مضر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه وقتی برخی وزرا به کمیسیون‌ها و یا صحن علنی مجلس آمده و پاسخگوی سؤالات و استیضاح‌شان بودند با حمایت نمایندگان مواجه شده و باز هم منافع مردم ذبح می‌شد.

منبع: فردا

کلیدواژه: علی اصغر خانی مجلس دهم ارز دولتی انحراف در سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی نمایندگان مجلس نفع مردم خانی گفت خواهد شد خیلی وقت مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۸۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد.

به گزارش مشرق، حسن رشوند طی یادداشتی نوشت: تنها سه روز به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و قرار است تکلیف ۴۵ کرسی از ۲۷۰ کرسی باقی مانده مجلس در این دور از انتخابات مشخص شود. با برگزاری انتخابات در ۱۱ اسفند سال گذشته ، ممکن است بیشتر مردم تصور کنند که پرونده انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بسته شده است ، در حالی که چنین نیست و هنوز ۲۲ حوزه انتخابیه است که یا فاقد نماینده برای مجلس دوازدهم هستند یا هنوز نتوانسته اند همه کرسی های نمایندگی حوزه انتخابیه خود را تکمیل کنند.نکته مهم اینکه از میان ۴۵ نماینده راه نیافته از این حوزه ها ، ۱۶ نماینده از آن پایتخت است که به جهت نقش سیاسی که همواره نماینده های تهران در مجلس داشته اند، دور دوم این انتخابات از اهمیت بسزایی برخورداراست.

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد. همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت مجلس هم بالا خواهد بود و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

با این نگاه می توان گفت که دور دوم انتخابات مجلس که قرار است در جمعه این هفته ۲۱ اردیبهشت ماه همزمان با آغاز دهه «کرامت » برگزار می شود ، اهمیت زیادی دارد.

اما چه کسانی می‌توانند در دور دوم رای بدهند؟

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند کرد و همچنین کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.بنابراین فرصتی که در ۱۱ اسفند برای مشارکت همه مردم فراهم شده بود تا بتوانند از این حق خود استفاده کنند ، به راحتی در این دوره قابل تجدید نیست و صرفا افرادی که در دور اول انتخابات حضور داشتند مجازند برای تکمیل نمایندگان خود در آن حوزه انتخابیه که کسری نمایندگی دارند ، پای صندوق رای حاضر شوند.

چرا انتخابات دور دوم تهران مهم است؟

در انتخابات مرحله اول ملت ایران موفق شدند ۲۲۵ نماینده خود را شناسایی و انتخاب کرده و روانه مجلس کنند و در این مرحله که هنوز ۴۵ کرسی دیگر باقیمانده و این عددی قابل توجهی است ، از اهمیت زیادی برخوردار است. به ویژه اینکه بیش از یک سوم از این تعداد یعنی ۱۶ نماینده از آن تهران است .چند نکته در اهمیت حضور در دور دوم انتخابات تهران وجود دارد که تکلیف را بر شهروندان پایتخت نشین سنگین کرده است:

الف) درست است که از لحاظ رای دادن به مصوبات مجلس یا تحقیق و تفحص ها بین نماینده ای که در یک شهرستان با جمعیت ۱۰ هزار نفری انتخاب شده است با تهران ۱۰ میلیون نفری تفاوتی وجود ندارد اما نمی توان از این واقعیت غافل بود که نمایندگان تهرانی موتور محرک مجالس در ادوار گذشته بوده است و به نوعی وزن مجلس را با نمایندگان تهرانی آن می سنجیدند. حالا اگر نمایندگان جدید وارد شده در مجلس دوازدهم می خواهند این ریل را تغییر دهند بحثی نیست ولی درست یا غلط ، تاکنون چنین مبنایی عمل می شده است.

ب ) درست است که در دور دوم انتخابات میزان مشارکت همچون دور اول خیلی بر سر زبان ها نیست و دشمن هم از مشارکت پایین دور دوم نسبت به دور اول نتوانسته بهره بردای سوء داشته باشد ولی در باره انتخابات تهران این کاملا متفاوت است. به ویژه اینکه بیش از نیمی از نمایندگان پایتخت( ۱۶ نفر) هنوز به مجلس راه نیافته اند و میزان مشارکت پایین می تواند خوراک تبلیغاتی را برای رسانه های دشمن فراهم کند.

ج ) غالبا مردم و نخبگان جامعه ، نمایندگان تهران را نسبت به نمایندگان شهرستان ها سیاسی تر می بینند و این تنها مختص جامعه ما نیست و این نگاه در دیگر جوامع غربی و غیر غربی نیز وجود دارد. همیشه نمایندگان پایتخت ها افراد سیاسی و مطلع تر نسبت به ارتباطات درون حاکمیت هستند و از آنجا که ۱۶ نماینده از ۳۰ نماینده تهران در دور دوم قرار است به مجلس راه یابند ، اهمیت این دوره انتخابات تهران را مضاعف کرده است.

د ) خواسته یا ناخواسته تاکنون این نمایندگان پایتخت بودند که در مظان رئیس و هیات رئیسه مجلس قرار داشتند و هرچند نمایندگان جدید راه یافته در این دوره و جریان های سیاسی حامی آنها در بیرون مجلس مدعی هستند که در مجلس دوازدهم قصد دارند این قاعده را بهم زنند اما آنها نیز نیک می دانند همه ابزارهای تغییر در دست آنها نیست و این وزن ائتلاف های سیاسی است که تعیین کننده رئیس ، هیات رئیسه و حتی ریاست کمیسیون های مجلس است. بنابراین انتخاب ۱۶ نماینده تهران که ظرفیت هیات رئیسه و کمسیون های مجلس آینده را داشته باشند ، مهم است .با همین رویکرد است که انتخابات دور دوم تهران اهمیت فوق العاده پیدا می کند.

اما ۸ نکته راهبردی در اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس

نکات راهبردی اهمیت مشارکت مردم در این دور از انتخابات به این قرار است:

۱- سیره امامین انقلاب در همه دوره های انتخاباتی چه دور اول یا باقی مانده های آنها در دور دوم ، همواره مورد تاکید بوده است و این بزرگواران بر اهمیت مشارکت مردم و برگزاری انتخابات تاکید کرده‌اند. از منظر امامین انقلاب نه تنها جمهوریت ، بلکه اسلامیت نظام هم وابسته به انتخابات است.

۲- امسال که رهبر انقلاب شعار سال را به مردمی سازی اقتصاد اختصاص داده اند ، حضور خوب و معنادار مردم در دور دوم انتخابات به نوعی لبیک به پیام نوروزی رهبر انقلاب در عرصه مردمی سازی سیاسی در کنار مردمی سازی اقتصاد خواهد بود.

۳- انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

۴- مشارکت و حضور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

۵- با تکمیل همه کرسی های مجلس که با انتخابات دور دوم محقق خواهد شد ، شاهد مجلسی با نظارت هر چه قوی تر ، دقیق‌تر و سالم‌تر خواهیم بود و چنین مجلسی می‌تواند در اجرای قوانین و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی موثرتر باشد.

۶- مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و اینکه نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد. ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

۷- حضور مردم در دور دوم با توجه به سرد بودن تنور انتخابات در این دوره که کاملا طبیعی است ، می‌تواند یک پیام بازدارنده در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، داشته باشد.

۸- مشارکت مردم، اعتماد عمومی را در جامعه افزایش می‌دهد. فضا که مثبت شود ظرفیت‌ها هم افزا می‌شود. البته مشارکت باید در همه سطوح اعم از تصمیم گیری، مطالبه گری، نظارت و اجرا دنبال شود. مردم باید مورد اعتماد قرار گیرند تا اعتماد کنند.

دیگر خبرها

  • رهامی: اگر از بالا پیام برسد قالیباف رئیس مجلس می‌شود اما.../ منتخبین مجلس دوازدهم بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند
  • رهامی: اگر از بالا پیام رسد قالیباف رئیس مجلس می‌شود اما.../منتخبین مجلس دوازدهم بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند
  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • برنامه تشکیل ۲۰ کارگروه تخصصی در حوزه انتخابیه داریم/ضعف مجلس یازدهم در تراز بین المللی
  • سلیمی نماینده مجلس: بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • عضو هیات رئیسه : بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • رسالت معاونت پارلمانی تعامل گسترده، شفاف و سالم با مجلس است
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده