Web Analytics Made Easy - Statcounter

خسارت سن مادر در طی این روزها به مزارع گندم و جو در استان زنجان به صورت کمی است و اگر در این مرحله با سن مادر مبارزه انجام نگیرد آفت تخم‌ریزی کرده و تبدیل به پوره‌های سن می‌شود که علاوه بر خسارت کمی موجب خسارت کیفی گندم تولیدی نیز خواهد شد. ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۶ استانها زنجان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز از جمله عوامل خسارت‌زایی هستند که همه ساله در سراسر جهان مقادیر زیادی از مزارع و باغات کشاورزی را دچار آسیب و خسارت کرده باعث از بین رفتن قابل توجهی از محصولات کشاورزی می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله آفت های شایع در کشور سن غلات است که در استان زنجان همزمان با آغاز فصل بهار به مزارع گندم و جو ریزش برده و در صورت عدم مبارزه و کنترل در مزارع آلوده می توانند صد درصد خسارت ایجاد کند.

سن حشره ای بسیار مقاوم سرما و گرما و تنشهای محیطی است که تنها یک نسل در هر سال دارد این آفت خطرناک و آسیب زا پس از تغذیه کافی و ذخیره کردن چربی لازم، برای گذراندن فصول پاییز و زمستان به ارتفاعات رفته و در زیر بوته‌هایی مانند گون با استفاده از انرژی ذخیره شده در بدن خود فصول سرد سال را سپری کرده و با شروع فصل بهار و گرم شدن هوا که فصل رشد رویشی مجدد گندم و جو است مجدداً به مزارع برگشته و پس از تغذیه و رسیدن به مرحله باروری اقدام به تخم گذاری کرده و این پایان عمر یک ساله آفت سن است اما تخم های به جا مانده بعد از گذشت یک تا دو هفته تغذیه شده و نوزادان سن همزمان با شکل گیری سمبل در گندم و جو تبدیل به نوزادانی می شوند که در علم کشاورزی پوره سن نامیده می شوند.

پوره یا همان سن های جوان همان سرنوشت والدین خود را دارند و سال بعد عهده دار تخم ریزی و فراهم کردن بقای نسل این حشره مرموز در طبیعت خواهند بود.

نکته حائز اهمیت در این چرخه تخمک ریزی حدود 100 عدد توسط هر سن ماده در فصل تخم ریزی است و این بدان معنی است که در صورت تکثیر این آفت و عدم کنترل و مبارزه با آن، امکان تولید گندم و جو به عنوان دو ماده غذایی اساسی مورد نیاز جوامع با تهدید جدی مواجه خواهد شد.

حال با تمام آنچه که گفته شد امسال در استان زنجان 18 هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت گندم آبی و 291 هزار هکتار دیم رفته ‌و هدف‌گذاری برای تولید گندم بیش از 500 هزار تن است پس می طلبد تا هم مسئولین جهاد کشاورزی و هم کشاورزان همت بیش تری در راستای مبارزه با آفت سن و تولید محصولی با کیفیت بهتر در استان داشته باشند.

ربابه شب خیز در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از زنجان، با اشاره به این که این استان بارش های مناسبی را در سال زراعی جاری دریافت کرده است، اظهار داشت: مزارع گندم دارای شرایط بسیار مطلوبی هستند و انتظار عملکرد مناسب وجود دارد.

وی افزود: در حال حاضر وجود آفات، بیماری ها و علف های هرز مزارع گندم را تهدید می کند و آفت سن گندم نیز در صدر آن ها قرار دارد و امسال نیز تراکم آفت سن مادر در مزارع بالا است.

این مسئول با بیان این که تا چند روز اخیر عملیات مبارزه علیه سن گندم انجام گرفته است عنوان کرد: نیاز است تا در اکثر شهرستان های استان خصوصا در ابهر، سلطانیه، زنجان و بخش هایی از خدابنده کشاورزان نسبت به عملیات مبارزه اهتمام ورزند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی زنجان تاکید کرد: زمان مبارزه بسیار محدود است و شاید تنها تا چند روز دیگر فرصت مبارزه با سن مادر وجود داشته باشد.

وی با بیان این که به کشاورزان استان توصیه داریم به محض مشاهده علائم خسارت و خود آفت در مزرعه بدون هدر دادن وقت اقدام به مبارزه کنند تا دچار خسارت نشوند ابراز داشت: خسارت سن مادر در این مرحله به مزارع به صورت کمی است و اگر در این مرحله مبارزه انجام نگیرد آفت تخم ریزی کرده و تبدیل به پوره های سن می شود که علاوه بر خسارت کمی موجب خسارت کیفی نیز خواهد شد و گندم سن زده خواهد شد.

به گفته این مسئول، محموله های گندم سن زده در مراکز خرید در صورت افت شدید کیفیت یا برگشت داده می شود و یا این که با قیمت های پایین خریداری خواهد شد، بر این اساس برای این که کشاورزان متحمل خسارت نشده و عملکرد مناسبی داشته باشند از فرصت باقی مانده جهت عملیات مبارزه استفاده کنند.

انتهای پیام/ش

R1377/P/S6,59/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مزارع گندم گندم و جو خواهد شد تخم ریزی سن مادر آفت سن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۸۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، سعید معین افزود: به سبب جلوگیری از کاهش عملکرد تولید گندم، کشاورزان هرچه سریعتر مبارزه علیه سن گندم را انجام دهند.

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه در کشور ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و دیم است، اظهارداشت: مبارزه با سن غلات در سطح کشور از بهمن ماه سال گذشته آغاز و ادامه دارد.

وی گفت: با توجه به اثر آفت سن گندم در عملکرد تولید، تاکنون سطح مبارزه به یک میلیون و ۲۰۰ هزارهکتار رسیده است.

معین اظهار داشت: از آنجایی که در مواقع بارندگی امکان سمپاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره منجر به تاخیر می‌شود، بنابراین تا قبل از تبدیل آفت سن به پوره باید مبارزه به موقع صورت بگیرد.

بر اساس این گزارش، درسال زراعی گذشته استان‌های کردستان، کرمانشاه و اصفهان بهترین نتیجه را در عدم سن زدگی داشته اند.

در استان کردستان تاکنون ۲۳۰ هزار هکتار گندم علیه سن سمپاشی شده است و قرار است ۱۵۰ هزار هکتار دیگر صورت گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در دیم‌زارهای چهارمحال‌وبختیاری
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه