Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – سارا محسنی؛ حسین خزلی خرازی، فعال بازار سرمایه در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین گفت: بازارهای مبتنی بر سفارش، بازارهایی هستند که اشخاص حقیقی، ثبت سفارشات را انجام می‌دهند. در بازارهای مبتنی بر مظنه، افراد متخصص مانند بازارگردان‌ها، سفارشات را انجام می‌دهند.

 

وی افزود: در بورس‌های بزرگ دنیا، مفهومی به‌نام تامین‌کننده نقدشوندگی وجوددارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبیعی است که به هر میزان، درگیری مردم با اطلاع از خبرهای متفاوت درخصوص بورس، بیشترشود، هیجانی‌تر عمل‌کرده و باسرعت دست به خرید و فروش می‌زنند.

خزلی اضافه‌کرد: با ورود سیستم‌های اطلاعاتی به بورس و کمک به اشخاص حقیقی برای ثبت سفارش به‌صورت آنلاین و ایجاد نرم‌افزارهای هوشمند برای تولید سفارشات، نوسانات در سفارشات نیز بیشتر شده‌است.

این فعال بازار سرمایه اظهارداشت: بنابراین با گسترده‌تر شدن بازار و درگیری بیشتر اشخاص حقیقی، نوسانات بیشترشده و این امر در ذات بازار وجوددارد.

وی تصریح‌کرد: در بازار ایران که محدوده نوسانات وجوددارد، تشکیل صف‌های خرید و فروش، طبیعی است. اگر بازار در کشور ما، بین المللی بود و افراد از کشورهای مختلف در آن سرمایه‌گذاری می‌کردند، نوسانات افزایش می‌یافت.

خزلی افزود: برای جلوگیری از نوسانات، بازارگردان‌ها شروع به فعالیت می‌کنند و هنگامی که محدوده نوسان وجودندارد، می‌توانند میان خرید و فروش سهم‌ها، تعادل ایجادکنند.

این فعال بازار سرمایه بیان‌کرد: در دو سال اخیر، ورود اشخاص حقیقی به بازار، 10 برابر شده‌است. بنابراین باید پذیرفت که نوسانات سفارشات نیز، بیشتر خواهدشد. به دلیل اینکه محدوده نوسانات در بازار، پنج درصد است، صف‌های خرید و فروش به‌راحتی تشکیل می‌شوند و به آسانی نیز ازبین می‌روند.

وی اضافه‌کرد: البته مکانیزم‌هایی وجوددارد که نوسانات را کاهش‌ می‌دهد. استانداردهایی در سراسر دنیا وجوددارد که با بالارفتن شاخص از میزان مشخصی، بازار را به‌صورت اتوماتیک، متوقف می‌کند.

خزلی اظهارداشت: من از کلمه حباب برای بازار استفاده نمی‌کنم. زیرا درخصوص این کلمه، تئوری‌های مالی و مفروضاتی وجوددارد. برای تعریف حباب در سهام نیز تعریف خاصی موجوداست و نمی‌توان به کلیت بازار، آن را تعمیم‌داد.

این فعال بازار سرمایه تصریح‌کرد: سهم‌های بزرگ و سودده که بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی در ایران هستند و دارایی آنها در دنیا، زیاد محسوب می‌شود، وجوددارد. این سهم‌ها که در بورس وجوددارند، ظرفیت رشد داشته و برای خرید، توصیه می‌شوند.

وی گفت: تشخیص این نوع سهم‌ها، از عهده افراد عادی و بدون شناخت از بازار سرمایه، خارج‌است. زیرا به تخصص مالی احتیاج دارند. به همین دلیل است که به مردم توصیه می‌شود، ازطریق نهادهای واسطه مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شرکت‌های سبدگردان و مشاوره‌گرفتن از شرکت‌های مشاور رسمی، اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه حباب نوسانات بازار فعال بازار سرمایه اشخاص حقیقی خرید و فروش سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۸۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور

موضوع اهلیت، در حقوق ایران و قانون مدنی از اهمیت بسیاری برخوردار است. هر فردی از لحظه نخست تولد دارای حقوق و تکالیفی است که برای برخورداری از آن باید دارای اهلیت باشد. در نتیجه اهلیت به معنای توانایی شایستگی دارا شدن حق یا اجرای آن بوده و شخصی که فاقد این قابلیت و توانایی باشد محجور نامیده می شود. پس می توان گفت محجور کسی است که از اهلیت و توانایی تصرف در امور مالی و غیر مالی خود ناتوان است. یا به بیان دیگر افراد محجور توانایی تصرف در امور مالی و غیر مالی خود را ندارند. دارا نبودن اهلیت در این افراد می تواند به دلیل سن کم یا نرسیدن به سن قانونی و یا نداشتن عقل معاش باشد. در نتیجه محجورین به طور کلی شامل مجنون، سفیه و صغیر هستند.

انواع حجر در قانون مدنی ایران

ماده ۱۲۰۷ قانون مدنی که در خصوص معاملات محجورین تدوین شده است، بیان می دارد: "اشخاص ذیل محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع هستند."  این اشخاص، به سه گروه تقسیم می شوند که عبارتند از:

-صغار: به طور کلی شخص صغیر، به کسی گفته می شود که هنوز به سن بلوغ نرسیده است و به همین دلیل، قادر به تشخیص امور خود نیست. به طور کلی سن بلوغ برای پسران ۱۵ سال قمری و برای دختران ۹ سال کامل قمری در نظر گرفته می‌شود. بنابراین حجر ضغیر با رشد و رسیدن به بلوغ برطرف می شود. البته برخی از اعمال حقوقی، از کودکانی که امکان تمییز دادن خوب و بد را دارند، پذیرفته می‌شود و نیازی به ولی یا ولی قهری ندارند.

-اشخاص غیر رشید: به موجب ماده ۱۲۰۸قانون مدنی؛ "غیر رشید، کسی است که تصرفات او در اموال و حقوق مالی خود، عقلایی نباشد." اشخاص غیر رشید یا سفیه، به کسانی گفته می شود که علی رغم آن که به سن قانونی رسیده اند، توانایی درک، تشخیص و تمییز خوب و بد مسائل مالی را ندارند. در نتیجه صرفا می تواند تصرفات غیر مالی داشته باشد.

-مجانین: به موجب ماده ۱۲۱۱ قانون مدنی؛ "جنون به هر درجه که باشد، موجب حجر است." منظور از مجانین، اشخاص دیوانه هست، اشخاص دیوانه یا مجانین نیز فاقد قوه عقل هستند و با اختلالات قوای عقلی خود، نمی توانند امور مالی و غیر مالی خود را انجام بدهند. به موجب ماده ۱۲۱۳ قانون مدنی، مجانین، به دو گروه دائمی و ادواری تقسیم می شوند. "مجنون دائمی، مطلقا و مجنون ادواری، در حال جنون، نمی تواند هیچ تصرفی، در اموال و حقوق مالی خود بنماید." طبق ماده مذکور مجنون تنها در صورتی که در حالت افاقه باشد، آن هم در صورت تایید پزشک می‌تواند تصرفات اعم از مالی و غیر مال داشته باشد در غیر این صورت تنها با اجازه ولی، وصی و قیم.

اداره امور محجورین به عهده چه کسی است؟

اداره امور شخص محجور به عهده قیم که همان پدر یا جد پدری می باشد. بنابراین پدر و جد پدری که اداره امور محجور را بر عهده دارند ولایت قهری نامیده می شوند. لذا باید گفت که با وجود ولایت قهری فرد برای تکلیف امورش نیاز به نظر دادگاه نخواهد بود. قیم همچنین وظیفه نگهداری، مراقبت و انجام امور مالی محجور را دارد و اگر طرح دعوایی برای او شود، قیم موظف به دفاع می باشد.

فائزه مجردیان_خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و شرکت‌ها
  • قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟