Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ایران نیز سیاست امنیت غذایی اساسی‌ترین هدف حوزه کشاورزی بوده که اجرای آن در بخش‌های مختلف کشاورزی فراز و نشیب‌های بسیاری داشته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، امنیت غذایی یکی از مولفه‌های مهم اساسی اقتصادی است که در شرایط شیوع کرونا نیز بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که بی‌توجهی به امنیت غذایی و خودکفایی در محصولات و کالاهای اساسی در مواقع بحران اقتصادی و اجتماعی و سیاسی، می‌تواند بحران‌های غذایی را نیز ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران نیز سیاست امنیت غذایی اساسی‌ترین هدف حوزه کشاورزی بوده که اجرای آن در بخش‌های مختلف کشاورزی فراز و نشیب‌های بسیاری داشته است. در برخی تولیدات کشاورزی روند تولید محصولات نسبت به سال‌های ابتدایی انقلاب با رشد چشمگیری روبرو بوده، حتی در برخی محصولات کشاورزی کشور به هدف خود در خودکفایی رسیده است. از سوی دیگر در برخی از محصولات و نهاده‌های کشاورزی هنوز کشور با چالش واردات گسترده روبرو است. کشور در تامین خوراک دام وابستگی بسیار شدیدی به واردات دارد به گونه‌ای که نزدیک به 90 درصد دانه‌های روغی ( به ویژه سویا) و ذرت دامی به عنوان یکی از نهاده‌های مهم غذای دام و طیور و وابستگی نزدیک به 100 درصدی در بذور سبزی و صیفی که از طریق واردات تامین می‌شوند، هنوز وجود دارد.

براساس آمار فائو درصد وابستگی ایران به واردات غلات از 18/1 درصد در سال 2005 به 36/6 درصد در سال 2016 رسیده است که بیش از 2 برابر رشد را نشان می‌دهد. در حالی‌که میانگین جهانی درصد وابستگی به واردات غلات و همچنین قاره‌های آسیا و اقیانوسیه و اروپا کاهش یافته است.

آمارهای فوق نشان می‌دهد که سیاست‌های پیاده شده در بخش‌های مختلف کشاورزی موفقیت آمیز نبوده به عنوان نمونه گندم یکی از محصولات کشاورزی است که کشور در سال‌های اخیر با افزایش تولیدات و تحقق خودکفایی مواجه شده است. به نحوی که در زمینه گندم تنها به اجرای سیاست خرید تضمینی گندم بسنده شده است. حتی همین سیاست نیز در سال‌های اخیر به صورت ناقص اجرا شده به نحوی که در برخی از سال‌ها قیمت خرید تضمینی فاصله زیادی از قیمت‌های بین المللی داشته که موجب شده گندم‌کاران رغبت‌شان  به فروش گندم خود به دولت به حداقل برسد. درحالیکه استفاده از سیاست‌های مکملی مانند کشاورزی پایدار و بهینه می‌تواند به رشد تولیدات محصولات کشاورزی کمک کند.

انتهای پیام/4141

منبع: آنا

کلیدواژه: امنیت غذایی گندم خودکفایی امنیت غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۸۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: طوفان و بارندگی‌های اخیر که می توان گفت در تاریخ خوزستان بی سابقه بوده، خسارات سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مسعود اسدی  اظهار کرد: به بیش از 100 هزار هکتار از گندم‌زارهای آماده برداشت استان تا 50 درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت 200 هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند. 

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم