Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد ایلنا، در شرایطی که دولت این اختیار و مجوز را داشت سهام باقیمانده خود در شرکت‌های دولتی را به صورت بلوکی و یکجا به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار کند اما برای اینکه عموم مردم در این ثروت ملی سهم داشته باشند، اقدام به عرضه این سهام از طریق صندوق‌های واسطه‌گری مالی یا همان ETF کرد.

اولین صندوق 14 اردیبهشت ماه وارد پذیره نویسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین صندوق گروه بانکی و بیمه‌ای هستند و سهام سه بانک ملت، تجارت و صادرات و دو بیمه البرز و بیمه اتکایی امین در این صندوق عرضه می‌شود و هر واحد این صندوق که شامل 4 سهم بانک تجارت، 10 سهم بانک صادرات، 4 سهم بانک ملت، 2 سهم بیمه البرز و 2 سهم بیمه اتکایی امین است، 10 هزار تومان قیمت گذاری شده که هر فرد دارای کد ملی بدون محدودیت سن،‌ جنس و ... امکان خرید آن را دارد.

افراد تا سقف دو میلیون تومان در یک یا چند مرحله می‌توانند نسبت به پذیره نویسی در این صندوق و خرید سهام این شرکت‌ها اقدام کنند. این امکان هم برای دارندگان کد بورسی و هم آنهایی کد بورسی ندارند، وجود دارد و هیچ محدودیتی در روش خرید آن نیست.

اما مهم‌ترین جذابیت این صندوق که سرمایه‌گذاری در آن را توجیه پذیر می‌کند، تخفیفی است که دولت برای فروش سهام به عموم مردم از هر قشری در نظر گرفته ‌است. از انجایی که آورده مردم برای خرید سقف سهام این صندوق 2 میلیون تومان است اغلب اقشار جامعه می توانند در این برنامه دولت مشارکت داشته باشند بنابراین برای حمایت از اقشار مختلف قانون اجازه ارایه تخفیف تا سقف 30 درصد در سهام شرکت‌های عرضه شده در این صندوق را داده است.

این مجوز تخفیف تا سقف 30 درصد به این معنا نیست که ارایه تخفیف تا سقف در نظر گرفته شده، الزام است بلکه دولت مجاز است از یک درصد تا 30 درصد تخفیف را اعمال کند.

در اولین صندوق ETF با حضور شرکت‌های بانکی و بیمه‌ای، تخفیف 20 درصدی در واگذاری سهام درنظر گرفته شده‌است البته تخفیف بیشتر از این 20 درصد است چراکه قیمت تمام شده هر واحد آن حدود 20 هزار تومان بوده اما به هر فرد 10 هزار تومان فروخته می‌شوند و در حالی که ارزش کلی این صندوق در یک ماه قبل از آغاز پذیره نویسی حدود 33 هزار میلیارد تومان بوده، به مردم با ارزش حدود 17 هزار میلیارد تومان واگذار می شود.

احتمالا دو صندوق دیگر با عرضه سهام شرکت‌های پالایشگاهی و خودرویی و فولادی عرضه شود. از این رو ترجیح برخی از مردم پذیره نویسی در این صندوق‌ها است و سهام این صندوق‌ها را ارزنده‌تر می‌دانند حال اینکه اولا مردم امکان پذیره نویسی در سایر صندوق‌ها را هم دارند البته به شرط استفاده یک بار از تخفیفات. اما موضوع مهم این است که همانطور که گفته شد دولت مجاز است از یک درصد تا 30 درصد تخفیف را در این صندوق‌ اعمال کند. بنابراین هیچ الزامی وجود ندارد که میزان این تخفیف در صندوق ‌های بعدی 20 درصد یا بیشتر از آن باشد.

به همین دلیل به مردم توصیه می‌شود نسبت به خرید سهام اولین صندوق واسطه‌گری مالی اقدام کنند که البته برای این اقدام تا چند روز دیگر یعنی تا 31 اردیبهشت ماه فرصت باقی است.           ‌      

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بانک ملت دولت سهام قیمت گذاری برنامه دولت اولین صندوق پذیره نویسی صندوق ها شرکت ها تا سقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۸۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان توفان و بارندگی‌های اخیر را بی سابقه در تاریخ خوزستان دانست و گفت: بارش‌های بهاری اخیر خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.
مسعود اسدی افزود: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزار‌های آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.
او با بیان اینکه علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است، گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.
انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.
از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور می‌خواهیم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

دیگر خبرها

  • ایمیل‌ها کدام ویژگی‌های شخصیتی را افشا می‌کنند؟
  • عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • بارسلونا توانایی مالی جذب یوسوا کیمیش را دارد
  • بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود