Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@03:16:46 GMT

لک‌لک‌ها را فراری ندهید!

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۸۰۳۰۵

لک‌لک‌ها را فراری ندهید!

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، باغ موسوم به لک لک‌ها واقع در مسیر روستای بن جعفر دزفول سال‌هاست محل زیست ده‌ها لک‌لک بوده که بر روی درختان خشک آن لانه کرده‌اند.

همواره بر سر نحوه نگهداری و محافظت از این اثر طبیعی بحث بوده و مشکل اصلی، شخصی بودن باغ عنوان شده است.

اخیرا راه‌اندازی یک کارگاه بلوک‌زنی در جوار باغ لک لک‌ها این نگرانی را ایجاد کرده که ممکن است سروصدای دستگاه‌های بلوک‌زنی باعث فراری شدن لک لک‌ها از باغ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول در این باره گفت: باغ لک لک‌ها واقع در جاده محمد بن جعفر از سال‌ها پیش به عنوان یکی از زیستگاه‌ها و محل‌های لانه‌گذاری گونه ارزشمند لک لک است و به همین دلیل حفظ و نگهداری آن از اهمیت ویژه‌ای دارد.

مصطفی استاد چینی‌گر بیان کرد: باغ لک لک‌ها مالکیت خصوصی دارد. با توجه به فوت‌شدن مالک، اکنون باغ در دست ورثه و افراد حقیقی است لذا امکان معرفی آن به عنوان مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست وجود ندارد.

وی بیان کرد: در سال‌های گذشته، با توجه به اختلاف ورثه و امکان تخریب و آسیب‌رساندن به این باغ از دادگاه تقاضای رسیدگی شد که طبق حکم دادگاه پلمب و پس از مشخص شدن مالک، فک پلمب شد.

این مسئول افزود: تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات برعهده سازمان محیط زیست نیست. تعدادی درخت آکالیپتوس در این باغ وجود دارد که آشیانه لک‌لک‌ها بر روی آنها ساخته شده که طبق آخرین بازدید مشکلی برای آنها پیش نیامده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول درخصوص واحد بلوک‌زنی نیز گفت: واحد بلوک‌زنی مستقر در محل جزو باغ لک‌لک‌ها نیست و هیچ آشیانه‌ای در آن وجود ندارد و یک واحد مستقل و فاقد مجوز زیست محیطی است.

به هر حال با توجه به این‌که کارگاه بلوک زنی در نزدیکی باغ لک لک‌ها است بیم آن می‌رود که سروصدای ناشی از فعالیت دستگاه‌های بلوک زنی باعث آزار و درنهایت فراری شدن لک‌لک‌ها شود که در این صورت آسیبی جبران ناپذیر برای محیط زیست شهرستان خواهد بود.

این باغ یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان دزفول و استان خوزستان بوده و یکی از معدود محل‌های لانه‌گذاری و جوجه‌آوری لک‌لک‌هاست لذا همه افراد و نهادها باید در راستای حفظ آن تلاش کنند.

اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول نیز خود را متولی کنترل و نظارت بر این باغ نمی‌داند ولی اعلام کرده آماده همکاری برای حفظ و نگهداری از آن است.

کد خبر 512526 برچسب‌ها استان خوزستان سازمان حفاظت محیط زیست

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان خوزستان سازمان حفاظت محیط زیست حفاظت محیط زیست باغ لک لک ها بلوک زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۰۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت خبری ناسا، با افزایش رویداد‌های آب و هوایی شدید در سراسر جهان به دلیل تغییرات آب و هوایی، نیاز به تحقیقات بیشتر درباره شرایط سیاره زمین نیز افزایش یافته است. برای ناسا، تحقیقات آب و هوایی نه تنها شامل انجام مطالعات مربوط به این رویدادها، بلکه همچنین توانمندسازی محققان همه کشور‌های همکار و همسو برای پیشبرد این کار را در بر می‌گیرد. به همین منظور سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا تلاش‌های گسترده‌ای در راستای توسعه هوش مصنوعی انجام می‌دهد که حاصل آن ساخت ابزار قدرتمندی برای دستیابی به اهداف تعریف شده است.

این سازمان سال گذشته با شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام برای ایجاد یک مدل بنیادین از زمین براساس فناوری هوش مصنوعی همکاری کرد؛ این مدل که بر روی مقادیر زیادی از داده‌های هماهنگ شده مهم‌ترین ماهواره‌های زمین‌شناسی ناسا و سازمان فضایی اروپا متمرکز است راه‌حل‌های قابل دسترس و اجرایی را برای مقابله با چالش‌های محیطی فراهم می‌کند؛ شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام، بزرگترین سازمان پژوهش صنعتی در جهان بوده و دارای دوازده آزمایشگاه در شش قاره است.

به گفته دانشمندان، مدل‌های پایه به‌عنوان راه‌حلی عمل می‌کنند که از آن می‌توان مجموعه‌ای از برنامه‌های کاربردی را توسعه داد و راه‌حل‌های قدرتمند و کارآمد را ممکن ساخت. مانیل ماسکی، سرپرست علوم داده در دفتر مدیر ارشد داده‌های علمی ناسا (OCSDO) توضیح می‌دهد: مدل‌های بنیادین می‌دانند چه چیز‌هایی در داده‌ها نشان داده می‌شوند و چگونه باید پردازش شوند تا بیشترین خروجی را داشته باشند و بدین شکل است که از آنها می‌توان در ابعاد مختلف استفاده کرد و اثرگذاری آن را وسعت داد.

استفاده از هوش مصنوعی و توسعه آن به عنوان یکی از ابزار‌های کلیدی در مبارزه با تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست، اهمیت بسیاری دارد واز این رو، ناسا با بهره گیری از تکنولوژی هوش مصنوعی و علم باز، به شکل فعال در این زمینه‌ها ورود کرده است.

یکی از برنامه‌های کلیدی این سازمان، برنامه «هوش مصنوعی برای زمین» (AI for Earth) است که از هوش مصنوعی برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های زیست‌محیطی استفاده می‌کند. از طریق این برنامه، داده‌هایی مانند داده‌های سنجش از دور و داده‌های جوی برای پیش‌بینی تغییرات آب و هوا به صورت تلفیقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین، ناسا از مدل‌های پیشرفته هواشناسی برای کمک به بررسی و پیشگیری از فاجعه‌های طبیعی مانند سیل و خشکسالی استفاده می‌کند؛ این اطلاعات به جمع‌آوری داده‌های جامع و دقیق و جلوگیری از وقوع حوادث در آینده کمک می‌کند. به علاوه، ناسا با اهمیت دادن به اصول علم باز، امکان دسترسی به داده‌های متقابل و کارآمد جهت تحلیل و بهبود فهم از تاثیرات تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست را فراهم می‌کند. این رویکرد باعث افزایش شفافیت و همکاری بین محققان و متخصصان محیط زیست می‌شود و درواقع تلاش‌های ناسا در زمینه استفاده از هوش مصنوعی و علم باز برای مبارزه با تغییرات آب و هوا و ارتقاء محیط زیست باعث ترکیب همه امکانات موجود و بهره‌گیری تمام و کمال از آنها برای رسیدن به اهداف برجسته محیط زیستی می‌شود.

محققان باور دارند، پوشش تمام جنبه‌های علم زمین مستلزم چندین مدل پایه است که بر روی انواع مختلف مجموعه داده‌ها آموزش دیده‌اند. با این حال، دانشمندان این حوزه بر این باورند که مدل‌های آینده ممکن است روزی در یک مدل جامع ترکیب و منجر به شکل‌گیری یک فناوری هوشمند صرف بررسی زمین شوند که تجزیه و تحلیل و پیش‌بینی بی‌نظیری برای انواع رویداد‌های آب و هوایی و محیطی ارائه می‌کند.

هر چه نوآوری در آینده بیشتر باشد، مدل‌های بنیادی اقلیمی ناسا و آی‌بی‌ام، جهش‌هایی را در علم زمین امکان‌پذیر می‌سازد که هرگز قبلاً و پیش از آن نبوده است. اگرچه ابزار‌های قدرتمند هوش مصنوعی کار محققان را بهبود می‌بخشد، اما تلاش تیم تحقیقاتی برای بهره‌گیری از علم و تبدیل آن به ابزار، فرصت‌های اکتشاف را افزایش می‌دهد و به هر کسی اجازه می‌دهد که راه را برای تحقیقات پیشگامانه برای کمک به مراقبت بهتر از سیاره هموار کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد
  • ضرورت اصلاح قانون معادن به نفع محیط زیست
  • دریای خزر عقب‌نشینی کرد
  • نشست شورا‌های محیط زیست در زاهدان