Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@10:33:00 GMT

FDA چه سازمانی است و وظیفه‌اش چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۸۰۷۳۵

FDA چه سازمانی است و وظیفه‌اش چیست؟

سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) یکی از نهادهای وابسته به وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ سازمان غذا و دارو آمریکا به عنوان یکی از معتبرترین سازمان‌های نظارت‌کننده غذا و دارو در دنیا، شناخته می‌شود که بر تولید و توزیع غذا، دارو، وسایل پزشکی، توتون و سایر محصولات مصرفی و دامپزشکی نظارت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان غذا و داروی آمریکا، مسئول حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تنظیم و نظارت بر ایمنی مواد غذایی، محصولات تنباکویی، مکمل‌های غذایی، واکسن، تزریق خون، دستگاه‌های پزشکی، دستگاه‌های ساطع اشعه الکترومغناطیس (ERED)، محصولات دامپزشکی و لوازم آرایشی است. این سازمان بر توسعه محصولات زیستی مانند واکسن‌ها، لوازم آرایشی و و محصولاتی که آلرژی‌ها را درمان می‌کنند، نظارت دارد.

سازمان غذا و داروی آمریکا، خود را از  قدیمی‌ترین سازمان‌های حفاظت از مصرف کننده، می‌داند.

سازمان غذا و دارو آمریکا مقررات و قوانینی را برای تولید دستگاه‌های پزشکی، ایمنی مواد غذایی، مکمل‌های غذایی و لوازم آرایشی، با هدف اطمینان از این‌که محصولات به درستی برچسب‌گذاری شده و ایمن هستند، تنظیم می‌کند.

تاریخچه سازمان غذا و داروی آمریکا

در سال ۱۸۶۲، رئیس جمهور وقت آمریکا، آبراهام لینکلن، یک شیمیدان را به عضویت در دپارتمان تازه تأسیس شده کشاورزی منصوب کرد. این شروعی برای تشکیل اداره شیمی بود که در حقیقت جد سازمان غذا و دارو به شمار می‌آمد. در سال ۱۸۸۰ پیتر کالیر، پیشنهاد کرد که قانونی ملی در مورد غذا و دارو تصویب شود. لایحه پیشنهادی او شکست خورد اما در عرض ۲۵ سال آینده بیش از ۱۰۰ لایحه در این مورد به کنگره آمریکا پیشنهاد شد.

سر انجام در ۳۰ ژوئن سال ، ۱۹۰۶ قانون نظارت بر غذا و دارو از سوی کنگره آمریکا به تصویب رسید. البته نام FDA تا سال ۱۹۳۰ به این شکل به کار نمی‌رفت بلکه این سازمان ابتدا در بطن همان اداره شیمی قرار داشت و در سال ۱۹۲۷ به صورت شاخه ای از آن اداره به نام سازمان غذا، دارو و حشره کش‌ها در آمد.

در سال ۱۹۳۰ این نام به سازمان غذا و دارو (U S Food and Drug Administration) یا همان FDA کوتاه شد. از آن زمان تا کنون تأییدیه سازمان غذا و دارو آمریکادر مورد داروها به منزله مجوز تولید آنها در آمریکا و اعتبار جهانی برای این داروها به شمار رفته است.

مدرک سازمان غذا و دارو

مدرک سازمان غذا و دارو، یک گواهینامه بین‌المللی است که از طریق سازمان دارو و غذای آمریکا برای تولیدکنندگان محصولات غذایی، دارویی و پزشکی سراسر جهان صادر می‌شود. این مدرک به منزله به رسمیت شناختن شرکت تولیدکننده توسط FDA، درباره بهداشتی بودن و سلامت عمومی محصولات آن شرکت بوده و حکم مجوز ورود محصولات آن شرکت را به آمریکا دارا است.

این گواهینامه، می‌تواند نقش بسزائی در جلب نظر مشتریان خارجی و داخلی، برای صادرات و فروش داشته باشد.

در سایت سازمان غذا و داروی آمریکا، اطلاعات کاملی از فرایند تایید محصولات وجود دارد که علاقه‌مندان می‌توانند از آن اطلاع یابند.

وظایف دیگر

  یکی از اهداف اصلی این سازمان، محافظت از مردم آمریکا از تابش تولید شده توسط وسایل الکترونیکی پزشکی و مصرفی است. تمام محصولاتی که از پرتودرمانی مانند لیزر، سیستم‌های اشعه ایکس و تجهیزات اولتراسوند استفاده می‌کنند، باید قبل از اینکه بتوانند به بازار وارد شوند، توسط مرکز بهداشت و درمان رادیولوژی، تأیید شوند. پس از اینکه محصول، به رسمیت شناخته شد،  آن محصول می‌تواند وارد بازار شود و مردم با خیال راحت، می‌توانند از آن استفاده کنند.

دارا بودن گواهینامه های این سازمان به شرکت ها جهت امور بازاریابی و فروش کمک می نماید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت سازمان غذا و داروی آمریکا سازمان غذا و دارو آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۰۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی

 سردار تقی مهری، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا، گفت: برابر ماده ۶۰ قانون جرایم و مجازات خدمت وظیفه عمومی کسانی که با ارتکاب اعمالی، چون جعل شناسنامه، مهر، امضا، کارت پایان خدمت، کارت معافیت، استفاده از شناسنامه دیگران، اعمال نفوذ، شهادت کذب، گواهی خلاف واقع، مکتوم داشتن حقیقت، اخذ رشوه یا فریب دادن مشمول موجبات معافیت خود یا دیگران را از خدمت وظیفه عمومی فراهم سازند، به اتهام آنان در دادگاه صالحه رسیدگی شده و با رعایت شرایط و امکانات خاطی و دفعات و مراتب جرم و مراتب تادیب از وعظ و توبیخ و تهدید به حبس تعزیزی از یکسال تا ۵ سال محکوم می‌شوند.

رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا، گفت: چنانچه تقلب یا جعل و یا اخذ رشوه تأثیری در وضعیت مشمول نداشته باشد، مرتکبین با رعایت شرایط و امکانات خاطی و دفعات و مراتب جرم و مراتب تادیب از وعظ و توبیخ و تهدید به انفصال از یکسال تا ده سال از خدمات دولتی و ضبط رشوه به عنوان جریمه و شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهند شد.

این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: مشمولان و خانواده‌های آنان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان به نشانی www.vazifeh.police.ir و یا کانال سازمان در پیام رسان‌های داخلی (سروش، ایتا و روبیکا) به نشانی khabaresarbazi@ از آخرین اخبار مربوطه مطلع شوند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی نظام وظیفه

دیگر خبرها

  • مشمولان سربازی مراقب باشند حبس نخورند!
  • خبر وحشتناک از وضع آب و هوایی زمین در سالی که گذشت
  • واکنش سازمان نظام وظیفه درباره این نوع معافیت از سربازی
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد
  • ۵ سال زندان در انتظار این مشمولان سربازی
  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی