Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@08:10:05 GMT

چرا ویروس کرونا در نقاط مختلف بدن عمل می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۸۵۲۶۶

چرا ویروس کرونا در نقاط مختلف بدن عمل می‌کند؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، شکرالله سلمان‌زاده، در خصوص تغییر علائم برخی بیماران مبتلا به کرونا، اظهار کرد: مواردی از ابتلا به کروناویروس داشتیم که علامت تنفسی نداشته‌اند و تابلوی علامت آنها تنها علائم گوارشی، قلبی، کلیوی، پوستی، چشایی، بویایی، گوش و حلق و بینی و حتی عصبی بوده است که البته این مساله، چیز جدیدی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: بیماری کووید ۱۹ می‌تواند با هر کدام از علائم تنفسی و حتی بدون علائم تنفسی ایجاد شود. ممکن است فردی با از دست دادن حس بویایی یا با علائم گوارشی به مراکز درمانی مراجعه کند و مشخص شود که به کرونا مبتلا است.

سلمان زاده افزود: اگر افرادی با این علائم به مراکز ۱۶ ساعته جامع سلامت یا بیمارستان‌های مرجع مراجعه کنند؛ با تشخیص پزشک، آزمایش کرونا از آنها گرفته می‌شود.

وی گفت: علائم شایع کرونا ویروس تب، لرز و گلو درد و سرفه خشک هستند اما پس از این علائم، بدن درد و کوفتگی شدید و بی‌اشتهایی و در مرحله بعد از این علائم نیز، علائم گوارشی بسیار شایع هستند اما همچنان ابتلای بیماران به کرونا با تظاهرات غیرمعمول، کمتر دیده شده است.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان بیان کرد: گیرنده ویروس برخی بیماری‌های تنفسی تنها در ریه قرار دارد اما گیرنده کروناویروس در نقاط مختلف بدن از جمله در دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی، کلیه ها، قلب و دستگاه عصبی وجود دارد. این ویروس، در هر جا که گیرنده آن وجود دارد می‌تواند قرار بگیرد و عمل کند بنابراین می‌تواند مشکلات دیگری به ویژه عوارض کلیوی را حتی در افراد بدون بیماری زمینه‌ای ایجاد کند، البته بیماری گذرا است.

وی افزود: به عنوان مثال ویروس کرونا در کلیه، باعث افزایش اوره خون می‌شود و عملکرد کلیه را تا حدی مختل می‌کند اما با بهبودی بیماری، معمولا عملکرد کلیه برگشت‌پذیر است.

سلمان‌زاده اضافه کرد: کرونا، ویروس سرماخوردگی نیست و مشخصات خاصی دارد و چون گیرنده آن در بافت‌های مختلف وجود دارد می تواند این بافت‌ها را درگیر کند.

وی در پاسخ به اینکه امکان تخریب بافت ریه در صورت ابتلا به کرونا وجود دارد یا خیر؟ گفت: در اکثر بیمارانی که ویروس در ریه آنها قرار دارد، بهبودی حاصل می‌شود و عوارض درازمدت در ریه ایجاد نمی‌شود. این ویروس باعث تخریب بافت ریه نمی‌شود اما با توجه به اینکه برخی بیماران، علاوه بر عفونت ویروسی به عفونت باکتریال هم مبتلا می‌شوند، ممکن است بافت ریه در این بیماران تخریب شود.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان همچنین با اشاره به موارد بروز علائم پوستی در مبتلایان به کرونا از جمله تغییر رنگ پوست دو پزشک چینی در پی ابتلا به کرونا، بیان کرد: مواردی از بثورات جلدی به دلیل ابتلا به کرونا داشته‌ایم البته تغییر رنگ پوست این دو پزشک چینی، بیشتر به دلیل تداخلات دارویی اتفاق افتاده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سلامت علوم پزشکی ویروس ویروس کرونا کرونا کروناویروس اخبار کرونا ابتلا به کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۵۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • نمرهِ عملکرد شورای شهر را مردم باید بدهند
  • لزوم حمایت فدراسیون فوتبال از پروژه ساخت فیلم «شهدای تیم فوتبال آزادی سمنان»
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • طرح‌های مقابله با تنش آبی در نقاط مختلف استان بوشهر اجرا می‌شود
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری