Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده سریال «بچه‌مهندس 3» معتقد است که این مجموعه تلویزیونی می‌خواهد دست مافیای اقتصادی مخالف پیشرفت علم و نخبگان دانشگاهی را رو کند.

به‌گزارش خبرنگار حوزه رادیو و نلویزیون گروه فرهنگ و هنرخبرگزاری آنا، مجموعه تلویزیونی «بچه‌مهندس 3» سریال ماه رمضان امسال شبکه دو سیما است. این سریال به کارگردانی علی غفاری  و تهیه‌کنندگی  سعید سعدی هر شب  از آنتن شبکه دو مهمان خانه‌های مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این فصل از سریال، «جواد جوادی» شخصیت اصلی داستان که در فصل اول دوران کودکی و در فصل دوم دوران نوجوانی او روایت شد وارد دانشگاه شده است. جواد باتوجه به استعداد و پشتکاری که دارد به یکی از نخبگان دانشگاهی تبدیل شده که در فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه خود حضور پررنگی دارد و بخش عمده‌ای از داستان سریال نیز درباره همین موضوع است.

حسن وارسته در کنار رضا خمسه و امیر شاداب یکی از نویسندگان این سریال است. او از نویسندگان نام‌آشنای سینما و تلویزیون است و حضور درتیم نویسندگان سریال پایتخت (فصل‌های 2، 3 و 4)، دودکش و نگارش فیلمنامه فیلم سینمایی «چند می‌گیری گریه کنی» (با همکاری محسن تنابنده) از جمله فعالیت‌هایش در این حوزه محسوب می‌شود.

تلاش ما در «بچه‌مهندس3» این بود که بگوییم پرچم پیشرفت علمی کشور در دستان جوانان شایسته‌ است

وارسته در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با تأکید بر این نکته که گنجاندن موضوع فعالیت‌های علمی نخبگان در سریال یک کار سفارشی نبوده  و به اقتضای قصه است گفت: داستان بچه‌مهندس از همان ابتدا برای سه فصل تعریف شده بود. ما قصه‌ای را تعریف کردیم که از دل شرایط روزگار خودمان برخاسته بود.در فصل‌های اول و دوم این  شرایط را با چالش‌ها و موانعی که پیش روی شخصیت اول داستان وجود داشت نشان دادیم.

وی اظهار کرد: وقتی کودک فصل اول و نوجوان  فصل دوم «بچه‌مهندس»، در سری سوم این سریال وارد دانشگاه می‌شود، نمی‌توانیم نسبت به آنچه در فضای آکادمیک کشور می‌گذرد بی‌تفاوت باشیم.ببینید، امروز به جوانان بااستعداد، پژوهشگر و علاقه‌مند به علم و دانش از چند جهت فشارهای سنگین و تهدیدهای جدی وارد است.   

وارسته افزود: بخشی از این تهدیدها داخلی و بخشی نیز خارجی است. در بخش خارجی محدودیت‌ها و تحریم‌های حوزه فناوری مطرح است؛ در حوزه داخلی هم همان‌طور که در قسمت‌های اخیر سریال دیدیم، شاهد نفوذ مافیای اقتصادی و صنعتی در  فعالیت‌های دانش‌محور نخبگان هستیم. این افراد دارای نفوذ فقط به دنبال منافع شخصی خود هستند و در این مسیر،  پیشرفت‌های علمی و پژوهشی کشور را تضعیف می‌کنند.

وی عنوان کرد: ما  سعی کردیم تا جایی که امکان دارد به این موضوعات بپردازیم. در «بچه‌مهندس 3» به صراحت می‌بینیم که وقتی یک جوان مستعد و علاقه‌مند به علم وارد  دانشگاه می‌شود مجبور است تا در چند جبهه بجنگد. جبهه اول، به خود دانشگاه و جدی نگرفتن نسل آکادمیک ما برمی‌گردد؛ یک جبهه هم مربوط به بیرون دانشگاه و بازار کار است و این‌که حالا این جوان پس از فارغ‌التحصیلی باید خودش را به آدم‌ها و فضای بیرون دانشگاه ثابت کند.

امثال جواد جوادی در «بچه‌مهندس3» رزمندگان سنگرهای علم و دانش کشور هستند!

نویسنده سریال بچه‌مهندس 3» اظهار کرد: در کنار این‌ها، نخبگان دانشگاهی ما در جبهه دیگری هم می‌جنگند که در «بچه‌مهندس 3» آن را پررنگ کرده‌ایم. در این جبهه شاهد اقدامات مخرب افرادی هستیم که خودباوری علمی را باور نکرده‌اند.این اقدامات مخرب و ایجاد مانع برای فعالیت نخبگان می‌تواند آگاهانه و یا ناآگاهانه باشد. متأسفانه برخی مدیران، مسئولان و کسانی که شریان‌های اقتصادی و صنعتی کشور را در اختیار دارند در مسیر فعالیت‌های تولیدی نخبگان دانشگاهی ما کارشکنی می‌کنند.

وی افزود: آنها  گاهی به خاطر زدوبندهای اقتصادی  و منافعی که دارند نمی‌گذارند که یک پروژه علمی به سرانجام برسد و بیشتر به فکر افزایش واردات هستند تا خودکفایی و تولید ملی. شما را به دیالوگی در سریال ارجاع می‌دهم که مهرپرور در اتاق پرونده‌ها به  آقای خوش‌نام  می‌گوید که عده‌ای حتی نخ و سوزن مملکت را  هم از خارج وارد می‌کنند. بارها شنیده‌ایم که برخی وسایل غیرضروری  و ابتدایی مثل بیل و سنگ قبر و سنگ پا و.. از خارج وارد می‌شود.

وارسته اظهار کرد: می‌خواهم بگویم یک  مافیای اقتصادی و مالی در کشور وجود دارد که نمی‌خواهند این فعالیت‌های علمی برقرار باشد. اینها دشمنان پنهان کشور هستند و ای کاش مثل دشمن بعثی عیان بودند تا جلوی آنها می‌ایستادیم و مثل دوران جنگ تحمیلی از ناموس و خاک و وطن دفاع میکردیم. مگر همین جوان‌ها در دوران دفاع مقدس نبودند که از  کشور دفاع کردند. خُب، بگذارید حالا هم در نشر علم و دانش به کشور خدمت کنند.

وی تصریح کرد: امثال «جواد جوادی» در«بچه‌مهندس3» رزمندگان سنگرهای علم و دانش کشور هستند؛ اینها همان ژن خوب به معنای واقعی کلمه‌اند.

نویسنده سریال «بچه‌مهندس 3»  گفت: من با فضای دانشگاهی در ارتباط هستم و از مشکلاتی که پیش روی این جوانان نخبه است و باعث می‌شود آنها دلسرد شده و راه مهاجرت در پیش بگیرند اطلاع دارم. بچه مهندس 3 به دنبال این است که دست مافیای ضدپیشرفت‌های علمی را رو کند تا دلسوزان جامعه  و سیاستگزاران به  خود بیایند و این مملکت از وجود این نخبگان جوان خالی نشود.

وقتی جوانی مستعد و علاقه‌مند به علم وارد دانشگاه می‌شود مجبور است تا در چند جبهه بجنگد!

وی افزود: ما در قصه «بچه‌مهندس» یک جوان شهرستانی مستعد به نام «قاسم» داریم که از بیرجند، شهری با فرهنگ و تمدن درخشان آمده است و می‌خواهد با شرایطی که بر وفق مراد او نیست بجنگد. اگر می‌بینید زود جوش می‌آورد به خاطر آن خشم فروخورده‌ای است که از کارشکنی‌ها دارد و گاهی به جایی می‌رسد که می‌گوید من دیگر نمی‌توانم تحمل کنم و باید  به جایی بهتر بروم.

وارسته عنوان کرد: تلاش ما در «بچه‌مهندس3» این بود که بگوییم پرچم پیشرفت علمی کشور در دستان جوانان شایسته‌ است و نباید بگذاریم که عده‌ای سودجو و منفعت‌طلب این پرچم به اهتزاز درآمده را پایین بکشند.

انتهای پیام/4104/

منبع: آنا

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان شبکه دو سیما سریال بچه مهندس سریال بچه مهندس 3 ماه رمضان 99 مافیای اقتصادی پیشرفت علم بچه مهندس 3 جواد جوادی بچه مهندس3 علم و دانش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۵۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار: منتخبان کارگری عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سیدصولت مرتضوی در نشست هم‌اندیشی با منتخبان سی و پنجمین جشنواره امتنان کارگران نخبه، گروه‌های کار و واحد‌های نمونه اظهار کرد: کار بستر استقلال یک کشور را فراهم می‌کند و کشور را به توسعه اقتصادی می‌رساند و کارگران در سال‌های پس از پیروزی انقلاب تاکنون پیشگام تولید و توسعه کشور بوده‌اند.

وی پیرو تأکید مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران، اعلام کرد که تأمین امنیت شغلی کارگران را در اولویت برنامه‌های وزارت کار قرار می‌دهد.

به اعتقاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امنیت شغلی با پایداری صنایع و واحد‌های تولیدی ایجاد می‌شود و اهتمام و توان دولت در جهت تحقق این هدف است.

مرتضوی ضمن اشاره به معرفی منتخبین جامعه کار و تولید به بنیاد ملی نخبگان، اظهار کرد: ایجاد شبکه ارتباطی و انتقال تجربیات کارگران نمونه به نسل جوان باید با جدیت دنبال شود. برگزیدگان جشنواره امتنان، سفیران جمهوری اسلامی ایران در بخش تولید هستند و باید در حوزه انرژی، معادن، فولاد، پزشکی و کشاورزی راویان پیشرفت جمهوری اسلامی ایران باشند.

وزیر کار همچنین تاکید کرد که در حوزه مسکن کارگری می‌توان از دانش نخبگان کارگری استفاده کرد.

وی با اشاره به نامگذاری شعار سال ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: محوریت شعار سال به نقش مردم در رونق اقتصادی و جهش تولید تاکید دارد و رکن جهش تولید، کارگران و کارفرمایان هستند. ما توفیق خدمت به این قشر را سعادت می‌دانیم، چرا که اقتدار امروز کشور، مرهون مجاهدت کارگران کشور است.

محمد چکشیان معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این مراسم جزییاتی از روند شناسایی و انتخاب کارگران نخبه ارایه کرد و گفت: در این دوره از جشنواره ۵۰ هزار نخبه جامعه کار و تولید شناسایی شدند که ۲۶ نفر از آنان به عنوان برترین‌های کشوری مورد تقدیر قرار گرفتند که با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و برنامه ریزی‌های صورت گرفته در راستای شعار سال، مرکز حمایت از نخبگان جامعه کار و تولید کشور راه‌اندازی می‌شود.

به گفته وی منتخبین و برگزیدگان جشنواره امسال علاوه بر تقدیر ویژه ریاست‌جمهوری مورد حمایت دولت قرار می‌گیرند.

معاون فرهنگی اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان ترویج مولفه‌های فرهنگ کار نظیر منزلت کار، وجدان کاری و مسئولیت پذیری را در دستور کار ستاد نهضت ملی ارتقاء فرهنگ کار دانست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • مهمترین پیشران تولید، مشارکت واقعی مردم است
  • تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • وزیر کار: منتخبان کارگری عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند