Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@19:31:54 GMT

کرونا چگونه افراد فقیر را فقیرتر می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۸۶۱۵۷

کرونا چگونه افراد فقیر را فقیرتر می‌کند؟

مطالعه جدید صندوق بین‌المللی پول، نشان می‌دهد که بعد از هر دوره پاندمی یا همه‌گیری بیماری، ضریب جینی ۱.۵ درصد افزایش می‌یابد. نرخ اشتغال افرادی با تحصیلات بالا تغییر چندانی نمی‌کند اما افراد با تحصیلات پایین آسیب سنگینی می‌بینند. 

بحران کووید-۱۹ اکنون به عنوان بزرگترین فاجعه اقتصادی جهان از زمان رکود بزرگ در سال ۱۹۳۰ شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ماه ژانویه، صندوق بین‌الملی پول(IMF) پیش‌بینی می‌کرد که درآمد جهانی ۳ درصد رشد کند. حالا اما پیش‌بینی می‌شود که ۳ درصد سقوط داشته باشد؛ وضعیتی بسیار بدتر از بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸-۲۰۰۹. 

    در تفسیر این آمار می‌نویسد:«IMFدر پس این اعداد شوم و ترسناک، یک احتمال ترسناک‌تر وجود دارد؛ اگر پاندمی‌های گذشته را معیار قرار دهیم، عوارض و هزینه این اوضاع برای افراد فقیر و آسیب‌پذیر جامعه به مراتب بدتر از همه خواهد بود. در واقع، یک نظرسنجی از اقتصاددانان نشان می‌دهد که عالم‌گیری ویروس کرونا، وضعیت نابرابری را بدتر خواهد کرد و بیشترین تاثیر آن روی کارگرانی با مهارت کم خواهد بود. ما دریافته‌ایم که تمام پاندمی‌های بزرگ قرن اخیر، نابرابری درآمدی را افزایش داده و به اشتغال کسانی که تحصیلات ابتدایی دارند، بیشتر از همه آسیب زده‌اند.» 

صندوق بین‌المللی پول مطالعه خود را با تمرکز روی پنج همه‌گیری بزرگ -«سارس ۲۰۰۳»، «H1N1 2009»، «مرس ۲۰۱۲»، «ابولا ۲۰۱۴» و «زیکا ۲۰۱۶»- انجام داده و وضعیت ناشی از هر کدام را در ۵ سال پس از فراگیری بیماری، بررسی کرده است. 

به طور میانگین ضریب جینی، که نشان‌دهنده وضعیت نابرابری در جوامع است، پس از این وقایع افزایش چشم‌گیری داشته است. IMF، ضریب جینی را بر اساس درآمد خالص افراد پس از پرداخت مالیات بررسی می‌کند. نتایج مطالعه آن، نشان می‌دهد که بر خلاف تلاش دولت‌ها برای توزیع مجدد درآمد از سمت ثروتمندان به سمت فقرا، نابرابری به عنوان یکی از تبعات پاندمی‌ها، گسترش پیدا می‌کند. 

در هر دوره از همه‌گیری بیماری، ضریب جینی نزدیک به ۱.۵ درصد بالا می‌رود. با توجه به اینکه ضریب جینی با سرعت آهسته‌ای در طی زمان حرکت می‌کند، این عدد نشان‌دهنده تاثیر بزرگی بر وضعیت نابرابری است.

نمودار زیر که از پایگاه اینترنتی صندوق بین‌المللی پول به فارسی برگردانده شده، نشان می‌دهد که نابرابری چطور از پاندمی‌ها تاثیر می‌پذیرد: 

آثار بلندمدت پاندمی‌ها، روی وضعیت بیکاری و شوک درآمدی خود را نشان می‌دهد. حالا بررسی‌های صندوق بین‌الملی پول نشان می‌دهد که سطح تحصیلی افراد با اثرپذیری شغل آن‌ها در پاندمی‌ها، همبستگی دارد. به عبارتی دیگر، اثر همه‌گیری بیماری‌ها روی افراد در سطوح تحصیلی مختلف که یکی از شاخص‌های سطح مهارت است، متفاوت است. 

صندوق بین‌المللی پول می‌نویسد:«نابرابری عیان است: بسته به جمعیت، نرخ اشتغال افراد در سطوح پیشرفته تحصیلی، به ندرت آسیب می‌بیند. درحالیکه نرخ اشتغال آن‌هایی که تنها تحصیلات ابتدایی دارند، در طول ۵ سال بیش از ۵ درصد کاهش می‌یابد.» 

نمودار زیر که از پایگاه اینترنتی صندوق بین‌المللی پول به فارسی برگردانده شده، نشان می‌دهد که نرخ اشتغال در افرادی با تحصیلات متفاوت چطور از پاندمی‌ها تاثیر می‌پذیرد: 

 

 

منبع: ایرنا

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا روز خیام روز قدس رزمایش مساوات حسین کاظم پور اردبیلی دعای روز بیست و چهارم رمضان ویروس کرونا فقیر کووید19 ویروس کرونا روز خیام روز قدس رزمایش مساوات حسین کاظم پور اردبیلی دعای روز بیست و چهارم رمضان صندوق بین المللی پول نشان می دهد گیری بیماری نرخ اشتغال پاندمی ها ضریب جینی همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۶۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت

«ملوک طلوع‌نژاد» بازیگر گلستانی سریال پایتخت، پیشکسوت نمایش رادیو گلستان، تئاتر و تلویزیون پس از چند روز بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا و زخم سیاه ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن جان خود را از دست داد. وی در سری نخست سریال پایتخت در کنار بازیگران این سریال بخصوص «احمد مهرانفر»، «محسن تنابنده» و «ریما رامین‌فر» ایفای نقش کرد. وی سال‌های سال در عرصه تئاتر نیز فعالیت داشت.

دلیل اصلی مرگ بازیگر سریال پایتخت

خانم ملوک طلوع نژاد بعد از مبتلا شدن به قارچ سیاه تحت عمل جراحی قرار گرفت، اما متاسفانه به علت عفونت ناشی از بیماری کرونا و زخم‌های قارچ سیاه دستگاه ایمنی بدن او به شدت پایین آمده بود و بر اثر عفونت کرونا درگذشت. گفتنی است سریال پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم باعث را که بازی خانم ملوک طلوع نژاد به خوبی دیده شود.

او در فیلم‌های تاکسی برگشتی که از شبکه تبرستان پخش می‌شد نیز بازی کرده بود فیلمی که توسط آقای محمد حسین صفری کارگردانی شد.

خانم طلوع نژاد در سریال پایتخت نقش لیدر نقی معمولی را بر عهده داشت نقی در پایتخت ۵ در مسابقات ورزشی کشتی شرکت کرده بود و خانم طلوع نژاد به عنوان لیدر در سریال بازی می‌کرد.

روز شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ملوک طلوع نژاد بازیگر تئاتر و تلویزیون متولد گلستان و هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و گروه نمایش رادیو گلستان که با بازی در سریال پایتخت ۵ و پایتخت ۶ به شهرت رسید بر اثر بیماری شایع قارچ سیاه و کرونا و ابتلا به بیماری از شایع‌ترین خبر‌های امسال دارفانی را وداع گفت.

 

منبع: خبر آنلاین

tags # سریال پایتخت سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • تامین مالی ۸۰۰ همتی تولید از بورس در سال ۱۴۰۲
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • چرا فنلاند شادترین کشور دنیاست؟
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آموزش نمادین رای گیری با صندوق مکانیزه الکترونیکی در سیمرغ
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند