Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@08:37:41 GMT

لزوم افزایش تاب‌آوری جوانان در پساکرونا

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۸۶۴۵۹

لزوم افزایش تاب‌آوری جوانان در پساکرونا

اما مشکل اصلی این است که نمی دانیم ویروس کرونا تا چه زمانی میهمان خانه‌های ما است. از این‌رو بررسی مشکلات ناشی از آن و مسائلی که امروز جوانان در پساکرونا با آن دست به گریبان هستند اجتناب‌ناپذیر است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، آوا، دختری ۲۰ ساله و دانشجو است. او درباره تأثیر کرونا در زندگی روزانه‌اش می‌گوید: با آمدن کرونا، همه مجبور شدیم که ساعت بیشتری را در خانه بمانیم و این قضیه ما را مجبور کرد که به کارهای جدیدی روی بیاوریم، کارهایی که تا حالا به‌خاطر نداشتن وقت کافی، فرصت انجام آنها را نداشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیتیشن، اجرای موسیقی، کتابخوانی و ورزش کردن از جمله کارهایی بود که به خاطر آمدن کرونا در حال انجام دادن آنها هستم و جالب اینجاست که حالم از ماه‌های قبل خیلی بهتر است اما با همه اینها دلم برای دوستانم تنگ شده، چون آنها هم در قرنطینه هستند و بیرون نمی‌آیند. در کل موضوع کرونا زندگی مرا به سمت مثبتی پیش برده است.

کیارش هم که جوانی ۱۸ ساله است و امسال کنکور دارد، گلایه از نبود آزادی و فضای شخصی در محیط خانه دارد. او که پدر و مادرش کارمند هستند، با آمدن کرونا در خانه مانده‌اند و دورکاری می‌کنند و این قضیه باعث شده که کیارش مانند قبل فضایی برای تنها ماندن در خانه نداشته باشد. او در ادامه می‌گوید که دوست دارم از فضای خانه دور باشم و از این همه بودن در کنار خانواده خسته شده‌ام. البته همه می‌دانیم که با در خانه ماندن می‌توان چیزهای جدید یاد گرفته یا به خودسازی پرداخت. نرگس هم ۱۷ ساله است، معتقد است که کرونا تأثیرات زیادی در زندگی جوانان داشته. نرگس می‌گوید: من خیلی اهل بیرون رفتن هستم و با آمدن این ویروس، بیرون رفتن‌هایم تقریباً به صفر رسیده و این قضیه برایم خیلی آزاردهنده است. البته اینکه نمی‌دانم در آینده چه اتفاقی می‌خواهد برایم بیفتد، نگران‌کننده است. نمی‌دانم که این وضعیت تا کی می‌خواهد ادامه داشته باشد و همین قضیه مرا دچار بی‌انگیزگی کرده است.

اتفاقات جدید زندگی جوانان در پساکرونا

سعید معدنی، جامعه شناس درباره زندگی و اتفاقات جدید زندگی جوانان در پساکرونا  می‌گوید: در فضای شرایط استرس‌زای امروز، از برخی جهات جوانان از بسیاری از اقشار دیگر آسیب پذیرتر هستند. چراکه کودکان و نوجوانان چندان تسلط و آگاهی پیرامون خود ندارند اما افراد میانسال و پیر عمری گذرانده و صبورتر هستند. پس این جوانان هستند که بیشترین بار مسئولیت و نگرانی برای دوران پساکرونا را بر دوش می‌کشند.چون آینده مبهم است و نسبت به سرنوشت جامعه انسانی پیش رو و روابط آن نگران هستند. درباره دوره پساکرونایی باید یک عامل مهم و اساسی را مدنظر داشت و آن «مقدار و مدت زمان زیستن در سایه کرونا» است. این عامل تأثیر اساسی بر زندگی مردم بویژه جوانان در دوران پساکرونایی دارد.

به‌گفته او، تجربه این روز‌ها برای جوانان منحصر به این نسل بوده و در تاریخ بی‌نظیر است.بی شک این تجربه روی ازدواج، تحصیل و شغل نسل آینده مؤثر است.

این جامعه شناس به نکات مثبت این تغییر در سبک زندگی جوانان اشاره کرده و توضیح می‌دهد: خوشبختانه در خلال دوران خانه نشینی و قرنطینه، جوانان در ایران و جهان ابتکاراتی جهت بالا بردن روحیه فردی و اجتماعی به کار بردند که نشان داد این نسل نیز همانند همه نسل‌ها در همه عصرها می‌توانند از این گردنه سخت و دشوار به سلامت عبور کرده و آینده خوبی را برای خود و بشریت رقم بزنند. ابتکارات و فرصت‌هایی که در فضای مجازی برای ارتباط با یکدیگر و با جهان پیرامون جهت کمک به جامعه و بالا بردن روحیه مردم به‌کار گرفتند، قابل توجه و تقدیر است. این ابتکارات و خلاقیت‌ها، این امید را به ما و دیگران نشان داد که باید و می‌توان به آینده روشن این نسل امیدوار بود.

ایجاد تفریح در محیط‌های بسته برای جوانان

محمدطاهر رضانژاد، عضو سمن‌های تهران، نیز با بیان اینکه کرونا دوره‌ای طولانی با ماست و سبک زندگی جدیدی را می‌طلبد می‌گوید: بر اساس آمارها و گزارش‌ها از آنجایی که خشونت‌های خانوادگی در قرنطینه افزایش پیدا کرده است، سمن‌ها در حوزه خشونت‌های اجتماعی ورود کرده‌اند. بهترین ابزار مورد دسترس و مؤثر برای حل مشکلات این چنینی، فضای مجازی است. جهت آموزش‌ها در خصوص کرونا، ارائه راهکارها و توصیه‌های روانشناختی در جهت افزایش تاب‌آوری و کنترل خشم و حتی ایجاد تفریح در محیط‌های بسته می‌توان از فضای مجازی استفاده کرد.

او در ادامه اضافه می‌کند: کاری که سمن‌ها می‌توانند انجام دهند، همین است. دولت در حال حاضر بیشتر به فکر تأمین معیشت و رفع مشکلات در حوزه درمان است، اما سمن‌ها برای حل مشکلات روانشناختی جوانان می‌توانند مؤثر عمل کنند.

ما به‌عنوان یک نهاد مردم‌نهاد در بحث ازدواج هم در حال فرهنگسازی هستیم تا خانواده‌ها با حفظ فاصله اجتماعی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی کمک کنند، زندگی مشترک جوانان شروع شود. خانواده‌ها باید با یکدیگر توافق و تعامل داشته باشند تا بدون گرفتن جشن و مراسم متداول، جوانان زیر یک سقف زندگی را آغاز کنند. سمن‌ها به نوبه خود در حال حاضر در حال فرهنگ‌سازی در این حوزه هستند. عضو هیأت مدیره مؤسسه مردم‌نهاد تعالی هم، با اشاره به اینکه این ان‌جی‌او در حوزه آموزش و فرهنگ در حال فعالیت در فضای مجازی است توضیح می‌دهد: تمام محتواهای انرژی بخش و ایجاد تفکر مثبت را در فضای مجازی مدنظر قرار دادیم و از آنجایی که بسیاری از ان‌جی‌او‌ها در بخش تهیه اقلام بهداشتی و معیشتی در حال فعالیت هستند، فکر کردیم که ما می‌توانیم به مشکلاتی از جمله رفع استرس و تزریق شادی و انرژی در جوانان بپردازیم. از این‌رو از فضاهای لایو‌های اینستاگرامی تا ایجاد برنامه‌هایی برای پر کردن اوقات فراغت جوانان را در برنامه‌های خود گنجاندیم. کار خیر فقط کمک مالی نیست بلکه با کمک مسئولان و هنرمندان می‌توان کارهای مثبتی برای رفع مشکلات روانی و جسمانی جوانان انجام داد.

بررسی ابعاد مختلف زندگی جوانان در پساکرونا

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه با شیوع کرونا ویروس در حوزه جوانان موضوعات مختلفی ایجاد شد می‌گوید: خوشبختانه آمار شایان ذکری از افزایش نزاع خانوادگی نداشتیم و نکته مثبت قرنطینه این بود که پیوند خانوادگی بخصوص در موضوع جوانان شکل گرفت. از آنجایی که این ویروس همه مردم دنیا را به نوعی درگیر کرده است، به نظر می‌آید، موضوع تنش خانوادگی بین جوانان و اعضای خانواده‌ها به‌دلیل بالارفتن مدل باورها و اعتقادات مذهبی وجود ندارد.

محمد مهدی تندگویان، در ادامه اضافه می‌کند: مشکل اساسی، بحث تحصیل و اشتغال جوانان است. از آن جایی که تاب‌آوری مردم سقف معینی دارد، این اتفاق باید در مراکز مختلف مورد بحث قرار گیرد. البته تشکل‌های جوانان با انگیزه تزریق امید در بین جوانان در این حوزه وارد عمل شده است. بحث بستر فضای مجازی، آموزش‌های مجازی و تجارت الکترونیک جزء ملزومات زندگی شده است و بخش زیادی از مشکلات به زیرساخت‌های فضای مجازی و نبود شبکه ختم می‌شود.

او در ادامه اضافه می‌کند: اگر قرار است جوانان همین‌طور در خانه بمانند، باید فکر اساسی به حال زیرساخت‌های بستر مجازی آموزش‌ها کرد، به نحوی که امکان دسترسی برای همه جوانان حتی در روستاها و شهرهای کوچک وجود داشته باشد.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه سمن‌ها با ورود به فضای مجازی در خصوص کاهش میزان افسردگی و افزایش اوقات فراغت جوانان، گام‌های زیادی برداشته‌اند، بیان می‌کند: در حوزه تشکل‌ها چندین سایت و اپلیکیشن تولید شده و تلویزیون‌های آنلاین شروع به کار کرده‌اند. به‌عنوان مثال در استان لرستان شبکه تلویزیونی لایو راه‌اندازی شده، در استان سمنان هم در اپلیکیشنی به موضوعات بهداشت و درمان، ورزش در خانه، تغذیه جوانان و مشاوره آنلاین پرداخته می‌شود. در خصوص تجاری‌سازی هم در ایلام سامانه «تاشهر» بابت خرید محصولات بهداشتی موضوع کرونا راه‌اندازی شد. مسابقات آنلاین و گرفتن عکس‌های خانوادگی و ارسال آنها در فضای مجازی، با ارائه جایزه به شرکت‌کنندگان هم، توسط سمن‌ها در همین دو ماه اخیر ایجاد شده تا انگیزه در خانه ماندن با امکانات کم شکل گرفته شود.

تندگویان در خصوص دفاتر مشاوره توضیح می‌دهد: دفاتر مشاوره آنلاین تلفنی و حضوری در حال خدمات‌رسانی هستند. در دوران کرونا تا بیست و سوم فروردین ماه در حدود ۲۰۰ هزار نفر فقط مراجعه اینترنتی داشتیم. ۱۷۰ هزار نفر هم تلفنی و ۷۰۰ نفر هم به‌صورت حضوری به این مراکز مراجعه کرده‌اند. در عین حال مشاورین سامانه ۳۰۴۰ هم در بحث کاهش آسیب‌های روانی، در حال خدمات‌رسانی هستند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تاب آوری ویروس کرونا کرونا پساکرونا فضای مجازی زندگی جوانان سمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۶۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت

محمود اکرامی فر درباره برنامه «سرزمین شعر» که از شبکه چهارم سیما پخش شد، گفت: این برنامه شعر را به یک گفتمان عمومی و از یک گزاره محفلی به یک گزاره عمومی تبدیل کرد، به طوریکه شعر را در جامعه رواج داد و توانست دوباره به زندگی عمومی، گفتگو‌ها و ارتباطات کلامی مردم برگرداند.

وی افزود: موسی عصمتی یکی از شاعرانی بود که بخاطر جاذبه رسانه‌ای و شعر خوبش از او استفاده کردم و در گروه من قرار داشت. اشعار او را در صفحه مجازی ام منتشر کردم و بازخورد‌های زیادی از آن گرفتم.

این شاعر و داور برنامه تلویزیونی «سرزمین شعر» گفت: بیش از صد هزار نفر از این صفحه من بازدید کردند و شعر این شاعر حدود ۱۰ میلیون نفر بازدیدکننده داشت. خیلی‌ها برای ما نوشتند که با این شعر زندگی کردند و حتی به گریه افتادند. می‌توانم بگویم سرزمین شعر برنامه خوبی بود و می‌تواند بهتر هم شود.

برنامه «سرزمین شعر» در ادامه هجدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر از ۲۶ اسفند پارسال در قالب مسابقه شعر به روی آنتن شبکه چهارم سیما رفت و فرصتی شد برای شنیدن اشعار جشنواره و انتخاب شاعران برتر بود. در قسمت اول این برنامه غزلی از موسی عصمتی درباره پدر و کارگران معدنعلاوه بر اینکه حضار برنامه را تحت تاثیر قرار داد، با اقبال عمومی هم همراه شد.

(پدر)

پدرم را خدا بیامرزد، مردِ سنگ و زغال و آهن بود
سال‌های دراز عمرش را، کارگر بود، اهل معدن بود

از میان زغال‌ها در کوه، عصر‌ها رو سفید برمی‌گشت
سربلند از نبرد با صخره، او که خود قله‌ای فروتن بود

پا به پای زغال‌ها می‌سوخت! سرخ می‌شد، دوباره کُک می‌شد
کوره‌ای بود شعله‌ور در خود، کوره‌ای که همیشه روشن بود

بار‌هایی که نانش آجر شد، از زمین و زمان گلایه نکرد
دردهایش، یکی دوتا که نبود! دردهایش هزار خرمن بود

از دل کوه‌های پابرجا، از درون مخوف تونل‌ها
هفت خوان را گذشت و نان آورد، پدرم که خودش تهمتن بود

پدرم مثل واگنی خسته، از سرازیر ریل خارج شد
بی خبر رفت او که چندی بود، در هوای غریب رفتن بود

مردِ دشت و پرنده و باران، مردِ آواز‌های کوهستان
پدرم را خدا بیامرزد، کارگر بود، اهل معدن بود

منبع: صداوسیما

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • پیشنهاد بی‌سابقه و عجیب در فضای مجازی برای مهاجران افغان در ایران! | تصویر
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • لزوم شتاب بخشی به تکمیل زنجیره ارزش/ نباید به خارج وابسته باشیم
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد