Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-28@12:47:44 GMT

محل سخت‌ ترین نبرد

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۸۷۱۴۰

محل سخت‌ ترین نبرد

محمدصادق جنان‌صفت - اقتصاد ایران اکنون از سه سوی گوناگون زیر ضرب است؛ اول: پیامدهای فزاینده گسترش ویروس کرونا. دوم: ادامه و ژرف‌تر شدن دامنه تحریم‌های آمریکا و سوم: برهم‌فزایندگی و بازدارندگی سیاست‌های ناکارآمد پولی، بانکی، ارزی و تجاری.

پیامد این سه گروه از فشارها بر کسب وکار ایرانیان در سه سطح دولت، خانواده‌ها و بنگاه‌ها به خوبی دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشانه بدبختی دولت در کسری بودجه باورنکردنی نزدیک ۵۰ درصدی است. نشانه بداقبالی و تیره‌روزی این فشارها بر خانواده‌ها کوچک و کم‌قدرت‌تر شدن درآمد و قدرت خرید آنهاست. نشانه ناخوشایند این شرایط بر بنگاه‌ها سخت‌تر شدن فروش در بیشتر رشته‌های صنعت و خدمات به دلیل کاهش قدرت و تقاضای کل است.

پرسش این است: برای بیرون کشیدن کسب‌وکار ایرانیان از این گرداب مهیب چه باید کرد؟ واقعیت این است که منابع در داخل ایران به اندازه‌ای نیست که بتواند موتور محرک نیرومندی برای کشاندن کشتی به گل نشسته ایران باشد. دست به دست کردن منابع ریالی از این بازار به آن بازار ارزش افزوده‌ای ندارد جز اینکه بازارها را از تعادل خارج کرده و بر ابعاد سرگردانی‌ها بیفزاید. رشد تولید با هدف فروش در بازار داخلی نیز به دلیل کاهش قدرت خرید شهروندان آب باریکی است که به دریا و اقیانوس وصل نیست. بنابراین باید به منابع بین‌المللی وصل شد. یکی از راه‌های اصلی وصل شدن به منابع خارجی توسعه صادرات است. واقعیت این است که ارزش صادرات نفت خام و حتی فرآورده‌های چسبیده به آن و نیز فلزات اساسی نیز کار دشوار و   شده است. اما واقعیت این است که باید توسعه صادرات را در دستور کار قرار داد. محل نبرد اصلی برای کشورهای جهان همین است و در این کار یعنی صادرات در دنیای امروز سخت‌ترین کار عالم است.

برای اینکه صادرات رخ دهد باید دیپلماسی نیرومندی را تدارک دید، باید به جهان اطمینان داد صادرات ایران هرگز به هر دلیل ناگهان قطع نخواهد شد، مصرف‌کنندگان داخلی را متقاعد کرد که این اتفاق به نفع درازمدت کشور است. تجربه نشان می‌دهد پول گرفتن از مصرف‌کننده و مشتری به‌ویژه در دنیای امروز یکی از سخت‌ترین کارهای عالم به حساب می‌آید. صادرکنندگان کالا برای جلب رضایت خریدارانی که فرسنگ‌ها با آنها فاصله دارند باید برنامه‌ریزی دقیقی کنند و با رقبای پرشماری بجنگند.اینجا محل نبرد خرد ناب اقتصادی و رقابت با رقبایی است که برای تسخیر وجب به وجب بازارهای صادراتی طرح و نقشه و برنامه و اندیشه دارند و به آسانی جای خود را به هیچ کس حتی کشور دوست و برادر نمی‌دهند. دیدیم و می‌بینیم که رهبران عراق از شرایط بد ایران در صادرات نفت استفاده می‌کنند و به سرعت جایگزین ایران می‌شوند و می‌بینیم روسیه‌ای که خود را متحد ایران می‌داند چگونه به بازارهای صادراتی گاز ایران یورش می‌برد. اگر ایران نتواند در این محل نبرد و جایی برای خود در دنیای صادرات باز کند بداند که در بازار داخلی نیز در امان نخواهد بود و همان‌طور که تا همین امروز برخی از رشته‌های صنعتی و خدماتی ایران به نفع رقبای خارجی تعطیل شده‌اند بقیه فعالیت‌ها نیز نابود خواهند شد. برای اینکه این محل به محل رشد و بالندگی ایران تبدیل شود نیاز داریم محل جنگ را تغییر دهیم و به خرد ناب و تعامل وصل شویم.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۷۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری

فضل‌الله رحمتی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: سال گذشته چهارمحال و بختیاری با هدف شناخت مقاصد صادراتی، معرفی گروه‌های کالایی، تنوع بخشی به بازارهای صادراتی در پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو حضور یافت و نتیجه این حضور جهش صادراتی در استان بود.

وی با اشاره به حضور چهارمحال و بختیاری در ششمین نمایشگاه "ایران اکسپو" افزود: تلاش می‌شود در این دوره از نمایشگاه که با حضور ۲ هزار شرکت تجاری برگزاری می‌شود مشتریان و هدف‌های جدید صادراتی برای محصولات این استان شناسایی شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به حضور ۴۱ شرکت تولیدی در استان و تولیدکنندگان محصولات صادراتی که موفق به گرفتن استانداردهای جهانی در ۶ گروه کالایی شده‌اند، ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده میز توانمندی‌های صادراتی در غرفه زنجیره ارزش استان در اختیار گرفته شده تا بتوان از این طریق توانمندی صادراتی استان را به بازرگانان و شرکت کنندگان حاضر در این نمایشگاه از ۸۰ کشور دنیا ارائه کرد.

رحمتی عنوان کرد: ۶ واحد و شرکت تولیدی برای حضور در نمایشگاه "ایران اکسپو" به صورت مستقیم دارای غرفه‌های مجزا هستند.

وی خاطرنشان کرد: افزون بر این ۲۰ محصولی که امکان افزایش تولید در صورت وجود بازار صادراتی دارند انتخاب شده که در غرفه ارائه توانمندی‌های صادراتی به صورت مستقیم با ۲ هزار نفری که از ۸۰ کشور دنیا در این نمایشگاه حضور دارند وارد مذاکره می‌شویم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: حضور در نمایشگاه ایران اکسپو موجب معرفی محصولات استان، ایجاد مشتری‌های جدید، افزایش مقاصد صادراتی و تنوع بخشی به گروه‌های کالایی می‌شود.

رحمتی با بیان اینکه نمایشگاه ایران اکسپو در ۲ بخش حاکمیتی و خصوصی برگزار می‌شود بیان کرد: در بخش حاکمیتی در سالن ۴۱ همه استان‌ها دارای غرفه هستند و هر غرفه دارای سه بخش شامل زنجیره‌های ارزش استان، فرصت‌های سرمایه گذاری و ظرفیت‌های صادراتی است که اداره‌کل صمت چهارمحال و بختیاری مسؤولیت جایگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری را برعهده دارد.

وی تاکید کرد: استان چهارمحال و بختیاری ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد که می‌تواند آن را به سرمایه‌گذاران عرضه کند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: هرچند این استان در گذشته به عنوان یک استان صنعتی و صادرات محور شناخته نمی‌شد اما امروز به واسطه تحولات و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و صادراتی دارای حدود ۳۰ محصول صادرات محور است.

رحمتی با اشاره به رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری افزود: خوراک آبزیان، شیرخشک، اسکیم، پودر بستنی، چربی‌های گیاهی، کاشی، سرامیک، لوله موکت، کفپوش از نمد، سیمان، کیلنکر، سنگ ساختمانی، چینی بهداشتی، ورق گالوانیزه، کابل شبکه، سیلندر گاز، محصولات فولادی و ادوات کشاورزی از جمله محصولات صادراتی چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

وی یکی از مشکلات چهارمحال و بختیاری را نبود خط ریلی عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به فاصله جغرافیایی این استان با مرزهای کشور و بالا بودن هزینه حمل و نقل امید می‌رود با همت مسؤولان این زیرساخت مهم و اساسی در بخش اقتصادی در استان فراهم شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یکی دیگر از مشکلات این استان را فعال نبودن منطقه ویَژه اقتصادی عنوان کرد و گفت: فعالیت منطقه ویژه اقتصادی کمک مهمی به صادرات محصولات استان می‌کند.

کد خبر 6089730

دیگر خبرها

  • پتروشیمی و فولاد ارزآورترین شرکتها در ۱۴۰۲/صادرات گاز نصف شد
  • نمایش توانمندی صادراتی اردبیل در نمایشگاه اکسپوی ایران
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • تاکسی های برقی وارد شد
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری
  • زمان نبرد فینال آسیا بین ایران _ تایلند مشخص شد
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات