Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایدز یکی از معضلات بهداشتی فراگیر در جامعه امروز است که هنوز هیچ واکسن شناخته‌شده‌ای برای آن وجود ندارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ایدز (HIV)، یک بیماری عفونی ویرانگر است که منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود؛ این بیماری پس از نخستین پیدایش در سال ۱۹۸۱ به سرعت تبدیل به یک بیماری فراگیر شد؛ فراگیری یک بیماری به معنای فراتر رفتن آن از مرزهای یک کشور یا قاره به دیگر نقاط سراسر جهان و محدود نبودن آن به یک ناحیه خاص از کره زمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود تلاش‌های گسترده برای درمان این بیماری کشنده، هنوز هم هیچ راهکار تأییدشده‌ای برای مقابله و یا پیشگیری از آن وجود ندارد.

تاریخچه روز جهانی آگاهی در مورد واکسن ایدز

روز جهانی آگاهی در مورد واکسن ایدز (HIV/AIDS Vaccine Awareness Day) هر سال در تاریخ ۱۸ ماه می، به منظور افزایش آگاهی جهانی در رابطه با این بیماری و نیاز مبرم به کشف واکسن برای آن برگزار می‌شود. در این روز از تمامی افرادی که در مسیر دستیابی به این هدف در تلاش هستند، تجلیل شده و یاد و خاطره قربانیان این بیماری گرامی داشته می‌شود. مراسم این روز برای نخستین بار در ۱۸ می ۱۹۹۸، برگزار شد؛ در این روز بیل کلینتون، رئیس جمهور سابق آمریکا دنیا را به چالش کشید تا اهداف جدیدی را در عصر ظهور علم و فناوری به وجود آورند. او بر ضرورت تلاش جهانی برای یافتن واکسنی برای ایدز تأکید کرد، زیرا تنها راه محدود کردن گسترش خطر این بیماری و محو کامل آن واکسینه شدن است.

اهداف روز جهانی آگاهی در مورد واکسن ایدز

از این سال به بعد روز جهانی واکسیناسیون ایدز (HVAD) تحت نظارت "انستیتوی ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی"، به طور سالانه برگزار شد. آگاهی‌بخشی در رابطه با ایدز، شیوه‌های پیشگیری از ابتلا به ایدز، آموزش جوامع در برخورد ایمن و مؤثر با این بیماری و آگاهی‌بخشی جهانی در مورد اهمیت تحقیقات درباره آن، موضوعاتی است که د راین رویداد جهانی به آن‌ها پرداخته می‌شود. یکی از بخش‌های مهم در مراسم این روز، تقدیر و تشکر از داوطلبان، متخصصان بهداشت و درمان، حامیان تحقیقات، دانشمندان و سایر اعضای جامعه است که در حال بررسی این بیماری و یافتن واکسنی هستند که هم مبتلایان را درمان کند و هم از ابتلای افراد دیگر به بیماری پیشگیری کند؛ واکسنی برای جایگزینی با درمان‌های منظم ضدویروسی (ART) که به افراد سالم تزریق می‌شود و با پیش‌بینی ورود صدمات احتمالی به سیستم ایمنی بدن، عفونت را در سطح غیرقابل‌شناسایی نگه می‌دارد.

کووید -۱۹، یادآور همه گیری ویروس ایدز

تداخل این روز با شیوع یک بیماری عالم‌گیر دیگر یعنی کووید -۱۹ در سال جاری باعث شده است تا برگزاری آن کمی متفاوت‌تر از گذشته انجام گیرد. از آنجایی‌که ماندگاری و پایداری بیماری‌های همه‌گیر نیازمند واکسیناسیون است، حمایت جهانی از واکسیناسیون ایدز (AVAC) در سال جاری، گامی موثر در تولید واکسن کووید -۱۹ بوده است. در این راستا سازمان AVAC به توضیح چگونگی انجام اقدامات پیشین برای کشف واکسن ایدز و استفاده از تجربیات به‌دست‌آمده در طول سال‌های گذشته پرداخته و از ظرفیت جهانی و همکاری‌های ضروری برای مقابله با تمامی همه‌گیری‌ها حمایت کرده است.

برای پیشبرد این هدف در روز ۱۸ می، مجموعه‌ای از اینفوگرافیک‌ها، گزارشات جدید، روندهای کاری، بسترهای نرم‌افزاری، شیوه‌های مشارکتی، سرمایه‌گذاری‌ها مالی، ارائه شده است. همچنین در این روز از تجربیات پیشین در مسیر مقابله با مشکل جدید پرداخته شده و بر اهمیت همکاری‌های جهانی به‌منظور پاسخ‌دهی به بیماری‌های آینده تأکید شده است زیرا هرچند HIV از حالت عالم‌گیری خارج شده است، شرایط فعلی نشان می‌دهد که مشکلات فعلی کووید -۱۹ به‌طرز چشمگیری یادآور روزهای ابتدایی ویروس ایدز است.

کد خبر 424295

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ایدز پیشگیری از ایدز روز جهانی ایدز درمان دارد کووید ۱۹ واکسن کووید ۱۹ بیماری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق یک بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۸۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم

آبله مرغان افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ اما بیشتر کودکان را درگیر می‌کند. این ویروس به‌راحتی از افراد مبتلا به آبله مرغان به افرادی که تابه‌حال به این بیماری مبتلا نشده‌اند یا اینکه واکسینه نشده‌اند سرایت می‌کند.

به گزارش تجارت نیوز، اگر یک نفر به آن مبتلا شود، حدود ۹۰ درصد از افرادی که به او نزدیک‌اند و در برابر این ویروس مصون نیستند نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند. این ویروس راه‌های انتقال زیادی دارد و قدرت مسری بودن آن تا حدی است که حتی با یک تماس کوچک هم منتقل می‌شود. ویروس واریسلا زوستر همچنین باعث بروز بیماری به اسم زونا می‌شود.

در صورت بروز علائم آبله مرغان به پزشک مراجعه کنید. اما رژیم غذایی مناسب برای آبله‌مرغان چیست؟

لبنیات

انبه

موز

عصاره قلم

سبزیجات تازه

سیر

زنجبیل (مقدار کم)

زردچوبه

ماست

بستنی

کلم‌بروکلی، کلم‌پیچ، اسفناج

تخم مرغ

لوبیا

دمنوش‌های گیاهی

سیب

در کل غذا‌هایی که سیستم ایمنی بدن را قوی‌تر می‌کنند و در عین حال برای فرد حساسیت هم ایجاد نمی‌کنند، بهترین منابع غذایی هستند. اما قبل از مصرف این نوع غذا‌ها با پزشک مشورت کنید.

دیگر خبرها

  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند