Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، با اشاره به اهمیت پرورش ماهی تیلاپیا، گفت: سال گذشته، سازمان حفاظت محیط زیست، با پرورش تیلاپیا در استان‌های خراسان جنوبی، سمنان، قم و یزد موافقت کرد که این خود نوید بخش آغاز تولید رسمی تیلاپیا در کشور است.

 بهمنی، افزود: محققان علوم شیلاتی کشور، تاکنون پروژه‌های تحقیقاتی متعددی مربوط به این گونه را در مرکز ملی آب‌های شور واقع در بافق یزد، اجرا کرده اند که حاصل آن تدوین دانش فنی تکثیر، پرورش و تغذیه اختصاصی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: استفاده مطلوب از منابع آبی، مسئله‌ای است که در حال حاضر در کشور ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. وضعیت اقلیمی کشورمان اقتضا می‌کند که از گونه‌های جدید در صنعت آبزی پروری استفاده شود که پرورش تیلاپیا می‌تواند گزینه‌ای مطلوب برای تولید باشد.

به گفته بهمنی، یکی از مهمترین ویژگی‌های ماهیان تیلاپیا تحمل محدوده نسبتاً وسیع عوامل زیستی است. ماهی تیلاپیا نسبت به بیشتر ماهیان پرورشی آب شیرین، دربرابر شوری بالا، درجه حرارت بالای آب، اکسیژن محلول پایین و غلظت‌های بالای آمونیاک، قدرت تحمل بیشتری دارد.

این مقام مسئول، با بیان اینکه تیلاپیا دومین ماهی پرورشی جهان است، ادامه داد: سالانه حدود ۶/۵ میلیون تن تیلاپیا در ۱۴۰ کشور جهان تولید می‌شود. در حالی که ایرانیکی از وارد کنندگان فیله تیلاپیا است.

 بهمنی تاکید کرد: تاکنون فقط از دو سویه برای پرورش این ماهی در کشور استفاده شده که بعد از گذشت یک دهه، هم خونی تولید مثلی، باعث کاهش نرخ رشد شده است؛ بنابراین محققان علوم شیلاتی، با واردات پنج سویه بهگزینی شدهو بهره مندی از آن‌ها به عنوان مولد، امیدوارند در تولید این ماهی در کشور، جهشی محسوس ایجاد کنند.

به گفته رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، توصیه تحقیقات برای پرورش این ماهی، ایجاد واحد‌های گلخانه ای یکهزار متر مربعی است که طبق برآورد‌ها بازگشت سرمایه ثابت، کمتر از دو سال، اتفاق می‌افتد. ضمن اینکه در هر واحد، حداقل برای ۳ نفر، فرصت شغلی ایجاد و ۲۰ هزار کیلوگرم از این ماهی نیز در هر دوره ۷ ماهه به بازار عرضه می‌شود.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 شیلات بهمنی علوم شیلاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۸۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد

به گزارش تابناک، تسنیم نوشت: براساس اعلام سازمان شیلات، سرانه مصرف ماهی در کشور حدود 13 کیلوگرم برآورد شده است درحالی که میانگین جهانی آن حدود 20 کیلوگرم است.

یک بخشی از کمبود مصرف سرانه به دلیل ذائقه ایرانی است که به دلیل  بوی ماهی و تیغ ماهی، خانوارها به خاطر پخت و پز آنها با مشکل مواجه می‌شوند. متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه غذاهای دریایی راهکاری مبتکرانه برای این مشکل طراحی کردند.

خانلر مدیرطرح این شرکت دانش‌بنیان گفت: در راستای تکمیل زنجیره تأمین آبزیان و در راستای فرآورده‌های شیلاتی، تولید سوسیس و کالباس ماهی را در دستور کار قرار دادیم که برای نخستین بار 13 محصول سوسیس و کالباس را از ماهی "سیوس" تولید کردیم.

وی تصریح کرد: این محصولات بدون ماده نگهدارنده تا یک ماه قابلیت نگهداری دارد که همین امر،‌ ثبت اختراع شده است.

خانلر گفت: سوسیس‌هایی که در خارج از کشور از جمله چین و اروپا تولید می‌شود به شدت طعم ماهی دارد و برای مصرف‌کننده و ذائقه ایرانی اصلاً‌ مناسب نیست و ما توانستیم بعد از 15 سال کار تحقیقاتی، با بومی‌سازی خط تولید، قیمت تمام‌شده را پایین بیاوریم.

حذف بو و طعم نامطبوع ماهی در کنار حفظ همه خواص مفید آن،‌ فراپاستوریزه بودن و هضم راحت از ویژگی‌های این محصول دانش‌بنیان است.

از ویژگی‌های دیگر دانش‌بنیانی این محصول می‌توان به استفاده از یک چهارم حد مجاز نیترید سدیم و تعداد میکروارگانیسم صفر اشاره کرد.

این فرآورده که از محصولات فناورانه صنایع غذایی است در راستای توسعه سهم بازار کشورمان در این حوزه، قیمتی ارزان‌تر نسبت به نمونه‌های خارجی دارد. این فرآورده دانش‌بنیان ایرانی تاکنون به کشورهای عراق، عمان، قطر و امارات صادر شده است.

دیگر خبرها

  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی
  • تحقق سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته شود