Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-دو سال پیش، دونالد ترامپ به هنگام خروج از برجام، وعده داد که "فشار حداکثری" بر ایران، به نتیجه ای بهتر از ماندن در توافق هسته ای، می انجامد. اکنون پس از دو سال، تحریم ها به انقباض فاجعه بار اقتصاد ایران انجامیده اما نتوانسته دگرش مثبتی در سیاست های این کشور به همراه آورد بلکه کارها را خراب تر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باربارا اسلاوین راس در شورای آتلانتیک ایالات متحده(امریکا) با عنوان «پنج دلیل که چرا "فشار حداکثری" آمریکا، پیامدهای وارونه ای داشته است» نوشت:

دو سال پیش، دونالد ترامپ به هنگام خروج از برجام، وعده داد که "فشار حداکثری" بر ایران، به نتیجه ای بهتر از ماندن در توافق هسته ای، می انجامد. اکنون پس از دو سال، تحریم ها به انقباض فاجعه بار اقتصاد ایران انجامیده اما نتوانسته دگرش مثبتی در سیاست های این کشور به همراه آورد بلکه کارها را خراب تر کرده است.

رویکرد ترامپ، پنج پیامد وارونه داشته است: وی در سخنرانی هشتم مه 2018 وعده داد که سیاست وی "تهدید برنامه موشک های بالستیک ایران را حذف می کند؛ فعالیت های تروریستی اش در جهان و کنشگری های دردسرآفرینش در خاورمیانه را هم سد خواهد کرد." اما ایران برنامه موشکی اش را ادامه داد و حتی یک ماهواره نظامی هم به مدار فرستاد، در منطقه تهاجمی تر شد و کار به جایی رسیده که چه بسا آمریکا مجبور به ترک عراق شود و این کشور را در برابر ایران آسیب پذیرتر کند.

ایران که تا یکسال پس از خروج آمریکا هم به برجام پایبند بود، اکنون به اندازه کافی اورانیوم با غنای پایین دارد که بتواند یک بمب هسته ای تولید کند و کار غنی سازی در سایت زیرزمینی فُردو را هم از سر گرفته است. اگر هم آمریکا تلاش کند که از سازوکار ماشه استفاده کند، آنگاه ایران، هم از برجام و هم از ان.پی.تی بیرون رفته، مسیر کره شمالی را در پیش می گیرد.

سیاست دولت ترامپ، شکاف میان آمریکا و نزدیکترین متحدانش در اروپا را بیشتر کرده است. تجربه نشان داده که فشار بر ایران تنها زمانی کار می کند که چندجانبه باشد و اهدافی واقع بینانه و دست یافتنی را دنبال کند. همدستی اروپا در این زمینه، بنیادین و کارساز می بود.

دولت ترامپ با مجبور کردن دیگر کشورها به پیوستن به کارزار "فشار حداکثری" آنهم به رغم اولویت های سیاسی شان، موجب شد که تحریم ها به ابزاری بی خاصیت در سیاست خارجی تبدیل شوند چرا که همانند آنتی بیوتیک ها هستند که زیاده روی در مصرف آنها، بی خاصیتشان می کند. در گذر زمان، کشورها سازکارهای خودشان را پیدا می کنند. چین بویژه این توانایی اقتصادی را دارد که سازوکارهای موازی مالی بین المللی بوجود آورد و زمانی که آمریکا واقعا به تحریم بعنوان یک ابزار سیاست خارجی نیاز پیدا کند، دیگر چنین امکانی وجود نخواهد داشت.

خروج آمریکا از برجام، دولت حسن روحانی را بی اعتبار کرد و نیروهای تندروی را تقویت کرد که از ریشه با هرگونه مناسبات عادی با آمریکا مخالفند. چه بسا، سال آینده در ایران، رییس جمهوری سرکار بیاید که دیگر در کابینه اش آدم های تحصیلکرده دانشگاهی حضور نداشته باشند. حتی اگر جو بایدن هم سرکار بیاید، گفتگو با چنین دولتی بسیار دشوار است.

در داخل آمریکا، از مایک پمپئو و چند نومحافظه کار دیگر که بگذریم، دومین سالگرد خروج از برجام، هیچ مدافعی نداشت. در بیرون هم، تنها اسراییل است که همچنان برای سیاستی کف می زند که فقط بر فشار تاکید دارد بدون هیچ مشوقی... لازم نیست دکترای روابط بین الملل داشته باشید تا دریابید که رفتارهای "شومی" همچون تلاش جاری مایک پمپئو برای بکارگرفتن سازوکار ماشه، چه پیامدهایی خواهد داشت: زمانی که در آینده، آمریکا درخواستی از دیگر کشورها داشته باشد، اندک کشورهایی یافت می شوند که از آن پیروی کنند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: فشار حداکثری بر ایران دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۰۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا که خشم و انزجار خود را از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به نمایش گذاشته و از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند بورس دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ایران شده و به تحصیل خود ادامه دهند.

 داداش پور با اعلام حمایت از دانشجویان معترض به جنایات اسرائیل، تصریح کرد: دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی جهانی از جایگاه رو به رشد و خوبی برخوردار هستند و دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی در هر رشته‌ای که تمایل به ادامه تحصیل داشته باشند می‌توانند از ظرفیت موسسات آموزش عالی ایران بهره‌مند شوند.

وی ایران به عنوان کشوری که به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا مستقل بوده و یا‌ر مظلومان جهان است معرفی نمود و افزود: سیاست‌های ایران اسلامی بر اساس آنچه حضرت امام خمینی"ره" ترسیم فرموده بود و راهبرد‌های رهبر حکیم انقلاب اسلامی، استکبار ستیزی و استعمار زدایی و فرهنگ سازی این سیاست بوده و است و باهمین رویکرد بود که توانستیم هیبت آمریکا و رژیم صهیونیستی را در دنیا به چالش بکشیم و امروز چشم تمامی آزادیخواهان جهان به ایران دوخته شده است که در حمله موشکی به اسراییل با خوشحالی جهانیان این نگاه به عیان مشخص گردید و امروز با همین نگاه و سیاست است که وزارت علوم با افتخار اعلام آمادگی جذب هر دانشجوی معترض و اخراج شده را مطرح می‌کند.

رئیس سازمان امور دانشجویان همچنین با اشاره به تخریب مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها در غزه و به تعطیلی کشاندن آنها یادآور شد: دانشگاه‌های ایران با توجه به ظرفیت‌های خوبی که از آن بهره‌مند هستند این آمادگی را دارند تا ما بتوانیم به بورسیه دانشجویان غزه نیز بپردازیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: بی تردید ایران ملجا و خانه امن تمامی ظلم ستیزان و مظلومانی است که به خاطر مبارزه با استکبار و صهیونیسم جهانی از تحصیل و زندگی باز مانده‌اند.

وی برخورد بی منطق و خشن پلیس آمریکا با دانشجویان را رسوایی این کشور در برابر شعار آزادی بیان در غرب عنوان کرد و اظهار داشت: این حرکت پلیس و نوع برخورد حاکمیت با این جریان و حرکت دانشجویی نشان داد شعار آزادی بیان و ارج نهادن به قشر تحصیلکرده سرابی بیش نبوده و تشت رسوایی غرب با این رفتار به صدا در آمده و به تمامی کسانی که به هر نوعی دل در گرو مهد توسعه و آزادی آمریکا داشتند، فهماند هر کجا که سیاست این کشور اقتضا نماید، تمام شعار‌ها را در برابر منافع خود ذبح می‌کند و ذره‌ای به شعار‌ها ارزش قائل نخواهد شد.

وی در پایان سیاست راهبردی ایران را مبارزه با مستکبران و دفاع از مظلومان نام برد و خاطر نشان ساخت: دیروز با موشک و پهپاد هیمنه پوشالی و گنبد آهنین رژیم صهیونیستی و آمریکا را به چالش کشیدیم و اقتدار ایران اسلامی را در عمل به اثبات رساندیم و نقاب از چهره واقعی استکبار که تهدید به گزینه‌های روی میز داشت کنار زدیم و امروز با اعلام آمادگی جذب دانشجویان معترض و اخراجی علیه جنایات رژیم صهیونسیتی، ظرفیت و نگاه ایران را در همه عرصه‌ها به ویژه دانش گستری و جذب دانشجویان مظلوم با هر نژاد و زبانی به دنیا نشان می‌دهیم و ایران اسلامی همواره پشتیبان حق خواهان و پشیمان کننده زورگویان عالم بوده و بر همین سیاست و روش باقی خواهد ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • اثرات مقاومت در آن سوی آتلانتیک
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی آماده نیستند
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟