Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@13:00:58 GMT

ترامپ و شی آغازگر جنگ سرد نوین؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۹۰۱۹۳

ترامپ و شی آغازگر جنگ سرد نوین؟

رهبران چین و آمریکا جنگ لفظی تند و تیزی بر سر شیوع کروناویروس و کووید-۱۹ به راه‌ انداخته‌اند و هر دو تمایل دارند پایگاهشان را در داخل حفظ کنند. با ادامه لفاظی‌ها وقوع یک جنگ سرد جدید دور از انتظار نیست.

به گزارش ایسنا، جولیان بورگر و اما گراهام-هریسون در مطلبی برای آبزرور با اشاره به بحران کرونا و تیرگی روابط چین و آمریکا در بررسی رویارویی‌های جدید در حال ظهور می‌نویسند: «در واقع سیاست خارجی، توجه چندانی را در کمپین‌های انتخابات آمریکا به خود اختصاص نداد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حوزه در حد چند دقیقه در مناظره‌های انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها مورد بحث قرار گرفت اما این برای قبل از شیوع کروناویروس بود.

در حال حاضر احساسات ضد چین، تم اولیه تلاش دوباره دونالد ترامپ برای تثبت جایگاهش در کاخ سفید از طریق انتخابات را تشکیل می‌دهد، آن هم در شرایطی که جایگزین کارآمدی وجود ندارد. مانور روی وضعیت اقتصادی، آنطور که رئیس‌جمهوری آمریکا انتظار دارد، یا مانور روی واکنش دولت او به شیوع کرونا با توجه به تلفات انسانی بسیار بالا غیر ممکن به نظر می‌رسد. چین‌هراسی اما جذاب‌ترین گزینه کنونی به شمار می‌رود، چرا که می‌تواند هر دو ناکامی را توجیه کند.

جود بلانشت، کارشناس چینی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌الملل می‌گوید: متاسفانه، این رویه گاهی اوقات منطق عبور از یک مانع بالقوه در سیستم‌های دموکراتیک محسوب می‌شود. حتی اگر این رویکرد صدمات جانبی ملی چشمگیر به همراه داشته باشد، زمانی که بحث بقای سیاسی در میان باشد، بد خوب جلوه می‌کند.

کمپین‌های ریاست جمهوری آمریکا با موضوع چین رنگ و بوی پیچیده‌ای گرفته است. حامیان ترامپ روز جمعه موج جدیدی از حملات تبلیغاتی علیه جو بایدن به راه انداختند و از او به عنوان "پکن بایدن" یاد کردند و از سخنان ویرایش شده گذشته او و یادداشتی به زبان چینی در مدح چین استفاده کردند. کمپین بایدن هم تبلیغات مشابهی داشت و در آن از سخنان گاها چرب و نرم ترامپ در ستایش شی جینپینگ و استقبال اولیه گرم او از چین بابت واکنش به این پاندمی بهره برد.

سوابق این دو نامزد از عمق ماجرا حکایت دارد. هر دوی آن‌ها در قبال یک شریک تجاری قدرتمند با سابقه حقوق بشری نه چندان روشن چاپلوسی داشته‌اند، با این حال چاپلوسی اغراق‌آمیز ترامپ مقابل شی جینپینگ در سطح دیگری است.   

براساس فرضیه‌ای که در هر دو کمپین وجود دارد و آمارها آن را تایید می‌کند، هر نوع ارتباطی با چین برای انتخابات سم است. نتایج تحقیقات ماه گذشته پیو نشان می‌دهد دو سوم آمریکایی‌ها دیدگاهی منفی برابر چین دارند. این بی‌اعتمادی از زمانی که ترامپ روی مسوولیت چینی‌ها روی شیوع کرونا تاکید بیشتری کرده، عمیق‌تر شده است.

با این پس زمینه، کارزار انتخاباتی آمریکا به جنگ پیشنهادات برای جنگ‌طلبانه‌ترین سیاست‌ها علیه چین تبدیل شده است و رئیس‌جمهوری آمریکا در روزهای گذشته به انتهای این طیف رسید. ترامپ در گفت‌وگو با فاکس نیوز با بیان اینکه‌ "ممکن است ما کل روابطمان را قطع کنیم" مدعی شد که چنین اقدامی می‌تواند ۵۰۰ میلیارد دلار به سود آمریکا تمام شود!

انتظار می‌رود ترامپ به عنوان رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا حرف و عملش را یکی کند؛ بنابراین لفاظی‌های تند و تیز انتخاباتی احتمالا روی روابط آمریکا – چین تاثیرات چشمگیری خواهد داشت و همین موضوع می‌تواند تاثیر مخربی روی اقتصاد جهانی و همکاری چندجانبه گذاشته و در عین حال، خطرات کوچک اما رو به رشد درگیری را تقویت ‌کند.

میرا رپ-هوپر، کارشناس امنیتی منطقه آسیا – پاسیفیک در شورای روابط خارجی می‌گوید: تمام علائم حاکی از آن است که این دولت پا را فراتر خواهد گذاشت تا تقصیر شیوع این پاندمی را بیشتر به گردن چین بیندازد و سیاست‌هایی را دنبال کند که آن را "سخت‌گیرتر علیه چین" نشان دهد. علت اصلی چنین رویکردی این است که تنها جایگزین آن این است که خود رئیس‌جمهوری تقصیر ناکامی‌های حکومتداری داخلی و بین‌المللی را بپذیرد.

کرت کمپبل، معاون سابق وزارت خارجه آمریکا در حوزه شرق آسیا و پاسیفیک می‌گوید: پایان این قضیه برایم روشن نیست. اکنون هم اعتقاد دارم که هم موضع آمریکایی‌ها و هم چینی‌ها در عرصه جهانی لطماتی را وارد می‌کند. نبرد ما در بحبوحه این وضعیت اورژانسی‌، به نوعی بی‌مسوولیتی است.

تحلیلگران بسیاری از "جنگ سرد" جدید میان این اقتصاد بزرگ جهان صحبت کرده‌اند اما کمپبل استدلال می‌کند که این رقابت ابر قدرتی پیچیده‌تر هم خواهد شد چرا که آن‌ها در طول سه دهه گذشته یکپارچه‌تر شده‌اند.

او می‌گوید: من چارچوب جنگ سرد را دوست ندارم، چون به بازگشت به چیزی که در گذشته بوده است، اشاره دارد. مختصات روابط آمریکا – شوروی به گونه‌ای بود که پایین‌ترین سطح تماس وجود داشت، درک اندکی از یکدیگر دیده می‌شود، سفرهای کمی انجام می‌شود و سطح تجارت پایینی برقرار بود.

معاون سابق وزارت خارجه آمریکا در حوزه شرق آسیا و پاسیفیک استدلال می‌کند: روابط آمریکا – چین احتمالا به هم پیوسته‌ترین روابط در کره زمین باشد، به لحاظ سرمایه‌گذاری و تولید. بنابراین جراحی این دوقلوهای به هم پیوسته به شکل فوق‌العاده‌ای دشوار خواهد بود. این فرایند جلوی دولت ترامپ را در برداشتن تیغ جراحی و آغاز جداسازی نمی‌گیرد.

اکثر کارشناسان منطقه‌ای معتقدند خطر یک رویارویی نظامی بعید است اما هم آمریکا و هم چین در حال تقویت زرادخانه‌هایشان هستند. همچنین اوج‌گیری احساسات ناسیونالیستی موجب می‌شود تا کنترل اوضاع در مناطقی که نیروهای مسلح دو طرف در آن‌ها حضور دارند، مانند تنگه تایوان یا دریای چین جنوبی، دشوار شود.

این هفته رئیس‌جمهوری چین ریاست کنگره ملی خلق چین را بر عهده خواهد داشت و در آن اهداف اقتصادی و دفاعی را تبیین می‌کند. اما در کنار جشن پیروزی چینی‌ها علیه کرونا، مراسم‌ها و سخنرانی‌های این جلسه احتمالا روی ناکامی‌های مرگبار دموکراسی‌های غربی خصوصا ایالات متحده آمریکا تمرکز خواهد داشت.»

انتهای پیام     

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چین آمريكا دونالد ترامپ رئیس جمهوری شیوع کرونا جنگ سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۰۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور، روابط واشنگتن با اروپا را به طور اساسی تغییر دهد.

او به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در مبارزات انتخاباتی وعده‌های بسیاری داده است.

در اینجا به سیاست خارجی آقای ترامپ که او می‌گوید در دور دوم ریاست جمهوری‌اش اجرا خواهد کرد، اشاره می‌کنیم:

ناتو، اوکراین و متحدان اروپایی

ترامپ گفته است که در زمان ریاست جمهوری او، آمریکا به طور اساسی در اهداف و ماموریت‌های ناتو تجدید نظر خواهد کرد.

او همچنین گفته است که از این کشورها خواهد خواست تا مبلغ «تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار» کمک نظامی به اوکراین را به آمریکا بازپرداخت کنند. ترامپ همچنین تأکید کرده است که در صورت انتخاب شدنش به ریاست جمهوری آمریکا متعهد به ارسال کمک‌های بیشتر به این کشور اروپای شرقی نخواهد بود.

ترامپ که کمک‌های مالی آمریکا به ناتو را در اواخر دوره ریاست جمهوری‌اش قطع کرد، اعتراض داشت که واشنگتن بیشتر از سهم خود پرداخت می‌کند.

او همچنین متعهد به پایان دادن جنگ اوکراین شده و ادعا کرده است که این قضیه را ۲۴ ساعته حل و فصل خواهد کرد.

اگرچه برنامه‌های ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین فاقد جزئیات هستند اما او سال گذشته در گفتگو با رویترز گفت که اوکراین ممکن است مجبور شود بخشی از خاک خود را برای دستیابی به توافق صلح واگذار کند.

ترامپ در حالی که در اوایل آوریل گفته بود آماده ارسال کمک‌های مالی بیشتر به اوکراین در قالب وام است، در جریان مذاکرات جنجالی کنگره بر سر بسته کمک مالی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف سکوت کرد.

 

چین، تجارت و تعرفه‌ها

ترامپ وعده داده است که تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری جدیدی را علیه چین و برخی از متحدان اروپایی آمریکا اعمال کند.

رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین ایده اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی را مطرح کرده است که می‌تواند بازارهای بین‌المللی را مختل کند.

او بر اساس قانون پیشنهادی خود یعنی «قانون تجارت متقابل ترامپ» گفته است اگر کشورهای دیگر بر آمریکا تعرفه وضع کنند، این کشور نیز تعرفه‌ای «متقابل و یکسان» اعمال خواهد کرد.

ترامپ همچنین گفته است که مالکیت چینی‌ها بر زیرساخت‌های حیاتی آمریکا مانند انرژی، منابع طبیعی، فناوری و مخابرات را محدود می‌کند.

رئیس جمهور پیشین آمریکا به ندرت در مورد تایوان یا اقدام‌هایی که در صورت حمله نظامی چین به این جزیره انجام خواهد داد، بحث می‌کند. او در این خصوص فقط به این نکته اکتفا کرده است که اگر او رئیس جمهور آمریکا باشد، چین هرگز جرات حمله به تایوان را نخواهد داشت.

 

مکزیک و مواد مخدر

ترامپ همچنین جنگ علیه کارتل‌های مواد مخدر را از اولویت‌های دور دوم ریاست جمهوری خود عنوان کرده و گفته است که کارتل‌های مواد مخدر فعال در مکزیک را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی معرفی خواهد کرد.

او همچنین گفته است که به پنتاگون دستور خواهد داد تا با استفاده از نیروهای ویژه به مراکز رهبری این کارتل‌ها حمله کنند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که از نیروی دریایی کشورش برای اعمال تحریم‌های دریایی بر کارتل‌های مواد مخدر استفاده خواهد کرد.

ترامپ همچنین وعده داده است که با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، قاچاقچیان مواد مخدر و اعضای باندهای خلافکار را از آمریکا اخراج می‌کند.

اسرائیل

ترامپ پس از حمله حماس به سرزمین های اشغالی در ۷ اکتبر از روش رهبران تل‌آویو انتقاد کرد اما از آن زمان به بعد همواره بر ضرورت «درهم شکسته‌شدن حماس» تأکید کرده است. او در ادعاهایی وعده داده است که مجازات‌های سختی را بر ایران به عنوان متحد حماس اعمال کند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که هواداران حماس را از آمریکا اخراج می‌کند.

افغانستان

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی گفته است که از طالبان خواهد خواست تجهیزات نظامی رها شده ارتش آمریکا در جریان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را به عنوان شرطی برای کمک‌های مالی به افغانستان مطح کند. او در سال ۲۰۲۱ گفته بود که قصد دارد تجهیزات رها شده ارتش آمریکا در افغانستان را بمباران کند، اما اخیراً این موضع را تکرار نکرده است.

اقلیم

ترامپ بارها وعده داده است که از توافق پاریس خارج خواهد شد. توافق پاریس، توافقی چندجانبه برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای است. او در دور اول ریاست جمهوری خود از این توافق خارج شد، اما در سال ۲۰۲۱ جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا بار دیگر کشورش را به عضویت این توافق درآورد.

سامانه دفاع موشکی

ترامپ همچنین قول طراحی یک سامانه دفاع موشکی قوی در اطراف آمریکا را بدون اشاره به جزئیات آن داده است.


 

دیگر خبرها

  • ببینید | بانیان فرقه بهائیت آغازگر کشف حجاب در ایران
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا