Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@07:28:10 GMT

روایت آداب و رسوم مذهبی همراه با داستان های ائمه (ع)

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۹۰۸۷۸

روایت آداب و رسوم مذهبی همراه با داستان های ائمه (ع)

در حالی به مناسبت ایام سوگواری شهادت حضرت علی (ع) و همزمانی این ایام با هفته میراث فرهنگی، نمایشگاه مجازی «جلوه امیرالمومنین در اثار نقاشی پشت شیشه» از تاریخ 25 اردیبهشت ماه برگزار شده که به گفته مدیر موزه نقاشی پشت شیشه، برای نخستین بار است که آثار خلق شده این هنر برای علاقمندان در قالب مجموعه ای فاخر و ارزشمند در فضای مجازی به نمایش گذاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدیه قمری/

در حالی به مناسبت ایام سوگواری شهادت حضرت علی (ع) و همزمانی این ایام با هفته میراث فرهنگی، نمایشگاه مجازی «جلوه امیرالمومنین در اثار نقاشی پشت شیشه» از تاریخ 25 اردیبهشت ماه برگزار شده که به گفته مدیر موزه نقاشی پشت شیشه، برای نخستین بار است که آثار خلق شده این هنر برای علاقمندان در قالب مجموعه ای فاخر و ارزشمند در فضای مجازی به نمایش گذاشته شده است.

روایت داستان های ائمه (ع) روی شیشه

مهدی کارخانی در گفتگو با خبرنگار ما نقاشی پشت شیشه را یکی از زیرشاخه های نقاشی عنوان کرد که با محوریت آیین، آداب و رسوم مذهبی همراه با روایات و داستان هایی از ائمه اطهار(ع) تولید می شود، بنابراین، به نمایش گذاشتن آثاری از این هنر با منسب این روزها تناسب داشته و سبب شد تا این نمایشگاه در این هفته برگزار شود.

در موزه نقاشی پشت شیشه 12 اثر از هنرمندان فاخر در دوره قاجاریه تا معاصر به گونه ای در سایت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تهران به نمایش گذاشته شده که هر روز 3 اثر در این سایت با اطلاعات کامل و عکسی از اثر مذکور قرار می گیرد تا علاقمندان بیشتر با تاریخچه و جزئیات هر اثر آشنا شوند، او با بیان این مطلب توضیح داد: با وجود اینکه شیوع بیماری کرونا در جهان و کشور ما، شرایط و مشکلات خاصی را در کنار قرنطینه و رعایت موارد بهداشتی ایجاد کرد، اما امکان بروز فرصت ها و ایده هایی برای به نمایش گذاشتن بهتر آثار هنری برای علامندان را به ما یادآوری کرد.

کارخانی استفاده از فضای مجازی برای به نمایش گذاشتن آثار هنری را یک فرصت مناسب دانست و معتقد است برای همه موزه های ایران ضروری است تا سایتی تخصصی برای ارائه آثار خود داشته باشند، زیرا در شرایطی مانند بحران کرونا وجود این سایت تخصصی به نوعی زیرساخت مناسبی برای بروز ایده ها و فرصت های مختلف است که می تواند در اختیار موزه ها قرار بگیرد.

نقاشی پشت شیشه شناخته شده نیست

او پیشنهاد دیگری نیز برای در نظرگرفتن زیرساخت های لازم درراستای برگزاری نمایشگاه های مجازی درموزه ها نیز دارد و معتقد است، استفاده از نرم افزارهای مجاز تلفن همراه در کشور می تواند سبب ترویج و تشویق بازدیدکنندگان از نمایشگاه های مجازی شود.

به گفته مدیر موزه نقاشی پشت شیشه، با وجود اینکه این هنر یکی از زیرشاخه های مهم نقاشی است و در میان هنرمندان بسیار پرطرفدار محسوب می شود، اما کمتر معرفی شده و از این حیث مظلوم واقع شده است.

کارخانی به برنامه های این نمایشگاه نیز اشاره کرد و گفت: 19 اردیبهشت ساعت 11 ظهر آموزش آنلاین نقاشی پشت شیشه توسط اساتید مجرب این هنر در پست اینستاگرامی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران برگزار شد، همچنین، قرار است یکی از روزهای این هفته بازدید مجازی از این نمایشگاه برای علاقمندان اجرایی شود.

گفتنی است؛ علاقه مندان برای بازید از این نمایشگاه مجازی می توانند تا 31 اردیبهشت ماه به سایت اداره کل میراث فرهنگی استان تهران به نشانی WWW. TEHRAN.MCTH.IR مراجعه کنند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رسوم مذهبی نمایشگاه مجازی عکس موزه نقاشی پشت شیشه میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۰۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نمایشگاه، مجموعه‌ای از آثار زنده‌یاد مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه شامل آثاری از دوره‌های مختلف کاری وی در نمایشگاهی تحت عنوان «قصه‌های دری‌کنده» در گالری سهراب به نمایش درخواهد آمد.

این نمایشگاه با همکاری خانه موزه مکرمه برگزار خواهد شد که در آن ۳۱ اثر روی دیوار خواهد رفت. همزمان با افتتاح این نمایشگاه مستندی از مکرمه به کارگردانی ابراهیم مختاری، با عنوان «مکرمه، خاطرات و رؤیاها» که در سال ۱۳۷۶ ساخته شده نیز نمایش داده خواهد شد.

استیتمنت نمایشگاه «قصه های دری‌کنده» رونوشتی از زنده‌یاد احمدرضا دالوند است که در مورد مکرمه نوشته شده است.

در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «مکرمه قنبری، نماینده فارغ البالی و رهایی ایماژهای هنرمندانه در زمانه ماست. او از پس تحمل رنج های بسیار به چنان خلوصی رسیده بود که می‌خواست در هذیان لذت بخش خلاقیت بی وقفه اش ما را نیز سهیم سازد.»

همچنین شهاب شاه‌پرویزی نویسنده و منتقد هنری در مورد مکرمه در چند سطر برای این نمایشگاه نوشته است: «آثاری که قصه یک دنیاست. دنیایی رنگارنگ. رنگارنگی کوچک که سروته‌اش به قدر روستای دری‌کنده بود. کوچکی که در ساحت تصویرگرایانه‌ مکرمه قنبری حامل قصه‌هایی عمیق است. قصه‌هایی فولکلور از ستیزه‌گران و ستیزه‌پذیرانِ ناچار. ستیزه‌ جهانی جبار با زنی تنها. زنی تنها و غریب در احاطه‌ی دیوچهره‌گان و اژدهارویان. آثار مکرمه در رنگ‌های روشن، در ساده‌گی طرح‌های بداهه و فیگورهای سوررئال؛ قصه‌ دردهایی است فراموش نشده. فراموش نشده‌هایی فراتر از مرزهای دری‌کنده، فراتر از مرزهای قراردادی، فراتر از مرزهای جنسیتی و حتی من و تو. مکرمه، نقاش درد تنهایی، غریبه‌گی و سردرگمی است؛ همان درد مشترک آدمی. شاعری که قلم‌مو را جایگزین قلم کرد.»

مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه متولد ۱۳۰۷ در دری‌کنده بابل، نقاش سبک پست مدرنیسم مازندرانی است که به خاطر نقاشی‌هایش به شهرت جهانی رسید. نقاشی‌های وی موجب شد تا به‌عنوان بانوی سال نقاش در سال ۲۰۰۱ توسط دوازدهمین کنفرانس ایران‌شناسی در دانشگاه دولتی سوئد، معرفی شود. مکرمه که تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن نداشت و دوره علمی نیز نگذرانده بود، در سن ۶۷ سالگی به‌خاطر فروخته شدن گاو محبوبش افسرده شد و برای رهایی از اندوه، به نقاشی پناه برد. او آنچه را که در دل داشت، روی دیوارهای خانه‌اش جان بخشید. خانه کوچک ۲۰۰ متری او در روستا امروزه به موزه ننه مکرمه تبدیل شده است و از آثار ملی ایران و جاهای دیدنی بابل به شمار می‌آید.

این نمایشگاه از هفتم اردیبهشت آغاز و تا هفدهم اردیبهشت در گالری سهراب به آدرس خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، پلاک ۱۴۲ برقرار است.

کد خبر 6086772

دیگر خبرها

  • عکس| «بانو سوسانو» در نمایشگاه نقاشی
  • برپایی نمایشگاه نقاشی بهاران در بهار در نیشابور
  • همه چیز درباره قلعه جنی کیش
  • انتشارکتاب «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا (ع)
  • افتتاح نمایشگاه نقاشی در دامغان
  • آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده
  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود
  • جزئیات اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی تشریح شد
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب
  • افتتاح نمایشگاه گروهی نقاشی «بهار رنگ ها» در برج آزادی