Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی با ارائه گزارشی از عملکرد این یگان در سال گذشته، جرائم میراث فرهنگی را مثابه جرم علیه امنیت کشور معرفی کرد. ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷ اجتماعی سفر نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سردار امیر رحمت‌الهی، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی امروز در نشست خبری روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی گفت: باور داریم که میراث فرهنگی با ارزش‌ترین سرمایه فرهنگی کشور است و ما در ارتباط با حفظ و نگهداری آثار تاریخی به موضوعاتی بر می‌خوریم که عنوان مجرمانه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمت‌الهی گفت: تمام تلاش ما در راستای کاهش این عناوین مجرمانه است و میان این عناوین مجرمانه حفاری‌های غیر مجاز بیشترین آمار را به خود اختصاص داده‌است. ما برای مقابله با این حفاری‌ها در کنار رویکرد کیفری، به دنبال افزایش هزینه‌های این جرم بوده‌ایم. باید هزینه این کارها را برای مجرمان افزایش داد.

وی افزود: اما تمام این مقابلات را نمی‌توان به اقدامات کیفری محدود کرد و لازم است مشارکت‌های اجتماعی هم برای مقابله با این جرایم افزایش پیدا کند؛ برای این افزایش مشارکت اجتماعی طرح میراث‌بان افتخاری را آماده کرده‌ایم که منتظر ابلاغ از جانب وزیر میراث فرهنگی است.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی تصریح کرد: در کنار جرایم ذکر شده فضای مجازی هم از آسیبها در حوزه میراث فرهنگی مبرا نبوده و باید با بخشی از جرائم در این حوزه مقابله می‌کردیم. در همین راستا مجوز رصد فضای مجازی و دسترسی نظارت آنلاین بر این فضا را بدست آوردیم تا باسایتهای غیر مجاز برخورد کنیم و مانع از خرید، فروش یا تبلیغ فلزیاب شویم.

رحمت‌الهی درباره دسترسی‌های یگان حفاظت خاطرنشان کرد: پیش از ما تنها می‌توانستیم علیه تبلیغات فلزیابها شکایت کنیم اما حالا می‌توانیم به عنوان یک عنوان مجرمانه این تبلیغات را تحت پیگیری قرار دهیم. پیش از این تنها می‌شد فلزیابها را ضبط کرد اما هم‌اکنون معادل یک تا 3 برابر قیمت فلزیاب جزای نقدی در نظر گرفته شده‌است.

وی در باره اقدامات یگان در سال گذشته بیان کرد: در سال 98 ما 2700 برگه اخطاریه برای مالکان آثار تاریخی ارسال کردیم تا اقدامشان منجر به جرم نشود؛ از بین این اخطارها 2300 مورد آنها باعث توقف عملیات شد و 400 پرونده به دستگاه قضایی معرفی شد.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی با ذکر آمار عملکرد سال گذشته توضیح داد: سال گذشته 39500 شی تاریخی کشف شد که 19414 قلم آن اشیای تاریخی اصلی بود و مابقی تقلبی که علیه این اشیا تقلبی هم می‌توان اعلام جرم کلاه‌برداری را ارائه داد.

وی ادامه داد: همچنین 256 شیی تاریخی به صورت داوطلبانه تحویل یگان شد و 665 حفاری غیرمجاز شناسایی شد که در رابطه با این جرائم 913 نفر دستگیر شدند.

رحمت‌الهی گفت: قانون‌گذار جرائم علیه میراث فرهنگی را معادل جرم علیه امنیت کشور قلمداد کرده‌ است؛ با این رویکردها 308 دستگاه فلزیاب کشف شده است و 160 سایت غیرمجاز خرید، فروش و تبلیغات فلزیاب و اموال تاریخی مسدود شدند.

اورامانات در سال جاری ثبت جهانی می‌شود/ تأسیس 62 موزه در سال 98

انتهای پیام/

R1356/P/S2,1416,20,21/CT11 واژه های کاربردی مرتبط آثار باستانی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آثار باستانی آثار باستانی فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی سال گذشته رحمت الهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۴۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان

کیومرث خانی لعل آبادی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در حاشیه بازدید استاندار کرمانشاه از تعدادی از بنا‌های قدیمی واقع در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گفت : در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گذری قدیمی با عنوان گذر جلوخان-حدفاصل خیابان مدرس تا خیابان جلیلی - واقع شده که بسیاری از بنا‌هایی که در این بخش قرار دارند، دچار فرسودگی شده‌اند. 

وی افزود: علیرغم اینکه این بنا‌ها از نظر تاریخی دارای اهمیت زیادی هستند، اما به دلیل گذشت زمان استحکام آنها ضعیف شده و باید مورد مرمت قرار گیرند. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: مالکین عمده این بنا‌ها توان مالی چندانی برای مرمت بنای خود ندارند، لذا نیاز است حمایت‌هایی از آنها صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی نیز برای مرمت آنها محدود است، عنوان کرد: کل اعتباراتی که امسال برای بافت تاریخی کرمانشاه اختصاص پیدا کرده حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده نیمی از این اعتبار صرف طرح مطالعاتی مرمت بازار قدیمی فیض آباد شود و نیمی دیگر از این اعتبار را برای مرمت گذر جلوخان، با مشارکت مالکین بنا‌های واقع در این محله اختصاص دهیم. 

خانی لعل آبادی تصریح کرد: خوشبختانه در بازدیدی که استاندار کرمانشاه از گذر جلوخان داشتند، قول‌هایی برای افزایش اعتبار ساماندهی این محله تاریخی دادند که امیدواریم بزودی محقق شود. 

وی خاطرنشان کرد: از طرفی مقرر شد که یک کارگروه با حضور دستگاه‌های ذیربط همچون میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری برای ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمانشاه تشکیل شود. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه عنوان کرد: بافت تاریخی که بخشی از هویت گذشته شهر ما به شمار می‌رود، می‌تواند به عنوان یک فرصت به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند، در همین راستا با حمایت استاندار و همراهی دستگاه‌های ذیربط در تلاش برای احیاء این بخش از شهر هستیم. 

استاندار در این برنامه از برخی از بنا‌های قدیمی بافت تاریخی شهر کرمانشاه همچون خانه اکبرپور، حمام ملاباشی، زورخانه علمدار، سرای همدانی ها، هتل بوتیک ونوشک (خانه تاریخی صارم الدوله)، خانه حکیم نصیر، مسجد نظام، گذر جلوخان و خانه رنده کش بازدید و با اهالی این محله گفتگو کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • اتهام مرتبط با تامین مالی تروریسم به عناوین مجرمانه اضافه شد
  • عنوان اتهامی مرتبط با تامین مالی تروریسم به عناوین مجرمانه اضافه شد
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه