Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@01:26:04 GMT

رمزگشایی از آمار صعودی کرونا در ایران

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۹۶۱۵۲

رمزگشایی از آمار صعودی کرونا در ایران

فرارو- در حالی‌ که حسن روحانی صبح روز شنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا اظهار کرد ما نباید بگذاریم اضطراب و ناامیدی در جامعه بوجود بیاید و در عین حال مردم احساس کنند که از خطر کامل این ویروس عبور کردیم، خبر از برخی گشایش‌ها در تجمعات و اماکن عمومی داد.
به گزارش فرارو، این در حالی است که پیش از این برخی، چون حسین کرمانپور مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در توئیتی آورده بود اگر روند به همین صورت پیش برود عید فطر زیبایی را پیش روی خواهیم داشت یا کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا در کشور علیرغم اعلام روند رو به افزایش بیماری، امید‌هایی درباره مهار نسبی کرونا داده و ایران را در فهرست پنج کشور بیشترین بهبود یافتگان در جهان نامیده بود، اما سوی دیگر علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در شهر تهران همچنان بیم دهنده وضعیت کرونایی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مینو محرز نیز در گفتگویی وضعیت کشور در مقابل با کرونا را همچون هفته‌های اول و دوم فروردین دانسته است.
این بیم و امید‌ها و تناقض گفتار و کردار در مقابله با کرونا این پرسش را پیش می‌کشد که آیا این یک سیاست رسانه‌ای است یا نشان دهنده اختلاف دیدگاه متولیان و فرماندهان مقابله با کرونا؟
پرسشی که در گفتگو با محمدرضا محبوب‌فر عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران، کارشناس و متخصص اپیدمیولوژی‌های بیماری‌های واگیردار و کارشناس مدیریت بحران سلامت مطرح کردیم.
محبوب‌فر در این باره گفت: «از زمانی که ویروس کرونا در کشور انتشار پیدا کرد تقریبا حدود سه -چهار ماه می‌گذرد و تدابیر مدیریت بحران سلامت کشور تا به امروز به گونه‌ای بود که در کنار شبهات درباره آمار بیماری کرونا و برخی سوء مدیریت‌ها در مدیریت بحران بیماری، شرایط کشور را به سمتی پیش رفته است که بر خلاف کانون‌های انتشار بیماری در جهان که بیماری تقریباً کنترل شده و روند کاهشی در میزان مبتلایان به بیماری مشاهده شده است در داخل کشور این بیماری همچنان رو به گسترش و تعداد مبتلایان در حال افزایش است. هر چند خوشبختانه تعداد مرگ‌ومیر‌ها در اثر کرونا نسبت به ماه‌های قبل در کشور کاهش پیدا کرده است که این امر با تلاش و کوشش شبانه‌روزی و مستمر کادر پزشکی و درمان کشور رخ داده و مرگ‌ومیر‌ها درپی کرونا در داخل کشور به‌ویژه در تهران کاهش داشته است.»
وی افزود: «علی‌رغم این‌ که بستری شدن بیماران در بیمارستان‌ها افزایش پیدا کرده است کاهش معنادار فوتی‌ها نسبت به ماه‌های قبل در نتیجه تجارب و تلاش کوشش شبانه‌روزی کادر درمان و پزشکی و همچنین مصرف دارو‌هایی است که امروز در داخل کشور صورت گرفته است.»
این کارشناس مدیریت بحران اظهار کرد: «آمار رسمی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت و درمان و بیمارستان‌های تابعه وزارت بهداشت درمان و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور به زعم خودشان درست است، اما باید توجه کرد که امروز در کشور و همچنین در سایر کانون‌های انتشار آلودگی با تغییر در علائم بیماری کرونا مواجه هستیم. امروز علائم کرونا از علائم تنفسی به علائم گوارشی در سطح کشور تغییر پیدا کرده است. از آنجایی‌که ویروس کرونا تاکنون بیش از سی مرتبه در دنیا و در کشور ما تکامل پیدا کرده و دچار جهش شده است تغییر علائم کرونا از تنفسی به گوارشی در سطح کشور دور از انتظار نیست. قبلاً علائم مبتلایان به کرونا علائمی بود مانند سرفه، تنگی نفس و تب بالا بود که این‌ها با شیوع بیشتر کرونا در اسفندماه و فروردین ماه دیده می‌شد، اما امروز مهم‌ترین علائم کرونا گوارشی است مثل اسهال شدید و مکرر، دل‌پیچه، دل‌درد، حالت تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، تب خفیف و اختلال در حس چشایی و بویایی که این علائم در گروه‌های مسن، جوان و کودک مشاهده می‌شود.»
وی افزود: «بنابراین هرچند ستاد ملی مبارزه با کرونا و آقای جهانپور آمار خود را واقعی می‌دانند، اما توجه به افرادی که علائم ندارند و افرادی که دارای این علایم تغییریافته از تنفسی به گوارشی هستند موجب می‌شود تا شمار مبتلایان به کرونا از آنچه آمار رسمی اعلام می‌کند، بیشتر باشد. پس آقای جهانپور و سایر همکاران به این امر توجه بکنند و نسبت به ارائه آمار دقت بیشتری داشته باشند. چون با عنوان کردن کم و این‌که ابتلا به بیماری با یک شیب ملایم رو به گسترش است شرایط در کشور رو به عادی‌سازی می‌رود در شرایطی که شرایط کشور عادی نیست و هنوز ما تا مدیریت و کنترل بحران کرونا فاصله زیادی داریم.»
او در ادامه گفت: «آمار‌های داده شده نه‌تن‌ها شانتاژ و تبلیغات رسانه‌ای نیست بلکه این آماری هست که ناشی از روند واقعی بیماری کرونا در جامعه است و اتفاقاً کمی نیز کمتر از واقعیت است و مبتلایان بیشتر از این‌ها هستند.»
وی تشریح کرد: «حتی در خرداد ماه عوارض اقتصادی و اجتماعی بیماری کرونا هم در جامعه بروز و ظهور پیدا خواهد کرد و می‌طلبد که بسیاری از نهاد‌هایی که جزء سازمان و ستاد مدیریت بحران کشور هستند وارد عمل بشوند. اما امروز وزارت بهداشت و درمان در مدیریت بحران کرونا، تنها گذاشته شده و از زمانی که این بیماری در کشور ظهور و گسترش پیدا کرده است بار اصلی این بیماری روی دوش وزارت بهداشت درمان بوده است. درحالی‌که ارگان‌ها و نهاد‌هایی که فعال هستند باید در راستای کاهش عوارض ابر بحران کرونا وارد عمل بشوند، اما اصلاً به این بحران ورود پیدا نکردند.»
این کارشناس مدیریت بحران سلامت بیان کرد: «اگر به همان چیزی که قبلاً درباره حضور ستاد نیرو‌های مسلح در خصوص قرنطینه کردن کانون‌های آلوده در خصوص ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها مطرح شده بود بازگردیم و همان اظهارنظر‌های قبلی، این‌بار توأم با عمل بشود این بیماری مثل سایر کانون‌های انتشار بیماری در دنیا مدیریت و کنترل خواهد شد، اما درحال حاضر در سازمان مدیریت بحران کشور که در وزارت کشور و در سایر استان‌ها در زیرمجموعه‌های آن مستقر است هیچ اراده سیاسی نمی‌بینم، وقتی اراده سیاسی هم نباشد در کنار بی‌اعتمادی عمومی و کاهش سرمایه اجتماعی که در جامعه اتفاق افتاده است تدابیری که برای کنترل و مدیریت بحران در نظر گرفته شده است از نظر جامعه و مردم بدون پاسخ گذاشته می‌شود، مردم نسبت به اجرای پروتکل‌های بهداشتی و بهداشت فردی نافرمانی می‌کنند و در نتیجه این سیاست‌ها بی‌نتیجه خواهد ماند.»
وی اضافه کرد: «در طی روز‌های آینده آماری که آقای جهانپور در خصوص مبتلایان اعلام خواهد کرد افزایش خواهد یافت، چون که آمار مبتلایان در بسیاری از مناطقی که مدتی کاهش در ابتلا رو به گسترش و افزایش است. به دلیل این‌که امروز موج دوم کرونا کشور را فراگرفته است. قبلاً هم ما پیش‌بینی کردیم که، چون دولت بیشتر دغدغه نان و معیشت مردم را به دلیل تبعات اقتصادی و اجتماعی کرونا داشت و اقدام به بازگشایی کشور کرد.»
او در ادامه افزود: «به نظر می‌رسد این بیم‌ها و امید‌ها یک سیاست رسانه‌ای نیست بلکه نشان دهنده اختلاف دیدگاه میان متولیان است.»
محبوب‌فر افزود: «حتی در اقدامی که ناشی از تناقض در رفتار و گفتار دولت بود و اختلاف در سطح دولت و کلیه ارگان‌ها را ظاهر می‌کرد آن نقشه جغرافیایی ابتلا به بیماری و تقسیم مناطق به سفید، زرد و قرمز منتشر شد که اتفاقاً بعداً خود آقای کیانوش جهانپور و دیگر دوستان وزارت بهداشت و درمان منبع خبر و این نقشه را تکذیب و اظهار بی‌اطلاعی کردند.»
عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران در نهایت گفت: «امروز اختلاف در دولت در مقابله با کرونا به نقطه‌ای رسیده است که ستاد ملی مبارزه با کرونا، دوستان آقای زالی و همکارانش و کمیته کشوری کرونا نظر دیگری غیر از خود آقای جهانپور و دولت و وزارت بهداشت و درمان و بویژه آقای روحانی دارند. همین باعث سردرگمی در مدیریت و کنترل بیماری کرونا شده است. بر این اساس می‌توان چنین اظهار نظر کرد که مدیریت و کنترل بحران بیماری کرونا با توجه به سوءمدیریت دولتی امروز از دست خارج شده است و جز با ورود نیرو‌های نظامی و همچنین قوه قضاییه به پرونده کرونا امکان از سرگیری شرایط عادی در جامعه ممکن و میسر نخواهد شد.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا در ایران کرونا ویروس روحانی دولت روحانی وزارت بهداشت و درمان مقابله با کرونا مدیریت و کنترل پیدا کرده بیماری کرونا مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۶۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند

ایسنا/کرمانشاه رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور، گفت: حدود یک پنجم این زلزله‌ها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارند.

محمدحسن نامی در نشست امروز (هشتم اردیبهشت) ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، از حادثه‌خیز بودن کشور ایران و به تبع آن استان‌های کشور یاد کرد و گفت: از ۶۶ مخاطره طبیعی و ساخته دست انسان که در جهان شناسایی شده، ۴۴ مورد آن در کشور ما نیز رخ می‌دهد.

وی سیلاب، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، سرمازدگی، خشکسالی، رانش زمین و ریزگردها را چند مخاطره اصلی و مهم در کشور اعلام کرد که از بین آنها سیل و زلزله اهمیت دو چندانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور یاد کرد که حدود یک پنجم آنها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارد و افزود: در برخی سال‌ها که شاهد وقوع زلزله‌های بزرگی مثل زلزله بم، زلزله کرمانشاه و... در کشور بودیم، تعداد زلزله‌های سالانه به ۲۰ هزار مورد نیز رسیده است.

نامی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابرزلزله با توجه به فراوانی وقوع آن در کشور، اظهار کرد: باید سازه‌ها بگونه‌ای ساخته شود که در برابر زلزله‌های هشت ریشتری مقاوم باشد و اماکن حساس و حیاتی کشور نیز بتوانند در برابر زلزله‌های ۱۰ ریشتری مقاومت کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اهمیت افزایش ضریب بیمه در منازل مسکونی شهری و روستایی برای مقابله با بلایای طبیعی هم یاد کرد و با اشاره به هزینه بالای بیمه یک ساختمان مسکونی در مناطق شهری، افزود: باید به سمت راهکارهای نوینی برویم که مردم بتوانند با هزینه کمتر منازل خود را بیمه کنند و از سوی دیگر هنگام بروز حادثه و خسارت، یک متولی مشخص برای پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه داشته باشند و بالاترین رده یک دستگاه در برابر این موضوع مسئول است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن در شکل‌گیری بحران‌ها، اظهارکرد: در این راستا، پیشگیری از وقوع بحران را در همه زمان‌ها و مکان‌ها به عنوان مهمترین اولویت در دستورکار قرار داده‌ایم. 

وی افزود: طی چندسال اخیر بویژه در سالجاری، شاهد وقوع سیلاب در برخی از مناطق کشور بودیم که اصلا انتظار سیلاب را در آن مناطق نداشتیم که این نشان می دهد که وقوع بحران‌هایی مانند سیلاب مربوط به زمان و مکان خاصی نیست، چرا که نظم آب و هوایی در جهان به هم ریخته است. 

نامی اظهار کرد: زمانی که هشدار قرمز هواشناسی برای بارندگی ها صادر می‌شود، اقدامات مهمی از ارسال پیامک و جابجایی ساکنین مناطق پرخطر گرفته تا هماهنگی با استانداران، فرمانداران و بخشداران بخش‌های مختلف را برای کاهش میزان خسارات و تلفات در صورت وقوع سیل انجام می دهیم. برای نمونه در سیلابی که اخیر در سیستان و بلوچستان رخ داد، خوشبختانه هیچ تلفاتی نداشتیم، اما همین سیلاب در برخی دیگر از مناطق دنیا که اتفاق می‌افتد، میزان تلفات بالایی دارد. 

وی در ادامه گفت: در سطح کشور ۱۴ هزار و ۴۶۱ کیلومتر رودخانه داریم که حدود ۶۸۲۰ کیلومتر آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می کند، لذا باید برای این مناطق اقدماتی همچون احداث سد بندی و یا اصلاح مسیر رودخانه‌ها توسط دستگاه‌های ذیربط صورت گیرد تا در صورت وقوع بارش‌های شدید احتمال سیلاب کاهش پیدا کند.

دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور با تاکید براینکه در زمان وقوع سیل برخی از سازه‌ها  مانند پل‌ها که اعتبارات زیادی برای ساخت آنها صرف می‌شود تخریب می‌شوند، افزود: تنها در سال گذشته ۴۴ پل در کشور به دلیل سیل تخریب شد که البته برخی از این پل ها به دلیل اینکه خوب ساخته نشده بودند، تخریب شدند. 

وی با بیان اینکه چند استان کشور سیل خیز هستند، عنوان کرد: این استانها شامل اردبیل، آذربایجان شرقی، مازندران، گیلان، گلستان و خراسان شمالی هستند. همچنین گاها کردستان، چهارمحال و بختیاری، جنوب کرمان و جنوب فارس در طول سال سیل دارند.   

وی به نقش پروژه‌های آبخیزداری در کنترل سیلاب اشاره کرد و گفت: برای در امان ماندن از سیلاب‌ها راهی جز توسعه آبخیزداری و آبخوان داری وجود ندارد. 

نامی گفت: از حدود یک دهه پیش نیز احداث سدهای زیرزمینی در دستور کار قرار گرفته، چرا که هر آبی که به سطح زمین می آید بویژه در فصل گرم سال یک سوم آن تبخیر می شود که البته این میزان در مناطق گرم کشورمان به حدود نصف هم می رسد، لذا سدهای زیرزمینی می تواند از تبخیر آب جلوگیری کند. 

وی بر لزوم مقابله جدی‌تر با حفر چاه‌های غیرمجاز هم برای جلوگیری از کاهش منابع آبی زیرزمینی تاکید کرد و افزود: از طرفی باید نوع کشت‌ها از حالت غرقابی به کشت‌های گلخانه‌ای تغییر دهیم. 

دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور در ادامه اعلام کرد: امروزه آب یکی از ارکان مهم حکمرانی در بسیاری از کشورهاست و اهمیت آن هم روزبروز بیشتر می شود، لذا باید تا جایی که امکان دارد در حفظ منابع آبی کشورمان بکوشیم. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • بیماری صنعت خودرو در کشور مدل مدیریت آن است
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • معرفی استان کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور در سوانح و بلایای طبیعی