Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-30@15:00:02 GMT

مجلس دهم قدرت مردمی و پشتوانه خوبی برخوردار بود

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۹۸۸۹۱

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی با حضور در گفت‌وگوی ویژه‌ خبری در سخنانی پیرامون تشریح عملکرد دهمین دوره مجلس، گفت: یکی از نکاتی که به نظر من در این دوره همزمان شد مطرح شدن نظریه «گام دوم» بود که رهبری معظم فرمودند و مجلس در این زمینه یک تلاش خوبی داشت.

وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که مجلس پایگاه اصلی دموکراسی است و هرچه پشتوانه مردمی آن قوی‌تر باشد، مجلس به این دلیل که نماینده مردم است، از قدرت بیشتری برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجلس دهم ۶۲ درصد آراء مردم را داشت و از قدرت مردمی و پشتوانه خوبی برخوردار بود که شاید این در طول ادوار تاریخ انقلاب کم سابقه بود، بنابراین مجلس وقتی از پشتوانه مردمی بیشتری برخوردار باشد، نماینده واقعی‌تر مردم است.

لاریجانی افزود: نکته دیگر این که به ترکیب مجلس نگاه کنیم، در این دوره از مجلس از ۲۹۰ نفر، ۱۰۳ نفر سابقه جانبازی و ایثارگری دارند و ۱۶ نفر فرزند شهید هستند، یعنی این مجلس با انقلاب پیوند خیلی قوی‌ای دارد. همچنین از نظر سابقه اجرایی ۸۰ درصد مجلس فعلی سابقه اجرایی دارند که این به پیش‌برد امور و فهم بهتر و دقیق‌تر از مشکلات مردم کمک می‌کند.

وی در ادامه بیان داشت: در مجلس دهم ۴ نفر سابقه وزارت، ۴ نفر سابقه استانداری، ۱۱ نفر سابقه فرمانداری داشتند، همچنین ۱۶۷ نفر مدرک دکترا داشتند و ۸۰ نفر از نمایندگان به تدریس دانشگاهی اشتغال داشتند و این کارآمدی افراد را می‌رساند که می‌توانستند خوب تصمیم بگیرند بنابراین ظرفیت خوبی در این مجلس وجود داشت.

رییس مجلس دهم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتقاداتی که از مجلس مطرح می‌شود، تاکید کرد: گاهی مطالبی مطرح می‌شود اما باید دید که مجلس در چه شرایطی کار کرد، از یکسو کشور با مشکلات ناشی از تحریم‌ها و فشارهای خارجی مواجه بود و از سوی دیگر در مساله گام دوم، مجلس به این توجه کرد که رهبری معظم حضور جوانان و متخصصان را دنبال می‌کردند و لذا مجلس باید حضور آن‌ها را تسهیل کند.

وی ادامه داد: ما در مجلس یک قانون تصویب کردیم که بازنشستگان نتوانند به حضور خود در کرسی‌های مدیریتی ادامه دهند و بخش‌های اجرایی مجبور به استفاده از جوانان شوند.

لاریجانی در ادامه با اشاره به حمایت‌های قابل توجه مجلس دهم از شرکت‌های دانش ‌نیان، گفت: هیچ مجلسی به اندازه مجلس دهم شرکت‌های دانش بنیان را مورد حمایت قرار نداد، این مجلس مبلغ قابل توجهی را از صندوق توسعه برای این شرکت‌ها اختصاص داد.

وی افزود: امروز که می‌بینید در بخش کرونا تعداد زیادی از این دانشمندان در حال کار و تلاش هستند نشان می‌دهد که از قبل برای آن فکر شده و ما بودجه مناسبی را اختصاص دادیم و حتی موانع را هم برداشتیم چراکه این‌ها جوان هستند و برای آن ‌ا سخت بود که بتوانند مستقیم برای دریافت بودجه از صندوق توسعه عمل کنند.

رییس مجلس در ادامه بیان داشت: یکی از مسائل مهم ایجاد فضای کسب و کار برای آن‌ها و رفع موانع تولید است، واقعا کشور ما از نظر مقررات دیوانی خیلی دچار مشکل است و کسی که می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند باید کفش آهنی بپوشد و از این وزارتخانه به وزارتخانه دیگر برود، در همین راستا مجلس طرحی تصویب کرد به عنوان پنجره واحد تا سازوکارها کاهش پیدا کند، در همین جهت ما یک کمیسیون ویژه ایجاد کردیم و موانع را برداشتیم.

وی افزود: ما همچنین شرایط را برای ورود کالاهایی که مشابه داخلی دارند، سخت و جلوگیری کردیم، از سوی دیگر قانون حمایت از صنابع پایین دستی نفت با استفاده از منابع مردمی را تصویب کردیم که هرکسی با هر منابعی که دارد بتواند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کند.


ادامه دارد....

منبع: ایلنا

کلیدواژه: علی لاریجانی مجلس دهم نفر سابقه مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۸۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»

مصطفی نخعی به خبرگزاری صدا و سیما همچنین گفت: در حدود ۴ سال گذشته اتفاق خاصی که کشور در صنعت پتروپالایشگاهی به آن نیاز داشته، رخ نداده؛ در حالیکه «این صنعت می‌تواند ارزآور باشد و کشور را در تولید بنزین و فرآورده‌های مورد نیاز دیگر خودکفا کند.»  «پتروپالایشگاه‌ها» مجموعه‌های پالایشگاهی به‌روز و پیچیده‌تر از صنعت پالایشگاهی هستند که محصولات و فرآورده‌های پتروشیمی گسترده‌تری با ارزش افزوده بیشتر تولید می‌کنند.  تبدیل نفت خام به فرآورده‌های سوختی مانند بنزین، نفت گاز تنها هدف پتروپالایشگاه‌ها نیست و فرآورده‌هایی مثل خوراک‌های مورد نیاز مجتمع‌های پلیمری و شیمیایی هم در این مجتمع‌ها تولید و عرضه می‌شوند.  پیشتر و در مجلس دهم، نمایندگان پیش نویس قانونی را برای توسعه صنعت پتروپالایشگاهی با استفاده از «سرمایه گذاری مردمی» به تصویب رسانده بودند.  «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» که بخشی از آن در مجلس یازدهم هم اصلاح شد، فرصتی را به پتروپالایشگاه‌های تازه تأسیس می‌دهد که بدون هزینه، خوراک اولیه را برای تولید محصولاتشان دریافت کنند و بعد با دولت تسویه کنند.  معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت بهمن پارسال گفته بود که با ساخت طرح‌های پتروپالایشگاهی، ظرفیت پالایشی کشور با افزایش ۳۰ درصدی از ۲.۳ میلیون بشکه به ۳ میلیون بشکه می‌رسد. به گفته هوشنگ فلاحتیان، با قانونی که مجلس برای حمایت از سرمایه‌گذاری مردمی در صنایع پایین‌دستی نفت و گاز تصویب کرده، حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه ظرفیت پتروپالایشگاهی جدید تعریف شده است.   با این حال سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از اینکه «برخی مدیران به سرمایه گذاری دولتی در صنعت پتروپالایشگاهی بیشتر از سرمایه گذاری مردمی اهمیت می‌دهند»، انتقاد کرد و گفت: «باید آینده حوزه انرژی و این صنعت به مردم معرفی شود و ضمانت سودآوری از سوی دولت باید وجود داشته باشد تا مردم برای سرمایه گذاری در صنعت پتروپالایشگاهی مشارکت کنند.»  آقای نخعی همچنین گفت که دولت در حدود ۳ سال گذشته از مجلس برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی استان هرمزگان مجوز گرفته، اما این طرح رشد خاصی نداشته است.  او گفت : یکی از علت‌های رشد نکردن طرح احداث پترو پالایشگاه شهید سلیمانی، «بی توجهی به سرمایه گذاری مردمی» است.

دیگر خبرها

  • حمایت خاص از گشت ارشاد و طرح نور: ادامه دهند، کار بسیار خوبی است
  • امیدوارم مقابل نساجی به روند پیروزی‌های خانگی‌مان ادامه دهیم
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • نخست‌وزیر اسپانیا: استعفا نداده و با قدرت ادامه می‌دهم
  • شمسایی با قدرت ادامه می دهد/فضای خوبی در تیم ملی فوتسال وجود دارد
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • ادامه سیاست ادواردز؛ آرنه اسلوت قدرت نقل و انتقالاتی ندارد
  • کلوپ: بین دو نیمه کمی گرد و خاک کردم!‏
  • آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی خطاب به سردار رادان: «طرح نور» را با قدرت ادامه دهید