Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه مدیران شهری سعی دارند تا با استفاده از ابزارهای مناسب و هوشمند مردم شاهد کمترین تخلف و نازیبایی در آن باشند البته تحقق این مهم مطالبه‌گری مردم را نیز می‌طلبد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، داشتن شهری زیبا و بدون تخلف آرزو و آمالی دست نیافتنی برای مردم نیست، به خصوص در کلانشهرهایی که گردشگری در آنها رونق دارد این مهم بیش از پیش اهمیت می‌یابد، البته آشنایی و آموزش شهروندان با تخلفات شهری بسیار مهم است چراکه این موضوع خود مقدمه رفع بسیاری از مشکلاتی بوده که مدیران شهری با آن روبه رو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تخلفات شهری را می‌توان مجموعه مواردی دانست که علاوه بر نقش حقوق شهروندی، سلامت روان و زیبایی شهر را دچار اخلال کرده و موجب آسیب‌رسانی به شهر و تهدید سلامت اجتماعی شود و معضلات و مشکلات عدیده‌ای را پدید آورد.

کاهش تخلفات با استفاده از اقدامات پیشگیرانه و آموزش شهروندی و کنترل و نظارت دقیق و مستمر تخلفات شهری در مناطق ۱۵ گانه از جمله اقدامات اداره کل پیشگیری و رفع تخلفات شهری در اصفهان است البته استفاده از امکانات به روز و نوین در راستای شناسایی ثبت و گزارش تخلفات شهری (نظیر تبلت، استفاده از سامانه سرای «۸»، تجهیز ناوگان خودروها به سیستم AVL، اتاق نظارت تصویری) نیز در این دوره مدیریت شهری مورد توجه قرار گرفته تا رفع تخلفات شهری ویژه و نظام‌مند انجام شود.

برای آگاهی هر چه بیشتر از فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده برای کاهش تخلفات شهری اصفهان، گفت و گویی را با «حسن محمدحسینی» مدیر کل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان انجام داده‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

مهم‌ترین برنامه‌ها و رویکردها در سال‌جاری چیست؟

پیشگیری از تخلفات شهری در تمام زمینه‌ها، مهمترین رویکرد اداره کل پیشگیری و رقع تخلفات شهری است و تمام برنامه‌های حول محور پیشگیری انجام می‌شود؛ به عنوان مثال برای برخورد با سد معبر تنها به دنبال اعلام اخطار، تذکر یا پلمب واحد صنفی متخلف نیستیم، بلکه با آموزش چهره به چهره و فرهنگ‌سازی در صدد رفع این تخلف شهری برآمده‌ایم.

اگر شهروندان امروزه شاهد کاهش تعداد متکدیان در شهر هستند، علت آن صرفاً برخورد و جمع‌آوری این افراد نبوده بلکه به جهت انجام اقدامات پیشگیرانه و غربال‌گری در مرکز است.

بی‌شک اصلاح فرآیندها باعث افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها می‌شود، از این رو با استفاده از دو آیتم تجهیزات و نیروی انسانی، امسال برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری از طریق صرفه‌جویی کردن، اصلاح ساختارها و فرآیندها تلاش خواهیم کرد.

در سه سال اخیر در مقوله آموزش با جدیت وارد شده و آموزش‌های مختلف تخصصی و عمومی را ارائه کردیم؛ سال گذشته دوره‌های آموزش کنترل خشم، هوش هیجانی، زبان بدن، زبان گفت و گو و تکریم ارباب رجوع را برگزار کردیم و امسال نیز برگزار خواهیم کرد.

آموزش‌های تخصصی مربوط به تیم‌های گشت و نظارت این اداره کل است تا با نوع تخلفات، بخشنامه‌ها، ضوابط شهرسازی، حقوق املاک و اراضی، حقوق اصناف و… بیشتر آشنا شوند.

البته آموزش تنها برای آموزش نیست بلکه برای یادگیری است، از این رو ارزیابی لازم از افراد پس از دوره‌های آموزشی انجام می‌شود.

سال گذشته افزون بر ۵۰۲۰ نفر ساعت دوره آموزشی ویژه کارکنان برگزار و ارزیابی مستمر پرسنل از طریق آزمون‌های کتبی صورت گرفت. امسال برای برخورد با مشاغل مزاحم به صورت جدی ورود پیدا خواهیم کرد، البته ساماندهی باید توسط سازمان ساماندهی مشاغل انجام شود و برخورد با تخلفات صنفی آنها نیز بر عهده این اداره کل است؛ همچنین ارزیابی عملکرد مناطق به تفکیک مسائل مختلف به صورت جدی انجام می‌شود.

ارزیابی عملکرد مناطق بر چه اساسی انجام می‌شود؟

ارزیابی عملکرد مناطق در راستای سیاست‌ها و برنامه عملیاتی و اجرایی باتوجه به شاخص‌های سنجش دقیق و کاربردی بر اساس مشاهده سد معبر صنوف، مشاهده خودروی فرسوده، مشاهده خودروی دوره گرد و گاری، مشاهده متکدی و دست‌فروش، مشاهده تخلیه و انباشت نخاله، ضایعات و مصالح در محل‌های غیرمجاز، مشاهده داربست‌های غیرمجاز، ناایمن و فاقد اعتبار، مشاهده خاکبرداری و گودبرداری فاقد مجوز و عدم رعایت اصول و ضوابط خاکبرداری و گود برداری (فاقد ایمنی)، تشکیل پرونده و رفع تخلفات بند ۱۴ و ماده ۱۱۰، تشکیل پرونده و رفع تخلفات بند ۲۰، گزارش کارگرهای ساختمانی متخلف در مبحث کنترل ساختمان، تعداد نیروی انسانی بر محدوده قانونی منطقه، نسبت نیروهای گشت و نظارت به کل نیروهای منطقه، آموزش‌های شهروندی ارائه شده به کسبه، طرح‌های اطلاع رسانی اجرا شده در منطقه، آموزش مقررات و ضوابط به مالکان پروانه‌های صادره و میزان رضایت‌مندی شهروندان از شکایات ۱۳۷ انجام می‌شود.

آیا طرح نظارت هوشمند و مکانیزه تخلفات شهری در شهر به مرحله اجرایی رسید؟

زیرساخت‌های این طرح آماده شده و اجرای آن به صورت ویژه در کنترل ساخت و سازها کاربرد خواهد داشت، به طوری که تمام موارد و تخلف‌هایی که در ساخت و سازها یا تغییر کاربری‌ها صورت می‌گیرد، بر اساس داده‌های برنامه «سرای هشت» که در تبلت همراه نیروهای این مدیریت در واحدهای و نظارت بارگذاری شده، شناسایی و پرونده مربوطه تشکیل و مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

با اجرای طرح نظارت هوشمند و مکانیزه تخلفات شهری در آینده تمام گشت‌های مدیریت پیشگیری و رفع تخلفات شهری به تبلت مجهز شده و موارد بررسی شده از جمله ابعاد ساختمان، کاربری، ارتفاع، نوع نما، نوع ساخت، زمان پروانه و… را می‌توانند کنترل کنند تا موارد به صورت هوشمند و مکان‌مند پیگیری شود.

در حال حاضر روشی برای نظارت بر ساخت و ساز با استفاده از گشت‌های خودرویی وجود دارد و موارد مربوطه هیچ کجا ثبت و ضبط نمی‌شود، در حالی که با نظارت هوشمند پس از رؤیت تخلف، مورد در سامانه مربوطه ثبت می‌شود و البته در سرعت عمل و پیشگیری از تخلف بسیار تأثیرگذار است

«سرای هشت» در حال حاضر تنها در معاونت شهرسازی مورد استفاده قرار گرفته که به زودی با انجام اقدامات مربوطه توسط سازمان فاوا قابلیت استفاده برای تخلفات شهری را نیز خواهد داشت.

با اجرای طرح نظارت هوشمند و مکانیزه تخلفات شهری و استفاده از نرم‌افزار سرای هشت، نقاط قرمز تخلفات شهری در اصفهان مشخص و پیشگیری از تخلفات به صورت نظام‌مند انجام خواهد شد.

زیرساخت‌های نرم‌افزاری این طرح آماده شده و در منطقه پنج به صورت پایلوت در موضوع ساخت و ساز اجرایی خواهد شد.

در صدد راه‌اندازی اتاق مانتیورینگ در ساختمان اداره کل پیشگیری و رفع تخلفات شهری هستیم تا نظارت بر نیروها و خودروهای گشت که مجهز به سیستم AVL هستند، به صورت ویژه و نظام‌مند انجام شود.

این اقدام در کاهش هزینه‌ها و افزایش دقت و سرعت عمل نیروها بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

مشارکت شهروندان در کاهش تخلفات شهری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

کاهش تخلفات شهری در گرو مشارکت و همکاری شهروندان است که خوشبختانه به خوبی محقق شده است؛ البته ابتدا باید یک بستر برای شهروندان آماده شود و شهروندان نسبت به حقوق خود آگاه باشند و به ما اعتماد کنند.

شهروندان در تماس با ۱۳۷ علاوه بر بیان مشکلات و مسائل می‌توانند پیشنهادات خود را نیز ارائه کنند و بدانند به پیشنهادات خوب آنها جامه عمل پوشانده می‌شود.

حقوق شهروندی را از طریق بروشورها و معاونت فرهنگی و روابط عمومی برجسته می‌کنیم تا شهروندان حقوق خودشان را بدانند. هنوز بسیاری از شهروندان نمی‌دانند به عنوان مثال اگر کسی کنار منزل آنها ساخت و ساز توأم با سروصدا داشته باشد، حق اعتراض دارند.

در صدد هستیم دوره‌های آموزشی را ویژه شهروندان در فرهنگ‌سرا برگزار کنیم، همچنین آموزش‌ها را در مدارس نیز برگزار کنیم.

بر اساس قانون مردم برخی حق و حقوق‌ها را نسبت به شهرداری و البته برخی دیگر از حقوق را شهرداری نسبت به مردم دارد؛ به هر حال این یک حق دوطرفه است؛ به طور مثال در موضوع خدمات، نظافت یک حقوق شهروندی است

به طور مثال تفکیک از مبدا پسماندها، بیرون قراردادن زباله از منزل در زمان‌های مشخص شده یا کمک‌نکردن به متکدیان در شهر بخشی از آن چیزی است که شهرداری از مردم می‌خواهد رعایت کنند.

در حدود ۲۰۰ محله شهر سعی کردیم با هماهنگی معتمدان محلی مشکلات محدوده و منطقه مربوطه را شناسایی و برای رفع آنها اقدامات لازم را انجام دهیم. در صدد هستیم از این ظرفیت برای اعتمادسازی در محلات استفاده و سطح مشارکت مردم را افزایش دهیم، البته باید در مقابل انجام اقدامات و پاسخگویی، اعتمادسازی کنیم.

باتوجه به شیوع کرونا در کشور چه اقداماتی انجام شده است؟

فعالیت این اداره کل مانند اورژانس و آتش نشانی در هیچ زمانی تعطیل‌بردار نیست؛ آنچنان که به محض اعلام شیوع ویروس کرونا در شهر، یکی از اداراتی که بیشترین نقش برای آن توسط مسئولان متصور شد، اداره کل پیشگیری و رفع تخلفات شهری بود؛ از این رو ۴۵ گشت ویژه ستاد پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در ایام نوروز فعال شد.

کمک به ضدعفونی معابر شهر، تعطیلی آرامستان باغ رضوان، مسدود کردن پارک طبیعی ناژوان و پارک کوهستانی صفه، کمک به اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی با جلوگیری از ورود مردم به پارک‌ها، مسدود کردن پارکینگ‌ها و بستن ورودی پارک‌های شهر از طریق ایجاد نوار خطر و حضور فیزیکی نیروها در محل برای حفظ سلامت شهروندان، کمک در توزیع حدود ۱۲۰ هزار بسته بهداشتی، تعطیلی ۳۴ بازار محلی در سطح شهر اصفهان از جمله اقدامات انجام شده است.

در شرایط به وجود آمده همکاری ویژه با اتوبوسرانی برای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در اتوبوس‌ها و ایستگاه‌های اتوبوس سطح شهر انجام شد، البته تمام نیروها در حین انجام وظایف خود تمام موارد بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و دستکش را رعایت کردند و همین امر موجب شد هیچیک از کارکنان به کرونا مبتلا نشوند و در سلامت کامل به سر ببرند.

اقدامات صورت گرفته در فروردین ماه امسال برای رفع تخلفات شهری چه بوده است؟

در نخستین ماه از سال جاری در خصوص رفع سد معبر صنوف دو هزار و ۳۴۹ تذکر و پیشگیری از تخلف سد معبر ارائه، ۶۳۷ اخطاریه صادر و رفع تخلف دو هزار و ۱۵۲ متصدی صنوف انجام و در بخش جلوگیری از نصب تابلوهای غیرمجاز تعداد ۲۳۹ اخطاریه صادر و رفع تخلف ۱۵۳ تابلوی غیرمجاز انجام شد.

در خصوص خودروهای فرسوده رها شده در معابر شهر فروردین ماه امسال ۴۲ اخطاریه صادر و جمع‌آوری ۱۹ خودرو انجام و ۶۷ نفر دست‌فروش و ۴۷ نفر متکدی در سطح شهر اصفهان جمع آوری شدند.

فروردین ماه امسال در بخش کنترل ساختمان در راستای جلوگیری از ادامه فعالیت و تعطیلی کارگاه‌های ساختمانی متخلف و یا فاقد مجوز و پروانه (خلاف مفاد پروانه) جلوگیری از افزایش طبقات ۱۱۷ ساختمان، جلوگیری از تعمیرات داخلی ۶۷۶ ساختمان، جلوگیری از تبدیل ۷۶ ساختمان و تعطیلی یک هزار و ۱۹۵ کارگاه ساختمانی متخلف انجام شده است.

همچنین در بخش کنترل ضایعات سطح شهر (پیشگیری و تعطیلی کارگاه‌های مختلف و سد معبر کننده مصالح و نخاله)، ۹۸۲ مورد اخطاریه صادر و تعطیلی ۱۵۵ کارگاه ساختمانی متخلف انجام شد.

در راستای اجرای بند ۲۰ قانون شهرداری‌ها مبنی بر رفع مزاحمت کارگاه‌های صنفی مزاحم از طریق اجرای تمهیدات و تعطیلی، ۲۶ رأی اجرا و ۲۸ رأی نیز براساس بند ۱۴ قانون شهرداری‌ها مبنی بر رفع خطر از بناها حادثه آفرین، چاله‌ها و اشیا مشرف به معابر عمومی و در راستای اجرای ماده ۱۱۰ قانون شهرداری ۸۸ رأی اجرا شده است.

کد خبر 422169

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر شهرداری اصفهان کلانشهر شهروند مدیریت شهری شهرداری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اداره کل پیشگیری پیشگیری از تخلف ساختمانی متخلف تخلفات شهری اخطاریه صادر انجام می شود کاهش تخلفات انجام شده اجرای طرح آموزش ها انجام شد سد معبر سطح شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۰۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیاتی شدن نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نشست ارائه کلیات طرح تحول دیجیتال، ضرورت و دستاوردهای کلان آن در سازمان ثبت اسناد که با حضور معاونان و مدیران ستادی و مدیران شرکت‌های پیمانکار به صورت حضوری و مدیران کل استانی به صورت وبینار، برگزار شد، گفت: پیشانی تحول در هر سازمانی فناوری است اگر سازمانی در فناوری موفق بود موجبات ارتقا سلامت کارکنان و تحول به معنای واقعی که رضایتمندی مراجعان است را فراهم می‌کند.

وی بر نظارت هوشمندانه بر عملکرد دفاتر اسناد رسمی و ابلاغ دیجیتال سردفتری در سال جاری با تکیه بر طرح تحول دیجیتال سازمان ثبت تاکید کرد و افزود: امیدواریم این برنامه‌ها در سال جاری عملیاتی شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه با تاکید بر تعامل کانون سردفتران و دفتر یاران و شرکت‌های پیمانکار در اجرای هر چه بهتر طرح تحول دیجیتال، عنوان کرد: در اجرای این پروژه دقت و سرعت در کار همزمان باید مدنظر باشد چرا که در ادارات اجرای اسناد رسمی شاهد کثرت مراجعات حضوری هستیم و مطمئناً با عملیاتی شدن این طرح عظیم، با کاهش مراجعات مردمی به شعبات اجرای اسناد رسمی در سراسر کشور روبرو خواهیم بود.

هاشمی معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی نیز با تاکید بر اینکه سازمان ثبت با شتاب در مسیر هوشمندسازی در حرکت است، افزود: این حرکت تحولی در ارگان‌های دیگر بی بدیل بوده و رونمایی از سکوی خدمات دیجیتال ثبتی «کاتب» با حضور ریاست قوه قضائیه در دهه فجر سال گذشته مهر تأییدی بر این مطلب است.

وی با اشاره به اینکه مجموعه‌ای از شرکت‌های نام آشنا و مطرح کشور در طرح تحول دیجیتال در دستیابی به مأموریت‌های سازمان ثبت از قبیل اسناد، املاک، ثبت شرکتها، مالکیت معنوی، ثبت وقایع ازدواج و طلاق و دیگر مأموریت‌ها ما را همراهی می‌کنند، اظهار کرد: با ابلاغ نسخه جدید سند تحول قضائی به شرکت‌های مشاور و اجرای طرح تحول دیجیتال مطمئناً سال ۱۴۰۳ سالی پرکار خواهد بود.

تعاملات مشترک سازمان ثبت و کانون سردفتران و دفتر یاران و برکات انعقاد تفاهم نامه مشترک، پشتیبانی و نگهداری سامانه‌های فعلی، بازطراحی سامانه‌ها، بکارگیری نیروی متخصص در حوزه فناوری از دیگر مواردی بود که هاشمی بر آن تاکید کرد.

در این نشست پیمانکاران دخیل در طرح تحول دیجیتال به ارائه گزارش در حوزه‌های مأموریتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پرداختند و مقرر شد در هفته بعدی نیز این نشست با حضور رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شود.

کد خبر 6087780

دیگر خبرها

  • نقش اصلی رسانه‌ها اعتمادسازی، ترویج امید و افزایش رضایت‌مندی مردم است
  • شهروندان تخلفات رانندگان تاکسی را گزارش دهند
  • آغاز گرده افشانی در نخلستان‌های بم
  • نظارت بر حریم تهران هوشمند می شود
  • نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی سال جاری انجام می شود
  • عملیاتی شدن نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی
  • محور‌های بزرگراهی برای متخلفان نا امن می‌شود
  • گزارش‌هایی از تخلفات مجتمع‌های بین راهی قم اعلام شد
  • پیش‌بینی ۸۰ درصدی نشاء مکانیزه در بهشهر
  • نخستین نشاء مکانیزه برنج در بهشهر